Yeni başlayanlar için beslenme tekniği

sabah çay içmenizi tavsiye etmem, çay vitamin emilimini büyük ölçüde düşürür, ayrıca 1 adet yumurta az, 3 yumurtadan oluşan bir omlet daha zengin bir kahvaltı olur sizin için

Peki yumurtaların sarılarınıda yesek çok mu zararlı ? Artı ben bu kadar ara öğün yemiyorum. Sadece , öğün

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 08:43 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 08:36 ----------

@RsM

Neye göre bu program mesela alt ve üst göğüs çalışması yok artı hep aynı tekrar mı olacak?

kendi değerlendirmenle yanlışı ortaya koymuşsun zaten.

tipik bir vücut geliştirme diyeti, %40 protein, %40 karb, %20 de yağ içerir. Amaca göre bu değerlerle oynanabilir ama temel alacağımız standart budur. bşr VGci %8 proteinle asla yetinemez. hele de seninki gibi şeker yoğunluklu bir diyetle.

5000 kalorilik liste...
Besin değerlendirmesi % 72 karbonhidratlar % 8 Protein % 20 yağ...

bende zaten başlamadım bu programa hocam...sizin konu başında açtınız programı uyguluyorum...protein olmadan nasıl olucak ki..bu spor...sizin yaptığınız listenin değerleri nedir hocam...bizim gibi yeni başlayanlar için..birde çalışma programı hakkında bilgilerinizi alabilirmiyim....saygılarla...

çalışma programın başlangıç için fena değil.
kendi listem için bir gram hesabı yapmadım. ama benim listeyi daha çok bir taslak olarak görmekte fayda var.

bende zaten başlamadım bu programa hocam...sizin konu başında açtınız programı uyguluyorum...protein olmadan nasıl olucak ki..bu spor...sizin yaptığınız listenin değerleri nedir hocam...bizim gibi yeni başlayanlar için..birde çalışma programı hakkında bilgilerinizi alabilirmiyim....saygılarla...

SCHWARZXXL'nin örnek beslenme programı nerden baksanız 120-140 gr protein içeren bir diyet , bu da yeni başlayan birisi için oldukça sağlam bir miktar, layıkıyla uyguluyabilirseniz güzel sonuçlar elde edilir.
İdman sonrasındaki lor peyniri çok önemlidir, yiyebildiğiniz kadar yemelisiniz , salona giderken yanınızda götürmeniz daha mantıklı, yok ben lor peyniri yiyemiyorum derseniz, salona giderken yanınıza 100gr lk ton balığı konservesi götürün idman biter bitmez yersiniz.
Şeker olayı ise , illaki şekersiz duramıyorum diyorsanız , idam sonrası şeker alın , vucudun idman ardından şeker ihtiyacı artıyor, ve sünger gibi emiyor şekeri, onun haricindeki şeker gereksiz, zaten SCHWARZXXL' nin programındaki karbonhidrat miktarı idealdir.
Sabahları dediğim gibi çaydan uzak durun vitamin düşmanıdır çay, üzüm suyu idealdir, olmadı başka bir meyvesuyu, yine sabah uyandığımızda vucut şekere ihtiyaç duyar.
Beslenme bu işin çok mühim bir tarafı, beslenme eksik olması demek vucudun gelişmek için yeterli yakıtı bulamaması demektir, bu da gelişmeye engeldir, iyi beslenmezsek gelişemeyiz.
Şöyle bir örnek vereyim, vucut çalışırken aslında kaslarımızı eziyoruz , hasar veriyoruz , zarar veriyoruz,onlar tamir olurken daha gelşimiş daha sağlam oluyorlar ki bir dahaki hasarı daha rahat karşılayabilsinler, eğer vucudumuzu onaracak kadar kaliteli beslenmezsek hiç bir şey elde edemeyiz, büyüyemeyiz.

saygılar

Benim kafam en çok süt olayında karışıyor . Sütü antrenmandan hemen sonra alabilir miyiz ? Forumda bazı yerlerde sütü gün arasında içmemiz öneriliyor . O zman antrenmandan sonra lor almak dogru olur mu? O da tamamen süt ürünü sonuçta. Sütü yatarken içmeli miyiz ? Ayrıca sütte 100 ml de 4 gram protein var en fazla. Karbonhidrat almış olmuyormuyuz daha çok?

Kısacası yeni başlayanlar için SÜT ve SÜT ürünlerinin nasıl kullanılması gerektiğini açıklarsanız çok makbule geçer :D Kafam çok karışık :D

ben antremandan hemen önce 1/2 lt meyve suyu içiyorum..vişnesuyunu tercih ediyorum..değerleri biraz daha yüksek :) çıkıştada lor ve kalan meyve suyunu içiyorum...şeker ihtiyacını önceden çok yerdim spora başlamadan önce çayla beraber ama artık uzak duruyorum..birede süt neden yok listemizdee...??

Benim kafam en çok süt olayında karışıyor . Sütü antrenmandan hemen sonra alabilir miyiz ? Forumda bazı yerlerde sütü gün arasında içmemiz öneriliyor . O zman antrenmandan sonra lor almak dogru olur mu? O da tamamen süt ürünü sonuçta. Sütü yatarken içmeli miyiz ? Ayrıca sütte 100 ml de 4 gram protein var en fazla. Karbonhidrat almış olmuyormuyuz daha çok?

Kısacası yeni başlayanlar için SÜT ve SÜT ürünlerinin nasıl kullanılması gerektiğini açıklarsanız çok makbule geçer :D Kafam çok karışık :D

şöyle söyliyim lor peyniri ve süt farklı kefelerdeki besinlerdir, zaten günümüzde pastorize süt hakimiyeti vardır...
İdmandan sonra lor peyniri yemenin mantığı lor peyniri kana çabuk karışabilecek bir proteindir, aynı zamanda yatarken almak ta önemlidir, çünkü hem kana hızlı karışan hem de uzun süre sindirilen proteinleri içerir, sütün sindirimi zordur, ayrıca pastörize süt ne kadar yararlı ne kadar zararlı hala netleşen bir şey yok, lor peyniri idealdir.

Bir de şöyle bir yöntem şöyliyim, blendıra 150-200gr loru koyun içine 50 gr şeker koyun , çoşkuyu verin...Bir kavanoza doldurun, idmandan sonra su ile karşıtırıp için, lor suda çözünmeyecek şeker çözünecek tabi fakat en azında su ile blendırlanmış loru rahat yiyeceksiniz.
SCHWARZXXL'nin programında süt yok dikkat ederseniz, bir bildiği var ki koymamış...
Bu diyette lor peyniri, kalsiyum ihtiyacınızı ve protein ihtiyacınızı güzelce karşılacaktır, lor peynirine güvenin.

Benim yemek saatlerim;

Sabah 10:00 1 kepekli poğaça zeytin bal lor peynir 2 tane yumurta,

15:00 Ton balığı mısır salata domates +

19:00 antrenman 21.30 antrenman sonu 22.00 eve varış.

22.15 Sebze yemeği 2 tane yumurta (yumurta 5 denmiş ama midem bulanıyor) lor peynir.

22.45 ! elma ,6 tane ceviz, 1 muz ( bazen yarım litre süt)

Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Bu beslenme işe yarar mı? Neyi kesinlikle değiştirmeliyim?

Teşekkürler / Murat

sayın murad1;

öncelikle şunu söyliyim beslenmeniz son derece kötü, bu beslenme ile birşey elde etmeniz pek mümkün değil...
bir defa uzun müddet aç kalıyorsunuz , uzun müddet aç kalmamız demek vucudumuzda yıkım faliyetlerinin başlamasını sağlar, bu durumda biz body building icra eden kişilerin hiç işine gelmez, bizim yıkıma değil yapıma ihtiyacımız vardır, 2 saatte bir protein almalıyız...
Sabah kahvaltınız yeni başlıyan birisi için uygun olabilir fakat, o da nesi 15:00 a kadar aç bırakıyorsunuz kendinizi, saat 12:00 da yiyin ton balıklı salatanızı, tekrar 15:00'da da yine ton balığı vehayut, tavuk ızgara tüketin, ondan sonra 17:00 sularında bir tabak makarna ile lor peyniri tüketin, vehayut yulaf ezmesi+lor peynir...
19:00 da idmana gidin, eve döndüğünüzde mutlak surette protein almanız lazım, 2 yumurta asla ve asla yetmez, lakin yemeğinizde tavuk veyahut et varsa o zaman 2 yumurta kafidir...

saygılar

@speedtouch

İlgin için sağol. Bizde boşa kürek çekecektik. Şunu söyleyebilirim ki acıkmadığım için 15.00 de yiyorum. Öğünleri kuvvetli yerim. Zaten saat 10 da kahvaltı yapınca 12 de acıkmama imkan yok yanlış mı?

Peki makarna zararlı değil mi? Hamur işi değil mi?

Sabah erken yemek faydalı mı?

Bir de yumurta midemi bulandırıyor ya akşam 5 yumurtayı sucukla pişirip yesem zararlı olur mu?

Son düzenleme:
@speedtouch

Dün gece saa 23:00 de ancak yemeğe oturdum. 4 yumurta + 100 sucuk + bulgur pilavı + 50 gr lor

İnşallah bunlar kilo yapmaz. Programda yiyin diyorda kilo olayından şüpheliyim.

öncelikle şunu söyliyim, bir öğünde 60 gram protein almaktansa, 2 öğünde 60 gram protein almak her zaman daha mantıklı olacaktır...
Belki siz acıkmıyor olabilirsiniz, ama bünyeniz o kadar saat aç kalıyor...
Kendinizi zoraki yemek yemeğe mutlaka alıştırmalısınız, idealinizde ki vucudun ne kadar kaslı bir vucut olduğu önemli olmaksızın.
Ayrıca 10 da kahvaltı yapınca ,12 de acıkmanın da imkanı var :)
Makarnaya gelince , makarna son derece kaliteli bir karbonhidrat kaynağıdır, sağlam enerji verir , öğlen yemeği olarak makarna tüketmek çok mantıklı bir seçenek olur, tabi burda tereyağlı makarna yemiceksiniz lütfen :)
Makarnayı sadece suda haşlıyıp yiyeceksiniz...
Sabah erken yemek faydalı mı ? derken neyi kastettiniz tam anlayamadım, ama şöyle bir örnek vereyim; misal sabah patates kızartması yedinizi, vehayut akşam yediniz...
Sabah yediğiniz patates kızartmasının yağa dönüşme olasılığı , akşam yediğinize göre oldukça azdır...
Not:Patates kızartması örnekti, kesinlikle uzak durun.

Yumurta midenizi bulandırıyorsa , arama bölümüne , ''imdat yumurta beyazı'' yazın ve orayı okuyun zamanında benim de böyle bir sorunum vardı fakat sitemizdeki arkadaşlar sağolsun hallettim.Yumurta yemenin çeşitli yollarından bahsedilmiştir.

Yumurtayı ayrıca sucukla tüketmeyin, illa yanında bir et istiyorsanız, dana jambon tüketin, sucuğa göre çok daha yağsızdır...

saygılar

@speedtouch

Gerçekten zor iş dün gece sucukla yumurtalar güzel gitti. Ama yeme diyorsun.

Sabah erken dediğim 8 ile 10 da kahvaltı yapmak arasındaki fark.

Bu beslenme ile kilo almam dimi?

1 günde 5 öğün inşallah kilo almayız. Şu an 88.50 Kg bakalım

murad1 ;

şuna emin olunuz ki , eğer gece o sucukları yerseniz yağlanma kaçınılmaz olacak...
8 ile 10 arasında bir fark olur mu , herhangi bir bilgim yok o konuda malesef...
Günde 5 öğünü protein-karbonhidrat ağırlıklı alırsanız kas olarak kilo alırsınız ki, bu bize lazım, ama sucuk falan girmesin oralara(gece yatmaya yakın yediğiniz yemekte karbonhidratta neredeyse olmasın), haftada 1 kafidir(kebap,sucuk,sosis vs... fazlası zarar, unutmayın ki 1 kg kas almak ayları alırken, 1 kg yağ almak 1 haftada mümkün olacaktır...

saygılar

murad1 ;

şuna emin olunuz ki , eğer gece o sucukları yerseniz yağlanma kaçınılmaz olacak...
8 ile 10 arasında bir fark olur mu , herhangi bir bilgim yok o konuda malesef...
Günde 5 öğünü protein-karbonhidrat ağırlıklı alırsanız kas olarak kilo alırsınız ki, bu bize lazım, ama sucuk falan girmesin oralara(gece yatmaya yakın yediğiniz yemekte karbonhidratta neredeyse olmasın), haftada 1 kafidir(kebap,sucuk,sosis vs... fazlası zarar, unutmayın ki 1 kg kas almak ayları alırken, 1 kg yağ almak 1 haftada mümkün olacaktır...

saygılar

Akşam sadece proteinli yiyecekler yiyeceğim pilav makarna yasak.

Ana sayfadaki listede , Yumurta lor peynir, normal peynir hergün aynı şeyleri nasıl yerim. Bunların alternatiflerini nasıl bulacağım. Öyle bir liste var mı?

Antremandan hemen sonra:

50 gr lor + bir bardak meyvasuyu

30 dk sonra:

4 beyaz + 1 tam yumurta omlet + 1 dilim kepek ekmeği

Yatmadan önce:

50-60 gr yağsız beyaz peynir (casein için)

Ben zaten 2 günde rahat yarım kilo aldım. 5 öğün yemen lazım dedin. Paso yiyorum. Normalde akşamları hayatta yemem. Zaten 5 kilo verdim. Olmazsa dinlenme günlerinde cardio yapacağım sabahları buda nereye kadar gider. HEr gün full time spor eziyet. Evimde spor salonu yok ki.

Yanlış anlaşılmasın sadece fikrimi yazdım.

Profesyonel sporcular resmen yaşamıyorlar. Her gün aynı şeyleri yemek eziyet.

murad1 ;

zamanla göreceksiniz ki öyle sıkıntılı bir iş değil, kendinizi kasmıyorsunuz, aksine hayatınız düzene girecek zamanla, sağlıklı besleneceksiniz, aynada baktığınızda gördüğünüz görüntü ile gurur duyacaksınız, kendinize kesin sınırlar koymayın, sadece misal kilonuz 70 kg ise günlük 120-140 gram protein almaya çalışın , zamanla arttırırsınız miktarı.
Alternatif aramışsınız, bir kaç tane yazayım...
Dana Jambon,Hindi Füme/Dana Füme,Dana Biftek,Tavuk,Ton balığı, bu alternatifler uzar da gider...
Bir de hergün full time spor diye birşey yok , dinlenmezsek gelişemeyiz.
Dediğim gibi zamanla bu yaşam tarzından keyif almaya başlıyacaksınız.

HOCAM , ben 3 ay filan gittim body yaz geldiği için gidemicem yazlıkta olcam , evde kendimce bişeyler yapcam 2 adet dumbellım var . kısacası agır programamım olmucak . bu beslenme programıyla yapabilirmiyim . ayrıca vücudumdaki özellikle göbeğimdeki ince yas tabakasından kurtulmak istiyorum . yazın bol bol yüzme veya futbol oynama imkanım olcak sabah kosu filan . boyum 180 kilom 71 . ne yapabilirim ,

Back
Yukarı