Yaş 42 ve Aylık Değişim Takibi

Kollardaki ölçü aslında biraz eğimli bir ölçü, hem biceps hem triceps ortasından geçecek şekilde, kendi takibim icin. Düz olarak ölçtüm şimdi, bicepsi ortalayarak, 32,5 çıktı.[DOUBLEPOST=1596448971][/DOUBLEPOST]
Kendime göre saglam antrenman yapıyorum aslında ama bence de daha fazla gelişim olmalıydı, sebebini çözemedim. İlk 6 ay haftada 3 gün, sonrasında 4,5 ay kadar haftada 4 gün, 2 aydir da 5 gün antrenman yapıyorum. Son iki aydir antrenmanlar ortalama 1 saat sürüyor ve progressive overloada dikkat ettim, kg artmasa bile tekrar arttırdım. Her harekette son tekrarları zor çıkartacak kadar zorluyorum.
hocam güncel fotolarınız varsa atabilirmisiniz

Kollardaki ölçü aslında biraz eğimli bir ölçü, hem biceps hem triceps ortasından geçecek şekilde, kendi takibim icin. Düz olarak ölçtüm şimdi, bicepsi ortalayarak, 32,5 çıktı.[DOUBLEPOST=1596448971][/DOUBLEPOST]
Kendime göre saglam antrenman yapıyorum aslında ama bence de daha fazla gelişim olmalıydı, sebebini çözemedim. İlk 6 ay haftada 3 gün, sonrasında 4,5 ay kadar haftada 4 gün, 2 aydir da 5 gün antrenman yapıyorum. Son iki aydir antrenmanlar ortalama 1 saat sürüyor ve progressive overloada dikkat ettim, kg artmasa bile tekrar arttırdım. Her harekette son tekrarları zor çıkartacak kadar zorluyorum.
Aslında zor olan yaşam tarzı beslenme, siz bunu basarmissiniz tebrikler [emoji106]
Antrenman bir şekilde degistirilir halledilir
Beli salmamaya çok dikkat edin buyumeye çalışırken , sonra bel ile uğraşıp gene aynı yere dönülüyor

GM 8 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aslında zor olan yaşam tarzı beslenme, siz bunu basarmissiniz tebrikler [emoji106]
Antrenman bir şekilde degistirilir halledilir
Beli salmamaya çok dikkat edin buyumeye çalışırken , sonra bel ile uğraşıp gene aynı yere dönülüyor

GM 8 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler. Bel kısmı biraz daha artarsa baştan önlem alip döngüsel bulku deneyeceğim. Ama antrenman kısmını çok bilmediğim için elimden gelenin en iyisini okuyup araştırdıklarımla birleştirip uygulamaya çalışıyorum.

Maşallah size...

Yukarda 1 senede daha iyi olabilirdi gibi şeyler yazılmış ama "yaş" burda önemli faktör kanımca...

Örn; 20-30 yaş arası biri sizin antremanınızı uygulasa çok daha fazla gelişirdi ama belli bir yaştan sonra kim ne derse desin gelişim yavaşlıyor...

Maşallah size...

Yukarda 1 senede daha iyi olabilirdi gibi şeyler yazılmış ama "yaş" burda önemli faktör kanımca...

Örn; 20-30 yaş arası biri sizin antremanınızı uygulasa çok daha fazla gelişirdi ama belli bir yaştan sonra kim ne derse desin gelişim yavaşlıyor...
Bu gençlerin daha kısa zamanda yapılırdı muhabbeti gerçekten +30 yaş için çok anlamsız. Aksine iş-güç sahibi olup çoluk-çocuğa karışmış adamlara spor yaptıkları için madalya takmak lazım bizim memlekette. :)
Şimdi ne desek boş, evlenince anlarsınız. :)

Bu gençlerin daha kısa zamanda yapılırdı muhabbeti gerçekten +30 yaş için çok anlamsız. Aksine iş-güç sahibi olup çoluk-çocuğa karışmış adamlara spor yaptıkları için madalya takmak lazım bizim memlekette. :)
Şimdi ne desek boş, evlenince anlarsınız. :)

Size tamami ile katılıyorum ama benim yazdıgım şeye cevap niteliğinde olması garip olmuş..Bende aksini iddia etmedim zaten...

Sadece belli bi yaştan sonra gelişimin yavaşladığını +30 olanların gelişimde sabır etmelerini söyledim ...Bu spordan maks. verim 18-28 yaşlar arasında alınıyor bence...İlaç kullanılmıyorsa tabi ...

Bu arada bende sırf ailesine daha çok vakit ayırmak için bölgesele geçmeyen haftada 3 gün full body yapan 36 yaşında 1 çocuk babası evli bir insanım :)

1 ay daha geçti, günlük ortalama 2400 kalori aldım, makro dağılımı ise %45 karb, %25 pro ve %30 yağ şeklindeydi. Bu ay kaloriyi biraz daha arttırıp karb oranını arttıracağım ve yağ oranını %25 ve altina düşürmeyi planlıyorum. 1 ayda biraz vücuttaki yağlanma da arttı ama ağırlıklarda da biraz artış kaydettim.

Güncel durum:
Kilo 64,5
Omuz 116
Göğüs 96
Göbek 83
Bel 81
Kollar 34
Yağ oranı 15,8

Günlüğünü takip ediyorum ama merak ettiğim bu programi bir süre uygulayıp sonuç almış kişilerin izlenimleri. Ekim ayi başında başlamayı planlıyorum.
Ben uygulamadım. Gereğinden fazla hacim içerdiğini de düşünüyorum ancak neticede her türlü gelişim sağlatır. Instagramda baya iyi sonuç alan kişiler var. Şahsen önümüzdeki ay Balkaya Texas düşünüyordum ancak onun yerine benzer mantıkta daha idealize edilmiş hacimde bir texas yapacağım. Balkaya'nın aksesuarları biraz aşırıya kaçmış kişisel görüşüme göre.

3,5 aydir aynı PPL programini yapınca biraz değişiklik yapıp hareketleri değiştireyim dedim, aşağıdaki programla ilgili bir öneriniz var midir? Chinup 8 tekrar(+5kg) ile yapıyorum, eve barfiks demiri aldım, pullup fırsat buldukça gün içinde yapacagım. Bir de alt göğüs icin her sabah incline pushup planlıyorum. Göğüs gününe bir fly eklemek gerekir mi?

Son düzenleme:
1 ay daha geçti, göbek ve bel çevresinde yağlanma başlayınca aylık ortalama 1855 kalori aldım, makro dağılımı ise %43 karb, %28 pro ve %29 yağ şeklinde oldu. Bu ay sonuna kadar böyle devam edip sonrasında kaloriyi basamak basamak arttırmayı planlıyorum.

Güncel durum:
Kilo 63,2
Omuz 114
Göğüs 95
Göbek 82
Bel 80
Kollar 33
Yağ oranı 14,9

1 ay daha geçti, göbek ve bel çevresinde yağlanma başlayınca aylık ortalama 1855 kalori aldım, makro dağılımı ise %43 karb, %28 pro ve %29 yağ şeklinde oldu. Bu ay sonuna kadar böyle devam edip sonrasında kaloriyi basamak basamak arttırmayı planlıyorum.

Güncel durum:
Kilo 63,2
Omuz 114
Göğüs 95
Göbek 82
Bel 80
Kollar 33
Yağ oranı 14,9

Gelişmeler güzel. Nacizane tavsiyem programa incline dumbell press eklemeniz. Görüntüde üst göğüs sıkıntılı gibi. Üst göğüs odaklı çalışma işe yarar gibi. Bir diğer husussa bana kalırsa güç odaklı çalışmalar çok mantıklı gelmeye başladı. En azından programda yeniyseniz bir balkaya texasla hipertorofiyw başlayın derim. Şahsen kendim öyle yapıyorum ve baya zevkli geçiyor antrenmanlar.

Gelişmeler güzel. Nacizane tavsiyem programa incline dumbell press eklemeniz. Görüntüde üst göğüs sıkıntılı gibi. Üst göğüs odaklı çalışma işe yarar gibi. Bir diğer husussa bana kalırsa güç odaklı çalışmalar çok mantıklı gelmeye başladı. En azından programda yeniyseniz bir balkaya texasla hipertorofiyw başlayın derim. Şahsen kendim öyle yapıyorum ve baya zevkli geçiyor antrenmanlar.
Tesekkurler, incline dumbell press uzun zamandır programımda vardı, değişiklik olması icin çıkardım, bir dahaki ay tekrar ekleyeceğim. Texas Balkaya’yi bir ara düşündüm ama özellikle ilk gün antrenmanı (35-40 set) fazla gibi geliyor.

Abi bence doğal bir sporcu olarak ölçü takibini boşver. Ağırlıklar ne durumda onlar asıl önemli olan. Zaten ağırlıklar arttıkça fizik çok daha güzel hale gelecek.

Aylık ölçü takibinden ziyade antrenmandan antrenmana ağırlık takibini görmeyi çok isterim.

Abi bence doğal bir sporcu olarak ölçü takibini boşver. Ağırlıklar ne durumda onlar asıl önemli olan. Zaten ağırlıklar arttıkça fizik çok daha güzel hale gelecek.

Aylık ölçü takibinden ziyade antrenmandan antrenmana ağırlık takibini görmeyi çok isterim.
Onun da spora başladığımdan beri kaydı var, hatta yediklerimin de kaydı var.
Ağırlıklar çok yüksek değil, daha çok yolum var.
Bench: 20kg-65 kg (5 tekrar)
Squat: 20kg(Backx5)-50kg (Frontx10)
OHP: 20kg(5 tekrar)-32,5kg (8 tekrar)
DL: 40kg-85kg(5 tekrar)
BB Row: 30kg-60kg(5 tekrar)

Son düzenleme:
Back
Yukarı