Yeni başlayanlar için beslenme tekniği

Bu yazcağım program gramı gramına yazılmış bir program değil ve evde çalışan ve giriş seviyesinde biri o kadar gram hesabı yapmamalı bence. Programı gün içinde çalışan ya da okula giden birini düşünerek yazdım. Örnek şahsımız 70 kilo ve hafif yağlı.

Kalkış : Pekmez ya da bal ve 20-30 gram kadar lor peyniri. (Gece boyunca yükselen kortizolü kesmek ve kana çabuk karışacak proteini sağlamak için)

30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Öğle yemeği:

100-150 gr tavuk ya da kırmızı et + bir porsiyon pilav (mümkünse esmer pirinç ya da bulgur)

Ara öğün: (2-3 saat sonra)

Öğle yemeği ile aynı tür beslenme, vakit bulamıyorsanız yanınıza aldığınız bir tane konserve ton balığı ve 1 dilim kepek ekmeği.

Eve gelince:

bir porsiyon pilav içine 50 gr kadar lor peyniri.

1 saat sonra antreman

Antremandan hemen sonra:

50 gr lor + bir bardak meyvasuyu

30 dk sonra:

4 beyaz + 1 tam yumurta omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Yatmadan önce:

50-60 gr yağsız beyaz peynir (casein için)

Bu program başlangıç seviyesi olduğu için kilo almaya yönelik. Supplement içermiyor. Çok aşırı yağlı olanlar, pilav ve ekmekleri yarım porsiyon yapabilir.
Sayın SCWARZXXL forumda yeniyim hazır burada konusu açılmısken birşey sormak istiyotrum ben 5 aydır bb yapıyorum ama beslenmeyi çok takmıyodum şimdi soruma geliyorum ben saat 11 de uyanıyorum 11.30da işte proteinli bir kahvealtı filan sonra 1bucukta filan spora gidiyorum spordan donuste burada yazan öğle yemeğini mi yiyeyim yoksa sizin yazdıgınınz spordan sonraki aksam yemeğini mi not: spordan donuste saat 4-5 oluyor

Verilen program kilo almaya yönelik hazırlanmış ben vücut gelişimime yararlı ve kilo verebileceğim yada kilomu koruyabileceğim bir program arıyorum tavsiyeleriniz varsa şimdiden teşekkürler..:confused:

Bu hazırlanan program güzel.Ellerinize sağlık.Ancak,Yaşım 12,Boyum 1.63,Kilom 47.Bu program bana uyarmı?Tavuk yerine başka birşey yesem olmazmı?

Öncelikle merhaba ,

Boyum : 1.78
Kilom : 69
Yağ oranım :%23

64-60 kg düşmek istiyorum.Bir yandanda vücut gelişimine devam edicem tabi bu duruma en iyi bu olur dediğiniz bir programınız varsa paylaşırsanız sevinirim.

Ramazan bittikten sonra diyete başlamam gerekiyor kollarımdaki kaslar yağdan dolayı belirginliği yok anca kasarsam .
Göğüs bölgesine fazla önem vermemiştim memeye dönüşmeye başladı. Metabolizma yavaştı ramazanla birlikte dibe vurdu diyebilirim.

Bana protein ağırlıklı beslenme programında örnek programlar söylermisiniz. Sitede var 106 veya 90 kg dan düşmüş abilerimiz ama bana uygunmu karar vermedim. Daha sonra diyetisyene gidip düzeltmelerde yaptırıcam.
Göbek bölgesi yağlı göğüs bölgesi yağlı .
Ne yesem yarıyor .:mad:

Böyle bir görünüm var

http://img420.yukle.tc/images/5299a.jpg
http://img420.yukle.tc/images/2297a_2.jpg
http://img420.yukle.tc/images/845a_3.jpg

Yardımlarınızı Bekliyorum Teşekkürler,

:o

merhaba

Olur. Başlıkta da yeni başlayanlar için yazıyor zaten.

merhabalar sanırım bu konular hakkında çok fazla bilginiz var bikaçşey sormak isterim. 15 yaşındayım 178 cm boyum 72 kiloyum. evde çalışabiliyorum sadece ve ramazanda oruç tutuyorum bana bi program çıkartabilir misiniz ? yaparsanız sevinirim kolay gelsin SCHWARZXXL abi. :/

Selamlar günlük 200 - 300 gram tavuk eti tüketiyorum fakat artık haşlayarak yemekten gına geldi acaba göğüs etini biraz galeta unu biraz da sıvı yağ ile kızartıp yesek çok yağlı olur mu tavsiye edermisiniz ?

Sayın SCHWARZXXL;

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Verdiğiniz beslenme programında sebze ve meyveyi nasıl tüketmeliyiz?

Sayın SCHWARZXXL;

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Verdiğiniz beslenme programında sebze ve meyveyi nasıl tüketmeliyiz?

ben şöyle yapıyorum..
kahvaltı(7:00) yulaf ezmesi+süt, 1 haşlanmış yumurta
ara öğün(10:00) 1 adet meyve(yeşil elma)
öğlen(13:00) kepek ekmekli hazılanmış ton balıklı sandvic
ara öğün(15:00-16:00) en sıkıntılı öğünüm bu :) ne bulursam
İDMAN(18:00)
akşam(20:00) ızgara tavuk, 1 dilim kepek ekmeği, 1 adet domates yada zeytinyağlı sebze yemeği, pirinç

PEKİ antrenmanı saat 6'da yapıyorsak, öncesi ve sonrası beslenme nasıl olmalıdır varmı fikri olan? yada benim prgramımda hata veya eleştrmek istedikleriniz??

antrenman şeklim ise birgün ağırlık, diğer gün kardiyo üçüncü gün OFF...
ağırlık programım toplam 1 saat 15 dk, iki ayrı bölge..

boy: 186
kilo: 83

Merhaba. Ben yeni başlayacağım bu spora. 1.86 boy 91 kiloyum. Kilo fazlam var ama bu derecede başka insanlarla kıyaslıyorum kendimi yağlı değilim o kadar. ayakta göbek falan bile belli olmuyor ama oturunca biraz çıkıyor t-shirtten falan gene belli olmuyor iriyim biraz :) . bu programda ki miktar sonuçta benim için biraz fazla değil mi ?

merhaba 1-2 hafta içinde spor salonuna yazılacağım 19 yaşındayım 1,77 boyundayım 52 kiloyum kilo almak istiyorum neler önerirsiniz ? şimdiden teşekkürler :)

Ben spora 1.5 aydır gitmiyorum ama evde çalışıyorum. Bu beslenme programını yine aynı şekilde yapsam olumsuz bir etkisi olur mu? Çünkü obliklerimdeki yağ oranını azaltmak istiyorum. Kısaca karbonhidrat yemeyi olabildiğince azaltmak istiyorum, yazdığınız program için teşekkürler.

şimdi bende yeni başladım ve elimden geldiğince hergün protein almaya çalşıyorum ama bazı günler bi aksilik çıkıyo ve alamıyorum yeterince bu nasıl bi etkiye yol açar yada gelişimimi nasıl etkiler?

herkese merhaba ben yeni başladım profesyonel sporcu bir arkadaşım L-carnitin desteğinden bahsetti..ne dersiniz. sizce destek ürünleri işe yarıyor mu

merhabalar boyum 182 kilom 79 çocukluğumdan beri bu sporu yapıyorum fakat 1 hafta 2 hafta gidip gidip sürekli bıraktım.. şuanda 1bçuk aydır yapıyorum ve de bu konuda çok kendimi yiyip bitiriyorum yemek olarak sürekli ne yiyebilirim ve saatleri çok önemli.. ayrıca kollarım sağlam fakat göğüsüm çok yok aynı şekilde yanlarımda da yağlanma var biraz.bir antrenman benim için önerebilirseniz çok sevinirim.

yumurtayı sarısıyla yemenin sakıncaları var mı günde 6-7 tane sarısıyla birlikte yumurta zarar verir mi ? yoksa napıcaz 4-5 yumurtanın sarısını çöpe mi atıcaz ?

hocam yeni başladım beslenme programım doğru mu acaba?
sabah: iki yumurta sarısıyla , lor peynir , pekmez , meyve ve bir saat sonra yoğurt
iki saat sonra spor, spordan sonra meyve, ve çikolatalı süt ,fındık veya ceviz
bir saat sonra yoğurt ceviz
akşam yatarken, mercimek veya kereviz veya tavuk

Back
Yukarı