Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
yulaf ezmesi maliyetli olduğu için açıktan un olarak aldım
yanında mısır ve buğday unu da aldım beslenme açısından uygun mudur? bilgilendirirseniz sevinirim
kahvaltıda karbonhidrat almak için yiyorum az da olsa bitkisel proteinlerden yararlanmak için karıştırarak proteinlerin biyolojik değerini yükseltmeye çalışıyorum
tam un evet açıktan aldım değirmenden
Bu unlar eğer kepeğinden ve tohum özünden ayrılmamış ise ( yanim tam tahıl unu ise ) bu unlardan ekmek yapılıp tüketilebilir. Ekmekte hazır maya yerine ekşimiş hamur mayası kullanılması faydalı olur. Fakat ben bu hazır ürünlere pek güvenmediğim için ya ezme olarak ( yulaf , çavdar ezmesi vs. ) tüketiyorum yada tanıdığım değirmencilere kendim ögüttürüyorum.
Proteinsel olarak bakıldığında ise bitkisel proteinler genellikle lysine , methionine , tryptophan ve threonine aminoasitleri bakımından fakirdirler. Bu proteinleri lysine , methionine , tryptophan ve threonine bakımından zengin proteinlerle kombine etmek gerekir.
Bitkisel kombinelerde aminoasit tamamlama yöntemini 100 tam değer olan yumurta proteini aminoasit değerlerini baz alarak yapabilirsiniz.
kuzu, hindi, koyun, sardalya, ton balığı ama belirli ölçüdelerde...yoğurt , greyfurt, domates, kiraz , keçi -koyun peyniri...thaıllardan "buğday ürünleri ",makarna olabilir ama , "pirinç " en iyi tolere edilen...
bu grubun genelde "mide asidi zayıf" ve bu nedenle özellikle "dana, sığır " gibi et ürünlerini hazımda bayağı zorluk çekiyor...
Her türlü Un eğer pişirmeden yenmiş ise mide çeperine yapışıyor diye hatırlıyorum. 5-6 sene önce supplement bulamayınca soya unu içenler falan vardı bayağı bir problem yaşamışlardı bu sebepten :badgrin: