Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
"kasları yakmak" xD
araba mı bu bişeyleri yakasın...
antreman yapıyorsundur ancak düzenli beslenme ve uyku düzenin yok ise gelişme yavaş olacaktır tabikide ve antremanı o gün programında ne var ise onu yap çık daha fazlasını yapma kendini ve kaslarını yormaktan başka bişey değildir...

merhaba

selam arkadaşlar biraz uzun ola bilir yazım şimdiden kusuruma bakmayınız...
ben 29 yaşında 1.84 boy 77 kg birisiyim işim gereği (otobüs imalatı) ağır bir çalışma ortamındayım. body yapıyordum ancak beslenmemde düzensizlikler olduğundan yani yemek yeme alışkanlığım pek olmadığından kilo kaybı ve zayıflama gibi durumlarla karşılaşıyyorum ilk etaplarda kaslarda gelişme gözleniyor ancak sonraları zayıflığa yerini bırakıyor.. vücut olarak orta halli kas düzeyine sahibim bunu arttırmak istiyorum spor salonlarında standartlar hep isteğimi karşılamıyor sizlerden yardım almak istedim. bana önereceğiniz tozlar,hap vs. sağlığa uygun varsa ve çalışma düzeyi gibi konularda yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar şimdiden tşk.ler.

kendi vücudumu en üst seviyesine çıkartmakta geç kalmış ola bilirim ancak bunu yapacağım yardımlarınızla.. İlk forum deneyimim bu arada hatamız varsa kusuruma bakmayınız.

Kas Yağ üstündemi Oluşur

Ben 1.5 ay Önce Body e Başladım Yaş 17 Yağları Yakmadan Önce Kas Çalışsam KasLar Yağların Üstündemi Çıkar ? Veya Hem Kilo Verip Hemde Kas Çalışsam Ne Olur.

Merhaba Herkese İyi Forumlar İyi geceler ;

Geçen yıl 1sene body sporunu yaptım ve 3hafta önce tekrar başladım.. Boyum 1.83 Kilom 68. Aynada kendime baktıgımda biraz daha hacimlenmem gerektigine karar verip GNC Weight Gainer "Kilo aldırıcı Protein" aldım. Fakat satan adamın anlattıgı kullanım tarzı pek aklıma yatmadı. Birde Size bu soruyu yöneltsem nasıl bir kullanım rehberi sunabilirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar bende foruma yeni üye oldum. Boyum 1.90 fakat kilom 70 civarı.. Yani anlayacagınız çubuk gibi saylırım. Ve body yaparak kilo alabilecegimi duydum. Ayrıca gainer de kullanabilecegimi.. Sizden bu konu hakkında tavsiye istiyorum... Lütfen..

Arkadaşlar bn 1995 doqumluyum. Önceden az hatta hiç vüct çalışmadım. Ama vücudum kaslı. (heralde abimle yaptıqımız kavgalar sonucu oldu :).)
Şimdi benim kilo 65, boy 1.65 dier arkadaslarıma gore kısayım . hem boyumun uzamasını hemde vücudumu daha da geliştirmek istiyorum. Neler yapmalıyım. Dambıl var 5 kg lik çalışmaya korkuyorum açıkcası:(. Lütfen yardım edin

herkese merhabalar.ben daha yeni başlıcam vücut geliştirmeye.ancak bir konuda kararsızım ve pek bilgim yok.öncelikler fitnees ile body arasında ne fark vardır ve hangisi daha iyidir ? bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim :)

yeniyimde yardım lazım

badye başlıyalı2 ay oldu ve şimdi hem bady hemde kickboks a gitmeyi düşünüyorum bu aradada aminoasit ve protein tozu almayı önerdi hocam ama ben emin olamadım sizden bir yardım bekliyorum yaşım 16 boyum 174 kilom 69 ne dersiniz sizce ne yapmalıyım yardım :(

selam spor yapalı 5 ay oldu aşırı bir gelişim göremedim ama gelişimi olmadı dersem de yalan olur universal amino 3001 kullanmayı düşünüyorum sizce gerçekten katkısını görür müyüm iyi bir markamıdır diğer markalardan farkı nedir gelişimimde katkısı nasıl olur bilgilendirirseniz sevinirim iyi çalışmalar..

kısa vadede orta vadede zararı olmaz...ben hiç kullanmadım ama uzun vadede karaçiğer sorunları yaşayanlar biliyorum.
birkere yanlış biliosun karaciğer ve akciğer sorunlarını aşırı v.g yapanlar yaşıyor;)

Öncelikle herkese merhaba.Ben 1.89 boyunda 88 kiloyum.Yaklaşık 3 aydır vücut geliştirme yapıyorum.Ancak kollarımın altında çatlaklar çıkmaya başladı ve bu beni biraz tedirgin etti.Yapmam gereken birşey varmı yoksa ilerleyen zamanlarda düzelirmi? Şimdiden teşekkür ederim.

Yen Başlıyorum..

Hocam anladığım kadarıyla bu spor hakkında geniş bir bilgiye sahipsiniz. Bir kaç sorum olacaktı eğer uygunsa..

Birkaç yıl önce vücut geliştirme yapmıştım. 3-4 ay kadar. Daha sonra il değişikliği ve okul sebebiyle ayrılmak durumunda kaldım. Şimdi döndüm işe başladım ve standart bir hayatım var. Yani spora engel bir durum yok. Kilo aldım. 1,81 boyum var ve 89 kiloyum. Yapı olarak omuzlarım geniş. Hocam'ın ifadesi şu olmuştu. Çatı sağlam uygun ancak katları düzeltmek gerek. Ancak şu an göbeğim var ve göğüslerim. Şekilsizler haliyle. Yağlıyım. Ben vücut geliştirmeden çok body salonunda kilo vermek ve yazın deniz,havuz vs yerlere giderken beni rahat ettirecek bir vücuda sahip olmak istiyorum sadece.

Yağlı ve kilolu olanlara bu sporu pek önermediklerini duyuyorum sürekli. Öneriniz nedir? Aydınlatabilir misiniz beni?

Arkadaşlar ben iki aydır vücut geliştirme yapıyorum düzenli olarak her sabah küçük kahvaltılık ballardan ve recellerden yiyiyorum bunun kas gelişimi acısından zararı olurmu

S.a.
Merak ettiğim bir şey var. Programlarda her gün için 2 bölge verilmiş. Mesela aynı gün içinde Göğüs yaptıktan sonra ön kol yaptığımızda göğüse giden kanı dağıtmış olmuyor muyuz? Her gün sadece 1 bölge çalıştırmak daha mantıklı değil mi?
Teşekkürler.

S.a Hocam Yasım 17 Kilom 65 BOYUM 1.65 pzt göğüs+biceps+karın
salı ara
çarş. omuz+triceps+karın
perş. ara
cuma göğüs+kanat+karın
cmt. omuz+triceps+biceps
pzr. ara BÖYLE bir programda calısmam mümkünmü
not:Önceden Kas gelistiriyordum fakat fazla deil Aşırı Kacmadm Şimdi 2011 De Baslıcam İns Sizce Bu Program Dogrumu?
Evde Geliştirmek istiyorum. AZimliyim Kararlıyım Sabırlıyım.çift Dumbell Ve Yayım VaR.dumbellerim Kilo Ayarlamalı istedgm kiloya ayarlayablyrm.
Hocam Bu program UYGUNMU sizce Uygun deilse nasıl bir program tavsiye edersiniz?

S: Vücut geliştirme boyu kısaltır mı?
C:Yapılan araştırmalar gelişimi devam eden kemiklerin baskıya maruz kalması sonucu daha çabuk sertleştiklerini göstermiştir.Ağırlık çalışmaları sonucu hem kemikler erken sertleşmekte hem de gelişen kas dokusu nedeniyle tendonlar kemikleri tutmaktadır.Bu nedenlerden dolayı ergenlik çağında yani büyüme safhasında ağır antrenman teknikleri uygulanmamalıdır.Yalnız bir temel oluşturmak üzere düşük ağırlıklar ile kültür fizik hareketleri uygulanabilir.

S:Anrenman yapmayı bırakınca kasların sarktığı doğru mu?
C:Nedense bu söylenti halk arasında çok yaygın.Aksine antrenman yapmayı bırakınca kaslar sarkmaz ,küçülür.Elbette kasların içinde hava veya su yok ki sarksın.Kaslar olağan zorlama ile karşılaşmayınca kas hacminde bir azalma-atrofi oluşur.Bu olayı en iyi uzun süre hareket edemeyen yatalak hastalarda veya kolu yada bir eklemi sakatlanmış kişilerde gözlemyebilirsiniz.Bu şahısların söz konusu adalelerinde gözle görülür derecede bir küçülme gerçekleşir,ama sarkma olmaz.Nitekim "kas hafızası" denen olaydan ötürü uzun süre baskı görmemiş kaslar eski formlarını çok kısa zamanda yakalamaktadırlar.Yalnız şunu da belirtmekte fayda var ki enerji tüketiminin azalmasından dolayı yağ dokusunda bir artma olabilir.

S:Vücut Geliştirme kalbi büyüterek kalp krizine yol açabilir mi?
C:Kalp istem dışı çalışan bir kas olmasına karşın devamlı zorlama sonucunda onun da gelişmesi doğaldır.Sadece Vücut Geliştirme ile değil diğer güç sporlarında da durum aynıdır.Sanılanın aksine bu durum lehimizedir.Gelişen kalp doğaladır ki güçlenecektir.Fakat uzun bir müddet devamlı egzersiz yapan bir şahıs aniden uzun bir süre neredeyse minimum efor sarfederse kalp ritminde bir bozulma olabilir.Bu yüzden eğer egzersizler bırakılıcaksa bu tedricen azalarak olmalıdır.Ayrıca ağırlığı kaldırırken yani zorlanma anında mutlaka nefesinizi verin ki basınç oluşmasın.

Yaklaşık 2 Haftadır Evde Dambıl,Yay Ve Bilek Geliştirme Aleti İle Vücut Çalışıyorum.

Her Gün Omuz 3 Set 12 Şer.

Her Gün Ön Kol 3 Set 15 er

Her Gün Arka Kol 2 Set 10 ar

Her Gün Göğüs 4 Set 15 er

Boy 175 Kilo 78 Ne Yapmalıyım , Yaza 6 Ay Var. Diyet Yapıyorum.

6 Ayda Böyle Devam Edersem Nasıl Olurum ?

Teşekkürler.bench_O

yardımmm

merhaba...üni hazırlık 19 yaşında yaşıtlarıma göre daha gelişmiş biriyim..daha önce 2 şer ay body yaptım ve bıraktım lise 2de 3te ..bu yıl eylülden beri düzenli olarak yapıyorum ayrıca 1 sene içinde öss yüzünden 20 kilo aldım verdim ..lise3te body yaptığımda 1 bçk ay universal amino3001 kullandım..fakat 20 kilo alıp verdikten sonra göğüslerimde gözle görülür bir sarkma oldu ayrıca obik kasının üstünde yan göbek birikti napmaya çalışsam erimiyor..boyum 1.78 kilom şuan 81 ve bu 20 kiloyu 5 ayda verdim..5 6 aydır body ye okulda devam ediyorum .lise 3 yıllarımda da aynı kilodaydım fakat vücudum gayet yerindeydi sanki kilo verince omuzlarımı küçülmüş hissediyorum..protein tozuna başlamayı düşünüyorum siz ne öneririsiniz başlamalımıyım ? omuzlarım çünkü gerçekten dar gözükmeye başladı vücuduma oranla ve yanlarımda yağlar var..görüşlerinizi almak istiyorum isteğe göre foto da ekleyebilirim

Merhaba,

Ben yeni başlıcam bu spora(nasipse ay başı).Fakat 18 yaşındayım boyum 170.Kilo 58.Boy uzamasını engeller mi sizce?Birde bu yaşdan sonra uzarmıyım?

Bir sorumda kollarım biraz ince zayıfım yani.Hacim yapmak istiyorum yani.Protein tozu veya amino hangisi almalıyım?Ve ne kadar süre sonra?

Teşekkürler

selam
bu whey proteinleri her gün mü kullanacagız yoksa antreman yaptıgımız gunler mı ? ve antreman yaptıgımız gunler bu whey protein haricinde gunluk 90 protein falan alıyorum whey kullandıgım gunler normal aldıgım proteini azaltayım mı ? hani fazla proteini vücut dısarı atıyormus ya ne yapmamı önerirsiniz

Back
Yukarı