pun1sh3r35
Üye
arkadaşlar ben yeni başladımda ilk günün ertesi güün ağrılarla uyandım bu normalmidir?
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bayanlara-zel-beslenme-diyet-f41.htmlgöbegimi simit bölgemi nasıl eritirim??bayanım![]()
Mutlaka antrenörunuz olsun.
Mecbur kalmadıkça antrenörsuz çalışmayın. Hatta mecburda kalmayın. Çünkü sormadan öğrenilmeden body yapmanız zordur.
Çok kilo = çok iyi ve hemen kas değildir.
Salondaki diğer kişilerin kaldırdıkları kilo ile kendinizi kıyaslamayın. Kendi işinize bakın. Biraz daha fazla kaldırmak uğruna hareketi bozmayın, verilen setleri yada tekrarları düşürmeyin.
İyi beslenmeye dikkat edelim.
Ağırlığınızın 2 katı protein almalısınız. Yani 70 kg ısenız günde 140 - 150 gr protein almanız gerekir.
Simetriyi çabuk yakalayın
Sağak yada solak olur insanlar. ve buna bağlı olarak bir tarafları ilk başlarda daha zayıf olur. Bu farkın fazla açılmasına izin vermeyin. Zayıf tarafınız yorulsa bile devam etmeye çalışın yada biraz kilo düşürün. İki tarafıda aynı çalışın. Mesela bir konsantre curl yaparken güçlü olan kolunuzla 12 tekrar daha zayıf olan kolunuzla 8 tekrar yapmayın. aynı tekrarı çıkarmaya çalışın iyice zorlayınki hem güç hemde vücut olarak eşitlenin.
Sakatlanmamaya dikkat edin
Fazla ağır kilolara girerek sakatlamayın kendinizi. Bir iki tekrar bile olsa yapıcam diyip omuzunu sakatlayabilirsiniz. Omuz, dirsek ve bileklere dikkat etmelisiniz. Sakatlanırsa doru dürüst BB yapamazsınız.
Hareketleri doğru yapmaya çalışın
Size verilen programı harfi harfi uygulamaya çalışın. Kaldıramıycagınız kiloların altına girerek hareketinizi bozmayın. Mesela barbell curl yaparken beliniz öne, sağa, sola, arkaya oynamasın.Diğer hareketlerde de bozmamaya dikkat edin.
Benim şu an için tavsiye edebileceklerim bunlar. Sizinde varsa eğer yazarsanız sevinirim. Bilgilerimizi paylaşalım.
Mutlaka antrenörunuz olsun.
Mecbur kalmadıkça antrenörsuz çalışmayın. Hatta mecburda kalmayın. Çünkü sormadan öğrenilmeden body yapmanız zordur.
Salondaki diğer kişilerin kaldırdıkları kilo ile kendinizi kıyaslamayın. Kendi işinize bakın. Biraz daha fazla kaldırmak uğruna hareketi bozmayın, verilen setleri yada tekrarları düşürmeyin.
Ağırlığınızın 2 katı protein almalısınız. Yani 70 kg ısenız günde 140 - 150 gr protein almanız gerekir.
Sağak yada solak olur insanlar. ve buna bağlı olarak bir tarafları ilk başlarda daha zayıf olur. Bu farkın fazla açılmasına izin vermeyin. Zayıf tarafınız yorulsa bile devam etmeye çalışın yada biraz kilo düşürün. İki tarafıda aynı çalışın. Mesela bir konsantre curl yaparken güçlü olan kolunuzla 12 tekrar daha zayıf olan kolunuzla 8 tekrar yapmayın. aynı tekrarı çıkarmaya çalışın iyice zorlayınki hem güç hemde vücut olarak eşitlenin.
Fazla ağır kilolara girerek sakatlamayın kendinizi. Bir iki tekrar bile olsa yapıcam diyip omuzunu sakatlayabilirsiniz. Omuz, dirsek ve bileklere dikkat etmelisiniz. Sakatlanırsa doru dürüst BB yapamazsınız.
Size verilen programı harfi harfi uygulamaya çalışın. Kaldıramıycagınız kiloların altına girerek hareketinizi bozmayın. Mesela barbell curl yaparken beliniz öne, sağa, sola, arkaya oynamasın.Diğer hareketlerde de bozmamaya dikkat edin.
Benim şu an için tavsiye edebileceklerim bunlar. Sizinde varsa eğer yazarsanız sevinirim. Bilgilerimizi paylaşalım.
Öncelikle verdiginiz bilgiler için tşk ederim. ben 19 yasında 1,70 boyunda 61 kıloyum ve 2 aydır b.b sporu ıle ugrasıyorm aslında baslama amacım omuz genısletmekti neden dıcek olursanız omuzlarım 109 cm yanı oldukca dar aslında cok dar durmuyor cunku mınyon tıplıyım omuz dar kolllarım 37 cm tezatlık burda ... sormak istedigim sey omuzlarım dar oldugu ıcın omuz hareketlerıne yuklenıyorm omuz makına mıltary ve omuz yana acmayı 4x10 yapıorm sızde bı ıdman bana agırmı yoksa normal mı ? birde omur yana acma yı yaparken ayakta yapıorm kalp ritmim ve basıncı bu hareketı yaparken oldukca artıyor neden olabilir ? son sorum ise omuz genısletme daha cabuk sonuclar verıcek önerileriniz varmı sımdıden tşk ederm konu acmayı denedım basarılı olamadım yanlıs bır yere bunları yazıyorsam affola ..![]()
,Mutlaka antrenörunuz olsun.
ya benim anlamadığım bir şey var.
Ben 65 kiloyum yani günde 130 gram proteini nasıl alacağım.
Bir yumurta beyazında 3- 3.5 gram protein var 100 ml sütte 3 garm protein var bir litre süt içsem bile 30 gram yapacak ben bunu anlamış değilim..Aylardır.Forumda buu sordum yanıt alamdım...cevaplarınızı bekliyorum
herkese selam olsun...
ustadlar 2 aydır bu spora gönul verdım ve devam edecegımde..yasım 21 boy:1,98 kılo:94
1-)benım yan belimdekı yaglar bıraz fazla bunu erıtmek ıcın gereklı antremanları yapıyorum yanlız bı degısıklıgını goremedım onerılerınz nedır?
2-)herhangı bır yag yakıcı kullanmama ıhtıyac varmı?
3-)bırde kas gelısımım ıcın amıno asıdmı yoksa proteın tozumu kullanayım.onerdıgınız bır amıno asıd veya protein tozu varmı?protein tozu kullanmayı dusunuyorum ama oda kılo yapar dıe korkuyorum acıkcası...veya 1-2 ay daha calıstıktan sonramı kullanayım bılgı verırsenız cok sevınırım kafama takılmaya basladı iyice
yada hıc bır ek besın kullanmadanmı devam edeyım...
cvplarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım....