Yeni Başlayıp Kilo Almak İsteyenler

merhabalar ben siteye yeni uye oldum...ve bir kac sorum olacak.
yaklasik 10 gun once body e basladim amacim kilo almak ve guzel bir fizige
sahip olmak.1.75 boyunda 60 kiloyum kemiklerimde ince.
acaba whey(protein tozu)kullanmalımıyım cunku cok iyi beslenemiyorum bir yandan is guc bir yandan spor birde esim vejeteryan evde hayvansal gida bulunduramiyoruz.sut peynir yogurt sadece bulunduruyoruz.nasil alicam bu proteini yardimci olursanir cok sevinirim.gittigim salonda bana hocam karbonhidrat almam gerektigini soyledi ama onu zaten hergun pilavdan makarnadan aliyorum sizce ne yapmami onerirsiniz simdiden tesekkurler saygilar...

zoomasta hoşgeldiniz,

Bu sporda beslenme prensipleri son derece önemlidir.
Bugüne kadar evde hayvansal protein bulundurmamışsınız.
Ancak bu sporda istediğiniz hedeflere ulaşmak istiyorsanız bundan sonra kütle kazanmanız için gerekli besinleri evde bulundurmalısınız ve tüketmelisiniz.
Hatta eşinizin vejeteryan olması ve büyük ihtimalle hayvansal proteinlerin pişerkenki kokusundan ve görüntüsünden rahatsız olması nedeniyle, kendi besininizi kendiniz hazırlamak durumunda kalacaksınız.

Kilonuz boyunuza göre az, hocanızın gainer almanızı önermesi kütle kazanmanız adına.
Ancak gainer yerine, kompleks karboları (makarna, pilav, patates, yulaf, baklagiller, esmer ekmek ve tahıllar) kilonuzun 4-6 katı kadar miktarlarda (günde 250-400 gram arası) güne yayarak tüketebiliyorsanız gainer için para harcamanıza gerek yok.

Protein alımı da en az karbo alımı kadar gerekli, çünkü kas kütlesi kazanırken gerçekleşen anabolik süreçte proteinlerin rolü son derece önemli.

Bundan dolayı protein alımınızı kilonuzun ortalama 2 kadar (120 gram) ve günde 4-5 öğüne bölerek tüketmelisiniz. 100 gram tavuk göğsünde ortalama 20-25 gram protein olduğunu düşünürsek günde ortalama 500-600 gram tavuk göğsündeki proteine tekabül edecek miktarda proteini öğün başında 30-40 gram gelecek şekilde tüketmelisiniz.

Bunu ise tek bir protein kaynağına bağlı kalarak değil, protein alımında çeşitliliğe giderek yapmalısınız, çünkü bir kaynakta görece eksik olan aminoasitler diğer bir kaynakta yeterli miktarda olabiliyor, bu sayede birbirlerinin açıklarını kapıyorlar.

Bu bahsettiğim temel disiplinler içerisinde beslenebiliyorsanız ek besin kullanmanıza lüzum yoktur, ayrıca spora yeni başlayan bir sporcu olarak da ek besine alışmanız ve daha ilk günden kullanmanız bu sporu uzun süre disiplinle götürebilmeniz açısından yararlı değildir.
Beslenme disiplinine ek besinlere bağlı kalmadan alışmak spora yeni başlanılan zamanlarda kazanılan bir alışkanlıktır.

Bunların dışında spora yeni başlayan biri olarak bu kadar sert disiplinler içerisinde beslenmeye başlamak yerine, bu düzene yavaş yavaş geçmeniz spora daha fazla ısınmanızı ve çabuk uyum sağlamanızı sağlar.
Yani yarından itibaren günde 120 gram protein ve 300 gram kompleks karbo almaktan ziyade protein ve karbo alımınızı kademe kademe artırmanız, hareketlerin yapılış şekillerine, salon ortamına ve beslenme disiplinine alışmanız çok daha önemlidir.

Spordaki 2. veya 3. ayınıza geldiğinizde beslenme ve idman disiplininizi oturtmuş olacak şekilde kendinizi ayarlayabilirsiniz.

Beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken noktaların çok çok küçük bir bölümünden bahsettim.
Besin planlaması, idman öncesi ve sonrası beslenmedeki önemli noktalar ve tüyolar, besinlerin 100 gramının içerikleri vb...gibi tüm diğer konular zaten forumumuzda mevcut.

Bunun için beslenme forumunu ve özellikle üst taraftaki sabit başlıkları tek tek incelemeniz ve bu sporda ilk 1-2 ayınızı bu konularda bilinçlenmeye ayırmanız hem antrenman programınızdan hem de beslenme düzeninizden çok daha önemlidir.
Tabi bu spora uzun vadeli bir yaşam şekli olarak bakıyorsanız.

Tekrardan bu spora ve aramıza hoşgeldiniz.

merhabalar bonatschi

yazdiklarinizi okudum ve zaman ayırdıgınız icin cok tesekkur ederim.
karbonhidrat olarak bir problem yok evde hemen hemen hergun makarna,pilav,patates mevcuttur esim vejeteryan olunca mecbur sebzelerin yaninda onlarda yapiliyor.yanliz protein konusunda ciddi sıkıntım var.maalesef bizim evde bulunmasi zor, esim kaldıramıyor.ne kokusu ne goruntusu.dışarda yemeye kalksam cok masraflı olacak gunde uc öğün tavuk biraz pahalı olabilir.buna nasil cozum bulucam acaba yumurta ile bu sorunu cözebilirmiyim esim yemiyor ama yumurtadan etkilenmiyor.ben birde yapabildigim yere kadar yapmaya kararliyim cunku cok seviyorum bu sporu ama yarismacilar gibi iri olmak istemiyorum.duzgun ve yapili bir fizik bana yeter.
sanirim simdi kendi imkanlarimin el verdigi kadariyla idare edip 3 ay sonra protein tozuna gecebilirim.bu bilgi cok yararli oldu benim icin kafamda soru işareti kalmadi cok sağolun.vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim saygılarımla...

bonatschi size sormak istediğim eğer beden yapım yağ yakmaya meyilliyse ki- babam 54 yasında olmasına ragmen hala fittir-bu ne yaparsam yapayım yağlanmayacagım anlamınamı geliyor yoksa bu bir yanıltmacamı?yani düzenli sporla birlikte sadece kas kilosu şeklindemi alırım?şimdiden tşkler.

Fındık ezmesi yesem kilo alıp kollarımda hacim için yararı olurmu ? Bazı yerlerde olur die yazmıslar bazı yerlerde ise göbek ve kalçaya gider yazı bilgi verirseniz sevinirim.

crebia rec bende sen gibi boy ve kilolara sahibim ve bodye başladım.birde 5400 gr lık serious mass gainer aldım.sen gaineri nasıl kullandın içindeki ölçek çok büyük onu kullanarak 15 günde biter ve para dayanmaz gainere sen hangi oranda kullandın ölçek derken ürünün içindeki ölçekmi yoksa daha küçükmü kullandın

forumda kilo almakta zorlandığını fakat bbye başlayıp ilaç desteği ve düzenli beslenmeyle ilk aydan itibaren kilo aldığını söyleyen bi çok kişi var.fakat gainer kullananlar günlük kaç gr kullanmak gerektiğini söylerse iyi olur.ben serious mass aldım poşette günde 334 gram kullanın diyo öyle kullanırsam ayda 350 tl para gainere vermem gerekecek.buda çok masraf benim için.siz böylemi kullandınız daha az kullanmakta zor kilo alanlar için yeterlimidir.tecrübelerinize göre cvp yazabilirseniz sevinirim

paranız yoksa parayı tavuğa,yumurtaya verin..gainer tek başına fazla etki sağlamaz..tavsiyem budur.

kilo alabilmek için bolca yumurta yemek gerektiğini biliyorum özellikle body yapıyorsan.ama ben sabahları iştahsız oluyorum ve 3 -4 yumurta yemem imkansız.o yüzden bi bardak süte 3 çiğ yumurta kırıp birden kafama dikiyorum daha kolay oluyor.kahvaltıdada en azından diğer besinlere yer kalıyor midemde.ama çiğ yumurta zararlı diye duymuştum öyle mi yoksa haşlanmış yumurta gibi aynı etkiyi mi gösterir. sakıncası var mı sütle kaırştırıp çiğ içmemin

çiğ dediğin yumurta akı ise ne sorun olacak..yalnız yumurtayı kaldırmayan miden nasıl oluyorda o sütü kaldırıyor şaşırdım..ben hayatta içemem.

kilo alabilmek için bolca yumurta yemek gerektiğini biliyorum özellikle body yapıyorsan.ama ben sabahları iştahsız oluyorum ve 3 -4 yumurta yemem imkansız.o yüzden bi bardak süte 3 çiğ yumurta kırıp birden kafama dikiyorum daha kolay oluyor.kahvaltıdada en azından diğer besinlere yer kalıyor midemde.ama çiğ yumurta zararlı diye duymuştum öyle mi yoksa haşlanmış yumurta gibi aynı etkiyi mi gösterir. sakıncası var mı sütle kaırştırıp çiğ içmemin

ahmet mrb. kardeş yazdıklarını okudum. sende yazdıklarımı dikkate al çünki zamanında baya bi araştırdım bunları.

1.çok şanslısın. ben o okudugun umut dolu yazım ile aylarca bekledim, ama cvp veren olmadı.

2.çiğ yumurta içme. insan vücudu yumurtadaki birkısım protein vitamin vs bileşenleri yumurta çiğ haldeyken sindiremiyor. ve dolayısıyla sindiremediği besini atıyor. yumurta pişirildiği zaman besin değerlerinde azalma olmaz. aksine bütünüyle sindirilebilir hale gelir.
ayrıca çiğ yumurtada salmonella virüsü müdür bakterisimidir öyle bir halt riski daha var. vede kuş gribi ve benzeri olaylar. bende senn gibi kısa bir süre çiğ içtim. fakat bütün bunları araştırıp olayı öğrenince pişirip yeme yoluna yöneldim ki profosyonellerde böyle yapıyor. bence iğrenç bir tadı var. her ağzıma attıgımda kusacak gibi oluyorum. beyazın üstüne bal sür, chokella sür bişey yap at ağzına kokusunu alamadan çiğne yut gitsin :D

3.serious mass in içinden çıkan o kocaman ölçeği ağzına kadar 2 kere doldurdugunda 334 gr yapıyor. ben 6lbs olanından almıştım. 2 koca ölçek yerine günde 1,5 ölçek alıyordum. onuda kahvaltıyla öğlen arasında yarım ölçek, antremandan 30 dk önce yarım ölçek. vede yatmadan önce yarım daha.

6lbs yaklaşık 2750 gr
günde 1,5 ölçek seriosus mass= 250 gr
yani bu durumda 11 gün gider ama ben 20 gün yettirmiştim. ee memur çocuguyuz idareli kullandık:D günde 50 gr az alsan 5-6 gün daha çıkar fazladan :D

Şuan kilomu bilmiyorum ama 7 kilo fln aldıgımı yazmıştım. Abi sonra bi tatile gittim, geldim ramazanda oruc tuttum derken aldıgım bütün kiloları verdim iyi mi :D Anlıyacagın millet kilo almışsın sen derdi. Okullar açıldı şuan herkes kilo vermişsin diyor :D

Şimdi 12lbs olanını aldım. Ve salona başladım. Başka sorun olursa gördüğüm zaman cvp yazarım.

Ve ufak bir not.. Benim yaptıgım hataları yapma.
Bir defada çok değil, az az ve sık yemektir bu işin yolu. Yoksa benim gibi göbek yaparsın.
Ve o yol makarna, tavuk yemekten geçer...

Kal sağlıcakla...

teşekkür ettim crebia rec. benim amacım 5-6 aylık süreçte 6 -7 kilo civarı alabilmek.bunun içinde body'e gidiyorum yumurta makarna et pilav gibi besinlere çikolataya bisküviye vs ağırlık verdim ve gainer kullanıyorum karbonhidrat desteği olsun diye.inşallah yararı olur da planım tutar.
memur çocuğuyuz demişsin bende memurum öğretmenim :)
bu arada daha kafama takılan çok sorum olacaktır sorusuz bırakmam seni :)
kal sağlıcakla....

acaba body yapmak için biraz kilo şartmı yoksa zayıf bi kişi yapsa body yaparak kilo alabilirmi
merhaba ben 1.80 boy 60 kilo ile başladım bu spora 3 ay sonra 75 kıla oldum ama kas olarak tabi. tabiki de bu sporla kilo alabılırsın. ben ara vermek zorunda kaldım agır ve zor bir iş temposuna girdim 10 kilo verdım. şimdi evde yapmayı deneyeceğim:)

merhaba ben 1.80 boy 60 kilo ile başladım bu spora 3 ay sonra 75 kıla oldum ama kas olarak tabi. tabiki de bu sporla kilo alabılırsın. ben ara vermek zorunda kaldım agır ve zor bir iş temposuna girdim 10 kilo verdım. şimdi evde yapmayı deneyeceğim:)

Gökhan peki 3 ayda 15 kilo almanı neye borçlusun bende bodye gidiyorum ama çok yavaş kilo alıyorum bazen hiç alamıyorum.yani zor kilo alan birinin 3 ayda 15 kilo alması zor bi iş.beslenme konusunda neler yaptın çok fazla mı yedin mesela.paylaşırsan sevinirim arkadaşm

Ahmet 763; hocanın verdiği antremana aynen uydum. saloan gitmeden önce karbonhıdrat adına ne varsa ye dönuste de protein al mesela ben bı kızrmıs tavuk 2 3 yumurta yiyordum. her ögunde makarnayı eksık etmedım. yani bilinen şeyler.

3 ayda 15 kilo "kas olarak" kilo almak imkansızdır, yanlış yönlendirmeyelim yeni başlayanları. Ayda 5 kg kas alarak gidebiliyor olsaydık senede 60 kg olurdu ki 75 kg. normal fit bir adam 1 senede 60 kg kas alarak arnold olurdu o zaman. Senede 5-8 kg. başarılıdır, bundan fazla alınanı su ve yağdır, ancak şunu da unutmamak gerekir ki 1.80 60 kg iseniz 3 kg. kas 12 kg. ne varsa alırsanız eskisinden çok daha iyi görürünürsünüz, yani çok zayıfsanız illa kas olarak alacam diye diet yapmak bence gereksiz, önce görünüş ve moral sonra abanma :)

Mady44 çok haklı. 3 ayda istediğin supplementi kullan, en besleyici, kalorili ve protein ağırlıklı besinleri ye yine de kas kütlesi olarak 15kg. alman mümkün değil.

Yeni başlayan arkadaşların kilo alırken yağlanmaları çok doğal. Hatta göbek bile oluşabilir. Önemli olan şey istediğiniz kiloya çıkıp o kiloda yağları kasa dönüştürebilmek.

Back
Yukarı