Yumurta Akı Aminoasit ve Mineral Profili

BeachBoy

Üye
sepette-yumurta.jpg

Yumurta akının %87 si sudan oluşur. Kolesterol içermez. Yağ oranı son derece düşüktür %0.2 . 100 gr yumurta akı yaklaşık olarak 48kcal (201Kj) kaloridir. 11 gr yumurta akı proteini ortalama 2.5 gr BCAA içermektedir.

100gr Yumurta Akı için:

Protein......................10.9gr

Tryptophan...............125mg

Threonine..................449mg

Isoleucine..................661mg

Leucine......................1016mg

Lysine........................806mg

Methionine.................399mg

Cystine.......................287mg

Phenylalanine.............686mg

Tyrosine......................457mg

Valine..........................809mg

Arginine.......................648mg

Histidine......................290mg

Alanine........................704mg

Aspartic_acid..............1220mg

Glutamic_acid..............1550mg

Glycine..........................413mg

Proline..........................435mg

Serine...........................798mg

Eklentiler

• 1.jpg
    1.jpg
    50,4 KB · Görüntüleme: 1.212
  • 2.jpg
    2.jpg
    29,7 KB · Görüntüleme: 741
  • 3.jpg
    3.jpg
    42,1 KB · Görüntüleme: 973
Aynen bu kadar BCAA supplementasyonuna takilanlar okusunlar :) gunde 3-5 yumurta ile ciddi oranlar alinabiliyor.

Ortalama bir yumurtada kaç gram ak bulunuyor yada bir yumurtada ne kadar protein var?
Ben genelde 5 gr diye hesaplayıp tüketiyorum.
Birde şunu merak ediyorum, sabahları 7-8 yumurtadan 2 tüm gerisi sadece akı, 60-70 gr yulaf ezmesi, 50-60 gr lor peyniri ve 30 gr rendelenmiş kaşardan oluşan bir lapa hazırlıyorum (hersabah değil). benim hesaplarıma göre 50 gr civarında protein almış oluyorum.

Bu hazırladığım besini antremandan sonrada yiyorum bazen (yalnız yaşadığımdan bazen tavuk v.s. yapmaya üşeniyorum, bu malzemelerde evde herzamaman olduğundan yapması kolay).

Günde 2 öğün bu şekilde beslenmemde bir sakınca varmı acaba?

Eskiden yumurtanın tanesini 15 kuruşdan alırdık, son 2 senedir her şeye zam. bu tabi vg yapanların aleyhine bir durum. Bilgilendirme için teşekkürler.

Yumurta konusunu görmüşken dünkü markette gördüğüm yumurta zamından bahsetmemek olmaz tabi, 30 lu yumurta 7,5 tl den 15,5 tlye çıkmış.Artık yumurta da alınmaz bu fiyata, bakalım daha yılbaşında neler göreceğiz.

Back
Yukarı