yağsız dana kuşbaşı nasıl pişirilir?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve fet tarafından 28 Nisan 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. fet
    Offline

    fet Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    yağsız dana kuşbaşı nasıl pişirilir? kilo vermeye çalışıyorum.
     
  2. Ascomycetes
    Offline

    Ascomycetes Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2014
    Mesajlar:
    294
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Haşla. Yanınada haşlanmış brokoli, kuşkonmaz, havuç, ıspanak vs. sebzelerle tüket.
     
  3. Hamartin
    Offline

    Hamartin Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    345
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Kayseri
    Kavurma tarifi (dana)
    malzemeler:
    1 kg yağsız dana kuşbaşı
    1 çay bardağı ay çiçek yağı
    Pul biber,karabiber,tuz,kekik

    Hazırlanışı:
    Kuşbaşı doğranmış etimizi tenceremize koyup orta ateşte kendi bırakacağı suyunda haşlamaya bırakıyoruz. Bıraktığı suyu çektikten sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edip haşlamaya devam ediyoruz.Haşlanan etimizi beklemeye alıp yağımızı tenceremize koyuyoruz, ardından ısınan yağımıza sırasıyla pul biber karabiber kekik ve tuzumuzu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Ortalama 5 dk karıştırdığımız malzemelerimizin üzerine haşlanan etimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Etlerimiz kızarıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz etimiz kızardıktan sonra altını kapatıp servise hazırlıyoruz (kekik kavurmamızın olmazsa olmazı)afiyet olsun…

    Yemekgurmesi.net'ten alıntıdır.
     
  4. fet
    Offline

    fet Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    yemek yapmayı pek bilmiyorum. nasıl haşlıcam?
     
  5. FoReVeR_S.F
    Offline

    FoReVeR_S.F Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2011
    Mesajlar:
    285
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    zayıflamaya calısan birinin 1 çay bardağı yağı boşaltması intihar olur :) Bence haşlama mantıklı eğer o şekilde yiyemem diyorsan çok yüksek olmayan bir ateşte tatlı kaşıgı zeytinyağı ile kavurabilirsin. tercihe göre soğan baharat katabilirsin.
     
    Hamartin bunu beğendi.
  6. Ascomycetes
    Offline

    Ascomycetes Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2014
    Mesajlar:
    294
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Ek olarak, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile hafif kavur üzerine salça ve soğan ile sote et.
    --- Mesaj birleştirildi, 3 Mayıs 2015 ---
    Tencereye su doldur, kuşbaşı etleri içerisine at. 30-45 dk arasında pişmeye bırak.
     
  7. lostRoses
    Offline

    lostRoses Üye

    Katılım:
    29 Mart 2015
    Mesajlar:
    132
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    38
    Arkadaş 1 kg kıyma için 1 çay bardağı demiş tek oturuşta 100-150 gram yağı süzerek yersen sıkıntı olmaz sanırım.

    LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  8. fet
    Offline

    fet Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    21
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    13
    sebzeleri nasıl haşlıcam? etin yanına direk atayım mı?

     
  9. lostRoses
    Offline

    lostRoses Üye

    Katılım:
    29 Mart 2015
    Mesajlar:
    132
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    38
    Atacağın sebze biber domates soğan vs gibi sulu sebze ise direk at ama patates enginar vs gibi susuz sebzeler ise haşlanmış olması için biraz su atman gerekir bu arada üstteki mesaja edit: tek oturuşta 100-150 gram kıymayı, yağı süzülerek yersen demek istedim yanlış anlaşılma olmasın

    LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     

Sayfayı Paylaş