yemek yapmayı pek bilmiyorum. nasıl haşlıcam?Haşla. Yanınada haşlanmış brokoli, kuşkonmaz, havuç, ıspanak vs. sebzelerle tüket.
zayıflamaya calısan birinin 1 çay bardağı yağı boşaltması intihar olurKavurma tarifi (dana)
malzemeler:
1 kg yağsız dana kuşbaşı
1 çay bardağı ay çiçek yağı
Pul biber,karabiber,tuz,kekik
Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğranmış etimizi tenceremize koyup orta ateşte kendi bırakacağı suyunda haşlamaya bırakıyoruz. Bıraktığı suyu çektikten sonra üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edip haşlamaya devam ediyoruz.Haşlanan etimizi beklemeye alıp yağımızı tenceremize koyuyoruz, ardından ısınan yağımıza sırasıyla pul biber karabiber kekik ve tuzumuzu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Ortalama 5 dk karıştırdığımız malzemelerimizin üzerine haşlanan etimizi de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Etlerimiz kızarıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz etimiz kızardıktan sonra altını kapatıp servise hazırlıyoruz (kekik kavurmamızın olmazsa olmazı)afiyet olsun…
Yemekgurmesi.net'ten alıntıdır.
Ek olarak, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile hafif kavur üzerine salça ve soğan ile sote et.[DOUBLEPOST=1430638492][/DOUBLEPOST]Haşla. Yanınada haşlanmış brokoli, kuşkonmaz, havuç, ıspanak vs. sebzelerle tüket.
Tencereye su doldur, kuşbaşı etleri içerisine at. 30-45 dk arasında pişmeye bırak.yemek yapmayı pek bilmiyorum. nasıl haşlıcam?
Arkadaş 1 kg kıyma için 1 çay bardağı demiş tek oturuşta 100-150 gram yağı süzerek yersen sıkıntı olmaz sanırım.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ek olarak, 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ile hafif kavur üzerine salça ve soğan ile sote et.[DOUBLEPOST=1430638492][/DOUBLEPOST]
Tencereye su doldur, kuşbaşı etleri içerisine at. 30-45 dk arasında pişmeye bırak.