Yeni Baslayanlara Tavsiyeler

Lütfen yardım edin de kilo alayım sayın Flexor hocam...

Öncelikle herkese Allah kolayllık versin diyorum.Sevgili flexor hocam ben doğunun şirin bi ilinde çalışmaktayım yaşım 21 boy 1.86 kilo 65 ben artık bu zayıflıktan usanmış bulunmaktayım bir sürü ilaç bir sürü yöntem denedim ama olmadı sonunda aynı benim gibi olan bi arkadaşımın bb yaparak kilo aldğını gördüm ben de yapmaya karar verdim nasipse önümüzdeki ay başlayacak fakat bizim burada içersinde her türlü alet edevatın bulunduğu bir salon var fakat içinde hocası yok sadece işyeri sahibi var o kadar.Ve ben nasıl ve ne şekilde başlayacağımı ve nasıl besleneciğimi bilmiyorum diyeceksiniz ki sık sorulan sorulara bak :) baktım fakat hiç bir şey anlamadım o programlardan hepsi yabancı terimler çözene kadar yaşlanırım ben bi yardımcı olsanız da şu hapı kullan şu aleti kullan şöyle yap desenizde beni aydınlatsanız inanın çok sevineceğim haftada 3 ya da 4 kez gidebilim en fazla bu yeterli olur inşaallah saygılarımla....

dün salondaki hocamla biraz lafladım, flexor..
lateral hareketi trapeze vurmaz dedi, bunu neden söylüyorum. çünkü çalıştığım salonda hoca öğrenci iletişimi çok zayıf. şimdi, ben lateral yaparken yanmayı yan omuzlarımda değil de, trapezlerimde hissettiğimi söylememe ve trapez kasından hiç hazzetmediğimi belitmeme rağmen..
ayrıca, bir üstte birşeyler yazmıştım ama sanırım gözünüzden kaçmış.
Asimetri hakkında:
"önceki sorum (omuz eşitsizliğim) ile ilgili forumda biraz araştırma yaptım. sizin ve diğer arkadaşların bazı yazılarını okudum. asimetri durumlarında genel kanı gelişimde geri kalan kası ayrıca çalıştırmamak, bunu anladım. ama hala bar mı, dambıl mı anlayamadım. kol kaslarında eşitsizlik gördüğünüz öğrencilerinize dambıl yerine barı önerdiğinizi söylüyorsunuz, böylece zayıf kalan kas daha fazla zorlanarak diğerine yetişecek. ama bu konuda dambılı öneren yazılar da okudum (bu forumda.) yanlış anlamadıysam bazı arkadaşlar göğüsteki eşitsizlik yüzünden barbell bench pressi bırakıp, dumbbell bench presse geçmişler.
şu an için başlangıç programında olduğumdan bölgesel çalışmıyorum, hemen hemen tüm vücudu aynı gün çalışıyorum. bu yüzden bunu hocamla konuşmadım.(şu an konuşmuş durumdayım, farketmez dedi.) yine de aklımda bir soru işareti oluştu. acaba omzumdaki asimetriyi gidermem için omuza bar ile neck ya da military press mi girmeliyim yoksa dumbbell press mi ?
cevaplarsanız, sevinirim !

'' dün salondaki hocamla biraz lafladım, flexor..
lateral hareketi trapeze vurmaz dedi, ''

Omuz Hareketlerinde en yakın bağlantılarından olan ve hem posterior hemde anterior deltoid hatta tereslere bağlantısı olan bir bölge (tarapez bölgesi) değil latarel omuz hareketlerinin neredeyse tamamına vurur aşşağıdaki latarelin nereye vurduğu resmi hocanıza göstermeniz uygundur.

Omuz eşitlemesi için barla çalışmanı tavsiye ederim fakat bu süreklilik arzetmemeli ve arada kaslar yalnız başına bırakılmalı bağımsız çalışılmalı.

http://i93.photobucket.com/albums/l52/flexor1/latarelup.jpg

mesajin sag alt kosesine bak.

abilerim mrb ben 16 yasına 1.80 boyunda 64 kilyoumm cok celimsiz bir vucudum olduugı içinn birazz hoş az gösterişli bir kas istioyrumm acaba ilk zamanlardan ilaç almam doru olurmu? yada nasıl bir program yapmalıym bodye gittigmde ilk nerelerden baslamaılım?

abilerim mrb ben 16 yasına 1.80 boyunda 64 kilyoumm cok celimsiz bir vucudum olduugı içinn birazz hoş az gösterişli bir kas istioyrumm acaba ilk zamanlardan ilaç almam doru olurmu? yada nasıl bir program yapmalıym bodye gittigmde ilk nerelerden baslamaılım?

Çok ısrarcısınız sürekli sağa sola mesaj yazıyorsunu ve ö.m atıyorsunuz lütfen mesaj yazmadan biraz forumu okumaya çalışın.

üstte bahsetmiştim, laretal raise hareketinin bende yan omuzdan çok trapeze vurduğunu..
flexor, siz oturarak ve çeneyi aşağı eğerek yapmamı önermiştiniz.
inanın bir değişiklik yok.
bugün omuz çalıştım, yaptığım 4 set lateral sonunda trapezlerim balon gibi şişti, çalıştığım dambıl da ilk 2 set için 2 kg. son setler için 3 kg. yani çok hafif.
trapez kasını hiç sevmem. daha yeni başlamama rağmen bu durum beni spordan soğutuyor..
sanırım artık lateral yapmayacağım.
sorum ise şu: lateral'in yerine yapabileceğim başka bir izole hareket var mı ?

arkadaslar ben forumda yeniyim oncelikle forum yoneticilerine ve emeği gecen herkese tskr etmek istiyorum msg.ımı yanlıs yere yazıyo olabilirim kusura bakmayın ama yeni baslayanlar kısmında konu acma sanırım kapalıydı
ben 185 boyunda 86 kiloyum yas 24 kollarımın biraz ince oldugunu düşünüyorum ve de azıcık göbek problemim var malum yaz mevsimindeyiz insan body fit giymek istiyo agustos ayında tatile çıkmak istiyorum şuandan itibaren sıkı bi çalışmaya hazırım evimde 5er kiloluk dambıl ve 35 kiloluk halterim var multivitamin kullanmam gerekirmi sigarayı 8 aydır içmiyorum
arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum yardımcı olucaklara şimdiden teşekkürler..

flexor,
sorum için uzun zaman cevap bekledim ama..
sanırım gözünüzden kaçtı ya da cevap verme gereği duymadınız.
lateral raise hakkında, bir üstte.
bende çok kötü trapeze vuruyor bu hareket. bu durumda ben sadece military ve dambıl press yapıyorum.
lateral yapmıyorum.
bunun bir sakıncası olur mu ?

flexor,
sorum için uzun zaman cevap bekledim ama..
sanırım gözünüzden kaçtı ya da cevap verme gereği duymadınız.
lateral raise hakkında, bir üstte.
bende çok kötü trapeze vuruyor bu hareket. bu durumda ben sadece military ve dambıl press yapıyorum.
lateral yapmıyorum.
bunun bir sakıncası olur mu ?

Omuzdan cok trapeze vurmasi hareketi tam olarak dogru yapmadigini gösterir. Ikinci ihtimal ise yaparken trapezlerini gereksiz yere kasmandir.
Bence ilk ihtimal üzerinde duralim. Lateral Raisede yukari kaldirirken dirseklerini fazla kiriyor olma ihtimalin yüksek.
Trapezi hic calistirmasin istiyorsan dumbelleri vücuduna 45 derece aciya kadar kaldir...Bu sadece omuz baslarini calistirir.

Ama bence dogru seklini ögrenip kendini ona alistir. Burda single armed buldum ama dirseklerini en fazla o kadar kir.

DBOneArmLateralRaise.gif

bk, teşekkür..
okumuştum o yazıyı, tekrar okudum.
düşük kilo ile yapmaya, dirsekleri hafif kırmaya, kolları omuz yüksekliğinden fazla kaldırmamaya, oturarak yapmaya, vs..
hepsine dikkat ediyorum.
ama, ne yaparsam yapayım, yükü trapez alıyor, trapezler yanıyor. ben şu an sadece neck ve dumbbell press yapıyorum.
geniş tutuş upright row denedim, lateral'in yerine;
trapezler yine iş başındaydı. trapezlerim gelişecekse, bu sporu yapmamayı tercih ederim, zaten omuzlarım dar.

tek dumbell ile çalışıp konsantrasyonunu daha fazla uygulayabilirsin.eğer harekette kaçma varsa bu şekilde biraz daha kontrol altına alabilirsin.birde incile sehpasına yatarak aynı hareketi dene.bunlardada trapezlerim dersen!!!

guardbody,
dün omuz çalışmam vardı, incline sehpanın işe yaradığını
söyleyebilirim.
ama benim şöyle bir sorum daha var, yanıtlarsanız sevinirim:
omuz da sadece press çalışsak (neck, military, dumbbell)
nasıl bir gelişme olur, yani böyle çalışmanın sonuçları neler olabilir ?

lateral hareketleri olmadan omuzu izole edemediğin için kütlesel olarak ölçü alabilirsin fakat omuz çemberindeki estetiği yakalayamazsın.

herkese merhabalar arkadaşlar ben henüz başlamadım body yapmaya iş sebebiyle 2 ay sonra anca başlıcam salonda çalışmaya, benim body yapmak istememin sebebi kilo almak istiyorum yaşım 19 boy:1,78 kilo:58 ölçülerdende anlaşıldıgı gibi zayıfım 10 kilo kdr almak istiyorum benim sizden ricam ben bu 2 ayı nasıl değerlendiriyim evde dumbella çalısmaya baslasammı die düşünüyorum yada bilinçsiz yaparak dahamı kilo veririm bilgisi olan arkadaslar varsa lütfen yardımınızı bekliorum. şimdiden tesekkurler.

Back
Yukarı