Yeni başlayanlar için beslenme tekniği

Selam ben bu body e yeni başladım boy 1.77 kilo 79 gittiğim yerde diyet programı vs hiç bişey vermediler veya bi öneri ben zayıflayarak kas yapmak istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim yaş 17 bu arada bide her öğlen tavuk balık bulmam sıkıntılı :D

Yetersiz Beslenme

Bu yazcağım program gramı gramına yazılmış bir program değil ve evde çalışan ve giriş seviyesinde biri o kadar gram hesabı yapmamalı bence. Programı gün içinde çalışan ya da okula giden birini düşünerek yazdım. Örnek şahsımız 70 kilo ve hafif yağlı.

Kalkış : Pekmez ya da bal ve 20-30 gram kadar lor peyniri. (Gece boyunca yükselen kortizolü kesmek ve kana çabuk karışacak proteini sağlamak için)

30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Öğle yemeği:

100-150 gr tavuk ya da kırmızı et + bir porsiyon pilav (mümkünse esmer pirinç ya da bulgur)

Ara öğün: (2-3 saat sonra)

Öğle yemeği ile aynı tür beslenme, vakit bulamıyorsanız yanınıza aldığınız bir tane konserve ton balığı ve 1 dilim kepek ekmeği.

Eve gelince:

bir porsiyon pilav içine 50 gr kadar lor peyniri.

1 saat sonra antreman

Antremandan hemen sonra:

50 gr lor + bir bardak meyvasuyu

30 dk sonra:

4 beyaz + 1 tam yumurta omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Yatmadan önce:

50-60 gr yağsız beyaz peynir (casein için)

Bu program başlangıç seviyesi olduğu için kilo almaya yönelik. Supplement içermiyor. Çok aşırı yağlı olanlar, pilav ve ekmekleri yarım porsiyon yapabilir.
Öncelikle merhabalar. Ben 18 yasında 1 senedır vg yapan 176 boyunda 62kg'lık bi üniversite öğrencisiyim. Evimde değil yurtta kalıyorum ve dediğiniz sekilde beslenmem neredeyse imkansız. Yurtta duzenlı olarak corba (mercimek domates yada yayla) pilav(bulgur yada pirinc) bide o gün ne gelirse fasulye nohut tavuklu sulu türlü yemekler yeme ımkanım oluyo ekmek ise sınırsız. Bu şartlar altında kilo almam mümkün olur mu aksi takdirde dediklerinizi almaya calıssam ne saklayacak nede hazırlayabılecek ımkanım var. Bu arada kahvaltıyı cok sıkı yapma ımkanım var ama ogle öğününü genelde corba yada cıkolata kek yıyerek atlatıyorum. Bide bu beslenme ile Hardline Progainer 4.5 kg kullansam faydasını görurmuyum ?? Şimdiden tesekkurler iyi forumlar :):)

Herkese merhaba,

Bu forumdaki ilk mesajım olacak foruma yeni kaydoldum ama forumda yazılan şeylerin birçoğunu uzun zamandır okuyorum. Vücüt geliştirme sporuna 2 yıl gibi bir süre önce başladım ama çok ara verdiğim dönemler oldu tekrar başlamalarım oldu istikrarsız davrandım ama son birkaç aydır daha istikrarlı çalışıyorum. Ben de kas kütlesini artırarak yani kilo alarak body yapmak isteyen birisi olduğum için zamanında ve hatta şuanda da kilo alırken ne kadar uğraş verdiğimi düşündüğümde, bu konunun en başındaki konuyu oluşturan ağabeyden de özür dileyerek şunu söylemek istiyorum ki bu beslenme planıyla birlikte spor yaparsanız kilo alamaz aksine kilo verirsiniz. Vücüt tipine, metabolizma hızına ve haftalık spor takvimine göre de değişebileceği gibi genel olarak söylemek gerekirse bu programla kilo alamazsınız çünkü ben de 3 yıldır kilo alma konusunda her şeyi denemiş didik didik etmiş birisiyim ve bu alınan besinlerden elde edilen kalorinin sporla yakılan kaloriyi ve gün içindeki normal tempoyu geçemeyeceğini yani adığınızdan çok kalori yaktığınız için kilo vereceğinizi düşünüyorum. Ben de öğrenciyim ve düzenli beslenemeyenleri anlıyorum dersler, ödevler, öğle saatlerine düşen ders saatleri vs. Arkadaşlar program kötü değil çok güzel ama yetersiz. Kilo almak istiyorsanız ve kolay kilo alamayan tipte bir kişiyseniz kesinlikle weight gainer (kilo aldırıcı) ürünlerle kalori alımınızı artırın. Ben de birçok deneme yanılma uğraşlar sonucunda nasıl kilo alınır nasıl verilir kendi bünyeme uygun yöntemleri farkettim ve artık isteğim gibi kilo alabiliyorum. Metabolizmam çok hızlı oldugu için yeterli beslenmediğim zamanlarda hızla kilo verebiliyorum ama fazla kalori alıp iyi beslendiğimde de hızla kilo alıyorum örnek verecek olursan 1 ay önce 62ydim şimdi 68im. Kilom sürekli 62-68 arasında gidip geliyor spora ara verince beslenmeme dikkat etmeyince hemen kilo veriyorum. 68in üstüne hiç çıkamadım bu zamana kadar çünkü 68i bulduğumda 177 cm boyuma göre vücudumu da biraz geliştirdiğim için zayıf durmuyorum ve daha fazlasını almak için kasmamıştım ama bu sefer 75i bulmayı hedefliyorum belki de genetik olarak 68in üstüne çıkamayacağım bilmiyorum. Ayrıca yaşım 22. Her neyse kendimden de örnek vererek olayı açıkladım spor yaparak kas kütlesini artırarak vücut yapmak istiyorsanız daha fazlasını tüketmelisiniz buna da eminim birçoğunuzun midesi müsaade etmez yiyemezsiniz zorlarsanız kusarsınız bende öyle oluyordu fazla yiyemiyorum. Ama bu problemi gainerlar ile çözebilirsiniz hem içimi kolay hem hazırlanışı zaman yönünden size büyük faydası var ama unutmayın bu ana besin kaynağı değil sadece ek besleyici ürün normal öğünlerinizi kesinlikle başta yazan plana göre yapın. Yanına da gainer kullandınız mı kilo alamamak için tek engel metabolik bir hastalığınızın olmasıdır yani bir hastalığınız yoksa kesinlikle kilo alırsınız kas kütlenizi de artırırsınız.

Saygılar,

Bahadır.

Hocam şimdi benim merak ettiğim 2 şey var.

1.Lor peyniri kilo alımında çok etkili bi besin olduğu için mi her öğünde var ?
2.Yumurtanın sarısı fazla olunca zararı olur mu ? Çünkü günde 3-4 yumurta sarısı çöpe atıyorum ?

Lor peyniri enerji vermekten daha çok içerdiği kazein ve daha az oranda whey proteini sebebiyle tercih edilmiştir.

Yumurtanın sarısının yapılan son bilimsel araştırmalar sonuncunda sağlık için risk oluşturmadığı açıklanmıştır (tabii ki her şeyin bir kararı var..) Yumurta sarısına karşı herhangi bir alerjiniz, özel sağlık sorunlarınız yoksa günde 1-2 ya da belki 3 yumurta sarısı tüketebilirsiniz.

Merhabalar oncelikle, VG'ye baslayali 1 hafta oldu su an kendime beslenme programi bakiyorum 1.82 Boyunda ve 75-76 kiloyum asiri olmamakla birlikte karin bolgemde yag var oturunca ve elle cekince belli oluyor bu beslenme bana uygunmudur daha fazla yaglanmaya yol acmak istemiyorum simdiden tesekkur ederim

yazıda yeni başlayanlar için uygun olduğu yazıyor dikkatli okursan..

182 cm boy, 75 kg... Tahminimce kilolu biri değilsin. Bu programı uygulayabilirsin. Yine de kilo alamıyorsan öğün miktarlarını artırabilir. yağlanıyorsan da azaltabilirsin. Dengeyi zaman içinde deneme-yanılmayla sağlayabilirsin.

merhaba

Bu yazcağım program gramı gramına yazılmış bir program değil ve evde çalışan ve giriş seviyesinde biri o kadar gram hesabı yapmamalı bence. Programı gün içinde çalışan ya da okula giden birini düşünerek yazdım. Örnek şahsımız 70 kilo ve hafif yağlı.

Kalkış : Pekmez ya da bal ve 20-30 gram kadar lor peyniri. (Gece boyunca yükselen kortizolü kesmek ve kana çabuk karışacak proteini sağlamak için)

30 dk sonra: 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı + 50 gr lor peyniri omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Öğle yemeği:

100-150 gr tavuk ya da kırmızı et + bir porsiyon pilav (mümkünse esmer pirinç ya da bulgur)

Ara öğün: (2-3 saat sonra)

Hocam ben vg de yeniyim ben peynir yiyemiyorum yaşım ise 17 peynire karşı alerjim var kıpkırmızı oluyorum peynir yerine ne önerirsiniz ?

Öğle yemeği ile aynı tür beslenme, vakit bulamıyorsanız yanınıza aldığınız bir tane konserve ton balığı ve 1 dilim kepek ekmeği.

Eve gelince:

bir porsiyon pilav içine 50 gr kadar lor peyniri.

1 saat sonra antreman

Antremandan hemen sonra:

50 gr lor + bir bardak meyvasuyu

30 dk sonra:

4 beyaz + 1 tam yumurta omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Yatmadan önce:

50-60 gr yağsız beyaz peynir (casein için)

Bu program başlangıç seviyesi olduğu için kilo almaya yönelik. Supplement içermiyor. Çok aşırı yağlı olanlar, pilav ve ekmekleri yarım porsiyon yapabilir.

hocam teşekkürler bilgi için fakat benim bir sorunum var yaşım 17 henüz yeniyim vg de benim peynire karşı alarjim var yersem kıpkırmızı oluyorum peynir yerine ne yiyebilirim ?

Meyve yemeyle ilgili bi sorum olacak genelde fazlası önerilmiyor her besinde olduğu gibi fakat günlük bi kaç elma armut ve ayva mutlaka tüketiyorum bu sağlık açısından tabiki olumlu fakat vg açısından bir sorun oluşturur mu?

Meyve yemeyle ilgili bi sorum olacak genelde fazlası önerilmiyor her besinde olduğu gibi fakat günlük bi kaç elma armut ve ayva mutlaka tüketiyorum bu sağlık açısından tabiki olumlu fakat vg açısından bir sorun oluşturur mu?

Toplam karbonhidrat tuketimini asmiyor isen ve bunlari gec saatlerde yemiyorsan cok da kilolu degilsen sikinti yaratmaz.

Kalkış kısmında pekmez ya da bal tüketilmesi yazıyor ama ne kadar olacağı belirtilmemiş.
Yumurtalar kaynatılacak mı? Bir de yine yumurtaları olduğu gibi mi tüketeceğiz yoksa ekmekle birlikte mi?
Tavuklar da nasıl olacak onu da merak ediyorum. Haşlama mı olacak acaba?

Program için teşekkürler...

Çok ince düşünmene gerek yok.

Bir miktar bal-pekmez yeterli. İster kayanatarak ye ister yağda kırarak. ister ekmekle, ister yavan..

Tavuk haşlama da olabilir, tavada da..

Bunlara teker teker cevap verdiğime inanamıyorum :)

Burada maksat günün belli saatlerinde belli gıdaları almak. ne ile ya da nasıl alındığı çok da elzem değil.

Bugün tereyağı ile pilav ve makarna yaptım ama çok iğrenç bir koku oldu evde, anlatılacak gibi değil. Yemeyi denediğimde de midem ağzıma geldi. Bu durumda ne yapabiliriz? Normal yağ ile yesek çok mu sıkıntı olur ya da başka bir alternatif var mı?

Bugün tereyağı ile pilav ve makarna yaptım ama çok iğrenç bir koku oldu evde, anlatılacak gibi değil. Yemeyi denediğimde de midem ağzıma geldi. Bu durumda ne yapabiliriz? Normal yağ ile yesek çok mu sıkıntı olur ya da başka bir alternatif var mı?

Eger begenmiyorsan tereyagi ile zeytinyagi ile dene her ne kadar zeytinyagi yuksek isida degerini kaybetsede hic yoktn iyidir.

bu beslenmeyle ilgili biraz araştırma yaptım buradaki bilgileri de takip ettim tabiki. Nereye incelediysem günde en az 2 yumurta veriyor. Ki burada konuyu açan arkadaş 2 tam 2 beyazı ve bir omlet yazmış kahvaltıya. Bu haftada yaklaşık 35 yumurtaya karşılık gelir. Kahvaltıda sadece 2 tam yumurta diyenler var bu da 14 yumurta eder. 14 yumurta bile karaciğer için çok büyük bir yük. Yumurtanın açığını yulaf ezmesi ya da lor peynirinin yenen gramı artırarak telafi edemez miyiz? Yumurtayı haftada 14 yemektense 6 ya da 7ye düşürmek karaciğer açısından kaçınılmaza yakın bir durum. Fikrinizi almak istedim. Bu açık kapanır mı?

bu beslenmeyle ilgili biraz araştırma yaptım buradaki bilgileri de takip ettim tabiki. Nereye incelediysem günde en az 2 yumurta veriyor. Ki burada konuyu açan arkadaş 2 tam 2 beyazı ve bir omlet yazmış kahvaltıya. Bu haftada yaklaşık 35 yumurtaya karşılık gelir. Kahvaltıda sadece 2 tam yumurta diyenler var bu da 14 yumurta eder. 14 yumurta bile karaciğer için çok büyük bir yük. Yumurtanın açığını yulaf ezmesi ya da lor peynirinin yenen gramı artırarak telafi edemez miyiz? Yumurtayı haftada 14 yemektense 6 ya da 7ye düşürmek karaciğer açısından kaçınılmaza yakın bir durum. Fikrinizi almak istedim. Bu açık kapanır mı?

Bu kadar korkacak birsey yok karacigere o akdar yuk olmaz.

Yumurta amino asitler olarak cok ama cok zengin, telafisi mumkun ama yeri kolay kolay doldurulmaz ki lor veya yulafla o amino asit zenginligini yakalamak cok zor.

1 yildir gunde 5 tam yiyorum cok sukur bir sikintim yok, spor yaptiginiz surece emin olun karacigeriniz kendini toparlayacaktir. Ancak bir probleminiz varsa muhakka doktorunuza danisiniz.

Bu kadar korkacak birsey yok karacigere o akdar yuk olmaz.

Yumurta amino asitler olarak cok ama cok zengin, telafisi mumkun ama yeri kolay kolay doldurulmaz ki lor veya yulafla o amino asit zenginligini yakalamak cok zor.

1 yildir gunde 5 tam yiyorum cok sukur bir sikintim yok, spor yaptiginiz surece emin olun karacigeriniz kendini toparlayacaktir. Ancak bir probleminiz varsa muhakka doktorunuza danisiniz.
peki teşekkür ederim öncelikle cevabınız için. Malum işe yeni gireceğiz biraz tecrübesiziz sorularımız var cevapları okuyoruz ama mevzu sağlık olunca ve cevaplar tam tatmin etmeyince soru işaretleri kalıyor gene. Siz 1 senedir 5 tam yumurta yiyorum diyosunuz eyvallah. Sonuçta ben yeni gireceğim bu işe 173 cm 74 kg az göbek var ama normal vücutlu biriyim. Kas kütlesi gelişmiş biri değilim daha önce bu işle uğraşmış olmadığım için. Yumurtayı da ihmal etmeyelim tamam ama sayısı biraz fazla değil mi yani 5 yumurta. 1 tam 1 beyazı olsa mesela. Zaten o kadar yumurtayla besleyecek büyük bir kas kütlesi yok henüz. Ben bu işle yaklaşık bir bir buçuk sene uğraşacağım ve bu yemek programları bu işlerle profesyonel olarak ilgilenen sporcu programlarına daha uygun gibi geldi bana. Yeni başlayan biri için fazla değil midir sizce kaldı ki alışkın da olmayan bir bünye için haftada 3-4 yumurta yiyen biriyimdir normalde ben. Komik şeyler söylüyorsam lütfen tecrübesizliğime verin.

peki teşekkür ederim öncelikle cevabınız için. Malum işe yeni gireceğiz biraz tecrübesiziz sorularımız var cevapları okuyoruz ama mevzu sağlık olunca ve cevaplar tam tatmin etmeyince soru işaretleri kalıyor gene. Siz 1 senedir 5 tam yumurta yiyorum diyosunuz eyvallah. Sonuçta ben yeni gireceğim bu işe 173 cm 74 kg az göbek var ama normal vücutlu biriyim. Kas kütlesi gelişmiş biri değilim daha önce bu işle uğraşmış olmadığım için. Yumurtayı da ihmal etmeyelim tamam ama sayısı biraz fazla değil mi yani 5 yumurta. 1 tam 1 beyazı olsa mesela. Zaten o kadar yumurtayla besleyecek büyük bir kas kütlesi yok henüz. Ben bu işle yaklaşık bir bir buçuk sene uğraşacağım ve bu yemek programları bu işlerle profesyonel olarak ilgilenen sporcu programlarına daha uygun gibi geldi bana. Yeni başlayan biri için fazla değil midir sizce kaldı ki alışkın da olmayan bir bünye için haftada 3-4 yumurta yiyen biriyimdir normalde ben. Komik şeyler söylüyorsam lütfen tecrübesizliğime verin.

Ben size 5 önermiyorum zaten :)

Siz ilk sayfada tekniği kendize uyarlayabilirsiniz.

Artı ben 5 yiyorum birşey olmuyor demek olmayacak veya başkasına birşey yapmaz anlamında kesinlikle değil. Kontolleri yaptırıyorum sıkıntım yok.

Sizin günlük 1-2 yumurta yemeniz yeterli olacaktır.

Back
Yukarı