Yeni Baslayanlara Tavsiyeler

Selamlar daha once detayli olarak kendi topigimde sordum fakat iliglenen olamadı , simdi bu topigi okuruken 3.sf de spor salonlarıyla ilgili bir link verilmis ama sanırım eskı forum kodlarına ait oldugu icin ulasamiyorum, o topigin linkine sahip olan varsa memnun olurum.

daverc sana o başlıkta da belirttiğim gibi 3 paragraf bilgi vermişsin ama sorduğun soru çok dar..açık sorulan sorular ve açıklayıcı başlıklar cevap alma oranınızı çok daha yükseltecektir...

murat59 forumda işine yarayacak tüm bilgiler mevcut..kolaya kaçmadan iyice araştır..karşılaşıp anlayamadığın konuları forumda arat..bilgin artacak emin ol..

çaylak baron kasların antremanda şişmesinin hiç önemi yoktur..yeni başlayan bir vg.ci için pompalama etkisi önemli bir etki değildir..önemli olan dinlenme günleri kasların kendini yenilemeleri aşaması ve bu aşamadaki büyümedir..mümkün olduğu kadar sert ve kısa antremanlar yapmalısın..antreman süresinin artması ve çok fazla hareket,çok fazla set ve çok fazla tekrar sürantrene(aşırı çalışma - overtrain) olmana yol açar..buda katabolik etkisi olan kortizol hormonu seviyesini artırır..antreman günleri olduğu gibi dinlenme günleride beslenmene dikkat et..

Son düzenleme:
öneclikle herkese merhabalar.. spor salonuna yazılıp antrenmana başlayalı 2 - 3 gün oldu.. takip ettiğim program ise burada forumdaki bir arkadaşın yeni başlayanlar için hazırladığı bir program.. programda 1 gün çalışılıp 1 gün dinleneceğimiz belirtilmiş.. ben o dinleneceğim günlerde cardio yapiorum.. gelelim soruma.. antrenman yaptığım günlerde bir hafif ağrı hissediyorum fakat ertesi gün ağrılarım artıyor eğer ağrılarım atnrenman günümdede devam ederse antrenmana devam edeyimmi yoksa dinlenmeyemi devam edeyim? yardımcı olursanız çok sevinirim.. şimdiden teşşekür ederim..

seninki daha hamlik agrisidir,eger 15 gun sonrada devam ederse buraya yaz,eger artarsa gelecek gunlerde yine yaz.

arkadaşlar benim bi sorum daha olacaktı.. benim programımdaki tekrar set sayısı 3x8 şeklindedir.. tekrarların sayısını düşürmeden alabildiimce ağırlıkla çalışıyorum.. yani ısındıktan sonraki ilk sette örneğin benchpress te her iki tarafa 20 şer kiloluk ağırlıklar takıp 8 tekrarı zorlada olsa çıkarabiliorum fakatikinci sette taşçatlasa 5 tekrar ancak yapabiliyorum.. salondaki antrenörüm ağırlığı düşürmemi söyleyip zorlayabildiğim kadar zorlamamı söylüyor... sizce ne yapmalıyım? ilgilenirseniz sevinirim..

Hocan doğru söylemiş, ağırlığı düşürmen yerinde olur; ilk setlerde bütün kuvvetini harcayacak eforla çalışmak pek doğru değil, mesela son sette veya 4 set çalışıyorsan son iki sette bir yardımcıyla beraber o esnada 5-7 tekrar çalışabileceğin bir ağırlığı yüksek zorluk derecesiyle 8 e tamamlayarak o egzersizi bitirmen daha yerinde olacaktır.
Bilmiyorum yardımlı çalışıyormusun ama yeni başladığınıda göz önüne alırsak belki kendi başına çalışıyorsundur, tavsiyem mutlaka bench press gibi egzersizlerde kazaya mahal vermemek için hemde egzersizi tam verimli çalışabilmek için etrafta sohbet ettiğin arkadaşlardanda olabilir partnerli çalışmaya bak mutlaka.

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar antrenörüm dinlendiğim günleri cardio yaparak değerlendirmemi tavsiye etti ve ve karın bölgemdeki çirkin görüntüyü yok etmek içinde daha fazla mide hareketi yapmamı sööledi.. benim sorum şu olacaktı.. karın ve mide kaslarının hergün çalıştırılması doğrumudur? ilginiz için şimdiden çok teşşekür ederim.

Her gün çalıştırmak çok fazla olur, kaslar dinlenirken gelişir bu karın kası içinde geçerli en azından gün aşırı olması daha iyi olur.

arkadaşlar yoruldunuz biliorum bana cvp yetiştirmekten ama bi sorum daha olacaktı:) FLEXOR hocanın yeni başlayanlar için hazırladığı programı uyguluyorum ve 2 ye bölünmüş olan programa başlayalı yaklaşık bi hafta oldu vücuudum az da olsa hacim kazandı fakat bi asimetri söz konusu.. özellikle sırtıma baktıımda sırtımın sağ tarafı çok daha hacimli.. sizce sol tarafın sağ tarafa yetişebilmesi için sol tarafı dahamı fazla çalıştırayım yane set veya tekrar sayısınımı arttırayım yoksa programa aynen devammı edeyim?.. ilgileriniz için şimdiden çok teşşekür ederim.

ya hocam.. set araları yaklaşık 40 saniye dinlenecektik.. peki ama her hareket arası ne kadar dinleneceğiz? yine 40 saniyemi?

bi sorum daha olacaktı.. bir kas grubu günde en fazla kaç ayrı hareketle çalıştırılır? yani göğüsü mesela aynı günde 5 ayrı hareket ile çalıştırmak doğrumudur yoksa zaslarımız zararmı görür?

Back
Yukarı