Yeni başlayanların merak ettikleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yeni konu açıp forumu kirletmek istemedim ama burdan sorayım ;

Dün biceps çalıştım ama farkettim ki 4 hareket biceps ve çok ağır çalıştım, bicepsler yumuşacık.
Yani sertleşmesi gerekmez mi ? bileklerim ise taş kesiyo. bunda bir anormallik mi var yoksa normal mi ? Bir de ben antremanda su içmiyorum hiç, bu da farkeder mi ?

cevaplarsanız çok sevinicem, çünkü jep aklıma takılıyo bu soru

arkadaşlar merhaba

bu spora başlıyalı 5 ay oldu..58 kilo başladım şuan 63 kiloyum..kilo aldırıcı tozu 5 ay içinde ortalama 3 ay kadar kullanmışımdır..yani 5 ayda her 1 ay için ortalama 1 kilo aldım diyebilirim..çevremdekiler 5 ayda 5 kilonun çok az olduğunu söylüyor..buda benim morelimi bozuyor..sağdan soldan duyacağıma
bu işe gönül,emek ve zaman vermiş kişilerden bilgi almak istedim..omuzlarımda ve kollarımda gözle görülür değişiklik oldu bu 5 ay içinde..ama boyum 1,83 kilom 63..bu orantı çok az bana göre..bu sporda sonuna kadar gitmek istiyorum..sadece yaza fit gireyim sonra bırakayım tiplerinden değilim..yaşım 22..
hatta morelim bozulduğunda sağlıklı olmadığını bildiğim halde iğne bile vurdurmayı düşündüm..ne yapmam gerekir??şimdiden tşkler..

ya belki komik bir soru olacak ama ben spordan sonra yarım saat falan duşta kalıyorum sıcak su çok iyi hissettiriyor beni, bunun bir zararı var mıdır?

zararı nekdar olur bilmiyorum ama soğuk suyla duş alman kan akışı için daha faydalı.

tekrardan merhaba
yeni başlayacağım başlarken biraz zorlayıcı bi programla başlamanın bir zararı olur mu ? beslenmeyi iyi tuttuktan sonra

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/ecto-programi-t2899.html
haftada 5 gün bunu uygulamayı planlıyorum

Olmaz mı :o, beslenmeyi iyi tutarsın hacim alırsın tamam, ama hareketleri daha önce yapmadıysan doğru yapılış şekillerini öğrenmen zaman alır, o esnada yanlış tutuş/duruş sebebiyle biryerini sakatlayıp uzun süre başlamayabilirsin. Alışma devresi bence esas bunun içindir.
Hareketleri biliyorsan ve antremandan önce çok iyi ısınırsan olabilir ama şunu atlamamak lazım ki BB bir sabır sporudur, başlangıçta sabırlı davranıp zararlı çıkan kimse görmedim, ki tersi pek çok örnek mevcutken.

merhaba. ben karın kaslarımı geliştirmek istiyorum fakat dengesiz beslenme nedeniyle göbeğim çıktı. karınımı içeri çekip kaslarımı sıkınca üstteki 4 balkava görünüyor fakat onlarda çok ufak. ben çok fazla geliştirmke istemiyorum fakat göbekli dolaşmakta istemiyorum yani vücuduma bakıldığında 6 baklava belli olsun yeter.2 yıldır bisikelt sporuyla uğraşıyorum kol,sırt ve bacak kaslarım oldukça gelişti fakat beslenmem yüzünden karın bölgemde yağlanma oldu. ayrıca bu yağı yakabileceğim herhangi bir krem önerirseniz çok iyi olur. teşekkürler.bench_O

Olmaz mı :o, beslenmeyi iyi tutarsın hacim alırsın tamam, ama hareketleri daha önce yapmadıysan doğru yapılış şekillerini öğrenmen zaman alır, o esnada yanlış tutuş/duruş sebebiyle biryerini sakatlayıp uzun süre başlamayabilirsin. Alışma devresi bence esas bunun içindir.
Hareketleri biliyorsan ve antremandan önce çok iyi ısınırsan olabilir ama şunu atlamamak lazım ki BB bir sabır sporudur, başlangıçta sabırlı davranıp zararlı çıkan kimse görmedim, ki tersi pek çok örnek mevcutken.

peki ısınıp ve doğru şekilde yaptıktan sonra başka bişey söz konusu olur mu ? yani ne bileyim kaslarda şekil bozuklugu gibi

direkt bununla başlamak istememin sebebi öteki programların çok hafif oluşu yada eğer illa ki başlangıç evresi gerekiyorsa 1 ay yerine 2 hafta gibi bir süre yapsam başlangıç programlarını ?

kilo almak şartmı arkdşlar ?

Kaslar Geliştikçe Kısalırmı?

Evet arkadaslar çok merak ettiğim bir konu, kaslarımız geliştikçe boyu kısalırmı yoksa sadece şişermi?

Eğer kısalıyorsa tek taraflı kas çalışırsak bir süre sonra şekil bozukluklarına yol açmazmı?

1. sorunun cevabı
Dokuları ve mevcut aralığı2 sayesinde geliştikçe açılmaya başlar buda eski halinden kısa gözükür fakat kas kısalmaz bağlı olduğu noktaları sabittir.

2. sorunumn cevabı
3 çeşit kas var düz ,çizgili,ve kalp kası düzü şöyle anlatayım mesane mide bölgelerinde yoğundur. ince yapısı vardır ve boş iç organları sarar. buna iç organ kası denir ve istem dışı çalışır(yani otomatik :))

çizgilide şu senin kol çalışmasındaki çalıştırdığın kasa örnek verebiliriz yani çizgili kas isteğimiz doğrultusunda çalışır ve sen her istediğin gibi çalışırsan bozukluk ve farklılık yaratırsın.

Konuyla alakalı değil ama bilgi olarak kalp kasınıda söyleyim tam olsun. kalp çizgili olduğu halde istem dışı çalışır o yuzden kalp kası diye ayırmışlar.

slm bende spora baslayali 6 hafta oldu 94 kilo basladim simdi 90 im ama bu 2 haftadir 1 kilo daha veremedim beslenmeme cok dikkat ediyorum cardio da calisma surem yarim saat haftada 6 gun acaba cardio da kalma suremi mi artirmaliyim ne yapmaliyim yoksa sabirla devammi bir cevap yazarsaniz cok rahatliyicam : )

Kilo problemi

Benim maruzatım şu ben kilo vermek istemiyorum fakat 3 aydır B.B yapıyorum başladığımda70 kg idim şuan 66 kg yim idman günleri yaptıgım cardio sadece 8 dk kilo verme sebebim ne olabilir beslenmem biraz yetersiz sanırım başka nedenleride olabilirmi?

Benim maruzatım şu ben kilo vermek istemiyorum fakat 3 aydır B.B yapıyorum başladığımda70 kg idim şuan 66 kg yim idman günleri yaptıgım cardio sadece 8 dk kilo verme sebebim ne olabilir beslenmem biraz yetersiz sanırım başka nedenleride olabilirmi?
daha ne olsun...
beslenme çok öbenli günde en az 130-140 gr. protein ve en az bir o kadar karbonhidrat almanı tavsiye edeim.yoksa kaslarını yakarsın.şimdiye kadar da sanırım o olmuş.

daha ne olsun...
beslenme çok öbenli günde en az 130-140 gr. protein ve en az bir o kadar karbonhidrat almanı tavsiye edeim.yoksa kaslarını yakarsın.şimdiye kadar da sanırım o olmuş.

Haklısın beslenmem cok zayıf sabah simit öglen hamburger spordan 2 saat önce 1 tabak pilav veya makarna spordan sonra 4 yumurta lor peyniri süt sabah kahvaltım ve ögle yemegim cok kötü farkındayım ama bu hafta okullar kapanıyor inş yazın telafi edicem ama kas yakma dediginiz olay küçülmeyle belli oluyorsa bende olmuyor o zmn çünkü başladığımdan beri kollarda 3cm gelişme oldu

yagları nasıl erıtıcem

ya ben yenı baslıcam:benım boy 1.68
kilom:83
yasım:20 benım yaglarımı erıtmem gerekıyo bu nasıl olucak onerılecek bıseyler varmı yardımcı olursanız sevınırım simdiden tesekkur ederım

arklar bu kas yakimi ile ilgili seyler gordum ama aklima takiliyor ben haftanin 6 gunu salona gidiyorum 30-40 dk cardio yapip 1 saatte agirliklar ile calisiyorum sizce kasmi yakiyorum yoksa kas insa etmek icin cardio ile agirligi ayni gun yapmamalimiyim yani kaslara biraz fazla asiliyorum zarar vermiyorumdur insallah kilom 90 boyum 1.86

S: Vücut geliştirme boyu kısaltır mı?
C:Yapılan araştırmalar gelişimi devam eden kemiklerin baskıya maruz kalması sonucu daha çabuk sertleştiklerini göstermiştir.Ağırlık çalışmaları sonucu hem kemikler erken sertleşmekte hem de gelişen kas dokusu nedeniyle tendonlar kemikleri tutmaktadır.Bu nedenlerden dolayı ergenlik çağında yani büyüme safhasında ağır antrenman teknikleri uygulanmamalıdır.Yalnız bir temel oluşturmak üzere düşük ağırlıklar ile kültür fizik hareketleri uygulanabilir.

S:Anrenman yapmayı bırakınca kasların sarktığı doğru mu?
C:Nedense bu söylenti halk arasında çok yaygın.Aksine antrenman yapmayı bırakınca kaslar sarkmaz ,küçülür.Elbette kasların içinde hava veya su yok ki sarksın.Kaslar olağan zorlama ile karşılaşmayınca kas hacminde bir azalma-atrofi oluşur.Bu olayı en iyi uzun süre hareket edemeyen yatalak hastalarda veya kolu yada bir eklemi sakatlanmış kişilerde gözlemyebilirsiniz.Bu şahısların söz konusu adalelerinde gözle görülür derecede bir küçülme gerçekleşir,ama sarkma olmaz.Nitekim "kas hafızası" denen olaydan ötürü uzun süre baskı görmemiş kaslar eski formlarını çok kısa zamanda yakalamaktadırlar.Yalnız şunu da belirtmekte fayda var ki enerji tüketiminin azalmasından dolayı yağ dokusunda bir artma olabilir.

S:Vücut Geliştirme kalbi büyüterek kalp krizine yol açabilir mi?
C:Kalp istem dışı çalışan bir kas olmasına karşın devamlı zorlama sonucunda onun da gelişmesi doğaldır.Sadece Vücut Geliştirme ile değil diğer güç sporlarında da durum aynıdır.Sanılanın aksine bu durum lehimizedir.Gelişen kalp doğaladır ki güçlenecektir.Fakat uzun bir müddet devamlı egzersiz yapan bir şahıs aniden uzun bir süre neredeyse minimum efor sarfederse kalp ritminde bir bozulma olabilir.Bu yüzden eğer egzersizler bırakılıcaksa bu tedricen azalarak olmalıdır.Ayrıca ağırlığı kaldırırken yani zorlanma anında mutlaka nefesinizi verin ki basınç oluşmasın.

buradaki gibi mitlerin cevapları gelmeye devam edecek mi? ya bir yerde böylelerinden okumuştum ama nereden olduğunu hatırlamıyoruum. gelirse çok güzel olur

Back
Yukarı