Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeusS_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Karatay beslenmesinde saat 8 den sonra yemek yenmemesinin sebebi leptin hormonudur. Akşam yemeğinden sonra yürüyüş yapmak, leptin hormonunun daha hızlı salgılanmasını sağlıyor ve uykuya daldığınızda leptinle vücut yağları yakarak besleniyor. 2:00 ve 5:00 arası leptinin tavan yaptığı saatlerdir. Öğün aralarının 5-6 saat tutulmasıylada gün içinde yağ yakılıyor.

Leblebi yemeseniz daha iyi. Kabak çekirdeği ideal bir seçim.

Karatay beslenmesinde saat 8 den sonra yemek yenmemesinin sebebi leptin hormonudur. Akşam yemeğinden sonra yürüyüş yapmak, leptin hormonunun daha hızlı salgılanmasını sağlıyor ve uykuya daldığınızda leptinle vücut yağları yakarak besleniyor. 2:00 ve 5:00 arası leptinin tavan yaptığı saatlerdir. Öğün aralarının 5-6 saat tutulmasıylada gün içinde yağ yakılıyor.

Leblebi yemeseniz daha iyi. Kabak çekirdeği ideal bir seçim.

bi soru sorcam cvp yazmayı bılmıom alıntı yaptım k.b

vüuduma göre bacaklarım cok iri bacagımı sıktıgımda iç tarafların yağ oldugu elledıgımde bıle yumusaklıgı sertlıkten ayırabılıom ve kalçalarım cok yumusak ve yağ sanırım onlar ..

2 haftadır düzenlı hergun saat 17- 18 arası yüksek tempo koşuyorum sabahlarıda yürüyüş yapıyorum.. akşam 7 den sonra bişi yememeye gayret edıom yersemde bir domates fazla sı deıl artık yani.
bacak yağlarını nasıl yakarım ve kalça nasıl küçlür ve sertleşir
millet dar pantoln gıyıyo bn repçi gibi dolasıom .s
ne yiyp yemeyeceğimi de bilmiyorum birisi bana ne yapcağım hakkında tam bir şekilde yardımcı olabılırmı...

airetten https://www.google.com.tr/imgres?q=...22&start=18&ndsp=20&ved=1t:429,r:3,s:18,i:181
suna benzer bi aletım var aynı işlevleri goruo napabılrm

Son düzenleme:
Bizim Türk afedersin de her şeye b.k atar yani o yüzden fazla sıkıntı yapmamak lazım halbuki baya heyecanlanmıştım okurken ha yazdı ha yazacak diye neyse kısmet. Bu konuda az olsa VG için yazdıklarına bakıcaz.

Artık başlık yazmıyorum arkadaşlar öm de cevaplamıyorum, sevgili Dynamo ya sorabilirsiniz ;)

Zaten uygulama da sanırım benden 1 ay eksik, bunun dışında hem uygulama olarak uygulamış bir insan hemde teorik bilgi bazında bende makale-yazı istemişliği en püf noktaları irdeleyip sormuşluğu vardır...

Kısaca ben kefilim kendisine gerek teorik gerekse pratik anlamda konuya hakim ;)

danny karatay beslenmesini bilmedigi icin geveliyor birseyler

Sut koycaksaniz yaglisini koyun eger icebilirseniz kaymak ile icin tadi daha guzel oluyor

Sut yerine kaymak kullanirsak daha iyi ama mandra sutu koyabilirsiniz yerine.

Karatay diyetinde hersey yagli yenmeli et yogurt v.s

Insani yaglandiran yaglar degil karbonhidratlar bu diyette yag ve proteini doyana kadar yiyoruz

Aynen Danny, bu başlıkda genel tavsiyeler vermiyelim, bu başlıkda daha çok bu beslenmeleri kullanan ve kullanmak isteyen insanlara bunu nasıl uygulayacakları hakkında bilgi verelim yardımcı olalım...

Şaşırttın gerçekten beni; sen bu beslenmeleri biliyorsun, nasıl uygulandıklarını da biliyorsun, böyle zayıflamak isteyen birine bu başlık da neden yağlı yeme diyorsun ?

Arkadaşlar bu beslenmelerin tamamında sağlıklı yağların tamamı serbest ve bolca da tüketiyoruz!!!
Bende bolca tükettim ;)

Sevgili Heldic tekrar hoş geldin :)
Çoğu kişinin forumdan soğuduğu, nispeten daha az mesaj atıp daha az online olduğu bir dönemde senin dönüşün güzel oldu :)

İnsanlar biraz olsun sorularına yanıt bulur çünkü ben pek cevaplamıyorum artık...
Öyle orjinallere kıl oldum.... Neyse.........

Arkadaşlar foruma ve paylaşımcılığa dönme kararı aldım ;)
Hayat kısa daha fazla insana bir şeyler katarak değerlendirmeliyiz ;)

GEREK ÖZELDEN GEREK BAŞLIKLARDA ZAMANIM EL VERDİĞİNCE BİLDİĞİM SORULARI YANITLAYACAĞIM :)

@marrythenight

Yulaf kepeği tüketebilirsiniz, yavaş bir Kh dır, yağlanmaya sebep olmaz!
Tabii eğer sindirebiliyorsanız yada bağırsak üzerindeki olumsuz etkilerini göze alıyorsanız ;)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:50 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:48 ----------

Ben şahsen sindiremediğim için bıraktım, tam 3-4 saat hazım zorluğu ve rahatsızlığı çekiyorum yulaf yedikten sonra...

• Like
Reactions: Azi
cidden sanırım sadece düzşmalık olsun diye cevap ayzılıyor bana adam ne sorumş önce onu okuyun

kahve kreması mı koysam diyor

kahve kreması alın bır adet ve içeriğinde ne var ona bakın önce

hidrojenize bitkisel yağlardan oluşur çoğu bumu sağlıklı olan

gerçekten çok garipsiniz

@ZeusS_ nasıl serbest ? hayır ya ciddi dalga geçiyorsun benle yada olayı bunca zaman sonra hala öğrenemedin diyetin önemi yok eğer kcals ınırını aşarsan kilo alırsın bu kadar basit a yok değil diyorsan o zaman günlüğünün bir anlamı yok .

ve heldic zaten diyecek tek kelime yok hala bunca zaman geçti saçma şekilde serbesttir dalın diyorsun sonrada günde 1-2 öğün yiyorum diyorsun alsan alsan günde maks 2 bın kcal alıyorsun burda bolca yenebilir yazıyorsun

olayın farkında dahi olmadna sadece 2 hormona bağlı kalarak bilimslelik olmaz 2 doktora bağlı kalarakta olmaz

görüyorum ki keto tarafında değişen bir durum yok hala bana karşı bir düşmanlık var ben her yerde destek olmaya başlamışken bazı yanlışları dahi düzeltirken bunun olması gerçekten can sıkıcı

heldic in ise tek fotosu dahi yok ne yaptığındna haberımız yok ama adamı dınleyen cok forumda kek cok

Lakin ki öyle de değildir Danny ;)
Duygusal bir mesaj olmuş biraz buna hiç gerek yok.

Arkadaşlar definasyon ve zayıflamak için 2 tane temel yöntem var!

Bunlardan birisi vücuda kalori eksiği yaşatarak zayıflamak;
yani Kh protein ve yağ kaynaklarının hep düşük cale sahip olanlarını tercih ederek (yağların cali yüksek olduğu için doğal olarak bu yöntemde daha çok ibrenin dayandığı Kh ve protein kaynalarıdır) vücudun günlük aldığından daha fazla kaloriyi harcatmak ve kalori eksiği yaşatarak kilo verdirmek.

Diğeri ise özellikle ve neredeyse sadece insülin direncine etki ederek zayıflatmak;
yani Kh protein ve yağ kaynaklarının insülin direncine sebebiyet vermeyenlerini tercih ederek kilo verdirmek.

2 yöntemde gayet açık ve net!
Niye biri diğerini inatla daha basit yada bilimselden yoksun görmeye çalışıyor bir türlü anlamıyorum.
Koca koca adamlarız, sende bilimsel misin sende adammısın vari yaklaşımlarla ... yarışı yapıyoruz.
Hiç gerek yok!

İsteyen istediği yöntemi kullansın ve diğerine karşı saygılı olsun!

Ben bu başlık da insülin direncine tesir ederek zayıflatmayı anlatıyorum; ve bu beslenmelerin hepsinde sağlıklı yağların (hayvan iç yağları, tereyağı, balık yağı) tamamı serbest!

Benim şahsi kanaatim 2 yönetime denediğim için bunu söyleyebiliyorum; insülin direncine etki etmeden kal açığı verdireceğim diye 5-6 öğün kuş gibi yemek vücuda yapılacak en büyük eziyet.
Kulağı doğrudan ve daha kolay tutmak varken, daha ızdıraplı bir yoldan dolaştırıp tutmakdır.
Hem Kh hemde yağı kısarak, neredeyse sadece protein ağırlıklı beslenmek, aldığı Kh kaynaklarında ise ne olduğuna dikkat etmemek, vücuda yapılacak en büyük eziyet!

Görüyorum kal açığı verdirerek kilo vermeye çalışan bazı arkadaşlar günlüklerinde yazıyorlar, "çok acıkıyorum, çok ızdırap dolu bir dönem, diyet off gününde iskender ile buluşmamı bir görseniz felan..."
Yahu niye olayı dramatize edip kendinize eziyet ediyorsunuz, iskender yemek sana niye kilo aldırsın insülin direnci yok ise eğer!

Ben kendi definasyon dönemimde az pideli iskenderi her gün yedim yahu, bildiğiniz böyle bol tereyağlı salçalı yoğurtlu, her gün ama yaaa hemde her gün...
Bildiğiniz kebapları köfteleri yiye yiye zayıfladım, her Allahın günü mutlaka bir kırmızı et öğünüm var idi...
Aynı zamanda Vg yaptığım için 2 değil 4 öğün yiyordum ve 4 öğünün biri mutlaka kırmızı et idi, dğerlerinde ise tereyağı zeytin yağı bolca vardır...
Yani ciddi ciddi 3000-3500 cal den yüksek idi günlük beslenmem oturup hesaplamadım ama kesin yani çok yağ tüketiyordum yani...
Eeee bak şimdi ne oldu?
Gayetde zayıfladım, fotom orada duruyor işte ölçülerim ortada kimseden utanıp hiç bir ölçümü eksiltmedim arttırmadım...

Sonuç olarak arkadaşlar; keto cephesi anti keto cephesi diye bir şey yok!
Ben ne kendimi keto cu olarak görüyorum ne de hiç bir arakadaşımı antiketocu olarak!
Yok böyle bir şey!!!

Ben kendim günlük aldığımız calin ne kadar olduğuna hiç dikkat etmeden, sadece insülin direncine etki ederek zayıflamayı bu başlık da anlatıyorum!
Böyle zayıflamak isteyen gelsin bildiğim kadarıyla yardımcı olayım!

Ama böyle zayıflamak istemeyen başkaca yöntemler kullanan ve tavsiye edenlerde saygılı olsun ve bunu kendi başlığında yapsınlar!!!

Niye bizim anlattıklarımızı çok basit ve küçük görüyorsunuz ki?
Madem bu kadar kendi yöntemlerinizi savunuyorsunuz açın başlığınızı bilimsel gerçekleri ile A dan Z ye anlatın, altında da o şekilde zayıflamak isteyenlere yardımcı olun olsun bitsin!

Yani buraya gelip sizde sanki bir şey mi biliyorsunuz, minik bir şey öğrenmişsiniz deve ediyorsunuz edaları ile hocalık taslamak sizi daha büyük yapmaz!!!

HERKES SAYGILI OLSUN ARKADAŞLAR, İSTEYENDE İSTEDİĞİ GİBİ ZAYIFLASIN :)

@ZeusS_ birdaha benim hakkımda birşey yazarken daha dikkatli ol karşında 3 aylık sporcu yada dergi okuyarak yorum yapan birisi yok bunu sende biliyorsun .

ki burda ve başka bir başlıkta anlatılan her durumu her beslenme biçimini zaten biliyorum anlatmaya gerek yok

benim savunduğum yöntemler yıllardır sporcular tarafından uygulanmış ve başarısı garanti sağlıklı yöntemler

ve ben asla bu başlıkta kendi inandıklarımı savunmadım

hocalıkda taslamıyorum kimseye

yada küçükte görmüyorum

fakat iş vücud geliştirmeye gelince bakıyorumda bütün bu tarz beslenenler benden tavsiye almaya çalışıyor madme çok iyi süper bir beslenme bundan sonra herkes kendisi uygulasın kendi yöntemini o zaman bende bir daha tavsiye falan vermem bu tarz beslenme uygulayanlara

bundan sonra yorumda yapmam zaten başlıklarınıza

ben zaten kendi günlüğümde savunduğum şeyleri paylaşıp insanlara anlatıyorum senin tavsiyene ihtiyacım yok bu konuda

Lakin ki öyle de değildir Danny ;)
Duygusal bir mesaj olmuş biraz buna hiç gerek yok.

Arkadaşlar definasyon ve zayıflamak için 2 tane temel yöntem var!

Bunlardan birisi vücuda kalori eksiği yaşatarak zayıflamak;
yani Kh protein ve yağ kaynaklarının hep düşük cale sahip olanlarını tercih ederek (yağların cali yüksek olduğu için doğal olarak bu yöntemde daha çok ibrenin dayandığı Kh ve protein kaynalarıdır) vücudun günlük aldığından daha fazla kaloriyi harcatmak ve kalori eksiği yaşatarak kilo verdirmek.

Diğeri ise özellikle ve neredeyse sadece insülin direncine etki ederek zayıflatmak;
yani Kh protein ve yağ kaynaklarının insülin direncine sebebiyet vermeyenlerini tercih ederek kilo verdirmek.

2 yöntemde gayet açık ve net!
Niye biri diğerini inatla daha basit yada bilimselden yoksun görmeye çalışıyor bir türlü anlamıyorum.
Koca koca adamlarız, sende bilimsel misin sende adammısın vari yaklaşımlarla ... yarışı yapıyoruz.
Hiç gerek yok!

İsteyen istediği yöntemi kullansın ve diğerine karşı saygılı olsun!

Ben bu başlık da insülin direncine tesir ederek zayıflatmayı anlatıyorum; ve bu beslenmelerin hepsinde sağlıklı yağların (hayvan iç yağları, tereyağı, balık yağı) tamamı serbest!

Benim şahsi kanaatim 2 yönetime denediğim için bunu söyleyebiliyorum; insülin direncine etki etmeden kal açığı verdireceğim diye 5-6 öğün kuş gibi yemek vücuda yapılacak en büyük eziyet.
Kulağı doğrudan ve daha kolay tutmak varken, daha ızdıraplı bir yoldan dolaştırıp tutmakdır.
Hem Kh hemde yağı kısarak, neredeyse sadece protein ağırlıklı beslenmek, aldığı Kh kaynaklarında ise ne olduğuna dikkat etmemek, vücuda yapılacak en büyük eziyet!

Görüyorum kal açığı verdirerek kilo vermeye çalışan bazı arkadaşlar günlüklerinde yazıyorlar, "çok acıkıyorum, çok ızdırap dolu bir dönem, diyet off gününde iskender ile buluşmamı bir görseniz felan..."
Yahu niye olayı dramatize edip kendinize eziyet ediyorsunuz, iskender yemek sana niye kilo aldırsın insülin direnci yok ise eğer!

Ben kendi definasyon dönemimde az pideli iskenderi her gün yedim yahu, bildiğiniz böyle bol tereyağlı salçalı yoğurtlu, her gün ama yaaa hemde her gün...
Bildiğiniz kebapları köfteleri yiye yiye zayıfladım, her Allahın günü mutlaka bir kırmızı et öğünüm var idi...
Aynı zamanda Vg yaptığım için 2 değil 4 öğün yiyordum ve 4 öğünün biri mutlaka kırmızı et idi, dğerlerinde ise tereyağı zeytin yağı bolca vardır...
Yani ciddi ciddi 3000-3500 cal den yüksek idi günlük beslenmem oturup hesaplamadım ama kesin yani çok yağ tüketiyordum yani...
Eeee bak şimdi ne oldu?
Gayetde zayıfladım, fotom orada duruyor işte ölçülerim ortada kimseden utanıp hiç bir ölçümü eksiltmedim arttırmadım...

Sonuç olarak arkadaşlar; keto cephesi anti keto cephesi diye bir şey yok!
Ben ne kendimi keto cu olarak görüyorum ne de hiç bir arakadaşımı antiketocu olarak!
Yok böyle bir şey!!!

Ben kendim günlük aldığımız calin ne kadar olduğuna hiç dikkat etmeden, sadece insülin direncine etki ederek zayıflamayı bu başlık da anlatıyorum!
Böyle zayıflamak isteyen gelsin bildiğim kadarıyla yardımcı olayım!

Ama böyle zayıflamak istemeyen başkaca yöntemler kullanan ve tavsiye edenlerde saygılı olsun ve bunu kendi başlığında yapsınlar!!!

Niye bizim anlattıklarımızı çok basit ve küçük görüyorsunuz ki?
Madem bu kadar kendi yöntemlerinizi savunuyorsunuz açın başlığınızı bilimsel gerçekleri ile A dan Z ye anlatın, altında da o şekilde zayıflamak isteyenlere yardımcı olun olsun bitsin!

Yani buraya gelip sizde sanki bir şey mi biliyorsunuz, minik bir şey öğrenmişsiniz deve ediyorsunuz edaları ile hocalık taslamak sizi daha büyük yapmaz!!!

HERKES SAYGILI OLSUN ARKADAŞLAR, İSTEYENDE İSTEDİĞİ GİBİ ZAYIFLASIN :)

selamlar zeuss,

yazdılarında bana laf çarpıtmışsın, ne gerek vardı anlayamadım, keto/anti-keto düşmanlığı yapmıyalım diyorsun fakat her nasılsa sen de dahil bütün ketocular, anti-ketoculara düşman muamelesi yapıyor, bunun amacı ne ?Sen değilmiydin kim hangi diyeti uyguluyorsa saygı duymak lazım diye?
Neyse bunu geçtim, sizlerdeki nasıl bir önyargıdır anlamak mümkün değil, kişilerin uyguladıkları diyette bilimsel bir yanlışlık oluyor, insanlar bunu uyarıyorınca da düşman gibi davranılıyor...
Bana söylemiştin ya sitede ketojen diyet uygulayıp çok başarılı olan birçok insan var diye, sonradan sen de gördün ki, bu ketojen diyetlerin hiçbirisi aslında başarıya ulaşmadı, sadece birçok uygulama var birçok başarılı yani sonuca ulaşmış uygulama yok, fakat baktığın zaman forumdaki başarılı definasyona ulaşmış birçok kişi low-carb diyetler ile bu sonuca ulaşmış, yani o dalga geçtiğin,benim de uyguladığım diyet ile...
heldic çok araştıran,çok okuyan bir kimse olabilir buna eyvallah fakat kendisi sabah kahvaltısı etmeyi kesinlikle önermeyen,günde 2 öğün yeter diyen bir kimse, söylediği şeylerin bodybuilding ile uzaktan yakından alakası yok, bu şekilde beslenen birisi de bir arpa boyu yol katedemez...
karatay beslenmesi fazla kilolu kişilerin kilo vermesi için iyi bir yöntem olabilir, fakat biz bu forumda sporcu beslenmesi üzerine konuşuyoruz, zaten herkez biliyor ki glisemik indexi yüksek karblardan uzak durulmalı, basit şeker idman sonrası haric alınmamalı vsvs, dolayısı ile bu tarz şeyler ile diyeti savunmaya gerek yok...
sizi hiçbir söylenen söze aldırış etmeden, ketoyu desteklemeyen herkeze düşmanlık ederek,dalga geçerek devam edin...

Selamlar arkadaşlar :)

Arkadaşlar ben bu şekilde 2li polemiklere, şahsi gönül kırma gönül alma olaylarına asla girmem bunu ilk önce belirteyim.

Yazdığım ileti de asla kişiyi rencide amacım yoktu mümkün değil, farazi bir örnek verdim aynı örnekte olan bir tek siz değilsiniz.
Yinede buna gerek yoktu hatalısın diyorsan eyvalla haklısın hatamı da kabul ederim ama gerçekten şahsi işaret bir amacım yoktu genel örnek verdim insülin direncini tedavi etmeden kalori eksiltmeye gidenler var ve doğal olarak aç kalıyorlar bu çok normal.

Yani bu konuyu bu kadar kisişilleştirmeye gerek yok!
2 taraf da kabul etsin ki; bizim uyguladığımız beslenme ile zayıflayanlardan keto particiliği yapan ve diğer yöntemleri küçük görenler var oldu hala devam edenlerde var...
Ama siz de kabul edin ki sizin metodunuzu uygulayanlar da da, bizim metodu küçük gören bilimsel bulmayan basit bulan Vg ye uygun bulmayan mantık dışı bulan başaran örneği yok diyenler var! Geçmiş de de oldu hala devam ettirenler var!

Bu konu ve saçma gruplaşma zaten yönetim bile dikkatini çeken ve rahatsız eden bir konu!
Bu çözecek olan ise yöneticilerin cazalandırması yaptırımları değil, bizleriz!

O yüzden bunun adımlarını hep beraber atmamız lazım ;)
Bunu başarabilmek için ise negatif ayrımcılık ve onlar görüp siz bize yazmayın bizde size yazmayız gibi yaklaşımlar değil, onun yerine yapıcı yaklaşımlar sunmamız lazım.

Bunu çözecek olan bizleriz ve çözmemiz lazım, ben bundan sonra bu şekilde davranacağım yapıcı ve mantıklı çözümler üreterek ;)

Şahsi kanaat konusuna gelirsek; evet benim şahsi kanaatim gerçekden boşuna aç kalıyorsunuz ve vücudunuzu üzüyorsunuz.
Ama benim şahsi kanaatimin böyle olması kanaatimin doğru olduğu anlamına gelmez!
Sadece şahsi bir görüştür beğenirsin beğenmezsin, ama doğrudur yada yanlıştır diye ithamda edemezsin ;)

Bende zaten sizin kullandığınız yöntemlerinizi ve şahsi görüşlerinizi doğrudur yada yanlıştır diye itham etmiyorum.
Yapıcılık yolunda ilk adımlarım bu zaten tam olarak!
Doğru - yanlış? O da bir yöntem kullanırsın kullanmazsın şahsi tercih meselesidir :)

evet zaten nereye baksak herkes birbirini yalanlıyor insanlar neye inanacağını şaşırdı ama böyle uzman bir doktorun önerileri kesinlikle uydurma olamaz ve deneyen sonuç alanlarda çok fazla size cevabınız için çok teşekkür ederim ve yardımcı olacağınıza çok sevindim herkesin sizinbilgilerinizede ihtiyacı var :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı