Yurtdışından Supplement Siparişleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hsd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar ürünüm kalmıs olup herkezin dert yandığı kargoyla getirmeye çalıştım bende(isim vermicem) ve herkezin mağdurluğundan cesaret bulup Avukatım kanalıyla bağzı yerlere hukuki başvurumu yapmış bulunmaktayım su dakikadan itibaren bilgilerinize sunarım.(Bıktım artık ben,her kez burda spor yapmaya çalısıyo ayrıyetten millyon euro lar kazanmayıp cebimizden para ödüyüruz sonrada ürün geçicekmi geçmicekmi diye kıçımızdan kan geliyor.Tabi şu durumada saygı duyarım;Şimdi Türkiye sınırları içersinde ürün satan dükkan sahibi arkadaşlarımız vardır diyorlardırki ''Gelin bizden alın'' ama su durumda bir gerçektir ki 30 dolarlık ürünü 90 dolara satarsanız nasıl alalım?''---Burdan gelişmeleri aktarıcam arkadaslar.---Bir gelişme olucanıda sanmıyorum ama biz rahatsız oluyosak bizi rahatsız edenlerde olsun.

gümrükte kalan ürünleri kargo şirketleri takmaz, memurlar takar. kargo kutularını rassal olarak seçer içine bakarlar, bazen umursamazlar bazen de umursarlar ve yasal mevzuatı neyse onu uygularlar.

yani ups, dhl, fedex, tnt ya da neyle gelirse gelsin kargo şirketi değil devletin gümrük memuru takarsa takar takmazsa takmaz. isterse supplementlerin hepsini de takabilirler, besin destekleri için tarım bakanlığından izin almak zorunlu çünkü. ilaçlar için de sağlık bakanlığı... adınıza bir kutu ilaç gelse memur da bu ilaçtır sağlık bakanlığından izin getir dese sağlık bakanlığından yurda girişinde sakınca yoktur diye izin yazısı almanız gerekir vs vs...

avukat bir şey yapamaz memur çünkü yasal olarak gümrük kanunu ve yönetmeliğini arkasına almış durumda. geçenler şansa geçiyor, isterlerse bir kutu animal pak'ı bile takarlar hiç de bir şey diyemezsiniz. yapabileceğiniz tek şey tarım bakanlığından izin almaktır dilekçe ile başvurup. sonra da ardiye, ordino ödeyip evrakları aldıktan sonra gümrük beyannamesi ile vergilerini ödeyerek ithal etmenizdir ki bunların hepsiyle astarı yüzünü kat kat aşacaktır.

geçmiş olsun... en temizi bir bardak buzlu su bu yaz gününde...

Arkadaşlar ürünüm kalmıs olup herkezin dert yandığı kargoyla getirmeye çalıştım bende(isim vermicem) ve herkezin mağdurluğundan cesaret bulup Avukatım kanalıyla bağzı yerlere hukuki başvurumu yapmış bulunmaktayım su dakikadan itibaren bilgilerinize sunarım.(Bıktım artık ben,her kez burda spor yapmaya çalısıyo ayrıyetten millyon euro lar kazanmayıp cebimizden para ödüyüruz sonrada ürün geçicekmi geçmicekmi diye kıçımızdan kan geliyor.Tabi şu durumada saygı duyarım;Şimdi Türkiye sınırları içersinde ürün satan dükkan sahibi arkadaşlarımız vardır diyorlardırki ''Gelin bizden alın'' ama su durumda bir gerçektir ki 30 dolarlık ürünü 90 dolara satarsanız nasıl alalım?''---Burdan gelişmeleri aktarıcam arkadaslar.---Bir gelişme olucanıda sanmıyorum ama biz rahatsız oluyosak bizi rahatsız edenlerde olsun.

Arkadaşlar birde bana yardımcı olsanız çok iyi olur sorum şu ürün 50 dolar kargo 30 dolar toplam 80 dolara maal oluyor , eğer gümrükte takılırsa ben üründen vazgeçerim ama benden ek para talep ederlermi ?

Bunun bir adı olmalı takarsa takar takmazsa takmaz nedemek ordakiler ağa mı?BEn paraya kıyım avukata para verdim ne çıkcak bakalım.

öncelikle geçmiş olsun

yasa belli mevzuat belli istesen insan haklarına git bir şey çıkmaz kargo şirketinide merak ettim doğrusu

bu arada avukat tutupta ortalığı ververeye verme bence sonra bu yasadan hatta supplementlerden haberi olmayan gümrük memurlarınıda uyandırmanın anlamı yok

sonraki vereceğin siparişleri ve yurtdışından supplement getirten diğer arkadaşların siparişlerini biraz olsun düşünüyorsan tabi...

normalde gıda maddesidir, supplement'tir, ilaçtır hiçbiri geçmez. ilaçlar için sağlık bakanlığından diğerleri için tarım bakanlığından izin almanız gerekir. işin özeti hepsi gümrüklü malzemedir ve kontrole tabidir.

şu anda geçiyorsa iyiniyetli davrandıkları için geçiyor. takıldığında nasıl takılır onu da anlatayım, işini çok seven ve her şey mevzuatına uygun olsun diyen bir memura denk gelirse geçmez, gümrükte o an müfettiş vardır işler sıkı tutuluyordur o nedenle geçmez.

ağalık malı takmak değil malı geçirmek. zorlarsanız hepsi mevzuatına uygun olsun derseniz hiçbiri geçmez.

ek bilgi olarak bu ürünlerin türkiye temsilcisi bu ürünler benim bilgim dışında başka firmalar tarafından ithal edilmektedir, yasal temsilci benim ithalatların durdurulması diye başvurursa o zaman gümrüklü de geçmez, tarım bakanlığından izin alsanız da geçmez.

gümrük muayene memurları işlerini gevşek tutup ürünlerinizi geçiriyorsa ağalık odur, takmak değil. takmak esas görevleri, açın bakın ithalat mevzuatı nasılmış...

avukat iki dilekçe yazar gümrük müdürüne gider, gümrük müdürü de avukatınıza ithalat mevzuatını gönderir. olay biter... sonra da aynı gümrük müdürü muayene memurlarını çağırır bu sporcu zamazingolarına dikkat edin der. sonra da bu sayfa ağlama duvarına döner. sadece ordino 150 tl, ardiyesi var, vergisi var, gümrük beyannamesi var, tarım bakanlığı izni var...

Bunun bir adı olmalı takarsa takar takmazsa takmaz nedemek ordakiler ağa mı?BEn paraya kıyım avukata para verdim ne çıkcak bakalım.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:23 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:21 ----------

kullanılmıyor. o sadece ilk sipariş için.

arkadaşlar iherbde ilk alışverşten sonra verilen indirim kuponu 2. alışverişte nasıl kullanılıyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Fedex 4 life, gümrükte takılana kadar devam.

5 kilo ile 150 euro sınırına uyulduğu müddetçe risk az. Siparişlere devam.

Benimde 5 lbslik protein tozum takıldı.i herb ten sipariş vermiştim. Bu işin tek açıklaması var.Aç gözlü hırsız ithalatçılar.

Bakın akadaşlar siz bu malı dışarıdan ithal edip yurt içinde satmak isterseniz ürün bedeli üzerinden %50 gümrük vergisi+%18 kdv+%10 navlun+%2 gümrük komisyon vs giderler.

örnegin:100 liraya mal aldınız

50 tl gümrük vergisi
bedel+navlun üzerinden %18 kdv =19.8 tl kdv

yani 79,8 tl devlete ödedikleriniz

eğer siz bu mala aldığınız firmaya 10 lira göstertirseniz ödediğiniz vergi 7,98 tl

BU BİR İHBARDIR.
İTHALTÇILAR DÜŞÜK FATURAYLA MAL İTHAL ETMEKTE VE DEVLETTEN VERGİ KAÇIRMAKTADIR.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:33 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 12:27 ----------

Benimde 5 lbslik protein tozum takıldı.i herb ten sipariş vermiştim. Bu işin tek açıklaması var.Aç gözlü hırsız ithalatçılar.

Bakın akadaşlar siz bu malı dışarıdan ithal edip yurt içinde satmak isterseniz ürün bedeli üzerinden %50 gümrük vergisi+%18 kdv+%10 navlun+%2 gümrük komisyon vs giderler.

örnegin:100 liraya mal aldınız

50 tl gümrük vergisi
bedel+navlun üzerinden %18 kdv =19.8 tl kdv

yani 79,8 tl devlete ödedikleriniz

eğer siz bu mala aldığınız firmaya 10 lira göstertirseniz ödediğiniz vergi 7,98 tl

BU BİR İHBARDIR.
İTHALTÇILAR DÜŞÜK FATURAYLA MAL İTHAL ETMEKTE VE DEVLETTEN VERGİ KAÇIRMAKTADIR.

valla ithalatçılar kesin bişeyler yapıyolar. gittgidiyorda ilanları görüyorum, bb.com fiyatına çok yakın bi fiyat, adam yazmış kargo benden, artı hediye, faturalı ve ithal edilmiş. bide yüzde on site kesiyor. kaç paraya alıyonuz kardeşim siz bunları? kaçak sokmadıktan sonra nasıl satarsın bu fiyata.

çok fark olmadığı sürece ben burdan almayı tercih ediyorum artık. geçen gene takıldı mallarım. adamlar indirim kuponunu kaale almıyolar haberiniz olsun. subtotal mutlaka 150 euro nun altında olmalı.

Son düzenleme:
Posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya

Ben 2 kez Puritan.com dan getirtdim, ikincisi de bugün elime geçti hiç bir sıkıntı olmadı. Amerika-Türkiye hattı DHL Post ile, Yurt içide PTT kargo. Toplam 5.90 lbs (2,676 kg) 124$ ürünler+34$ kargo. Bazı arkadaşlar sayı veriyor 2 de fazla gelirse gümrüğe takılır filan diye, sanırım bunu tam bilen yok, çünkü yukarıda bahsettim ürünlerin 3'er adet olanı da var, 6 adet olan da var.

Gümrük mevzuatının ilgili bölümü aşağıda

Posta veya hızlı kargo yoluyla gelen eşya
MADDE 45- (1) Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen,
gümrük kıymeti gönderim başına toplam 150 Avro’yu geçmeyen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşyaya muafiyet
tanınır

Daha ayrıntılı bilgi için 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararını okuyabilirsiniz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı