Lakin ki öyle de değildir Danny

Duygusal bir mesaj olmuş biraz buna hiç gerek yok.
Arkadaşlar definasyon ve zayıflamak için 2 tane temel yöntem var!
Bunlardan birisi vücuda kalori eksiği yaşatarak zayıflamak;
yani Kh protein ve yağ kaynaklarının hep düşük cale sahip olanlarını tercih ederek (yağların cali yüksek olduğu için doğal olarak bu yöntemde daha çok ibrenin dayandığı Kh ve protein kaynalarıdır) vücudun günlük aldığından daha fazla kaloriyi harcatmak ve kalori eksiği yaşatarak kilo verdirmek.
Diğeri ise özellikle ve neredeyse sadece insülin direncine etki ederek zayıflatmak;
yani Kh protein ve yağ kaynaklarının insülin direncine sebebiyet vermeyenlerini tercih ederek kilo verdirmek.
2 yöntemde gayet açık ve net!
Niye biri diğerini inatla daha basit yada bilimselden yoksun görmeye çalışıyor bir türlü anlamıyorum.
Koca koca adamlarız, sende bilimsel misin sende adammısın vari yaklaşımlarla ... yarışı yapıyoruz.
Hiç gerek yok!
İsteyen istediği yöntemi kullansın ve diğerine karşı saygılı olsun!
Ben bu başlık da insülin direncine tesir ederek zayıflatmayı anlatıyorum; ve bu beslenmelerin hepsinde sağlıklı yağların (hayvan iç yağları, tereyağı, balık yağı) tamamı serbest!
Benim şahsi kanaatim 2 yönetime denediğim için bunu söyleyebiliyorum; insülin direncine etki etmeden kal açığı verdireceğim diye 5-6 öğün kuş gibi yemek vücuda yapılacak en büyük eziyet.
Kulağı doğrudan ve daha kolay tutmak varken, daha ızdıraplı bir yoldan dolaştırıp tutmakdır.
Hem Kh hemde yağı kısarak, neredeyse sadece protein ağırlıklı beslenmek, aldığı Kh kaynaklarında ise ne olduğuna dikkat etmemek, vücuda yapılacak en büyük eziyet!
Görüyorum kal açığı verdirerek kilo vermeye çalışan bazı arkadaşlar günlüklerinde yazıyorlar, "çok acıkıyorum, çok ızdırap dolu bir dönem, diyet off gününde iskender ile buluşmamı bir görseniz felan..."
Yahu niye olayı dramatize edip kendinize eziyet ediyorsunuz, iskender yemek sana niye kilo aldırsın insülin direnci yok ise eğer!
Ben kendi definasyon dönemimde az pideli iskenderi her gün yedim yahu, bildiğiniz böyle bol tereyağlı salçalı yoğurtlu, her gün ama yaaa hemde her gün...
Bildiğiniz kebapları köfteleri yiye yiye zayıfladım, her Allahın günü mutlaka bir kırmızı et öğünüm var idi...
Aynı zamanda Vg yaptığım için 2 değil 4 öğün yiyordum ve 4 öğünün biri mutlaka kırmızı et idi, dğerlerinde ise tereyağı zeytin yağı bolca vardır...
Yani ciddi ciddi 3000-3500 cal den yüksek idi günlük beslenmem oturup hesaplamadım ama kesin yani çok yağ tüketiyordum yani...
Eeee bak şimdi ne oldu?
Gayetde zayıfladım, fotom orada duruyor işte ölçülerim ortada kimseden utanıp hiç bir ölçümü eksiltmedim arttırmadım...
Sonuç olarak arkadaşlar; keto cephesi anti keto cephesi diye bir şey yok!
Ben ne kendimi keto cu olarak görüyorum ne de hiç bir arakadaşımı antiketocu olarak!
Yok böyle bir şey!!!
Ben kendim günlük aldığımız calin ne kadar olduğuna hiç dikkat etmeden, sadece insülin direncine etki ederek zayıflamayı bu başlık da anlatıyorum!
Böyle zayıflamak isteyen gelsin bildiğim kadarıyla yardımcı olayım!
Ama böyle zayıflamak istemeyen başkaca yöntemler kullanan ve tavsiye edenlerde saygılı olsun ve bunu kendi başlığında yapsınlar!!!
Niye bizim anlattıklarımızı çok basit ve küçük görüyorsunuz ki?
Madem bu kadar kendi yöntemlerinizi savunuyorsunuz açın başlığınızı bilimsel gerçekleri ile A dan Z ye anlatın, altında da o şekilde zayıflamak isteyenlere yardımcı olun olsun bitsin!
Yani buraya gelip sizde sanki bir şey mi biliyorsunuz, minik bir şey öğrenmişsiniz deve ediyorsunuz edaları ile hocalık taslamak sizi daha büyük yapmaz!!!
HERKES SAYGILI OLSUN ARKADAŞLAR, İSTEYENDE İSTEDİĞİ GİBİ ZAYIFLASIN