slmlar
slmlar yeni baslayan arkadaslar ve ustalar,
ben yavru vatan kıbrısta yasıyorum 3 hafta oluyor salona baslayalı ve nette yaptıgım arastırma sonunda sitemizde hem program hem de bilgilenme adına cok sey buldum. adetim degildir pek foruma katılmak veya uye olmak ama bu sitenin cok faydalı oldugunu dusundum.
burada verilen 1 aylık programı harfi harfine uyguluyorum. bugun de 9. antrenmana gidecegim 6 antrenman sonrası 2. programa gececegim.
cogu kisi gibi bende bir arkadasım ile gidiyorum birbirimize destek vermek adına onun isi sanırım daha zor cunku 2.10 cm boyu var benim boy 178 kilo 75 , ama agırlık olarak hemen hemen aynı gidiyoruz.
bu sporda sabır cok onemli oldugunu okudum, beslenmenin de onemini defalarca yazılmıs, biz meslek olarak polisiz ve 24 saat gorev yapıyoruz ve 48 saat izinliyiz yani 1 gun calısıp 2 gun izinli olarak calısıoruz. bu sebeple beslenme acısından hele meslegimiz geregi dikkat etmemiz cok zor oluyor bazen 8*10 saat yemek yemeden onun bunun pesindeyiz. bos gunlerimizde beslenmeye dikkat ediyoruz,
sorularımı buraya yazmak istedim cunku yeni baslayanların ilk okudugu yer oldugu ve onlarında faydalanabilmesi icin,
benim sormak istedigim 2 konu var
oncelikle protein onemli ve kaslar dinlenirken büyür mantıgı ile protein tozu takviyesi almamız gerekir mi düzensiz beslenmemiz sebebiyle yeni baslayanlar icin gerekli olmadıgını okudum fakat bazen 8 saat yemek yiyemedigimiz oluyor, ve şubede protein tozu icmek veya yumurta yemek mumkun degil, bu sürecte neyle vucudu besleyebiliriz, herhangi hazır besin meyve suyu, pirinc cikulata vs. yani marketten hemen alıp kaslarımızı besleyebilecek biseyler tavsiye edebilir misiniz?,
diger merak ettigim konu da salonda benim vucuduma benzeyen bazı kisiler hareketi 20-30 kez tek set yapıyor biz 3*10 seklinde uygun agırlıkla devam ediyoruz, onların yaptıgının bir mantıgı var mı? ve son olarakta antrenman sırasında agırlık dusurmek kası eritirmi veya antrenmandan sonra diger antrenmanda agırlık dusurmek aynı sekilde kası eritirmi?
ozellikle forumda gezindim ki yazdıklarıma cevap yazmadan bulabilir miyim diye belki benim eksikligim rastlayamadım. o yuzden eger yazılmıs bir konu ise kusuruma bakmayın.
tesekkurler.