Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeusS_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar zeuss kitabını okumuş, televizyonda izlemiş, uygulamış ve başarılı olmuş bir üye. Eğer bir vg ci bu diyeti uygularsa yağlarınıda kaslarınıda kaybeder. Ama zeuss konu başlarında söylemişti vg yapanlar için uygun değil bu beslenme sadece yağ yakmak isteyenler için uygun diye. Hatta vg için değiştirilmiş şeklinide paylaşacaktı sonrasında vazgeçti.

Dediğiniz gibi bu beslenmeyle vücut geliştirilmez. Fakat ufacık bir eklemeyle geliştirilir, geliştirdim.

2-3 hafta önce danny boyla facebooktan konuşmuştum biliyordu benim karatay şeklinde beslendiğimi. Bana dedi ki define olmak istiyorsan yağları kesicen ve 3 öğün beslenicen. Dediklerini 2 hafta uyguladım evet yağlarım azaldı. Fakat ben çok zorlandım yaparken. Konsantre eksikliği oluştu. Okulda, ders çalışırken falan yemek düşünüyordum hep. Ve tatlı krizleri çok sık oluyordu.

Sonuç olarak 2 yöntemi deneyip 2 yöntemlede yağ yakmış biri olarak karatay şeklinde ki beslenme daha kolay geldi. İki beslenmede iyi yağ yaktırıyor. :) Tercih meselesi sadece :)

Yakında çevirisini yapıp başlığını açacağım konulardan biri ;)

COMİNG SOON :)

di-HQ6N2EEM.jpg

zeuss lütfen yanlış anlama ama anabolizan kullanmayan bir örnek bulsan daha iyi olur, çünkü işin içine anabolizan girdiği zaman işin rengi değişiyor...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:31 ----------

Diyelim ki ketojenik beslenmeyle vg olmuyor.

Gerçi önyargılı olduğunuz yazılardan belli ya diyelim ki olmuyor.

vg = hacim kazanmak

değil.

Öyle tipler var ki yağ ve suyu atsan sabun gibi eriyecek. S bedene düşecek. :)

vg=hacim kazanmak değil diyorsun, senin vg hakkında en ufak birşey bilmediğin o kadar ortadaki, vucut geliştirme hacim+definasyon sanaıtıdır, iki parametre de önemlidir 1.şart hacidir,2.şart definasyondur, ketojen diyet diye birşey görmüşsün ilginç gelmiş gelmiş burda ahkam kesiyorsun,ketosis nedir diye sorsam haberin yok...
Evet yağ ve su atılınca vücut S bedene düşüyor haklısın hatta bu mantıktan yola çıkarsak kaslarımızın içi hava dolu değil mi?Bari senin gibi dünyadan haberi olmayan insanlar yorum yapmasın...

zeuss lütfen yanlış anlama ama anabolizan kullanmayan bir örnek bulsan daha iyi olur, çünkü işin içine anabolizan girdiği zaman işin rengi değişiyor...

anabolızanı bırak sole solım ben gunde 200-300 gr k.h alınıp yınede ketosıste kalınır

adamda cıkar derkı e bende ketosısteyım bakın ketojen dıyet yapıyorum

herkeste bunu yer aslıdna yalanda degıl adam harbı ketosıste ama neler yardımıyla

forumda bır cok kısı dogal sporcuyla ılaclı sporcuyu karıstırıyor

sankı aynı olaymıs gıbı onun dıyetlerını uyguluyor

payalstıgım bır yazı vardı orda dıyetler 2 ye ayrılmıstı dogal ve ılaclı dıye

aslında aynen ole olmalıdır

insülin alan -metformın v.b alan adamın ketosısı baskadır

dogal adamın kı baskadır

amator olup grla anabolızan manayk gıbı ınsulın grla metformın v.b alınmaz ve gunde aslında baya bır k.h alınmaz ıse hayal olur bu ketojenık kas kazanımları falan

Arkadaşlar zeuss kitabını okumuş, televizyonda izlemiş, uygulamış ve başarılı olmuş bir üye. Eğer bir vg ci bu diyeti uygularsa yağlarınıda kaslarınıda kaybeder. Ama zeuss konu başlarında söylemişti vg yapanlar için uygun değil bu beslenme sadece yağ yakmak isteyenler için uygun diye. Hatta vg için değiştirilmiş şeklinide paylaşacaktı sonrasında vazgeçti.

Dediğiniz gibi bu beslenmeyle vücut geliştirilmez. Fakat ufacık bir eklemeyle geliştirilir, geliştirdim.

2-3 hafta önce danny boyla facebooktan konuşmuştum biliyordu benim karatay şeklinde beslendiğimi. Bana dedi ki define olmak istiyorsan yağları kesicen ve 3 öğün beslenicen. Dediklerini 2 hafta uyguladım evet yağlarım azaldı. Fakat ben çok zorlandım yaparken. Konsantre eksikliği oluştu. Okulda, ders çalışırken falan yemek düşünüyordum hep. Ve tatlı krizleri çok sık oluyordu.

Sonuç olarak 2 yöntemi deneyip 2 yöntemlede yağ yakmış biri olarak karatay şeklinde ki beslenme daha kolay geldi. İki beslenmede iyi yağ yaktırıyor. :) Tercih meselesi sadece :)

anlaşılmayan bir nokta var, burda kimse ketojenik diyet ile kilo verilmez demiyor zaten, ketojenik diyet ile %10 yağ oranının altına düşen amatör gördünüz mü hiç(anabolizan olmadan)?
zeuss ta tabi ki kilo verdi keto ile fakat istediği definasyona ulaşabildi mi, malesef ulaşamadı.
Ketojenik bulk denilen şey zaten kendi içinde bir tezatlık o ayrı...
Ketojenik diyette doyana kadar yemiyormuyuz?, hem doyana kadar yiyoruz hem kilo veriyoruz çok güzel, bulk up yaparken de çatlayana kadar mı yiyoruz?Yağ alımı günlük 300 grama falan mı çıkıyor ne oluyor?
Bir de vücüt ketosisteyken kilo almayı nasıl başarıyor,oturup bunu bir düşünmek lazım...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:46 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:44 ----------

anabolızanı bırak sole solım ben gunde 200-300 gr k.h alınıp yınede ketosıste kalınır

adamda cıkar derkı e bende ketosısteyım bakın ketojen dıyet yapıyorum

herkeste bunu yer aslıdna yalanda degıl adam harbı ketosıste ama neler yardımıyla

forumda bır cok kısı dogal sporcuyla ılaclı sporcuyu karıstırıyor

sankı aynı olaymıs gıbı onun dıyetlerını uyguluyor

payalstıgım bır yazı vardı orda dıyetler 2 ye ayrılmıstı dogal ve ılaclı dıye

aslında aynen ole olmalıdır

insülin alan -metformın v.b alan adamın ketosısı baskadır

dogal adamın kı baskadır

amator olup grla anabolızan manayk gıbı ınsulın grla metformın v.b alınmaz ve gunde aslında baya bır k.h alınmaz ıse hayal olur bu ketojenık kas kazanımları falan

işte Danny insanlar bu söylediğin şeyleri hep göz ardı ediyor, ya da heldicin yaptığı gibi yaptığımız sporun vücut geliştirme olduğunu göz ardı ediyor...

ketojenik diyet ile %10 yağ oranının altına düşen amatör gördünüz mü hiç(anabolizan olmadan)?

İşte tamda bu noktada takıldım. Karatayla yağ oranımı azalttım fakat daha da azaltabilir miyim dedim kendi başıma. Sonra danny boyla konuşup onun dediği beslenmeyi uyguladım. Fakat sınavlarımdan dolayı stresli bir dönemde o beslenmeyi yapınca büyük kaçamaklar yapacağımdan korkup karataya döndüm.
Karatayla yağ miktarımı düşürebildiğim kadar düşürücem. Belkide forumda bir ilk olurum. İstediğim definisyona ulaşamazsam kalori sayımına da başlıyacağım.O zamanda sizlerden yardım isterim haberiniz olsun . :)

Zaten bu başlıkta ki beslenme tam olarak ketojenik değil. Ama bu beslenmeyle birebir aynı sadece antrenman öncesi dolu tabak bulgur ve antenman sonrası basit şekerle ben kilomda değişiklik olmadan (sanıyorum ki yağ kaybedip kas kazandım. spordan önce yağlı bir vücudum vardı.) gözle görülür bir gelişme sağladım. :)

Yağsız kas kütlesi yerine yağsız vücut kütlesi yazıcaktın heralde bir yanlışlık olmuş. Vücut kas ve yağlardan ibaret değildir çünki.

Yagsiz vücut kutlesi ;

Kaslar, kemikler ve organlardan oluşur.
ben yazmadım alıntı
karatay diyetinin uzaktan yakından ketojenik diyetle alakası yok burda hala ketojenik diyetten bahsediyorsunuz

vg=hacim kazanmak değil diyorsun, senin vg hakkında en ufak birşey bilmediğin o kadar ortadaki, vucut geliştirme hacim+definasyon sanaıtıdır, iki parametre de önemlidir 1.şart hacidir,2.şart definasyondur, ketojen diyet diye birşey görmüşsün ilginç gelmiş gelmiş burda ahkam kesiyorsun,ketosis nedir diye sorsam haberin yok...
Evet yağ ve su atılınca vücut S bedene düşüyor haklısın hatta bu mantıktan yola çıkarsak kaslarımızın içi hava dolu değil mi?Bari senin gibi dünyadan haberi olmayan insanlar yorum yapmasın...

Kasları gelişmeyeni vg ci olarak saymıyor musun? Mevcut formu korumak içinde vg yapılır. Ketosisi bilmediğimi nerden anladın? :)

Kasları gelişmeyeni vg ci olarak saymıyor musun? Mevcut formu korumak içinde vg yapılır. Ketosisi bilmediğimi nerden anladın? :)

Ben saymıyorum diye bir durum yok, literatür saymıyor, bak zaten sporun ismi body building yani vücut geliştirme, ne oluyor vücut gelişiyor, yerinde sayan vücut gelişir mi?Gelişmez,beyin bedava...
İllaki hacim alma durumu da değil mesela kimi sporcu bir süre sonra mevcut hacmini yeterli görür, fakat definasyon için çalışır bu seferde, tabi ki 35 cm olan bir kol için definasyondan bahsetmiyorum, 40+ olan bir kol için definasyon kavramından söz edebiliriz.
Yani sen konsepti yanlış anlamışsın, forumu dikkatlice okumanı tavsiye ederim...

Peki bu diyeti vgye nasıl uyarlamalıyız?

Arson isimli kullanıcı vardı. Onun konusu da vardı ama cevaplamıyor uzun süredir.
O demişti ki yatmadan önce bir şeyler yiyorum, omlet falan yapıyorum.

Ben de yağ yakmak isteyen fakat zaten olmayan hacmini kaybetmek istemeyen biriyim. 35 cm kolum vardı. 2 aydır 33e falan düştü.

Anahtar niteliğinde tüyolar istiyorum.
Antrenman öncesi kesinlikle karbonhidrat alınmalı mı?
Yatmadan önce 2-3 yumurta içsem (çiğ olarak) iyi mi etmiş olurum kötü mü?

Her sabah 3 yumurta + zeytin peynir, öğle yemeğinde sulu yemek + bulgur pilavı yoğurt, akşam da öğlenin aynısını yiyen biriyim. Ekmek yemiyorum 2 aydır, ayrıca 2 ltden fazla su içiyorum. Kolayı cipsi çıkaralı çok oldu. 1 aydır kardiyo yapmıyorum.

ben şuan 72 kiloyum fakat yüzüm göbek bölgem şişman duruyor sanırım yağ oranım fazla ve ben küççülmek istiyorum zayıflayıp yüzümün inecik kalmasını s beden tshirtlere falan girmek istiyorum bunu nasıl başarabilirim nasıl beslenmeliyim karataya devammı etmeliyim çünkü yüzümdeki kilolar beni çok rahatsız ediyor yüzümün şeklinden olmadığını biliyorum çünkü ellediğimde hep yağlar geliyor elime

bakliyat tuketme kilo vermen zorlasıyorsa belli bir süre süt ürünlerinide kesebilirsin

@marrythenight

Heldicin dediği doğru karatayda kullanılan bir çok bazı Kh ları da listenden çıkartman işlerini aşırı hızlandırır, daha hızlı bir yağ yakımı yakalarsın ;)

+bir tavsiyede benden gelsin, küçülmek istiyorsun ama çok küçüldüğün zaman bu da hoşuna gitmeyecek, o yüzden kasdan kilo almanda şart!
Günlüğü gördün mü bilmiyorum ama ben mesela fazla küçülmekden çok şikayetçiyim, tamam fitim eyv ama 8-9cm ölçü kaybettim göğsümden sadece...
Kasdan da kilo almak bir yandan şart ;)

Yani yağları verirken kasdan artıma gitmek!
Bunu başarabilmek işte önemli olan yeni dönemimde benim hedefim bu; çok okudum çok araştrdım nasıl yapacağımı biliyorum sadece uygulaması kaldı ;)

Tahıl konusuna dönersek; bence sindiremediğin tahılları zaten terket yani diretmenin anlamı yok.
Ben mesela yulaf-patates ve sütü aldıkdan sonra 2-3 saat hazım işkencesi çekiyorum bu yüzden hiç yanaşmıyorum bile artık bu ürünlere ;)

çok sağolun mesela hangi kh ları ve süt ürünlerini kesersem yağ yakımım hızlanır ?yaz geldi ve artık biran önce yağlardan kurtulmak için herşeyi yaparım :) emin olun şuan çok geniş görünüyorum nedense yani incelmek çok hoşuma gider sütü kahveyle tüketiyorum ve kahvesiz yapamıyorum tek zevkim o diyebilirim sütüde çıkarmalımıyım tavsiyelerinizi bekliyorum iyiki varsınız yardımlarınızla umarım bütün yağlarımı eritebilirim çünkü yüzümün bu şişmanlığı beni psikolojik olarak çok etkiliyor inşallah kurtulabilirim :(

Son düzenleme:
İlk iletimde de yazdım süt zaten yok bu beslenmelerde, ama illa ki kullanılacaksa şekersiz süt kullanın yani laktozsuz süt ;)

Laktozsuz süt ile kahvelerinizi içebilirsiniz ;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı