Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Distribütörleri sefaletten sürünen, ülkenin vergi yükünü çeken yegane kurumlarmış gibi göstermek oldukça komik. Amerika'daki fiyattan mı satacak diyorsun da, İngiltere ve Kanada'daki lokal satıcı ve distribütörlerin fiyatlarını inceledim. BB'den bir ürünü İngiltere'ye sipariş ettiğimde tutan miktarla İngiltere içinden aldığım ürünün tutan miktarı neredeyse aynı fiyat. Amerika'yla aynı fiyata getiren sebepse ABD'den İngiltere'ye tutan kargo masrafları.

İngiltere'deki, Kanada'daki ve diğer ülkelerdeki distribütörler ve satıcılar da vergi ödüyorlar, onlar da sağlık bakanlıklarından izin alıyorlar, onlar da eleman çalıştırıyorlar, onların da dükkanı, kirası ve diğer masrafları var. İngiltere gibi dünyanın en pahalı yerlerinde bile fiyatlar bizim ülkemizdekinin 3'te biri kadarsa bunun tek sebebi distribütörlerin ve ithalatçıların yüksek kar hırslarıdır.

İngilizler, Amerikalılar, Kanadalılar düşük kar ama sürümden kazanma mantığıyla satış yapıp başarılı oluyorlarken bizimkiler vücut geliştirmeyi zenginlerin yapabileceği, elit bir spor haline getiriyorlar.

Distribütörlerin tekelleşme, gümrüğe baskı yapma gibi hakları yok. Böyle bir çeteciliğe kalkışılırsa biz de hakkımızı ararız, koyun değiliz.

Distribütörleri sefaletten sürünen, ülkenin vergi yükünü çeken yegane kurumlarmış gibi göstermek oldukça komik. Amerika'daki fiyattan mı satacak diyorsun da, İngiltere ve Kanada'daki lokal satıcı ve distribütörlerin fiyatlarını inceledim. BB'den bir ürünü İngiltere'ye sipariş ettiğimde tutan miktarla İngiltere içinden aldığım ürünün tutan miktarı neredeyse aynı fiyat. Amerika'yla aynı fiyata getiren sebepse ABD'den İngiltere'ye tutan kargo masrafları.

İngiltere'deki, Kanada'daki ve diğer ülkelerdeki distribütörler ve satıcılar da vergi ödüyorlar, onlar da sağlık bakanlıklarından izin alıyorlar, onlar da eleman çalıştırıyorlar, onların da dükkanı, kirası ve diğer masrafları var. İngiltere gibi dünyanın en pahalı yerlerinde bile fiyatlar bizim ülkemizdekinin 3'te biri kadarsa bunun tek sebebi distribütörlerin ve ithalatçıların yüksek kar hırslarıdır.

İngilizler, Amerikalılar, Kanadalılar düşük kar ama sürümden kazanma mantığıyla satış yapıp başarılı oluyorlarken bizimkiler vücut geliştirmeyi zenginlerin yapabileceği, elit bir spor haline getiriyorlar.

Distribütörlerin tekelleşme, gümrüğe baskı yapma gibi hakları yok. Böyle bir çeteciliğe kalkışılırsa biz de hakkımızı ararız, koyun değiliz.

Arkadaşlar takmayın kafanıza bu kadar... benden eskiden söylenmemesinden yanaydım ama onların herşeyden haberi var burda distrübütor bi arkadaşım bnm arkadaşlarımın hepsi americadan sipariş veriyor diyor.

Bu arada BB şaşırdı. 28inde verdim siparişi hala memphisde(4 gündür). fedex takipe göre 8 ine doğru elime ulaşacakmış. Hadi bakalım.

Bu arada BB şaşırdı. 28inde verdim siparişi hala memphisde(4 gündür). fedex takipe göre 8 ine doğru elime ulaşacakmış. Hadi bakalım.

bende bb den sipariş vermiştim iptal ettim dün akşam iherbden verdim siparişi sabah baktım kargoya verilmiş iherb bu konuda bir numara bence

BB hız konusunda beni de şaşırttı,
Sipariş ver butonuna tıkladım, 2sn sonra fatura maili geldi
2 dk sonra da "shipped" mesajı geldi :D
hatta siparişimi paketleyenin resmi bile var "order status" bölümümde :badgrin:

ben bu forumda olumsuz ve caydırıcı yazan bazı üyelerin distributorler tarafından yönlendirildiğini veya yazdırıldığını düşünüyorum..

Komplo teorisi yapmaktan hoşlanmam ancak bazı arkadaşların bu başlıktaki son 20-30 mesajına bakıyorum sırf olumsuz, sırf caydırıcı mesajlar. "Kargo takıldı mı geri gönderemezsiniz, devlet baba el koyar" gibi aslı astarı olmayan, komik iddialarla göz korkutmaya, sizleri caydırmaya çalışıyorlar. Artık ne amaçla yapıldığını bilemiyorum.

BB ve iHerb'ün shipping hızının kıyaslanmasına da katılmıyorum. İkisi de çok hızlı bir şekilde paketi kargoya veriyor. BB 1 saat içerisinde ürünlerimi kargoya vermişken, iHerb 6 saat sonra verebildi. Tabi bunda siparişi hangi saatte verdiğiniz gibi faktörler de var.

BB hakkındaki olumsuz yorumlara da katılmıyorum. Özellikle bazı arkadaşlar hakaret dolu mesajlar yazmışlar. Global DHL çok yavaş evet doğru. Benim paketim bugün 27. gün hala elime ulaşmadı. Ancak profilinize farklı adres girip, kredi kartınıza farklı adres gösterirseniz elbetteki temkinli olacaklardır, hele bir de ilk alışverişinizse. Çalıntı kredi kartıyla alışveriş yapılmasın diye adamlar özen gösteriyorlar, siz şikayet ediyorsunuz. Keşke bütün siteler bu şekilde özen gösterse, yarın öbür gün kartınız internet üzerinden çalınıp yine internetteki sitelerde bir sürü alışveriş yapılırsa o zaman bu önlemin değerini anlarsınız.

İki site de oldukça profesyonel ancak BB'nin kargo konusunda revizyon yapması şart. iHerb'ün ise yeni markalarla birlikte (2011'in başında ekleneceği açıklandı.) PayPal gibi ödeme seçeneklerini de eklemesi gerekli.

Son düzenleme:
Paypal ve bb'deki bilgilerim birbiriyle aynı. Buna rağmen siparişi vereli 6 gün oldu ama ürün hala memphis'de. Umarım 1 kerelik böyle olmuştur. yoksa 2011'de bende iherb çiyim :d

Paypal ve bb'deki bilgilerim birbiriyle aynı. Buna rağmen siparişi vereli 6 gün oldu ama ürün hala memphis'de. Umarım 1 kerelik böyle olmuştur. yoksa 2011'de bende iherb çiyim :d

Sözüm size değil, bahsettiğim nedenle siparişleri iptal edilen arkadaşlaraydı. Sizin probleminizin sebebini bilemiyorum ancak BB ile değil kargoyla yani Fedexle alakası olan bir problem gibi gözüküyor. BB'deki Live chat bölümünden durumunuzu bildirip, neden böyle olabileceği konusunda fikir almanızı öneririm. Bir bilgileri varsa belki paylaşırlar.

iHerb konusunaysa katılıyorum. Türkiye için kargo açısından en uygun platform orası gibi gözüküyor şimdilik. 2011'in ilk çeyreğinde yeni markalar gelince daha da harika olacak. Tabi siparişlerimiz gümrükte takılmadan bize ulaşabilirse.

Gelişmiş ülkelerin gümrükleri protein tozu ve diğer takviyelerin geçmesine izin veriyor, bizimkiler sanki uyuşturucu madde sokuyormuşuz gibi muamele ediyorlar. Yağ yakıcı gibi metabolizma hızlandırıcılarda sağlık raporu istenebilir ancak dünyaca ünlü markaların multivitamin, balık yağı, aminoasit ve protein tozlarında sağlık raporu ve bakanlık izni istenmesinin ne anlamı var? Belirli, diğer ülkelerin gümrüklerinin izin verdiği markaların geçmesine izin verilir, test edilmemiş, bilinmeyen markalarda tedbirli olunur bu kadar basit.

Spor yapmak, sağlıklı yaşamak bile bürokratların iznine tabi bu ülkede.

Türkiyeyi, İngiltere ve kanada ile karşılaştırman çok ilginç ! Bu ülkede ne ucuz ki supplement ucuz olsun ?? bindiğimiz arabanın fiyatı ile ordakı fiyatları karşılaştır emin ol burda 39 bin tl verip aldığımız aracın orda 13 bin $ satıldığınıda biliyorsundur umarım elektronik eşyalar, yiyecek et, kırmızı et almanyada kg. 9-10 euro, usada keza daha ucuz..

kaldıkı kanada ve İngiltere supplement lerini kendi üretiyor Tr desupplement üreten bir varmıkı rekabet olsun !
sonuç olarak bende isteyorum 10 lb optımum whey'i 75 $ almak. ama bu ülkede malesef çok zor.
dıstrubutorleri savunmuyorum kar marjlarını çok yüksek olabilir, haklısın. ülkemizin vergisi, gerekse bitmek bilmeyen bürokrasisi yüzünden fiyatlar hiçbir zaman bahsettiğin ülkelerdeki gibi olamaz devlet sağolsun..

Sözüm size değil, bahsettiğim nedenle siparişleri iptal edilen arkadaşlaraydı. Sizin probleminizin sebebini bilemiyorum ancak BB ile değil kargoyla yani Fedexle alakası olan bir problem gibi gözüküyor. BB'deki Live chat bölümünden durumunuzu bildirip, neden böyle olabileceği konusunda fikir almanızı öneririm. Bir bilgileri varsa belki paylaşırlar.

iHerb konusunaysa katılıyorum. Türkiye için kargo açısından en uygun platform orası gibi gözüküyor şimdilik. 2011'in ilk çeyreğinde yeni markalar gelince daha da harika olacak. Tabi siparişlerimiz gümrükte takılmadan bize ulaşabilirse.

Gelişmiş ülkelerin gümrükleri protein tozu ve diğer takviyelerin geçmesine izin veriyor, bizimkiler sanki uyuşturucu madde sokuyormuşuz gibi muamele ediyorlar. Yağ yakıcı gibi metabolizma hızlandırıcılarda sağlık raporu istenebilir ancak dünyaca ünlü markaların multivitamin, balık yağı, aminoasit ve protein tozlarında sağlık raporu ve bakanlık izni istenmesinin ne anlamı var? Belirli, diğer ülkelerin gümrüklerinin izin verdiği markaların geçmesine izin verilir, test edilmemiş, bilinmeyen markalarda tedbirli olunur bu kadar basit.

Spor yapmak, sağlıklı yaşamak bile bürokratların iznine tabi bu ülkede.

İngilizcem olmadığı için live'den iletişim kuramıyorum :( bu konuda özelden ingilizce 1-2 cümle yazabilirseniz bende live'den yazabilirim. keza yanıtlamak daha kolay oluyor google trans ile :D

Türkiyeyi, İngiltere ve kanada ile karşılaştırman çok ilginç!

Güzel kardeşim yanlış anlıyorsun, Türkiye ile İngiltere ve Kanada'yı kıyaslamıyorum. Gelişmişlik, insan hakları, ekonomi vs gibi farklar zaten ortada. Yerimizi, haddimizi biliyoruz o konuda.

Ancak bir arkadaş TürK distribütörler Amerika'daki fiyata mı satacak, şu, şu, şu masraflar var tabiki de kar koyacak falan deyip bu fiyatlar çok normalmiş gibi dist.'leri savunmuş.

Ben diyorum ki İngiltere ve Kanada'daki distribütörlerin de bu bahsedilen masrafları var. Onlar da izin alıyor, vergi ödüyor, kira ödüyor, adamlarına maaş ödüyor vs. Tamam Türkiye'de vergi masrafı biraz daha fazla olsun yine de Türkiye'deki distribütör fiyatının, İngiliz distribütör fiyatının 2-3 katı olmasını açıklayamaz.

İngilizler, Kanada'lılar kendi markalarına sahipler, hammaddesi dışardan gelse de Türkiye'nin de bir markası var ancak benim verdiğim örnekler Amerika'da üretilen markaların İngiliz distribütörler tarafından satılması olayı.

Yani somut örnek verelim;
İngiltere'de satılan Optimum Nutrition Whey proteini 5lbs, 2.27 kg, 37.99 Pound *. Yani 60 dolar (84 tl). İngiltere içi kargo çok büyük rakamlar tutmayacağına göre diyelim ki maksimum 70-75 dolar etsin. BB'de yani Amerika'da ise $43.99 kargo hariç. Kargoyu da eklerseniz 65-70 dolar civarı ediyor.
Türkiye'ye geliyoruz, aynı ürün hepsiburada gibi mağazalarda ve distribütörlerde 150 TL yani $106'a satılıyor kargo hariç.

Benzer distribütörler, birbirine yakın masraflar yapıyorlar, Türkler yine fazla vergi ödüyorlardır tabiki ancak ürünün fiyatını bu denli arttıracak hiçbirşey olduğunu sanmıyorum. Distribütörler arası fiyat değişimlerinin ülkelerin gelişmişlik düzeyleriyle doğrudan bir ilgisi yok. Bu adamlar bakanlıktan izin alıp istedikleri kadar ürün getirtebiliyorlar.Yine İngiltere'den pahalıya satılır ama bu kadarına da fahiş fiyat deriz, kar hırsı deriz. Şu ürünler biraz daha az kar marjıyla satılsın, herkes alsın, herkes kar etsin.

Veya bir başka örnek, yine ON marka Opti-Men multivitamin. 90 tableti İngiltere'de 14 poundken Türkiye'de 85 ila 150 milyon arasında satılıyor. Bunlar ise getirtip burada 8-10 katı fiyata satmaya çalışan uyanıklar tabi.

Yani ülkemizin konumunu, haddimizi biliyoruz ancak ülkemizin konumunu bahane edip bizi soymalarını da kabullenemem kusura bakmayın.

Az önce gümrük mevzuatını okudum. Protein tozlarının ülkeye girişi yanlış hatırlamıyorsam BSE denilen bir hastalık nedeniyle yasaklanmış. Bütün Amerika, Avrupa, Avustralya kullanıyor birşey olmuyor, bize bulaşacak bu hastalık, herkes Türk düşmanı zaten.

Avustralya gümrük sitesine bakıyorum. Adamlar protein tozu için ayrıca bilgilendirme yapmışlar. Bizim mevzuatta adam gibi adı bile zor bulunuyor. Avustralya belli koşullar sağlandığı takdirde, kişisel kullanım için protein tozu getirtilmesine izin veriyor. *

İngilizcem olmadığı için live'den iletişim kuramıyorum :( bu konuda özelden ingilizce 1-2 cümle yazabilirseniz bende live'den yazabilirim. keza yanıtlamak daha kolay oluyor google trans ile :D
Ne demek istediğinizi bana özelden yazın, ben çeviririm.

Az önce gümrük mevzuatını okudum. Protein tozlarının ülkeye girişi yanlış hatırlamıyorsam BSE denilen bir hastalık nedeniyle yasaklanmış. Bütün Amerika, Avrupa, Avustralya kullanıyor birşey olmuyor, bize bulaşacak bu hastalık, herkes Türk düşmanı zaten.

Hastalık ve yasaklanma ile ilgili lınkı bana Pm. ile gönederebilirsen detaylı bir araştırma yapmak isterim bu konuda, cünkü supplementlerle ilintili böyle birşey duymadım sanırm ülkeye sokammak için karalamışlar güzelim peynir altı sularını :)

buradan dist. leri kötülemeye ve gelen giden siparişlerinizi yazmaya devam edin siz... tek bir talimatla gümrüğü tamamen kapasınlarda o zaman görürüm ben sizi.. konuşun konuşun daha

cokopirensin dedigi hersey aci ama gercek bundan 3 sene kadar once suan gelen giden herseyini dusuncesizce yazan ve bu islerde yeni olan arkadaslarin bir ileri versiyonu olan ve bir sipariste 15-20 lbs urun geciren sonrada koli koli mal gecirdim diye bangir bangir bagiran arkadaslar yuzunden gumruge cok siki denetim gelmisti sonrada yaklasik 6-9 ay boyunca her gelen 2 paketten biri takilmaya baslamisti yani olan yine bize olmustu anliyacaginiz

kimse kimseye sen siparis verme ben verecem demiyor herkes ne yapacaksa nasil yapacaksa yapsin ama kendine saklasin zaten liseli zihniyetinde olmayan arastirma yapma kabiliyetine sahip bilincli internet kullanicisi her aklina takilan binlerce kez cevaplanmis sorulari sormaktansa iki sayfa geride yazanlari okumayi becerebilir oradada hangi siteden hangi kargo secenegiylen ne kadar urun getirilebilecegi defaatle anlatilmis

3-5 ay sonrasini dusunen neler olabilecegini kestirebilen herkese saygilar

Arkadaşlar şu konuyu o kadar büyütmüşşüsünüz ki yurtdışndan supplement siparişi mi yoksa tartışma bölümü mü anlamadım. Biraz aklını kullananlar, doğru karar vereceklerdir ama saçma bir atışma içindeler tabi ki en dogrusu buraya belli bir hacim ve agırlıktan sonrasını yazmamaktır siparişim geçti diyin geçin ya nedir bu kadar paylaşma hevesi. Tamam 5-6-7 lbs ler de sorun yok protein tozu yanında kreatin falan istiyorsanız sevinçten tutamıyorsanız kendinizi dökün içinizi ama b*kunu çıkartmayın ya tabiki bunu yediremeyenler olur kafanız neden basmıyor sizde bu kişilerle ugrasamayacagınıza göre ona göre davranacaksınız tabi paranız bolsa o ayrı bu forumda zenginde var fakirde. Olan her zaman fakire olur. Varsa şimdi ekleyin diyecek lafınız varsa kafa_

anlamıyoki adamlar, biz sanki almayın diyoruz. ne yapıyorsan yap ama kendine sakla. bana ne senin gelen tozundan hapından. yeni bi site bulursan, yeni bir kanun çıkarsa vs gibi konuları paylaşın buradan. sitelerden nasıl alış veriş yapılacağı 500 safyadır açıklanmış zaten. isteyen okur ve alış verişini yapar. yapıncada alıp tozunu hapını içer bu kadar. dünya aleme yaymaya ne gerek var

dist. şikayet edip diyecek ki gümrüğe, kardeşim siz herkesin malını geçiriyosunuz . gümrük diyecek ki yok öyle bişey. dist diyecek ki al bak bu sitede yazılanlar bunun ispatı diyecek o zaman. yani sen burdan yazdıkça arı kovanına çomak sokuyorsun. ve o çomak umarım sadece kovanda kalır.. umarım anlamışsınızdır.. artık daha da anlamıyorsanız, beyin hücresi gelişimi için iherb den ürün tavsiye edicem size

arkadaslar suan ana avrt kufretmemek icin kendimi zor tutuyorum o kadar dedik dedik bugun uyarilarim benim basima geldi kargosuyla beraber 169 dolarlik siparisim gumruge takildi upsden arayan gorevlinin benimlen beraber 3 kisinin daha urunlerinin gumruge takildigini soyledi hepimize gecmis olsun her kim idiyseler ve yaptigimiz konusmada urunleri almak icin 450-500 lira masraf etmem gerektigini geri gondermek icinse saticinin firmanin bir o kadar masraf etmesi gerektigini soyledi firma yetkilisi bende hic ugrasmiyacam ilerde alanada zehir zikkim olsun burnundan gelsin dedim durum budur yani bir kere orada bi bktan anlamayan 50 yasindaki kel gobekli gumruk memuru bunun icinde protein var bu gecemez dedimi her turlu kargonuz takiliyor almayada kimsenin gucu yetmiyor ne diyim ins daha kimsenin takilmaz ama bu duzen sistem boyleyken bu isler zor

Stanbul, tr 11/03/2010 10:45 a.m. Package data processed by brokerage. Waiting for clearance

11/03/2010 8:15 a.m. Arrival scan
koeln (cologne), de 11/03/2010 4:20 a.m. Departure scan
koeln (cologne), de 11/02/2010 8:27 p.m. Arrival scan
philadelphia, pa, us 11/02/2010 10:21 a.m. Departure scan
philadelphia, pa, us 11/01/2010 11:58 p.m. Export scan

11/01/2010 10:55 p.m. Arrival scan
windsor locks, ct, us 11/01/2010 9:52 p.m. Departure scan

11/01/2010 9:04 p.m. Arrival scan
latham, ny, us 11/01/2010 8:32 p.m. Departure scan

11/01/2010 8:02 p.m. Arrival scan

11/01/2010 7:52 p.m. Departure scan

11/01/2010 7:03 p.m. Origin scan
us 11/01/2010 4:42 p.m. Billing information received

ISTANBUL, TR 11/03/20108:15 A.M.ARRIVAL SCAN KOELN (COLOGNE), DE 11/03/20104:20 A.M.DEPARTURE SCAN KOELN (COLOGNE), DE 11/02/20105:49 P.M.ARRIVAL SCAN LOUISVILLE, KY, US 11/02/20105:15 A.M.DEPARTURE SCAN 11/02/20102:56 A.M.EXPORT SCAN 11/02/20102:21 A.M.ARRIVAL SCAN ONTARIO, CA, US 11/01/20107:40 P.M.DEPARTURE SCAN ONTARIO, CA, US 10/30/20106:11 P.M.ORIGIN SCAN US 11/01/20108:29 P.M.BILLING INFORMATION
ben de patladım o zaman ne zaman aradılar seni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı