Yeni Baslayanlara Tavsiyeler

tabi küçük bir şehirde yaşıyor ve göbekli hasta bi antrenorunuz var ise ozaman yandınız:)

Herkese merhaba

Arkadaşlar herkses merhaba... Aranıza yeni katıldım. Yaşım 28 birçok dönem sporun çeşitli daları ile uğraştım fakat son 2 senedir hemen hemen sıfır hareket. Bu hafta tekrar başlıyorum. Çok hamladım bilen arladaşlara bir kaç soru sormak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

1) Ciddi bir simit yaptım . İyi bir göbek oldu ve ciddi derece de hamladım. Öncelikle kardiyomu yaparak başlamaşlıyım?

2) Mekik sonrası belki yanlış yaptığım için belim çok ağrıyor. Bel fıtığı başlangıcı var. Beli koruyacak bir şey arıyorum. Acaba Ağırlık kemeri mekik sırasında işe yararmı?

3) CLA ve L-Carnitine ürünlerini kullanmayı düşünüyorum. Başlıngıç olarak kondisyon bisikleti ve koşuı bandı ağırlıklı kardiyo yapmayı düşünüyorum. Spora başladıktan 15-20 gün sonrada CLA ve L-Carnitine ürünlerini kullanmayı düşünüyorum. Ne dersiniz?

Herkese teşekkürler.

Benim sağ göğsümle sol göğsüm arasında fark var sanki göğüs kafesimin sol tarafı daha az gelişmiş , sağ taraf daha büyük gözüküyor fark baya göze batıyor. Hocaya anlatıyom olur öyle şeyler düzelir felan diyor . Ya hocamız iyi aslında türkiyede vg dereceleri felan varda bana biraz bilgisiz gibi geliyor :D bu farkı düzeltmem için neler yapmam gerek söylerseniz sevirim ..

Mutlaka antrenörunuz olsun.
Mecbur kalmadıkça antrenörsuz çalışmayın. Hatta mecburda kalmayın. Çünkü sormadan öğrenilmeden body yapmanız zordur.

Çok kilo = çok iyi ve hemen kas değildir.

Salondaki diğer kişilerin kaldırdıkları kilo ile kendinizi kıyaslamayın. Kendi işinize bakın. Biraz daha fazla kaldırmak uğruna hareketi bozmayın, verilen setleri yada tekrarları düşürmeyin.

İyi beslenmeye dikkat edelim.

Ağırlığınızın 2 katı protein almalısınız. Yani 70 kg ısenız günde 140 - 150 gr protein almanız gerekir.

Simetriyi çabuk yakalayın

Sağak yada solak olur insanlar. ve buna bağlı olarak bir tarafları ilk başlarda daha zayıf olur. Bu farkın fazla açılmasına izin vermeyin. Zayıf tarafınız yorulsa bile devam etmeye çalışın yada biraz kilo düşürün. İki tarafıda aynı çalışın. Mesela bir konsantre curl yaparken güçlü olan kolunuzla 12 tekrar daha zayıf olan kolunuzla 8 tekrar yapmayın. aynı tekrarı çıkarmaya çalışın iyice zorlayınki hem güç hemde vücut olarak eşitlenin.

Sakatlanmamaya dikkat edin

Fazla ağır kilolara girerek sakatlamayın kendinizi. Bir iki tekrar bile olsa yapıcam diyip omuzunu sakatlayabilirsiniz. Omuz, dirsek ve bileklere dikkat etmelisiniz. Sakatlanırsa doru dürüst BB yapamazsınız.

Hareketleri doğru yapmaya çalışın

Size verilen programı harfi harfi uygulamaya çalışın. Kaldıramıycagınız kiloların altına girerek hareketinizi bozmayın. Mesela barbell curl yaparken beliniz öne, sağa, sola, arkaya oynamasın.Diğer hareketlerde de bozmamaya dikkat edin.

Benim şu an için tavsiye edebileceklerim bunlar. Sizinde varsa eğer yazarsanız sevinirim. Bilgilerimizi paylaşalım.

harika olmuş fakat şunuda dememizde fayda var diye düşünüyorum ben
oTurdugunuz yerde bir spor salonu olmaya bilir
yakın cevrenizde olucaktır büyük ihtimalle
40-50 TL bulabilirsiniz tahmin ediyorum
Size Program vericeklerdir
Ben böyle calısıyorum ondan anlatıyorum
sende güzel anlatmışsın usta
teşekkürler :)

merhabalar slm 1.80 boyunda 65 kiloyum 22 yaşındayım.spora baslamayı dusunuorum duzenlı kılo almak ıstıorum ama normaldede alamıorum metobolızmam hızlı,spor salonuna gitmem nasıl yardımcı olurmu nasıl başlamalıyım...duh

hocam ben 4 aydır body calısıyorum 1. ay karısık calıstım 3 aydır aynı program dewam edıyorum aynı programa dewam ettıgım için dğer hareketler benı zorluyor programı değiştirmem gerekıyormu ve kac ayda bir programda degişiklik yapmam lazım?

yardım

arkadaşlar ben haftada iki gün salona gitmeye başladım pazartesi ve salı günleri gidiyorum. şuanlık az da olabilir belki. salonda hoca falan yok kendimiz çalışmaya çalışıyoruz sizce neler yapmalıyım hangi hareketleri önerirsiniz. ayrıca kas ağrılarını azaltmak için neler yapabilirim.18 yaşındayım bu arada boy uzamasıyla ilgili ibrşeyler duydum bu yaştan sonra pek etkilemez sanırım. bana yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleme:
ya benim anlamadığım bir şey var.
Ben 65 kiloyum yani günde 130 gram proteini nasıl alacağım.
Bir yumurta beyazında 3- 3.5 gram protein var 100 ml sütte 3 garm protein var bir litre süt içsem bile 30 gram yapacak ben bunu anlamış değilim..Aylardır.Forumda buu sordum yanıt alamdım...cevaplarınızı bekliyorum

bir sorum olacak

öncelikle forumdaki herkese merhaba, forumda ilgimi çeken bölümleri inceledim ve gerçekten çok güzel başarı hikayeleri okudum, resimleri inceledim. Şimdi gelelim benim hikayeme :) bu ilk mesajım ve inşallah başarıya ulaşınca bu mesajı hatırlar gülerim.

Kilo: 87
Boy: 1.82
Bel: 97

Önceden de kilo verme konusunda takıntılı olduğum için araştırmalar yapmıştım ve diyetle kilo verme ben de olumsuz bir etki bıraktı. Sanki diyetle kilo verince vücutta kalori yakmadan vücuttaki suyu atmak ve kasları yakmak gibi geliyor. Bu yüzden ağırlık çalışmaya karar verdim. Ağırlıkları bugün aldım ve ilk çalışmamı da bir tanıdığımın tavsiyeleriyle başladım.

İlk gün pazu ve omuz
diğer gün ise arka omuz ve orta kol çalışma yapacağım setler de (4x10 olacak) ve bir gün dinlenme olacak. Bu böyle gidecek 2 çalışma 1 dinlenme şeklinde. Çalışma günlerinde de 100 mekik ve 100 şınav yapacağım. Ek olarak bisiklet, koşu bandı vs. düşünmüyorum çünkü maalesef vaktim kalmıyor ağırlık için ekstra bir saat ayıracağım için.

Şimdi ben öncelikle amacımı açıklayayım çünkü biliyorum bu sporda amaç çalışmaların türü, tekrarı, aralığı açısından çok önemli. Benim amacım 87 olan kilomu 75'e indirmek. Bunu hemen 2-3 ayda yapacağım demiyorum çünkü diyettir haptır çeşitli şekillerde sağlıksız bir şekilde bu kiloya düşülebilir. Benim hedefim 1 yıl içinde bu 10-12 kiloyu vermek ve güçlü, dirençli bir vücuda sahip olmak.

İlk başlarda fitness'a yazılmayı düşündüm fakat ağırlık çalışırsam hem kilo verebilirim hem de şekilsiz olan vücudum şekle girer dedim. Belki yanlış düşünüyorumdur, bilmiyorum. Şimdi sayın forum sakinleri, size sorum ben ağırlık çalışarak, istediğim kiloya ulaşabilir miyim? Ulaşmak için hangi hareketlere ağırlık vermem gerekir? Aydınlatıcı bir bilgi verirseniz memnun olurum, saygılar.

Mecbur kalmadıkça antrenörsuz çalışmayın. Hatta mecburda kalmayın. Çünkü sormadan öğrenilmeden body yapmanız zordur.

Salondaki diğer kişilerin kaldırdıkları kilo ile kendinizi kıyaslamayın. Kendi işinize bakın. Biraz daha fazla kaldırmak uğruna hareketi bozmayın, verilen setleri yada tekrarları düşürmeyin.

Ağırlığınızın 2 katı protein almalısınız. Yani 70 kg ısenız günde 140 - 150 gr protein almanız gerekir.

Sağak yada solak olur insanlar. ve buna bağlı olarak bir tarafları ilk başlarda daha zayıf olur. Bu farkın fazla açılmasına izin vermeyin. Zayıf tarafınız yorulsa bile devam etmeye çalışın yada biraz kilo düşürün. İki tarafıda aynı çalışın. Mesela bir konsantre curl yaparken güçlü olan kolunuzla 12 tekrar daha zayıf olan kolunuzla 8 tekrar yapmayın. aynı tekrarı çıkarmaya çalışın iyice zorlayınki hem güç hemde vücut olarak eşitlenin.

Fazla ağır kilolara girerek sakatlamayın kendinizi. Bir iki tekrar bile olsa yapıcam diyip omuzunu sakatlayabilirsiniz. Omuz, dirsek ve bileklere dikkat etmelisiniz. Sakatlanırsa doru dürüst BB yapamazsınız.

Size verilen programı harfi harfi uygulamaya çalışın. Kaldıramıycagınız kiloların altına girerek hareketinizi bozmayın. Mesela barbell curl yaparken beliniz öne, sağa, sola, arkaya oynamasın.Diğer hareketlerde de bozmamaya dikkat edin.

Benim şu an için tavsiye edebileceklerim bunlar. Sizinde varsa eğer yazarsanız sevinirim. Bilgilerimizi paylaşalım.

Öncelikle verdiginiz bilgiler için tşk ederim. ben 19 yasında 1,70 boyunda 61 kıloyum ve 2 aydır b.b sporu ıle ugrasıyorm aslında baslama amacım omuz genısletmekti neden dıcek olursanız omuzlarım 109 cm yanı oldukca dar aslında cok dar durmuyor cunku mınyon tıplıyım omuz dar kolllarım 37 cm tezatlık burda ... sormak istedigim sey omuzlarım dar oldugu ıcın omuz hareketlerıne yuklenıyorm omuz makına mıltary ve omuz yana acmayı 4x10 yapıorm sızde bı ıdman bana agırmı yoksa normal mı ? birde omur yana acma yı yaparken ayakta yapıorm kalp ritmim ve basıncı bu hareketı yaparken oldukca artıyor neden olabilir ? son sorum ise omuz genısletme daha cabuk sonuclar verıcek önerileriniz varmı sımdıden tşk ederm konu acmayı denedım basarılı olamadım yanlıs bır yere bunları yazıyorsam affola .. (:

Öncelikle verdiginiz bilgiler için tşk ederim. ben 19 yasında 1,70 boyunda 61 kıloyum ve 2 aydır b.b sporu ıle ugrasıyorm aslında baslama amacım omuz genısletmekti neden dıcek olursanız omuzlarım 109 cm yanı oldukca dar aslında cok dar durmuyor cunku mınyon tıplıyım omuz dar kolllarım 37 cm tezatlık burda ... sormak istedigim sey omuzlarım dar oldugu ıcın omuz hareketlerıne yuklenıyorm omuz makına mıltary ve omuz yana acmayı 4x10 yapıorm sızde bı ıdman bana agırmı yoksa normal mı ? birde omur yana acma yı yaparken ayakta yapıorm kalp ritmim ve basıncı bu hareketı yaparken oldukca artıyor neden olabilir ? son sorum ise omuz genısletme daha cabuk sonuclar verıcek önerileriniz varmı sımdıden tşk ederm konu acmayı denedım basarılı olamadım yanlıs bır yere bunları yazıyorsam affola .. (:

omuzu genişletmek için latarel rise hareketi idealdir.. bu hareketin çeşitli kombinasyonları var.. ayakta, oturarak, öne eğilerek, tek kol kabloda.. bunların arasında en verimlisi dik oturarak yapılanıdır..

çalışma esnasında kalp ritminiz bozuluyorsa büyük ihtimal yanlış nefes alıp veriyorsunuz

Tavsiye?

herkese selam olsun...
ustadlar 2 aydır bu spora gönul verdım ve devam edecegımde..yasım 21 boy:1,98 kılo:94
1-)benım yan belimdekı yaglar bıraz fazla bunu erıtmek ıcın gereklı antremanları yapıyorum yanlız bı degısıklıgını goremedım onerılerınz nedır?

2-)herhangı bır yag yakıcı kullanmama ıhtıyac varmı?

3-)bırde kas gelısımım ıcın amıno asıdmı yoksa proteın tozumu kullanayım.onerdıgınız bır amıno asıd veya protein tozu varmı?protein tozu kullanmayı dusunuyorum ama oda kılo yapar dıe korkuyorum acıkcası...veya 1-2 ay daha calıstıktan sonramı kullanayım bılgı verırsenız cok sevınırım kafama takılmaya basladı iyice:)

yada hıc bır ek besın kullanmadanmı devam edeyım...

cvplarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım....

,

ben yeniym bu işlerde daha başladım yardımcı olacak birini arıyormm arkadaşlar antrenörsz çalışmayın denmiş fakat benim yaşadığım yerde ne öğretecek biri ne de sor salonu vs şeyler var hiçbiri yok kendi azmimle yapamamammı yada yapayacaksam yaptırabilecek bi arkadaş abi arıyorum kendime help me!!!! yardımcı olun lütfen

ya benim anlamadığım bir şey var.
Ben 65 kiloyum yani günde 130 gram proteini nasıl alacağım.
Bir yumurta beyazında 3- 3.5 gram protein var 100 ml sütte 3 garm protein var bir litre süt içsem bile 30 gram yapacak ben bunu anlamış değilim..Aylardır.Forumda buu sordum yanıt alamdım...cevaplarınızı bekliyorum

arkadaşım günde 10 tane 20 tane yumurta beyazı yiyen VG ile uğraşan adamlar var.Bende yeni başladım, sık sık bonfile,pastırma,levrek yiyecek durumun olmayabilir:o önemli diil;) tavuk,tavuk ciğeri,palamut,peynir yani para/protein dengesinde yüksek gıdalar tüket.Bunların 100 gr. da olan pro. diğerlerininkine yakın.yeni olduğumuz için 4000-5000 kal. beslenme prg. uyacaksın kg x2 gr pro alacaksın diye bir kural yok.Vucut geliştikçe mide de büyür(iştah artar%80) Bi anda bukadar yemek sadece kabızlık olablr,Balkon oluşmaya başlar.zaman içinde artırrırsın, ek supplement kullanmıyorsan antrenmanlardan sonrada pro. yiyecekler yemeye özen göster.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:06 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:50 ----------

herkese selam olsun...
ustadlar 2 aydır bu spora gönul verdım ve devam edecegımde..yasım 21 boy:1,98 kılo:94
1-)benım yan belimdekı yaglar bıraz fazla bunu erıtmek ıcın gereklı antremanları yapıyorum yanlız bı degısıklıgını goremedım onerılerınz nedır?

2-)herhangı bır yag yakıcı kullanmama ıhtıyac varmı?

3-)bırde kas gelısımım ıcın amıno asıdmı yoksa proteın tozumu kullanayım.onerdıgınız bır amıno asıd veya protein tozu varmı?protein tozu kullanmayı dusunuyorum ama oda kılo yapar dıe korkuyorum acıkcası...veya 1-2 ay daha calıstıktan sonramı kullanayım bılgı verırsenız cok sevınırım kafama takılmaya basladı iyice:)

yada hıc bır ek besın kullanmadanmı devam edeyım...

cvplarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım....

Ben de yeniyim ama forumda okudum VG hocası yazısında ilk üç ay supplement kullanmayı tavsiye etmiyor pek artısı olmayacağından falan.Bence de baştan binanın temellerini doğal gıdalarla atmak daha iyi.Yani para vermeye gerkek yok,ağırlıklarda yükseldinmi (10 kg dambıl vs.) başlarım.Zaten kilo problemiz var.Üçgen vücut,kollar 50 de 30 da olsa vücut üçgen,üçgen olmalı!.size taviyem şimdi cadio ya ağılık verin.Benim fikrim bu dostum.weightlifter

arkadaslar yaklasık 3 aydir bb yapiyorum 75 kiloyum ne yukselme var ne dusme 31 cm olan kollar 35 oldu.. karında 3-4 cm kuculme var gobekte ...digerleri hemen hemen ayni gogus 1 cm bisey bir atiyo bi iniyo bacaklar da kuculme var 1-2 cm boyle oldu 3 aydan sonra kullandigim programım ise gittigim salonda bulunan programa gore gidiyorum.. tozlar ise bunlar;

karbonhidrat antrenmana baslamadan 1 saat once(1 aydir kullaniyorum)
no explode antrenmana son 35 dk kala icip antrenmanımı yapıyorum(2 aydir kullaniyorum)
antrenmanda bitince yemek yiyorum ayrica karbonhidrata baslamadan once whey protein iciyordum haftada 3-4 kez sonra ara vermistim proteine sadece explode kullandım ve sonuca bakacak olursak sadece kollar buyuyor neden digerleri atmiyor???

tanerrap önceki ve şimdiki fotoların varsa ekle herkes görsün.Muhtemelen kilon boyuna göre iyi durumda olduğu için yağlar yavaş yavaş yerini kasa bırakıyor.Yani bira göbekli olup kollarının cılız olduğundan şikayetçi değildin dimi eskiden.Bunun nedenle fazla düşünme.sana benzeyen bir arkadaş vardı-üye ft-bölümünde.Birde üç aydır BB yapıyorum diyorsun supplement kulanmaya başlamışsın.Bunlar ilk 3 ay tavsiye edilmiyor pek ekstra birşey katmadığından.

Back
Yukarı