Kavurma tarifi (dana) malzemeler: 1 kg yağsız dana kuşbaşı 1 çay bardağı ay çiçek yağı Pul biber,karabiber,tuz,kekik Hazırlanışı: Kuşbaşı doğranmış etimizi tenceremize koyup orta ateşte kendi bırakacağı suyunda haşlamaya bırakıyoruz. Bıraktığı suyu çektikten sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edip haşlamaya devam ediyoruz.Haşlanan etimizi beklemeye alıp yağımızı tenceremize koyuyoruz, ardından ısınan yağımıza sırasıyla pul biber karabiber kekik ve tuzumuzu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Ortalama 5 dk karıştırdığımız malzemelerimizin üzerine haşlanan etimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Etlerimiz kızarıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz etimiz kızardıktan sonra altını kapatıp servise hazırlıyoruz (kekik kavurmamızın olmazsa olmazı)afiyet olsun… Yemekgurmesi.net'ten alıntıdır.
zayıflamaya calısan birinin 1 çay bardağı yağı boşaltması intihar olur Bence haşlama mantıklı eğer o şekilde yiyemem diyorsan çok yüksek olmayan bir ateşte tatlı kaşıgı zeytinyağı ile kavurabilirsin. tercihe göre soğan baharat katabilirsin.
Ek olarak, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile hafif kavur üzerine salça ve soğan ile sote et. --- Mesaj birleştirildi, 3 Mayıs 2015 --- Tencereye su doldur, kuşbaşı etleri içerisine at. 30-45 dk arasında pişmeye bırak.
Arkadaş 1 kg kıyma için 1 çay bardağı demiş tek oturuşta 100-150 gram yağı süzerek yersen sıkıntı olmaz sanırım. LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Atacağın sebze biber domates soğan vs gibi sulu sebze ise direk at ama patates enginar vs gibi susuz sebzeler ise haşlanmış olması için biraz su atman gerekir bu arada üstteki mesaja edit: tek oturuşta 100-150 gram kıymayı, yağı süzülerek yersen demek istedim yanlış anlaşılma olmasın LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi