Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba benim kilo alma problemim yok ama kilo alırken vücut ve kollarda bir dengesizlik yaşıyorum.kollarım biraz daha ince duruyor.nasıl bu dengesizliği önleyebilirim.daha doğrusu kollarımı kalınlaştırabilirim.bileklerim vücuduma göre çok oransız.önerebileceğiniz bişey varmı evde dumble vardı bileklerim için aşagı yukarı şeklinde çalışıyorum ama su ana kadar sonıuç almış degilim.kilo alim diyorum ama yüz,vücut gayet kilolu daha dogrusu iyi durumda ancak kol ve bileklerim daha ince kilo alsamda kol ve bileklerim dışında heryerden alıyorum.şunu söylim.kollarım çok zayıf değil ama vücuduma göre zayıf ve orantısız.lütfen yardımcı olurmusunuz

Son düzenleme:
yardım istiyorum

merhaba benim kilo alma problemim yok ama kilo alırken vücut ve kollarda bir dengesizlik yaşıyorum.kollarım biraz daha ince duruyor.nasıl bu dengesizliği önleyebilirim.daha doğrusu kollarımı kalınlaştırabilirim.bileklerim vücuduma göre çok oransız.önerebileceğiniz bişey varmı evde dumble vardı bileklerim için aşagı yukarı şeklinde çalışıyorum ama su ana kadar sonıuç almış degilim.kilo alim diyorum ama yüz,vücut gayet kilolu daha dogrusu iyi durumda ancak kol ve bileklerim daha ince kilo alsamda kol ve bileklerim dışında heryerden alıyorum.şunu söylim.kollarım çok zayıf değil ama vücuduma göre zayıf ve orantısız.lütfen yardımcı olurmusunuz

zayıflamak için yüzme yeterli olur mu yani ağırlık çalışmama gerek var mı ?

bence sadece yuzmek agırlık çalısmak felan bu gıbı ıfadeler saçma gelıyo bana..
eger gerçekten zayıflamak ıstıyorısenız bı fıtness merkezınde sıze verılen programa ve antremanlara uyarak daha kolay ve bılınçlı bı sekılde amacınıza ulasabılırsınız

S:Vücut Geliştirme kalbi büyüterek kalp krizine yol açabilir mi?
C:Kalp istem dışı çalışan bir kas olmasına karşın devamlı zorlama sonucunda onun da gelişmesi doğaldır.Sadece Vücut Geliştirme ile değil diğer güç sporlarında da durum aynıdır.Sanılanın aksine bu durum lehimizedir.Gelişen kalp doğaladır ki güçlenecektir.Fakat uzun bir müddet devamlı egzersiz yapan bir şahıs aniden uzun bir süre neredeyse minimum efor sarfederse kalp ritminde bir bozulma olabilir.Bu yüzden eğer egzersizler bırakılıcaksa bu tedricen azalarak olmalıdır.Ayrıca ağırlığı kaldırırken yani zorlanma anında mutlaka nefesinizi verin ki basınç oluşmasın.

-----------------------------------

"Gelişen kalp doğaldır ki güçlenecektir" denmiş... Ancak doktor işte kalp büyüdüğü zaman kalbi besleyen damarlar yetersiz kalıyor. büyüyen kalbe yeteri kadar damar besleyici olarak görev gördüremeyince sorunlar ortaya çıkıyor dendi. Buna karşı kontra argüman var mı?

Yani şunu demek istiyor kısaca... Kalp gelişiyor bunda sorun yok tamam ama vücut büyüyen kalbe yeni damar üretemiyor o zaman da sorun başlıyor. Mevcut damarlar yetersiz kalıyor kalp için!

Bir de sormak istediğim, 4O dakikadan sonra yapılan cardio kasları yer deniyor bundaki temel mantık nedir? Yani mesela ben 2 saat cardio yapacağım diyelim, neden 4O dakikadan sonra kaslardan yiyor vücut? Nabız atış hızım ilk 4O dakika 126 mesela 4O dakikadan sonra da 126 ise ne değişim oluyor da birden yağ yerine vücut kas yani protein depolarını kullanmaya başlıyor?

bir de son sorum... :)

Kas dinlenmeyle gelişir denmiş... Ancak hergün cardio ve yüzme yapsam sorun yaratır mı yani vücut dinlenme modundan çıkmış mı olur böyle yaparsam?

Son düzenleyen: Moderatör:
dünyanın en ünlü kalp doktoru prf. mehmet öz atv ana habere çıkmıştı ve orada bir mesaj verdi fakat tr malesef bunu anlayamadı. orada ali kırca

-sn hocam kalbi güçlendirmek için yürüyüşmü koşumu önerirsiniz ?

mehmet öz -ağırlık çalışmanızı öneririm . yürüyüş ve koşu kalbi çalıştırır lakin güçlendirmez . eğer kalp kasınızı güçlendirmek istiyorsanız ağırlık çalışın demişti.

yani kalbi çalıştırmakla güçlendirmek tamamen farklı ve öğrendiğim birşey varki kısa kesicem vucudun neresi güçlenirse buna zemin ve alt yapı hazırlayarak güçlenir.

yeniyim yardım

öncelikle 5 aylık düzenli fitness yaptım bunun sonucu olarak rejimsiz 17 kilo verdim 107 kilodan 90 a düstüm boyumda 1.81 simdi gelelim sorularıma

1)aminoasit kullanmayı düsünüyorum acaba 1 tane amino 4000 2 tane amino 2000 e denk gelir mi varsa fark nedir

2)yazın spor salonuna gidemiyeceğim sadece dumbell koşu ve yüzme yapıcağım acaba dumbellle neler yapabilirim uygun bi program yazabilirmisiniz

3)ne kadar cok calısırsak o kadar iyimi spor salanun dan yorulmadan ayrılmak istemiyorum ama bunun bana yaradan cok zarar oldugunu söylüyorlar düsünceleriniz nedir

4)mesela bir harekette 40 kg rahatlıkla kaldırabiliyorsam benden epey kaslanmış birisin aynı hareketi 20 kg kaldırıp gitmesinde amac nedir

5)yüzünce kaslar uzuyomu öle diyenler var da

simdilik bu kadar bu sporu uzun yıllar yapmak istiyorum daha alcak cok yolum var lütfen yardım edinduhyanlış seyler yapıp pişman olmak istemiyorum

öncelikle 5 aylık düzenli fitness yaptım bunun sonucu olarak rejimsiz 17 kilo verdim 107 kilodan 90 a düstüm boyumda 1.81 simdi gelelim sorularıma
1)aminoasit kullanmayı düsünüyorum acaba 1 tane amino 4000 2 tane amino 2000 e denk gelir mi varsa fark nedir
2)yazın spor salonuna gidemiyeceğim sadece dumbell koşu ve yüzme yapıcağım acaba dumbellle neler yapabilirim uygun bi program yazabilirmisiniz
3)ne kadar cok calısırsak o kadar iyimi spor salanun dan yorulmadan ayrılmak istemiyorum ama bunun bana yaradan cok zarar oldugunu söylüyorlar düsünceleriniz nedir
4)mesela bir harekette 40 kg rahatlıkla kaldırabiliyorsam benden epey kaslanmış birisin aynı hareketi 20 kg kaldırıp gitmesinde amac nedir
5)yüzünce kaslar uzuyomu öle diyenler var da

simdilik bu kadar bu sporu uzun yıllar yapmak istiyorum daha alcak cok yolum var lütfen yardım edinduhyanlış seyler yapıp pişman olmak istemiyorum

2-dambıl la yapılan hareketler: https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-dumbell-ile-al-ma-t8554.html

3-saolndaysan hocanın verdiği program dışında bir şey yapma over training yaparsan kaslarının geliimini zora sokarsın
salonda değilsen:bunları dambıla göre uyarlarsın:
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/bodye-yeni-ba-layanlar-1-t4773.html

4-epey kaslanmış biri seninle aynı kilodaysa senden daha güçlüdür derim harekete o yaparken dikkat et; ufak bir değişiklik bile hareketin yapılışını zorlaştıra biliyor. belki amacı değişiktir. belkide daha fazla tekrar yapıyordur....

Dostlar bana da yardımcı olursanız çok sevinirm.Şu an kilo:80 boy:1.82 ama bundan 2-3ay önceki kilom 93 idi ayrıca bu kiloyu sadece günde 1 öğün yiyerek verdim artık ne kadar doğru bilmiyorum ve ben 10gün falan oluyor salona yazılalı ilk 10 gün sırf koşu bandı ve bisiklet gibi spor aletlerinde ter döktüm ve hayırlısıyla bu hafta full ağırlık çalışmalarına başlayacağım ve ben gerçekten göbeğim ve memelerimden çok rahatsız oluyorum peki ben full ağırlık çalışarak bu göbeğin gitmesini sağlayabilecek miyim acaba?Gerçekten önerilerinize ihtiyacım var

Vücut geliştirme yaparak illa ki vücudun şekillenir ama sabredin, ayrıca günde 1 öğün

Dostlar bana da yardımcı olursanız çok sevinirm.Şu an kilo:80 boy:1.82 ama bundan 2-3ay önceki kilom 93 idi ayrıca bu kiloyu sadece günde 1 öğün yiyerek verdim artık ne kadar doğru bilmiyorum ve ben 10gün falan oluyor salona yazılalı ilk 10 gün sırf koşu bandı ve bisiklet gibi spor aletlerinde ter döktüm ve hayırlısıyla bu hafta full ağırlık çalışmalarına başlayacağım ve ben gerçekten göbeğim ve memelerimden çok rahatsız oluyorum peki ben full ağırlık çalışarak bu göbeğin gitmesini sağlayabilecek miyim acaba?Gerçekten önerilerinize ihtiyacım var
Vücut geliştirme yaparak illa ki vücudun şekillenir ama sabredin, ayrıca günde 1 öğün yemek çok yalnış az ve sık ye, yemeden zayıflanmaz, günde 1 öğün yiyerek vücudunda başka hastalıklara yol açarsın dikkat et.

Vücut geliştirme yaparak illa ki vücudun şekillenir ama sabredin, ayrıca günde 1 öğün yemek çok yalnış az ve sık ye, yemeden zayıflanmaz, günde 1 öğün yiyerek vücudunda başka hastalıklara yol açarsın dikkat et.
Çok sağ ol @COMMANDO@ kardeşim dediğini dikkate alacağım başka önerisi olan dostlar varsa yorumlarını belirtse sevinirim.

İyi niyetiniz samimiyetiniz açıkçası fazlasıyla belli. (bende bir zamanlar sizin gibi yazıyordum) fakat ben sizden yinede kardeş arkadaş dostum gibi terimler yerine kullanıcı adıyla hitap etmenizi rica edeceğim.

Anlayışınız için teşk ederiz
Tamam FleXoR dikkat ederim yalnız seninde görüşünü alırsam bu konuda gerçekten iyi olur.

4 yıl önce okulda ingilizce kitabında okudum;
örneğin
sumocular gğnde iki öğün yemek yiyor(az yiyorlar diimi) Bodyciler 5 öğün yiyor. aradaki fark a dikkat bu sumocuların her öğünü en az iki saat sürüyormuş

4 yıl önce okulda ingilizce kitabında okudum;
örneğin
sumocular gğnde iki öğün yemek yiyor(az yiyorlar diimi) Bodyciler 5 öğün yiyor. aradaki fark a dikkat bu sumocuların her öğünü en az iki saat sürüyormuş
Tamam da 5öğün ama ne kadar yenmeli :S ayrıca başka önerilere ihtiyacım var..

Tamam da 5öğün ama ne kadar yenmeli :S ayrıca başka önerilere ihtiyacım var..
beslenme kısmına baktığında zaten bir çok şeyi görürsün:

beslenme ile ilgili ençok sorulan sorular https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme-le-lgili-en-ok-t11364.html

beslenmede ölçü https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenmede-lc-t1392.html

kırmızı linke bak orada birçok şey var sonra istersen ikinciyede bak onu ben daha okumadım ama faydalı bir şey olabilir...

Arkadaşlar ben spor salonuna yeni başlamış 14 yaşındaki bir gencim.Hocam bir kaç gündür 20'şer dakika koşu bandı, bisiklet vb. yaptırıyor.Önceden egzersiz ve beslenme programlarından bahsetmişti ne zaman başlayabilirim bunlara?Hocama güvenebilir miyim?Sabırsız davranıyorsam özür dilerim.

Back
Yukarı