Danny yorumların benim için çok değerli biliyorsun, bende seninle aynı durumdayım forum konusunda, öm cevaplamıyorum ve zoraki mesaj atıyorum gibi bir şey...
O yüzden bu konuyu bilare seninle daha ayrıntılı konuşmak ve irdelemek isterim facede
Ama bir kaç şeye cevap yazmak gerekecek olursak; abi kesinlikle sorunum şudur deyip kestirip atmıyorum!
Asla tamam işte bu deyip oturup ağladım, öyle bir şey söz konusu değil.
Tam tersi yaklaşık 2,5 ay önce bu sorunum başladığından beri sürekli irdeleme ve araştırma yoluna gittim.
Şöyle ki önce beslenmemi acaba dedim, baktım benimle aynı süredir neredeyse aynı Vg programını yapan ve aynı beslenen adamlarda hiç böyle bir sıkıntı yok...
Dedim ki tamam beslenmenin etkisi olabilir, metabolizmam ve yenilenmem çok yavaşlamış olabilir, ama kesinlikle tek başına, başlı başına bu sebep değil!
Ardından araştırmaya devam ettim; sağolsun Sultanmemhmet ayıkmamı sağladı, temel sağlam atılmamış olabilir, temel hareketlerdeki durumun performansın nedir dedi...
Çok da güzel söyledi yani, adam nokta atışı yaptı; o uyardığı an çoktan aklımdan çıkmış olan ilk aylarımda yaptığım işler geldi aklıma resmen dejavu oldum, barbel curlden nasıl kaçtığım kaytardığım yerine başka hareketlerle kasa yıkımı verip geçtiğim, barfiksden dipsden nasıl kaçtığım kullanmadığım geldi aklıma...
Ve açık konuşalım yani, açık konuşacağım 4 tane temiz pullup çekemeyen bir adamım; 3 tanesi temiz geliyor 4 den sonra bozuyorum...
Dipsde yine benzer şekilde 8-10 tane dips çekiyorum, 72kg bir adamım, 70 kg de 20 tane dips rahat çıkartılır 10 çok komik bir rakam.
Dedim ki evet beslenmenin yanında bu da bir etmen; tamamen bundan da değil ama bunun da etkisi mutlaka var!
Bunları da düzeltme yoluna gittim, daha fazla temel hareketle çok daha az hipertrofi hareketiyle programlar oluşturdum...
Durmadım, antreman süresini kısaltmaya çalıştım temposunu azalttım, dinlenme günlerini arttırdım, ant aralarını açtım, arada programa başlamadan önce arada 1 hafta aralar verdim...
Elimden gelen her müdahaleyi yaptım ama çözemedim!
Bariz geriliyorum yani; hani plato deriz ya, belirli ağırlık da yada seviyede takılıp kalma...
Bende takılıp kalma değil bildiğin gerileme var!
Açık konuşayım örnek vereyim; ben bench de maks 30kg takan yani 80kg basan bir adamdım, bundan 2 ay önce 80kg ile 4 tekrar çıkartıyordum, diğerleri negatif yada yardımlı geliyordu işte...
70kg de ise kendi başıma 8 tekrar.
Daha altı kilolar ise kendi başıma 8 tekrardan fazla çıkartabildiğim ağırlıklar idi...
Abi 80kg nin altına yatamıyorum, 70kg 4 tekrarda kalıyor çok zorluyor beni; 60kg de bile çok zorlanıyorum...
Bildiğin gerileme var yani.
2 ayı aşkın süredir, adım adım sürekli geriliyorum yani bunu acilen çözmem lazım yoksa durum fena, ant filan hiç yapamayacak hale geleceğim yakında...
Ahvalimiz budur, bende istemezdim bu durumlara düşmeyi; ama yapacak bir şey yok ne kadar utansam da geldi başımıza artık.