Yeni başlayanlar için beslenme tekniği

88 kiloyum günde 350 gram karbon 170 gr protein mi almam gerek*

Arkadaşlar yaklaşık 10 kilo vermem lazım günde 40 dakika yürüsem Vg yemek programını uygulasam kilo verebilir miyim? Kardio yapmadan.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:27 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:15 ----------

murad1 ;

zamanla göreceksiniz ki öyle sıkıntılı bir iş değil, kendinizi kasmıyorsunuz, aksine hayatınız düzene girecek zamanla, sağlıklı besleneceksiniz, aynada baktığınızda gördüğünüz görüntü ile gurur duyacaksınız, kendinize kesin sınırlar koymayın, sadece misal kilonuz 70 kg ise günlük 120-140 gram protein almaya çalışın , zamanla arttırırsınız miktarı.
Alternatif aramışsınız, bir kaç tane yazayım...
Dana Jambon,Hindi Füme/Dana Füme,Dana Biftek,Tavuk,Ton balığı, bu alternatifler uzar da gider...
Bir de hergün full time spor diye birşey yok , dinlenmezsek gelişemeyiz.
Dediğim gibi zamanla bu yaşam tarzından keyif almaya başlıyacaksınız.

Evet o yüzden 10 kilo vermeye karar verdim. Hoca setlerimi 4 * 15 yaptı vücudunu sıkılaştırmamız lazım dedi. Zor oluyor ama alışacağım.

Akşamları eve yürüyerek gidiyorum. 40 dakika azda olsa yağ yakabilirim.

Son düzenleme:
hocam ben 186 boy 72 kiloyum.

amacım sadece göğüs bölgesinde hacim yapıp
ön kolda kas çıkarmak ve karın kası.

ancak ben bu diyete pek uyamıyorum, lor peyniri yiyemiyorum,
peynir olarakta ezine yada yağlı peynir yiyebiliyorum bir tek.
yumurtayıda sadece kızarmış yiyorum,
hatta yoğurt ile karıştırıp.

optimum whey ile universal creatine kullanıyorum.

bana daha seri gelişim için alternatif bir yemek programı ve fazla hacim yapmadan kol kası ve karın kası için tavsiye verebilir misin ?

Dipnot: dumbell ve yay ile evde çalışıyorum.

öncelikle şunu bilmeniz lazım, hacim almak dünyanın en zor işidir, sizin istediğiniz azıcık kol kası ve göğüs kası için insanlar bu spora yıllarını veriyorlar, ayrıca bu sporda şöyle birşey yok, ben biraz kol yapayım, biraz göğüs çalışayım, 3 tane şınav çekeyim brad pitt vucudu istiyorum, tarzda şeyler bu sporun doğasına aykırı, allah bütün vucudu bir bütün olarak yaratmıştır, ve vucuttaki bütün kaslar birbirine bağlıdır, vucut geliştirme dünyanın en zor sporudur, şişmek öyle kolay değildir, istesenizde şişemezsiniz zaten, hayalinizdeki vucuda kavuşmayı başarırsanız ne mutlu, umarım izah edebilmişimdir.Şunu da eklemek isterim, bu spor sabır gerektirir, bu sporda öyle seri gelişim falan yoktur, ya yavaş yavaş gelişirsiniz ya da hiç gelişemez yeriniz de sayarsınız, 1 yıl bu sporu yapıpta hiçbirşey elde edemeyen o kadar çok insan var ki, hepsi yola aynı zihniyetle çıkar, aman fazla şişmeyim, biraz göğüs olsun azcık sırt, ucundan azıcık ta kol olsun.Umarım sizi bilinçlendirebilmiş , durumu izah edebilmişimdir.

Gelelim beslenme olayına body building sporunda yok ben onu yemem bunu yemem diye birşey yok, birşeyler elde etmek istiyorsak güzel güzel yemeklerimizi yiyecez, bu işin en önemli yanı beslenme, ayrıca o supplementlere boşa para vermişsiniz,daha ortada fol yok yumurta yokken.Paranız muhtemelen tuvalete gidiyordur şu anda.

Bakın kendinizi motive edip, bu tarz bir beslenmeye alışmalısınız, alternatif besinler sayfalarca yazılıp çizilmiş zaten, bu iş kolay değil işte , kahvaltıda 5 yumurta yemek değil hayvan gibi şişmeye, biraz kaslı bir vucuda sahip olmaya bile yetmiyor, ne demek istediğim anlaşılıyor işallah, zorlayın kendinizi, hedeflerinizle motive edin, yapabilirsiniz, başkaları yapıyorsa siz de yaparsınız...

saygılar

Sayın speedtouch çok haklısınız.Fakat benim kafama takılan bir konu var.Holywood aktörelrinin çok kısa zaman içerisinde değişik türlerde rolelr için vücut yaptıklarını bi,liyoruz.(edward Nortonun american histor deki hali ile fight clubdaki hali arasında 6 ay vardır mesela,Bradd pitt'in fight clubdaki hali ile truvadaki hali arasında 3 ay,Christian Bale in batman ile prestij arasında bir sene)
Bu nasıl mümkün olabiliyor?

adaptasyonu kırmak için sürekli değişen bir antreman sistemi, çok iyi beslenmenin yanında steroid ve HGH kullanımı ile..

Sayın speedtouch çok haklısınız.Fakat benim kafama takılan bir konu var.Holywood aktörelrinin çok kısa zaman içerisinde değişik türlerde rolelr için vücut yaptıklarını bi,liyoruz.(edward Nortonun american histor deki hali ile fight clubdaki hali arasında 6 ay vardır mesela,Bradd pitt'in fight clubdaki hali ile truvadaki hali arasında 3 ay,Christian Bale in batman ile prestij arasında bir sene)

Benim 1 ay oldu. Baktığım zaman göğüslerim şişti. Diğer taraflarda belirgin bir gelişme yok gibi . Gerçi 1 ay olduğu için ölçmedim daha erken diye en az kendime 2 ay veriyorum. Malum daha tazeyim.

SCHWARZXXL adlı üyemiz olayı çok güzel şekilde özetlemiş, ben sizin daha iyi anlamanız için biraz daha ayrıntılı izah edeyim;
öncelikle bu adamlar çok profosyonel şahsa münasır antrenörler ile çalışıyorlar, bu antrenöler onlara, biz normal insanların 3-4 ayda kaptığı idman mantığını, supplement mantığını 1 ayda hatmettirip, olayı hızlandırıyorlar, şöyle söyliyim, neden birçok kişinin vucudunda en iyi ihtimal 7 aydan sonra gelişmeler gözle görülür hale geliyor, çünkü insanları idman stratejisini kavramları , hareketleri adeleye yedirerek nizami yapmayı öğrenmeleri, doğru supplementleri doğru zamanlarda kullanmayı deneme yanılma yöntemleri ile öğreniyoruz, o insanlara ise direk bunlar öğretiliyor yani çok büyük destek görüyorlar, şöyle söyliyim normal bir insan body'ye başladığı ilk idmandan itibaren her hareketin her setinin her tekrarından %100 verim almayı başarırsa ve doğru zamanda doğru supplementler kullanılırsa , bir de bunlar gh ve steroid eklenirse , sizin dediğiniz hollywood yıldızlarının mucizevi gelişmesi oluşuyor.

Bu arada konu daha fazla dağılmasın, konumuz beslenme...

Şimdi 1.5 ay geçti. Ben aynı kilodayım. Göğüs 101 cm den 104 cm pazu 36 dan 37 cm ile 1 cm gelişme oldu. Başlangıca göre nasıl?

Bundan sonrada aynı tarz lor peynirli yemek programına devam mı edeceğiz?

Salonda 18 yaşında bir çocuk var antrenmandan sonra tavuk yiyor. Ama en az 1 seneden beri bu işle uğraşıyor ve çok başarılı. Tavuk ile lor arasındaki tek fark hazmetme farkı mı?

Merhabalar,
Tam yumurta derken pişmiş suda kaynamış mı? Yumurta Beyazı Pişmemiş Mi olcak yoksa Normal Tavada Beyazınımı KızartCaz? 2 tam yumurta + 2 yumurta beyazı demişsiniz..2 tam yumurtayı nasıl yicez ? pişirip mi yoksa direk pişmemiş halde karıştırıp yicezmi ? 2 yumurta beyaz derkende sarısını ayırıp sadece beyaz kısmını mı yicez ve ne şekilde ? Tüm bunları sabah blender da 2 tam yumurta + süt + muz şeklinde karıştırıp yersek daha iyi olur mu ?
2. sorum anteramandan önce karbonhidrat, anteramandan sonra protein ağırlıklımı beslenmek gerekir ?
3. sorum 1.87 boy 66 kilo..Wheight gainer mı kullanmalıyım yoksa protein tozları mı ?
4. sorum 3. soruya verceginiz soruya göre önerceginiz tadı güzel olan suplement var mı ? Fiyat sorun degil.

Hafta içi saat 7 de kalkıp işe gidiyorum.Akşam 7 gibi evde oluyorum..Sabah adam gibi kahvaltı yapmak için vaktim olmuyor ama yumurta+süt+muz karışımı yapıp içebilirim ve şirkette istediğim kadar poaca yeme fırsatım olabiliyor..Öğle yemeği zaten mevcut..Yemekten 2-3 saat sonra gene ek besin olarak konserve balık yeme gibi bi şansım yok daha başka önerebilceginiz bi şeyler var mı ? Ögle yemegini saat 1 de yiyoruz.Evde 7 gibi oluyorum.Anteraman saatim 8..Hangi saat aralıgında besin almalıyım anteramandan önce ? 45 dakka önce diye biliyorum ama genede emin olmak istiyorum.
Vaktim olmadığı için fazla araştıramadım forumu..Şimdiden verceginiz cevaplar için teşekkürler

Son düzenleme:
Konu için teşekkürler.Birçok konuda yardımcı oldu.Fakat ben öğlen menüsüne tam uyamayabilirim.Mesela çok dengeli olmasada genel kantinlerde satılan bi menü, örneğin tost ayran yada meyvesuyu gibi bişeyler yapılabilirmi.Yapılırsa miktar ne olmalı.Bide son sorum cevaplarsanız sevinirim.Sabah alınan yumurtalar pişmiş-çiğ fark edermi? :) Fark ederse ne kadar eder ve hangisini önerirsiniz :)

yumurtayı farklı görüşler olsa da ben pişmiş tavsiye ediyorum. tostun VG için hiçbir besin değeri yok. yanına bir kutu ton balığı alıp, ekmek arası yapıp yiyebilirsin. bir kutu ton balığı çantanda yer kaplamaz.

Merhaba , 34 yaşındayım zaman zaman spor yaptım ama hiçbir zaman uzun süreli olmadı genelde sadece göbek eritme ve biraz daha fit bir vücut için çalıştım.
Boyum 174 kilom 76 , daha önce 83 kiloydum rejim yaparak 7 kilo civarı verdim. 1 aydır bu forumda bulduğum yeni başlayanlar için olan ve tüm vücudu çalıştıran bir programı uyguluyorum şimdi öbür kademesine geçeceğim. Supplement kullanmayı 3. ayın sonunda düşünüyorum fakat şu dönemde beselenme işini nasıl yapmam gerekiyor ?
Amacın kas yapmak ve yağ yakmak yani bb yaptığım belli olsun ama çok da abartıya gerek yok, yaklaşık % 15 oranında yağ var vücüdumda ( ramazan öncesi böyleydi ) .

Şu andaki rejim listem
Sabah 2 dilik tam tahıl ekmek peyaz peynir - domates salatalı
Ara : Meyve
Öğle: çorba - sebze - salata 2 dilim ekmek
Ara: galeta
Akşam öğlenin aynısı
Ara: Meyve

Yeşil çay 2 kere.

Bu rejim sayesinde 7 kilo verdim gayet de memnunum ama kas yaparken kilo almama gerek var mı, nasıl bir beslenme uygulamalıyım?
Şimdiden teşekkkürler.

kandraks, diyetin VG açısından bakarsak berbat. kas kütleni arttırmadan yaptığın diyetin sonuçlarının kalıcı olması zor.

ara öğünler dahil her öğününe 30 gr civarı proteinli gıda eklemelisin. tavuk, balık, kırmızı et ya da süt, lor peyniri gibi.

kandraks, diyetin VG açısından bakarsak berbat. kas kütleni arttırmadan yaptığın diyetin sonuçlarının kalıcı olması zor.

ara öğünler dahil her öğününe 30 gr civarı proteinli gıda eklemelisin. tavuk, balık, kırmızı et ya da süt, lor peyniri gibi.

Haklısın, bu diyetle hormonlar dibe vurur. Diyette hayvansal hiç bir gıda yok ve süt ürünleri dahi çok az tüketiliyor enerji açısındanda oldukça sınırlı bir diyet.

Beyin kendini sürekli aç hisseder bu diyetle.

Cevaplarınız için teşekkürler,
Yazmayı unuttuğum nokta haftada 3 defa balık , et de sebze ve baklagillerle dönüşümlü olarak yiyebildiğimdi ama tabi bu da vg için anladığım kadarıyla gayet kötü.

Her öğün 30 gr proteini almak için 1 ölçü Whey kullansam olabilir mi?

o zaman bütün protein alımın whey üzerine olur ki bu ideal değil. ara öğünlerde whey alabilirsin. ama diğer öğünlerdeki protein kaynakları normal gıdalar olmalı.

Cevaplarınız için teşekkürler,
Yazmayı unuttuğum nokta haftada 3 defa balık , et de sebze ve baklagillerle dönüşümlü olarak yiyebildiğimdi ama tabi bu da vg için anladığım kadarıyla gayet kötü.

Her öğün 30 gr proteini almak için 1 ölçü Whey kullansam olabilir mi?

Back
Yukarı