Yeni Başlayanlar İçin Antrenör Uyumu

trophy

Üye
İlgili başlıklarda buna benzer başlık aradım bulamadım. O yüzden problemi buradan izah etmek istiyorum.
Şöyle ki,
Yaklaşık 1 ay önce spora başladım. Daha doğrusu Fitness'a mı, body'ye mi, cimnastiğe mi ben de bilmiyorum. herkes adına farklı bir şey söylüyor. Amacım herkül gibi görünmek değil. Kilomla her daim barışık olmama rağmen toplum baskısı beni nihayet bu saydığım spor dalları güruhuna itti. Velhasılı kelam bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete hesabı devam ediyoruz. Bunları şunun için anlatıyorum. Benim bu işe ciddiyetim bu kadar yani. Öyle şansımı denemek istiyorum. Çünkü inanılmaz yoğun bir mesaim var, spora pek zaman ayıramıyorum.

Konuya geçiyorum. Antrenörle 2-3 hafta çalıştım. Antrenör deyince aklınıza lisanslı boynunda asılı kimlik kartlı bu işin akademik ilmini almış kişi filan gelmesin. Kastettiğim bildiğin body salonlarında alaylanmış bir adam. Hocam diyoruz kendilerine. Her gittiğimde adını bilmediğim kavanozları bana satmaya çalışıyor. Yok vey protetinmiş, amino asitmiş, almam lazımmış bla bla. Arkadaşım ben istemiyorum. Kilo almam lazımmış falan filan.

İşte dün de bu salonda çalışıyorum. Hoca'nın başı acayip kalabalık. Bir kol hareketi gösteriyor, yapıyorum bitiyor, yine yanına gelip sırada ne yapayım diyorum. Bu her hareketten sonra oluyor. Adama kaç haftadır bana program çıkart diyorum. "Çıkartacağım" diyor öyle de kalıyor. Ben de bıktım ilkokul çocukları gibi hocam bu bitti şimdi ne yapayım demekten. Baktım başı da kalabalık. Dedim şurada iki dakika kendim takılayım. Bir göğüs hareketine başladım. Birkaç set yaptıktan sonra hoca yanıma geldi. "Bunu ben mi yap dedim" dedi. Ben de gayet sakin "yok" dedim. "Başınız kalabalıktı ben de zaman geçireyim" dedim. "Tamam" dedi gitti. Ben de arkasından "şimdi ne yapayım" dedim, o da "sen daha iyi bilirsin" dedi. Arkasından baka kaldım.

Biraz aşk hikayesi gibi anlattım ama aynen durum bu. Ben de çılgınlar gibi kafama ne estiyse o hareketi yaptım. Ön kal, arka kol, yan kol, ters kol, çapraz kol, 3 boyutlu kol hepsini çalıştım. Şu an felçli gibiyim.

Şimdi sorum şu, "BEN NE YAPACAĞIM" verdiğim paraya mı yanayım bu ağzına tekme attığım kız tripli hocasına mı bilemedim. Uzun uzun anlatmamın sebebi de belki tarzıma yakın bir arkadaşın bir tecrübesi vardır da paylaşır diye düşündüğümden şey ettim.

Frank Medrano var. Adam vegan. Boyu benim boyuma yakın kilosu da. Aslında olmak istediğim tarz o. Biraz kilo alayım estetik dursun vücudum bu kadar. Şu an sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Hoca dediğim kişi de sanırım salonun sahibi ya da ortağı. Hayır müşteri olup da bu kadar acziyete düştüğüm başka bir sektörle de karşılaşmadım ayrıca.
 
Son düzenleme:
salondaki hocalar arasından o adamdan daha statülü birine anlatmalısın bence durumu. sen oraya para veriyosun bu şekilde davranmaya kimsenin hakkı yok
 
Hocalarin bu triplerini hic mi hic anlamam doğru duzgun ozetleyemezler mi hemen egoist tavirlar bi gun benimkide yapicak diye korkuyorum cunku sevdigim bi hoca iyi biride yapmaz insallah :)

Neyse kilo almaksa hedefiniz gunluk kalori ihtiyacinizi ogrenip internetten 500 uzerinde alin 2000se 2500 gibi.
Karbonhidrst 3 4 gram kilo basina
Protein1.5 yada 2 gram olmali
Ogunlerinizi 2 3 saatte bir yerseniz kilo almaniz daha kolay olur tabi dogru besinlerle burada takildikca okudukca konulari zaten zamanla ogreniceksiniz koymaniz gereken yapmaniz gereken hareketleride yemeniz gerekenleride
 
forum kurallarına göre buradan sadece teşekkür etmek için mesaj atmam yasakmış itinayla okudum. o bakımdan sizlere sadece teşekkür etmiyorum. bir de eyvallah diyorum.
ben de bir haftadır bu mesajımı arıyordum. hangi foruma üye oldum nereye yazdım. nihayet buldum arama geçmişinden. neredeyse soğuyordum badi bildingten. akşam tekrar gidiyorum. hoca bana bu olaydan sonra program yaptı onu uyguluyorum şimdilik.
salondaki hocalar arasından o adamdan daha statülü birine anlatmalısın bence durumu. sen oraya para veriyosun bu şekilde davranmaya kimsenin hakkı yok
salona ortak sanırım bu pek bi işe yaramaz.
dostum bu forumdaki bilgiler inanki hocalardan cok ust duzeyde forumda yeni baslayanlar bolumu var sana hocadan daha faydali oluelr
buradaki bilgileri takip ediyor olacağım.
http://www.kasvekuvvet.com/dogan-vucut-gelistirme-programi.html
Kardeşim al bunu yap o hocanın dediklerinden 100 kat daha iyidir hareketleri bilmiyosan google yaz çıkar video izle 1 saate hepsini kavrarsın...
tamam kardeşim eyvallah sağ olasın bu hareketleri de yapayım.
 
Back
Yukarı