Yazın neden hacim azalır.

Flexor linki ben verdim ama kendi konusunda yazdıgı mesaj ıle buraya yazdıgı mesaj bıraz farklı o yuzden sorun oldu..Konusunun baslıgı bıle "yazın vucut gelıstırme"..Ve sordugu soru "yazın hacım yapılamaz mı!"..Ben dogru konuya yonlendırdıgımı dusundum aslında..

daha az ve gelişmesini istediğiniz bölgeleri ayrı gün çalışmanızı öneririm.

hocam yazın her adeleyi tek çalışmayı planlıyorum bu şekilde
göğüs
biceps
triceps
kanat
omuz
mide şeklinde sizcede mantıklı olan budur sanırım ön kolu hangi gün çalışıcağımı şaşırdım doğrusu yardımcı olursanız sevinirim.

birde az dan kasıt setleri mi,tekrarları mı,hareketleri mi yoksa ağırlıkları mı azaltmalıyız.

Peki klimalı bir salonda çalışsak ve beslenmeyi hiç aksatmasak ve gün içindede minimum terleme çabası gösterirsek bunlar bir artı olurmu yoksa yine aynı durummudur?

Arkadaşlar yaz sıcaklarında çalışmak doğru mudur, yani yazın bb ye ara versek bir 2 aylığına mesela sonra toparlayabilir miyiz, ayrıca yazın sabahları mı yoksa akşamları mı daha iyidir egzersiz için

Ara vermeyi gerektiren bir durum yok o kadar da etkilenmiyor vücut sadece antreman süresini iyi ayarlamak,beslenmeye biraz daha dikkat etmek gerekiyor..

17 mayısta askerden geldim ayın 18. de spora başladım tekrar.5 aylık askerlık donemımde 10 kg verdim ve bu antalyanın sıcagında 3 ayda 8 kg alarak eskı formuma oldukca yaklastım.

Olmaz die bir durum yok sadece kışa göre daha zor oluyor o kadar.. bence bırakmadan devam edin..

İyi çalışmalar dilerim

Bilimsel bir temele dayandırmadan da olsa benim teorim sıcakta metabolizmanın daha hızlı çalışacağından,ister istemez büyümede yavaşlama ve durgunluk olabilmesi veya sarfedilen efora göre hacimin azalması.

yazın çok su tüketin benden tavsiye de bu Flexor hocam eline sağlık

kışın vücudun yağı tutmayı sevdiği gibi bir söylem var yani yazın sıcak ve terleme olduğu için vücut yağı fazla depolamazken kışın depoladığı gibi bir söylem duydum bilmiyorum ne kadarı doğru...

s

gayet güzel bi bilgi saoL

peki Flexor hocam benim bir sorum olacaktı.

-yazın hangi sisteme göre çalışırsak daha verimli sonuçlar alabiliriz. bana birisi yazın tekrar ağırlıklı çalışmam gerektiğini söyledi. benimde kafamı karıştırdı :) size bir danışayım dedim hali hazırda konusu açılmışken.

yanlışım varsa düzeltin ama çok terleyen bir yapıya sahip kişinin yazın creatine kullanması boşa kürek çekmek gibi bişi ben kışın creatine kullandım 3 kilo su aldı vücut bunu birkaç halısaha maçında geri verdim yazında 1 ay kadar creatine kullandım gram su artışı olmadı sadece idmanda istekliydim

Kışın bende de maksimum 2 ila 3 arası kilo artışı oluyor ama nisan mayıs gibi vermeye başlayıp haziran da normal halime dönüyorum, canlı doğasında vardır arkadaşlar, biyoloji bilgime dayanarak söylüyorum, kışın vücut ister istemez soğuktan korunmak için yağ depolamaya meyilli olur, durum antrenmanınıza bağlı olarak değiştirilebilir tabi ki...

Back
Yukarı