Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeusS_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kortızolden bahsetmedım ben. Vg yapan kısı ıhtıyacı olan proteını almassa ve bır mucıze olmazsa o kaslar yerınde durmaz. Bu baslık altında kas yapmaktan zıyade yag yakımı konusuldugu ıcın bunları yazma geregı duyuyorum. Ve bu dedıklerımın cogunu ZeusS tan ogrendım zaten. :)

ZeusS benım dıyecegımı anlamıs zaten.

Yanı ben kas kaybetme olayının kortızol tarafıyla degılde beslenme tarafıyla ılgılı yazdım ;)

Reklamlar : Artık Yağları kasa cevirmek ve diyette kas kaybına son vermek ıcın;
" Günde 2 posta EL- Karnitina + cQenzim1453 ile yağlarınızdan arınıp kup kuru pumpalı bır vucuda sahip oluyoruz"

gece yapılan Bal reklamları aklıma geldi şimdi :)

Ahahaha yıkıldım gülmekten :D:D:D

1 değil - 2 değil tam 5 kutu cQenzim1453 sadece 100 lirahyper_

Heldic in yokluğunda bana sarmaya çalıyorsun onun farkındayım hyper_

Beyler alınmaca gücenmece yok, 2nizde çok yakın arkadaşımsınız (dynamo-danny) ama aerob çalışmada kastan yıkım olacağını bilimsel veri koymazsanız önüme inandıramazsınız kusura bakmayın ;)
Ben araştırdım bulamadım, çünkü sizin bulduğunuz varsa lütfen koyun!

Karatay beslenmeyen bir adamın bile zaten aldığı günlük belirli protein miktarı var! Şimdi bu adamı 2 saat yürüttün diye eriyip bitecek mi?

Aman kastan kaybedersin al tozu bcaa yı, aman yağ yakıcı kullan...
Hikaye bunlar, aldatıyorlar insanları!

Ulan nasıl bir vücutmuş bu 2 iş yaptırmaya gelmiyor kendini eriyip bitireceğim diye bahane arayıp duruyor!

Yapmayın beyler günlük aşırı pro alımına karşı çıkan, daha fazla pro daha fazla kas demek değildir diyen bunları anlatan adamları (Mentzer-Yates) dinliyorsunuz idol alıyorsunuz, suplement şirketlerinin insanlarını dolandırdığını görüyorsunuzda, yağ yakımındaki düzenbazlarımı görmezden geliyorsunuz?

Sevgili Dynamo evet son kararım Vg başlığı yazmayacağım...
Bu yüzden bu başlık şimdiden çorba olmaya başladı zaten :D
Ben anladım senin dediğin mantığı, bir adam 1500cal alıp Vg yaparsa ne olur demeye getirmişsin, haklısın :)

yanlıs anladın benı sanırım ben sert aerobık calısmalardan bahseddım yoksa tabıkdıe 20 dk yada o cıvardakı bır hıt kardıonun kas yıkıcagı yok

uzun surelı kardıoların kortızon etkısı ıcın aslında verıye gerek yok sporcular arsındakı mesela maratonculara bakılabılır arastırma yapılırken maraton gıbı spor dalları arastırılırsa daha ıyı verıler cıkıcaktır

aerobık spor yapanların kortızon etkısını azaltmak ıcın sacma sekılde deca kullanmalarıda bu sebebtendır cunku vucutları kortızon dolar tasar

a yoksa yurumeyle yada normal kardıoyla alaklı durum yok

bu artada aerob derken neyı kastedıyosun yanlıs anlasılma olmasında :)

aerobık = kosu bısıklet
anaerobık = halter vg

yanlıs yok dımı aynı seyı soluruz :)

--------------------------------

bu arada sen acıklarmısın gercekten merak edıyorum yanı ole dalga ıcın srmuyorum heldıcın dedıgıne gore bulk olmak ımkansız ketoda kı antrenman sonarsı aldıgımzıda zaten bos glıkojenı doldurcaz e pekı bu adamlar nasıl bulk oluyor . cunku heldıcın dedıgıne gore yaglanmak mumkun dgeıl ve kcal saymanın anlamı yok proteın ve yag ıstendıgı kadar alınsın yaglanmıcaz ole dıyordu cunku

------------------------------

@fiesta

ben denedım tum beslenme sekıllerını yanı andan dogma vegan degılım zaten ketojenık beslendım bır donem 6 ay kadar

kı su var gercek spor dunyasında asla ketojenık beslenılmez

yanlıs anladın benı sanırım ben sert aerobık calısmalardan bahseddım yoksa tabıkdıe 20 dk yada o cıvardakı bır hıt kardıonun kas yıkıcagı yok

uzun surelı kardıoların kortızon etkısı ıcın aslında verıye gerek yok sporcular arsındakı mesela maratonculara bakılabılır arastırma yapılırken maraton gıbı spor dalları arastırılırsa daha ıyı verıler cıkıcaktır

aerobık spor yapanların kortızon etkısını azaltmak ıcın sacma sekılde deca kullanmalarıda bu sebebtendır cunku vucutları kortızon dolar tasar

aerobık = kosu bısıklet
anaerobık = halter vg

bu arada sen acıklarmısın gercekten merak edıyorum yanı ole dalga ıcın srmuyorum heldıcın dedıgıne gore bulk olmak ımkansız ketoda kı antrenman sonarsı aldıgımzıda zaten bos glıkojenı doldurcaz e pekı bu adamlar nasıl bulk oluyor . cunku heldıcın dedıgıne gore yaglanmak mumkun dgeıl ve kcal saymanın anlamı yok proteın ve yag ıstendıgı kadar alınsın yaglanmıcaz ole dıyordu cunku

------------------------------

@fiesta

ben denedım tum beslenme sekıllerını yanı andan dogma vegan degılım zaten ketojenık beslendım bır donem 6 ay kadar

kı su var gercek spor dunyasında asla ketojenık beslenılmez
sen bulka direk yaglanma olarak bakıyosan ayrı adamlar yagsız kas arttırmak icin yapıyo bulku

aerobık = kosu bısıklet
anaerobık = halter vg

Tamam aynı şeyi söylüyormuşuz baştan sona, yani kardio da 20dk koşan adam bütün kaslarını döküp eriyip bitmez kesinlikle ;)

Öneri süper bunun kontrollü deneyi yapılacaksa, uzun mesafe - kısa mesafe koşucuları üzerinde denenebilir.

Ama mutlaka günümüzde kullanılan standart kardio programlarını kullanan birey üzerinde de ölçülmeli!

Ben çok aradım kortizol ölçümleri deneyleri, artık ne gelirse elime razıydım, fakat hiç elle tutulur bir şeyler bulamadım.
Bu konu çok önemli aslında Vg sporunu da ileri götürecek bir araştırma konusu bence...

Tamam aynı şeyi söylüyormuşuz baştan sona, yani kardio da 20dk koşan adam bütün kaslarını döküp eriyip bitmez kesinlikle ;)

Öneri süper bunun kontrollü deneyi yapılacaksa, uzun mesafe - kısa mesafe koşucuları üzerinde denenebilir.

Ama mutlaka günümüzde kullanılan standart kardio programlarını kullanan birey üzerinde de ölçülmeli!

Ben çok aradım kortizol ölçümleri deneyleri, artık ne gelirse elime razıydım, fakat hiç elle tutulur bir şeyler bulamadım.
Bu konu çok önemli aslında Vg sporunu da ileri götürecek bir araştırma konusu bence...
bu basit şeker olayını anlamış degilim ama kortizolu düşürmek icin antrenmandan sonra c vitamini alınabilir

2si de kesiyor sıkıntı yok, hangini arzu ederseniz onu kullanın ;)

İnsanlara yağlar yağlanma yapmazı nasıl mantıklarına çok zor yerleştirebiliyorsak, aynı durum burada da var.
Vg ci adamlarda insülinsiz büyüyemem mantığını aynı şekil yıkmak çok zor olduğu için, o ant sonrası az da olsa insülin salgılatmayı kar görüp benimseyen çok...

Ama dediğin doğru yani c vitamini ile de kesilir ;)

sen bulka direk yaglanma olarak bakıyosan ayrı adamlar yagsız kas arttırmak icin yapıyo bulku

yau adam hıc yaglanmıorsa neden bulk donem dıyoruz kı surkelı defıne olması gerekmez mı :)

ketojenık beslenme ıle bulk olurmu olmaz mı soru bu ve naısl olur yanı kcal sayılmayan bır dıyette naısl bulk oluyor ve bulk eger hafıf de olsa yaglanmak degılse nedır ? cunku 0 yaglanmak gerke ketosıste ve defınasyonda kalmaları gerkemıyormu sureklı

yau adam hıc yaglanmıorsa neden bulk donem dıyoruz kı surkelı defıne olması gerekmez mı :)

ketojenık beslenme ıle bulk olurmu olmaz mı soru bu ve naısl olur yanı kcal sayılmayan bır dıyette naısl bulk oluyor ve bulk eger hafıf de olsa yaglanmak degılse nedır ? cunku 0 yaglanmak gerke ketosıste ve defınasyonda kalmaları gerkemıyormu sureklı

Arkadasim ne biliyim hic bulk filan denemedim 12 ay define durmak varken adamlar yazmis keto bulk diye konular acmis ya yagi arttiriyolar yada kh i ama kh arttiriyolardir bence, gir bak dedik ingilizce biliyosan bizede anlat dedik :)

Arkadasim ne biliyim hic bulk filan denemedim 12 ay define durmak varken adamlar yazmis keto bulk diye konular acmis ya yagi arttiriyolar yada kh i ama kh arttiriyolardir bence, gir bak dedik ingilizce biliyosan bizede anlat dedik :)

Hepsini tek tek okumadım ama biraz göz attım. Ben de şaşırdım kalori hesabı yok felan diyordunuz ama adam gayet kalori listesi tutmuş. Bulk olmak için kaloriyi artırmış. Günlüğün başında hemen hemen define dönemindeki gibi besleneceğim ama sadece daha fazla kalori alacağım demiş. 2700-3000 kalori civarında beslenip 40-70 gr karbonhidrat almış günlük. Haftada 1-2 gün carb up yapmış.

My goal with this 'bulk' cycle is too obviously gain some lean mass and keep the fat gains to an absolute minimum. Hoping for some solid strength gains too obviously. I'm used to doing keto so I will be basically doing the same as my cut but more calories

Sonunda da şunu demiş:

Been doing some thinking and re-evaluating and I've chosen to cut a bit more before I continue my bulk. I'm just not happy with the love handles when I look in the mirror. So starting Tuesday I'll be doing the Max-OT training but with reduced (2000) calories and some extra cardio from time to time.

Define olmak (yağ yakmak) için kalori düşürecek yani.

My experimentation with keto bulking was succesful though, all my lifts went up and gained about 4lbs and 0.5cm on my arm in 4-5 weeks. So after this cut I'll be doing a longer bulk.

Verim aldığını söylemiş bu beslenme tarzından. Bir dahakine daha uzun bir bulk düşünüyorumuş.

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=124029131
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=124029181

Başka biri de haftada iki gün carb up yapıyor beslenmesi şu şekilde.
Alacağı değerler.

For non re-feed days I will split that up as 200g protein, 208g fat, 30g carbs

On carbup days, I plan on splitting it up to 375g carbs, 180g protein, 65g fat

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=142702331&page=1

Ketojenik beslenenlerin günlüklerine baktım orda da kalori ve gram hesabı yapanlar var. Biraz üşendim açıkçası hepsini okumadım keşke daha çok yardımcı olabilseydim. :)

Son düzenleme:
Hepsini tek tek okumadım ama biraz göz attım. Ben de şaşırdım kalori hesabı yok felan diyordunuz ama adam gayet kalori listesi tutmuş. Bulk olmak için kaloriyi artırmış. Günlüğün başında hemen hemen define dönemindeki gibi besleneceğim ama sadece daha fazla kalori alacağım demiş. 2700-3000 kalori civarında beslenip 40-70 gr karbonhidrat almış günlük. Haftada 1-2 gün carb up yapmış.

My goal with this 'bulk' cycle is too obviously gain some lean mass and keep the fat gains to an absolute minimum. Hoping for some solid strength gains too obviously. I'm used to doing keto so I will be basically doing the same as my cut but more calories

Sonunda da şunu demiş:

Been doing some thinking and re-evaluating and I've chosen to cut a bit more before I continue my bulk. I'm just not happy with the love handles when I look in the mirror. So starting Tuesday I'll be doing the Max-OT training but with reduced (2000) calories and some extra cardio from time to time.

Define olmak (yağ yakmak) için kalori düşürecek yani.

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=124029131
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=124029181

Başka biri de haftada iki gün carb up yapıyor beslenmesi şu şekilde.
Alacağı değerler.

For non re-feed days I will split that up as 200g protein, 208g fat, 30g carbs

On carbup days, I plan on splitting it up to 375g carbs, 180g protein, 65g fat

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=142702331&page=1

Ketojenik beslenenlerin günlüklerine baktım orda da kalori ve gram hesabı yapanlar var. Biraz üşendim açıkçası hepsini okumadım keşke daha çok yardımcı olabilseydim. :)
teşekkür ederim gercekten iyi oldu bende bakmıştım bi ara şimdi bulamıyorum 75 kilo biri 4000 kalori alıyodu 0 karbonhidrat yiyodu et ve yumurta yiyodu sadece adam deli gibi kilo veriyodu yani googledan ceviripde anladıgım buydu + bide atkinsin sitesine bakıyorum ordan ceviriyorum millet bildigin yiyiyo yani :D tüketiyo hic birinin kalori hesabını yaptıgını görmedim zaten görsemde sacmalık derim cunkü kendi üstümde görüyorum mesela bugun 4000 kalori almısımdır bu kilomla ev bildigin etcil oldu annem paleocu babam karaycı günde 2 kilo et bitiyo o derece :) babamın günde yediklerini saysam 3000 4000 kaloriyi bulur ama adam 7 kilo filan verdi 3 haftada annemde 1 ayda 8 kilo verdi yani şimdi diyeceksiniz sıkıyosun atıyosun kanıtlasana bunu ama kanıtlamak gibi bi mecburiyetim yok olanları söylüyorum :)

Ben ketojenik diyete karşıyım demedim. Sayfada yazanları söyledim. İlk yazdığım linke bakarsan adamın kalori cetvelini paylaştığını görürsün. Ayrıca yazdıklarına göre carb up günleri de yapıyorlar.

Bir kaç noktaya açıklık getirelim.

1- Yabancı forumlarda her okuduğumuz en doğrusudur diye bir şey yok, onlarında büyük çoğunluğu bizim gibi amatörler onların forumları da bizim forumlarımız gibi!!!
Hemde büyük çoğunluğu!
Bende yabancı kaynakları çok fazla takip ettiğim için bunu söylüyorum.

Ama şu var, forum kısmında değilde mesela bodybuilding.com web kısmında oldukça iyi sayıda ünlü trainerın yazı dizileri ve video dizileri var!
Mesela ilk aklıma gelen Golds GYM Charles Glass ;)

2- Kalori sayımı eski tarz ketoların tamamında vardır, hatta bunların programları sayaçları filan var, giriyorsunuz besini işte çıkartıyor size kalorisi vb.

Ama yeni nesil keto beslenmelerde bu olay artık kalkmıştır!
Kalori sayımı diye bir şey, Canan hocanın bir çok yerde yediğinizi saymayın dediğini dinleyebilirsiniz...
Mesela yine Canan hoca bir çok konuda ölçü vermek istemez, çünkü mantık şudur, insülin direnci yapmayan besinler = bağımlılık yapmayan besinler zaten ihtiyacınız miktarı aldığınızda daha fazlasını tüketemezsiniz, ölçüyü ve duru vücut size söyler!!!

Hatta birçok videosun da günlük bir litre tereyağı içecek halimiz yok heralde, vücudun ihtiyacı olduğu kadar diye çıkıştığını izleyebilirsiniz!

Vücudu basit bir makina gibi görüp şu kadar volt verdin aldın gibi, cal hesabıyla zayıflatmak artık tarihe karışmıştır!

Günlük insülin direncine sebebiyet veren unlular ve şekerlilerle 2500cal a denk gelecek şekilde beslenin ve 3000cal de yakacak şekilde bir kardio + günlük standart harcanan vb. bir program çıkartın kendinize ve bu şekilde zayıflamayı deneyin bakalım zayıflayabiliyormusunuz?!?
Yada zayıflasınızda yağlanma ne kadar gideriliyor...
Hodrimeydan denemesi bedava ;)

3- Bulk tabiri aslında hormon kullanımı ile ortaya çıkmış bir tabirdir!
Kastan alacaksın, yağdan alacaksın diye bir mantığı yoktur.
Mantık öğünleri sıklaştırıp çoğaltıp, hormon kullanımınında verdiği etki ile her öğünde sentezlenebilir miktarı max düzeylere çekip günlük alınan kütleyi de yukarılara çekmekdir.

Eskiden pro sentezini üst düzeye çeken şeyin insülin olduğuna inanıldığı için, sporcular yaptıkları kürlerinde insüline de mutlaka yer verirdi, bu yüzden ortaya kas olduğu kadar yağdan da bolca kilo alana hakikaten "bulk" kelimesini dolduran bireyler çıkardı ;)

Ama artık yeni araştırmalar, insülinden çok sindirim esnasında Kh ın kendisinin eşlik etmesi gerektiğini gösterince bu mantık biraz daha değişmeye başladı.
Ve bir çok yeni dönem personel trainerın söylediği miktar ise 1e2 oranıdır!
Ve bu trainerların listesine bakarsanız, sürekli hep 2 kat Kh verdiklerini görürsünüz.

Gerek Heath gerek Cutlerın öğünlerine hep bakın 200gr protein kaynağı besin tüketiyorsa yanında 400gr Kh tüketmekdedir!

Benim araştırmalarımdan öğrendiklerim bunlardır ;)

Bende sana ketoya karsimisin demedim .d orda sorun yok carb up yapmaya bence gerek yok bu arada cunku zaten glikojen depolari hic bi zaman bos olmuyo yani boyle bisey olamaz ölüruz yoksa yani bulk icin evet guzel bi carp up yapilabilir yani

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:04 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:58 ----------

Ya bence kendi bedeninizde deneyin bi 1 hafta 2000 kalorili bol kh li bi diyet yapin ve 1 haftada 0 kh li protein ve yagli bi diyet yapin gene 2000 kalorili farki gorun fat head i izleyen var mi bilmiyorum ama o belgeseli bile denedim ustumde gercekten hersey karbonhidratta bitiyor gerisi teferuat :)

ZeusS_

Bu tarz beslenme şekillerinin sporculara uyarlanmış halini paylaşacaktın aldığın tepkiler yüzünden vazgeçtin sanırım. Umarım fikrin değişir. :)

Arkadaslar iyi aksamlar boyum 190 kilo 115 Cumartesiden itibaren cardio ya başliyorum L carnitie kullanarak ancak bana bir diyet programi lazim Karatay diyeti nasıl sizce bana bir yol gosterirseniz sevinirim Herkese kolay gelsin iyi aksamlar

ZeusS_

Bu tarz beslenme şekillerinin sporculara uyarlanmış halini paylaşacaktın aldığın tepkiler yüzünden vazgeçtin sanırım. Umarım fikrin değişir. :)

Aynen öyle oldu, tek sebep o değil tabi ki de...

Bir kaç başlık da daha açıkladım, bir kez daha duyurayım; Vg-karatay-keto başlığı yazmayacağım arkadaşlar...
Sadece özelden soru yanıtlayacağım.

@godibaka

Sıfırdan kimse kimseye program yazmıyor arkadaşım, ne özelde ne forum platformunda...
Forumun içeriğinde bu yok çünkü; kimse uzman yada hoca değil, soru soranda çaylak değil...
Doktor sitesi değil yani!
Bende sizler gibi bir üyeyim, bende soru soruyorum sürekli ;)

Eğer karatayı kullanmak istiyorsan ilk sayfadaki iletimi okuyabilirsin, yada Canan hocanın kitabını da alıp okuyabilirsin :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı