Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeusS_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevgili "Puncher" arkadaşımızın yazısını hayranlıkla okudum.

Aklın ve bilginin, sabır ve uygulamadan bile bir adım önde olduğunu anlatan mükemmel bir yazı olmuş, eline emeğine sağlık ;)

zeuss, 1 ay uzaklaştırma aldığında aşağıdaki diet uygulama programını yazmıştım. bir gözden geçirip, yorumlarmısın. şimdiden teşekkürler..........

"Karatay Diyet Uygulamam

Arkadaşlar uygulamaya başlayacağım diyetim aşağıdaki gibi.

Kalkış saat 06:00 da, kahvaltı 07:00 de biticek. 11:20 de 20 dk. kardio ve 20 dk. civarı bel haraketleri. 12:00 de 30 dakka sürecek tek bölge ağırlık idmanı. 12:30 da whey protein ve 2 kuru kaysı. 14:00 de öglen yemeği bitecek. Akşam yemeği 20:00 de bitmiş olucak. Amaç gün boyunca leptin hormonunun yağ yakmasından masimum faydalanmak, gece 02:00-05:00 saatleri arasında, öğlen kardio ve ağırlık idmanlarının leptin hormonunun salgılanmasıyla aynı zamana getirerek yağ yakımını yükseltmeyi amaçlıyorum. Gene akşam yemeğine kadar geçecek zamanda leptin hormonunun salgılanmasına zamanı veriyor.
Kardiyo ve idman haftanın 5 günü, kalan 1 gün sadece kardiyo ve bel haraketleri 1 gün de istirahat olarak planladım.
Kahvaltım 2 si tam 4 ü beyazı olmak üzere tereyağlı 2 dilim pastırmalı yumurta, bir büyük dilim yağlı beyaz ezine peynir, 3 tam ceviz, 8 fındık, 2-3 bardak çay ve yeşillikler.
Yemekler (öğlen akşam değişmiyor, aslında doyama kadar) 200-300 gr kadar tavuk, kırmızı et vb. içtiğim kadar kefir veya yoğurt, marul salatası veya çiğ lahana, çiğ karnabahar.
Aralarda kefir, yoğut, çay, su, ceviz vb. insülini kıpırdatmayacak şeyler.
2 senedir vg yapıyorum. 92 kg ım, boy 1.78, yaş 44, daha önce herhangi bir spor yapmıyordum, yağlar karın bölgesinde.
Bu diyet ve idman programımı yorumlarmısınız. Özellikle karatay diyetini uygulayan arkadaşlardan rica ediyorum. Atladığım,yanlış düşündüğüm, ilave etmek istediğini vb. yerleri yazarsanız sevinirim. "

her ne kadar ketojenık beslenmeye karsı da olsam karatay bana mantıklı gelır dogalı savundugu ıcın :)

ama su var daha sıtede tek mesajı olmayan bır uye eger kı bu beslenmeyı ovuyorsa ben bunda gercekcılık goremıyorum kusura bakmayın

bu aynen dandık bır ek besın baslıgına gırılıp bırının tek mesajını buraya attıgını gormek ve bu mesajda da ne kadar guzel bır toz aman aman super huper demesı gıbı bır sey

kı burda da aynen ole denmıs tek kotu yanı yok mubarek ne ıstese basarmıs dıyet sayesınde utanmasa dıcek ben musabıgım aslında ole fena kas yapıor :)

evet dogru olabılır ama yemeyelım bırbırımızı :)

her ne kadar ketojenık beslenmeye karsı da olsam karatay bana mantıklı gelır dogalı savundugu ıcın :)

ama su var daha sıtede tek mesajı olmayan bır uye eger kı bu beslenmeyı ovuyorsa ben bunda gercekcılık goremıyorum kusura bakmayın

bu aynen dandık bır ek besın baslıgına gırılıp bırının tek mesajını buraya attıgını gormek ve bu mesajda da ne kadar guzel bır toz aman aman super huper demesı gıbı bır sey

kı burda da aynen ole denmıs tek kotu yanı yok mubarek ne ıstese basarmıs dıyet sayesınde utanmasa dıcek ben musabıgım aslında ole fena kas yapıor :)

evet dogru olabılır ama yemeyelım bırbırımızı :)

Sevgili Danny Boy,

Çokta bize uygun bir beslenme düzeni değil, bizim amacımız yağ yakarken kas kaybını minimize etmektir, ama malesef karatay diyetinde kas kazanma kenara dursun baya kas kaybını göze almamız gerekir, kısaca bana da doğru gelen 5,6 öğün, ama hızlı yağ yakımı için, kas kaybınıda göze alıyorsanız karatay diyeti evet oldukca güzel bir 'diyet' beslenme şeklidir.

Sevgili Danny Boy,

Çokta bize uygun bir beslenme düzeni değil, bizim amacımız yağ yakarken kas kaybını minimize etmektir, ama malesef karatay diyetinde kas kazanma kenara dursun baya kas kaybını göze almamız gerekir, kısaca bana da doğru gelen 5,6 öğün, ama hızlı yağ yakımı için, kas kaybınıda göze alıyorsanız karatay diyeti evet oldukca güzel bir 'diyet' beslenme şeklidir.

zaten benım uyguladıgım yada onerdıgım saglıklı beslenme seklıyle alakası dahı yok ketojenık beslenmenın de karatayında . sadece saf bır ketoya gore daha mantıklı yanı ılla kafayı ucurdum denıyorsa barı bunu uygulasınlar saf keto yerıne

yoksa tavsıye etmıyorum ben acıkcası yanı ne kadar referans verılırse verılsın egıtımını aldıgım konulardan bırı ve ben duzenınde kuyruk yagı tereyagı olan bır dıyetı asla dogru bulamam

aslında 5-6 ogun olayı kısel bır terıch mesela bende su an 4 ogun duzenınde gdıyorum ama su var eger tum beısn oglerı bur 3-4 ogunde alınabılıyorsa kısı planı tam uyguluyorsa mantıklıdır yoksa hıc de mantıklı dgeıl

kısının yapısıda onemlı sımdı sole solım kısı var dıyor ben gunde 4bın kcal alıcam e bu 3 ogund ebıraz zor :)

yada mesela 3 ogun yapar ama tam uygulaymaz cunku mesela atıyorum kısı besınlerı bolmek ıster ozmanda ogun artar

mesela bende 3 ogun taraftarıyım ama su var benım dedıgım olay bu sekılde degıl benım deıdgım sye su ornek verım menu olarak : tavuk etı - patates -salata(mın 4 sebze) -elma- yogurt

yanı 4 besın grubunuda ıceren bır ogun ve bundan 3-4 ogun :)

benım kızıdgım durum ıse aslında sureklı bır beslenme bıcımını ovmek yanı bu bırazda reklama gırıyor

hele su son mesajda yanı resmen reklam adamın tek mesajı var bu konuda ve tamamen bu dıyetı ovuyor :)

ve evet kas kaybı olur bu tarz dıyetlerde

zaten benım uyguladıgım yada onerdıgım saglıklı beslenme seklıyle alakası dahı yok ketojenık beslenmenın de karatayında . sadece saf bır ketoya gore daha mantıklı yanı ılla kafayı ucurdum denıyorsa barı bunu uygulasınlar saf keto yerıne

yoksa tavsıye etmıyorum ben acıkcası yanı ne kadar referans verılırse verılsın egıtımını aldıgım konulardan bırı ve ben duzenınde kuyruk yagı tereyagı olan bır dıyetı asla dogru bulamam

aslında 5-6 ogun olayı kısel bır terıch mesela bende su an 4 ogun duzenınde gdıyorum ama su var eger tum beısn oglerı bur 3-4 ogunde alınabılıyorsa kısı planı tam uyguluyorsa mantıklıdır yoksa hıc de mantıklı dgeıl

kısının yapısıda onemlı sımdı sole solım kısı var dıyor ben gunde 4bın kcal alıcam e bu 3 ogund ebıraz zor :)

yada mesela 3 ogun yapar ama tam uygulaymaz cunku mesela atıyorum kısı besınlerı bolmek ıster ozmanda ogun artar

mesela bende 3 ogun taraftarıyım ama su var benım dedıgım olay bu sekılde degıl benım deıdgım sye su ornek verım menu olarak : tavuk etı - patates -salata(mın 4 sebze) -elma- yogurt

yanı 4 besın grubunuda ıceren bır ogun ve bundan 3-4 ogun :)

benım kızıdgım durum ıse aslında sureklı bır beslenme bıcımını ovmek yanı bu bırazda reklama gırıyor

hele su son mesajda yanı resmen reklam adamın tek mesajı var bu konuda ve tamamen bu dıyetı ovuyor :)

ve evet kas kaybı olur bu tarz dıyetlerde

Sevgili Danny Boy,

Peki pro miktarını kaça bölme taraftarısnız 3 öğünde?, mesela 250 gram pro almanız gerek tüm gün boyunca, tek bir öğüne 60gr protein sıkıştırmak ne kadar doğru olacaktır?

Sevgili Danny Boy,

Peki pro miktarını kaça bölme taraftarısnız 3 öğünde?, mesela 250 gram pro almanız gerek tüm gün boyunca, tek bir öğüne 60gr protein sıkıştırmak ne kadar doğru olacaktır?

Bu kadar protein gereklimidir dicem bu ap ayrı bır konu hiç girmekte ıstemıyorum konu sapar.

Ancak şunu soyleybılrm (konuyu okudunuzu varsayarak) 1 kere sağlıklı yağlar ve proteinden zengin öğün tüketin bakın bakalım ara öğün yapabılıyorumusunuz. Belki 1 2 gün yaparsın ondan sonra artık vucut alısıyor 3. öğünü zor tükettigim günler oldu.

Gerçi benı bu tarz beslnmeye iten şey gün içindeki halsizliğim , şuan düzeldim diyebilrm. Ön yargılıydım bu durumu kırıp denedım sadece , olay cok basit yani 1 hafta dene ölmüyorsun sonucta ama 1 hafta sonra artık geride dönemessin :) 188/100 kgs biriyim valla kütleden kaybetmeyı goze aldım , cunku sorun daha buyuk idi tüm gün halsiz. Ant gunlerı ama kh alıyorum muhakkak bulgur özellikle , atıyorum kardiyo yapıyorsam gene alıyorum birazda dengelemek gerekiyor modifiye şart.

Girmicem dedim ama proteine girmedende olmuyor :) 2 tane güreşçi arkadasım var(ilaçsız amator) vucutlarını gorsenız şaşarsınız yani bunlar beslnmeyede dikkat etmıyorular 3 öğün tabldot :) Herşey beslnme değil yani bide o var. 250 gram proteini Jay Cutler alıyor sen bi 100 al bakalımda vucut onu kullancakmı :)

Karatay beslenmesi uygularsanız kas kaybı çok yaşanır... Ama çok iyi yağ yakarsınız...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ama karatay beslenmesini modifiye edip vg için uyarlarsanız. Kas kaybını minimuma çekip, hızlı da yağ yakarsınız. En önemlisi sağlığınıza kavuşursunuz.

zeuss, 1 ay uzaklaştırma aldığında aşağıdaki diet uygulama programını yazmıştım. bir gözden geçirip, yorumlarmısın. şimdiden teşekkürler..........

"Karatay Diyet Uygulamam

Arkadaşlar uygulamaya başlayacağım diyetim aşağıdaki gibi.

Kalkış saat 06:00 da, kahvaltı 07:00 de biticek. 11:20 de 20 dk. kardio ve 20 dk. civarı bel haraketleri. 12:00 de 30 dakka sürecek tek bölge ağırlık idmanı. 12:30 da whey protein ve 2 kuru kaysı. 14:00 de öglen yemeği bitecek. Akşam yemeği 20:00 de bitmiş olucak. Amaç gün boyunca leptin hormonunun yağ yakmasından masimum faydalanmak, gece 02:00-05:00 saatleri arasında, öğlen kardio ve ağırlık idmanlarının leptin hormonunun salgılanmasıyla aynı zamana getirerek yağ yakımını yükseltmeyi amaçlıyorum. Gene akşam yemeğine kadar geçecek zamanda leptin hormonunun salgılanmasına zamanı veriyor.
Kardiyo ve idman haftanın 5 günü, kalan 1 gün sadece kardiyo ve bel haraketleri 1 gün de istirahat olarak planladım.
Kahvaltım 2 si tam 4 ü beyazı olmak üzere tereyağlı 2 dilim pastırmalı yumurta, bir büyük dilim yağlı beyaz ezine peynir, 3 tam ceviz, 8 fındık, 2-3 bardak çay ve yeşillikler.
Yemekler (öğlen akşam değişmiyor, aslında doyama kadar) 200-300 gr kadar tavuk, kırmızı et vb. içtiğim kadar kefir veya yoğurt, marul salatası veya çiğ lahana, çiğ karnabahar.
Aralarda kefir, yoğut, çay, su, ceviz vb. insülini kıpırdatmayacak şeyler.
2 senedir vg yapıyorum. 92 kg ım, boy 1.78, yaş 44, daha önce herhangi bir spor yapmıyordum, yağlar karın bölgesinde.
Bu diyet ve idman programımı yorumlarmısınız. Özellikle karatay diyetini uygulayan arkadaşlardan rica ediyorum. Atladığım,yanlış düşündüğüm, ilave etmek istediğini vb. yerleri yazarsanız sevinirim. "

Merhaba Cenkev :)

Sağlıklı beslenmenin bütün önemli noktalarını resmen özümsemişsiniz, bakıyorum bakıyorum bir eksik yada hata bulamıyorum programınızda ;)

Sadece nacizane hatırlatma yapabilirim, salata-yoğurt ve omega3 alımının kesinlikle atlanmaması gevşek tutulmaması konuşunda ;)

her ne kadar ketojenık beslenmeye karsı da olsam karatay bana mantıklı gelır dogalı savundugu ıcın

kı burda da aynen ole denmıs tek kotu yanı yok mubarek ne ıstese basarmıs dıyet sayesınde utanmasa dıcek ben musabıgım aslında ole fena kas yapıor

evet dogru olabılır ama yemeyelım bırbırımızı

Danny danny danny :D:D:D

Sanırım puncher arkadaşımıza atıfda bulunmuşsun, bence biraz ön yargılı davranmışsın!
Bu diyeti deneyen ve müthiş başarısı ile hayallerine ulaşan insanların içten mesajlar yazması çok normal, bundan daha doğal bir şey yok!

Bende zaten yazısında beslenmeye yaptığı övgüden çok, doğru bilginin uygulamadan bile bir adım önde olduğunu vurgulaması çok beğendim...

Ama şu var forumda gerçekten misyonerlik gibi ketoculuk yapan üyeler var, birden fazla hemde!
O eleştirinde haklısın, bu face de de konuştuk bende hak vermiştim hala daha da veriyorum ve burada da açık açık yazıyorum işte!
Ama puncher arkadaşımızın böyle bir amaç içinde olduğunu düşünmüyorum, yani eleştiri doğru hedef yanlış!

Seninkisi biraz gelinim sana söyledim kızım sen anladım tarzı olmuş ;)

@Bethovena da hak vermemek elde değil, siz bir öğünde yağlı ve sindirimi çok uzun süren besinler ile tıka basa yiyin bakalım ara öğün yapabiliyormusunuz, yada 4 öğünü aşabiliyormusunuz?

@Cyrax-Danny-Dynamo

Bu beslenmenin kas kaybı yaşattığını nereden çıkardınız arkadaşlar?
Bilimsel veriniz varsa koyun bende eksiklerimi gidereyim!

Benim şahsi bildiğim kısımları anlatayım, yanlış eksiğimi düzelterek yazı yazında şu işin aslını öğrenelim ;)

Benim yaptığım araştırmalarda gördüğüm şu: Vücudun enerji kaybından dolayı kastan kaybetmesi çok çok çok düşük bir olasılık!
Kas kaybını asıl sağlayan şey kortizol hormonu!
Birey insülin direnci olmadan yaşıyorsa kas ve ciğerdeki enerji depolarını azalttığı zaman vücut hemen bunu tamamlaya gider...
1.cil önceliği Khtır, varsa onu kullanır, yoksa 2.cile yağlara geçer!
Kanda serbest varsa önce kandaki yoksa vücut yapısındaki yağlanma yerleri!
Kandaki serbest protein ve kas yapısından yıkım 3.cül ve en son artık ölüm anı kadar kritik noktalarda kullanılır!
Hatta bunun belgeselini bile koymuştum, istek olursa yine koyarım!

Kısaca enerji krizi yada Khça fakir beslenme (ki karatayda zaten bu yok) yada uzun öğün arası yüzünden kas kaybı olmaz!

Gelelim kortizol ile ilgili öğrendiklerime!
Kastan yıkımı sağlayan asıl lanet hormon bu işte!
Ve sadece kasın çok büyük ve ani strese uğradığı anaerob faliyetler den sonra salgılanıyor!
Yani ağırlık antremanı gibi!
Çünkü birden aşırı stres gören kas yapısı yüzünden vücut panik oluyor!
Kortizol salgılandıkdan sonra proteinsel yapıdan parçalama yapıp elde ettiği bileşik ile bir mol enerji 2 birimde imune yapı üretiyor!
Yani düşman kapıda olduğu zaman evin temelindeki çeliği eritip kılıç yapmak gibi bir şey vücudun bu yaptığı!
Kas dokusundan parçalama yapıp savunma çekiyor.

Ama dediğim gibi çok ani ve sert streslerde bu hormon salgılanıyor, yada depresyon ve psikolojik stres de de bolca salgılanıyor!!!
Hatta bunun makalesini bile yayınladım; psikolojik sorunlar kortizol salgılatıyor, tek salgılatan antremanınız olmayabilir diye!!!

Aerob çalışmalarda ise kolay kolay kortizol salgılanmaz, çünkü enerji sistemi ile alakalı ve kardio vasküler sistemin birincil kullanıldığı çalışmalardır!

ozaman antremandan hemen sonra gidip basit şeker yemek faydalı eğer ağır bir ağırlık antremanı geçirmişsek

Başından beri söylediğimiz bu zaten ;)

Kardio kas kaybı yapmaz, ağırlık antremanı yapar, Vg ci gibi protein tozu-amino asit alıyorsunuz ama çok komik ve anlamsız diyordum sadece yağ yakımındaki arkadaşlara ne ukala olduğum kaldı ne bilmemne...

Kardio vasküler çalışma da yoğun kortizol salgılandığını gösteren bir çalışma kontrollü deney varsa çıkartın koyun önüme!!!
Ben size psikolojik sıkıntıların bolca salgılattığını ispatlayan koyarım ama!!!

Yağ yakımındaki aşırı kilolu insanları resmen aldatıp sömürüyorlar, vay efendim yağ yakıcı kullanacaksın, enerjin biterse kreatin kullan, kastan çok kayıp vereceksin daya protein tozunu amino asiti, yetmezse birde bcaa...

Bir bakıyorsunuz 100+ beli olan o masum kilolu abimiz kucağında 5-6 parça kutu ile eve dönüyor!

YALAN söylüyorlar, aldatıyorlar!!!

Sevgili Danny Boy,

zaten ogun basına okadra proteıne gerek yok 250 gr proteını almak gıbı bır garıp ınanısa bu kadar bılımsel verıden sonra bu kadar tecrubeden sonra hala ınanıyosanız hata sızde

akıl ve mantık cercevesıdne dusunelım gun 250 gr proteın aldın kı bu hayvansal e 50 de bıtkısel aldın 300 yaptı

300 grım sadece bak oda cok ufak tutuyorum bunu 40 gr mı senteze ugrasa ayda yaklasık olarak saf proteınsle olarak vucuda 1200 gr kas katar mumkunmudur asla

ben hep dıyorum benım vucudum (ılk 3 ay harıc) gunde 20 gr kas proteın snetezı yapıyor dıyen varsa cıksın ben yazmayı brakıcam mumkun degıl cunku :) a sert kurlerde belkı ama yınede proteın mıktarını arttırmaya gerek yok mantıklı dgeıl

anabolık yok ıse gunde 1-1.2 gr var ıse 1.5 gr yeterlıdır eger yagsız kutle artık maks da ıse yanı sole solım 90 kg %4-6 yag oranlı bırı ıse ozman kılo x 2 gr :)

@ZeusS_

benım kas kaybettırır demem ketojenık beslenme ıcındı yanı su var kas kaybettırmez aslında evet ama heldic gıbı bılmem ne hormonu aclıkta salgılanıyormus deyıp gunde 1 ogun yaprsan ve o ogunde 100gr proteın alıp ka sınsa edıcem dıye dolanırsna kas kaybı yasarsın :)
yoksa kcal yeterlı ıse ustune yeterlı proteın var ıse beslenme seklı onemlı degıl kas ınsası olur

bu arada kortızon dusuk kcal de de salgılanmaya baslar ve bır cok noktası daha vardır kı saymıyalım sımdı cok cok uzun :)

bu arada aneorobık yada aerobık ıkı bıcımde de salgıalnır cunku ıkısınde de kas strse ugrar yanı aslında arlarında fark olsada stress ıkı durumda da vardır yanı bır haltercının salgıladıgı kortızon cogu kez bır bısıkletcıden azdır :)

aslında sole demek en dogrusu stres durumunda salgıalnır naısl olustugu onemlı degıldır

bu arada en cok stress e maruz kalanlar uzun sure aerobık aktıvıde yapanlar orn: en cok kanser fızıksel strese baglı olarak bısıkletcılerde-marotoncularda gorulur ve maks ıse tıratloncularda

Son düzenleme:
Merhaba Cenkev :)

Sağlıklı beslenmenin bütün önemli noktalarını resmen özümsemişsiniz, bakıyorum bakıyorum bir eksik yada hata bulamıyorum programınızda ;)

Sadece nacizane hatırlatma yapabilirim, salata-yoğurt ve omega3 alımının kesinlikle atlanmaması gevşek tutulmaması konuşunda ;)

Danny danny danny :D:D:D

Sanırım puncher arkadaşımıza atıfda bulunmuşsun, bence biraz ön yargılı davranmışsın!
Bu diyeti deneyen ve müthiş başarısı ile hayallerine ulaşan insanların içten mesajlar yazması çok normal, bundan daha doğal bir şey yok!

Bende zaten yazısında beslenmeye yaptığı övgüden çok, doğru bilginin uygulamadan bile bir adım önde olduğunu vurgulaması çok beğendim...

Ama şu var forumda gerçekten misyonerlik gibi ketoculuk yapan üyeler var, birden fazla hemde!
O eleştirinde haklısın, bu face de de konuştuk bende hak vermiştim hala daha da veriyorum ve burada da açık açık yazıyorum işte!
Ama puncher arkadaşımızın böyle bir amaç içinde olduğunu düşünmüyorum, yani eleştiri doğru hedef yanlış!

Seninkisi biraz gelinim sana söyledim kızım sen anladım tarzı olmuş ;)

@Bethovena da hak vermemek elde değil, siz bir öğünde yağlı ve sindirimi çok uzun süren besinler ile tıka basa yiyin bakalım ara öğün yapabiliyormusunuz, yada 4 öğünü aşabiliyormusunuz?

@Cyrax-Danny-Dynamo

Bu beslenmenin kas kaybı yaşattığını nereden çıkardınız arkadaşlar?
Bilimsel veriniz varsa koyun bende eksiklerimi gidereyim!

Benim şahsi bildiğim kısımları anlatayım, yanlış eksiğimi düzelterek yazı yazında şu işin aslını öğrenelim ;)

Benim yaptığım araştırmalarda gördüğüm şu: Vücudun enerji kaybından dolayı kastan kaybetmesi çok çok çok düşük bir olasılık!
Kas kaybını asıl sağlayan şey kortizol hormonu!
Birey insülin direnci olmadan yaşıyorsa kas ve ciğerdeki enerji depolarını azalttığı zaman vücut hemen bunu tamamlaya gider...
1.cil önceliği Khtır, varsa onu kullanır, yoksa 2.cile yağlara geçer!
Kanda serbest varsa önce kandaki yoksa vücut yapısındaki yağlanma yerleri!
Kandaki serbest protein ve kas yapısından yıkım 3.cül ve en son artık ölüm anı kadar kritik noktalarda kullanılır!
Hatta bunun belgeselini bile koymuştum, istek olursa yine koyarım!

Kısaca enerji krizi yada Khça fakir beslenme (ki karatayda zaten bu yok) yada uzun öğün arası yüzünden kas kaybı olmaz!

Gelelim kortizol ile ilgili öğrendiklerime!
Kastan yıkımı sağlayan asıl lanet hormon bu işte!
Ve sadece kasın çok büyük ve ani strese uğradığı anaerob faliyetler den sonra salgılanıyor!
Yani ağırlık antremanı gibi!
Çünkü birden aşırı stres gören kas yapısı yüzünden vücut panik oluyor!
Kortizol salgılandıkdan sonra proteinsel yapıdan parçalama yapıp elde ettiği bileşik ile bir mol enerji 2 birimde imune yapı üretiyor!
Yani düşman kapıda olduğu zaman evin temelindeki çeliği eritip kılıç yapmak gibi bir şey vücudun bu yaptığı!
Kas dokusundan parçalama yapıp savunma çekiyor.

Ama dediğim gibi çok ani ve sert streslerde bu hormon salgılanıyor, yada depresyon ve psikolojik stres de de bolca salgılanıyor!!!
Hatta bunun makalesini bile yayınladım; psikolojik sorunlar kortizol salgılatıyor, tek salgılatan antremanınız olmayabilir diye!!!

Aerob çalışmalarda ise kolay kolay kortizol salgılanmaz, çünkü enerji sistemi ile alakalı ve kardio vasküler sistemin birincil kullanıldığı çalışmalardır!

ZeusS karatayla beslenmesiyle kas kaybı yaşanır bence. Sebebi ise karatay hoca bu beslenme tarzını ortaya çıkarırken haftanın 4 günü kasları patlarcasına yırtan bir insanı ele almamıştır. Sağlıklı ve ideal kiloda olmamız için süper bir beslenme fakat vg olarak modifiye etmezsek(protein miktarı arttırma gibi) kas kaybı olur bence.

En azından normal bir insan(vg ile uğraşmayan) karatay beslenmesinde şunu uygulamaz;

sabah 4 yumurta

ve kahvaltılıklar

öğlen ;

150 g tavuk

salata ,bulgur pilavı

Akşam;

150 g tavuk

salata

vs.vs...

Aslında bu konu üzerinde bu konuşulmamalı yağ yakımı için çok süper bir konu.

Ama bu konuyu okuyan arkadaş eğer 180/80kg ise ve yağ oranı %12 olup %8 e kadar bu konuda ki beslenmeyle çekmeye çalışırsa kas kaybı yaşar.

Vg ile ilgili başlık açmıyacaksın sanırım. Böyle idare ederiz :D

danny boy,
Bir iddanın doğrulanabilirliğini,bir paylaşımın samimi olup olmadığını mesaj sayısına bakarak tespit edebileceğini düşünen ve bu mantık düzeyinde yaşayan birinin bana katılmamasından duyduğum memnuniyeti anlatamam,teşekkürler..Toy bir çocukken bende benim başaramadığım işleri başarabilen kimseleri eleştirerek tatmin olurdum itiraf edeyim.Fakat o kadar toy olmama rağmen ne olduğunu kim olduğunu bilmediğim biriyle eğlenmeye kalkmazdım,ortamdaki balon karizmamı biraz daha şişirmek derdiyle dertlenip..Herneyse, selametler dilerim...

Zeuss ve diğer arkadaşlara teşekkürler..

keske heldıc olsada onunla atrtısabılsek bunu ama sned ebır ketocusun san sorım ben en ıyısı

naısl bulk oluyorlar kı acaba hanı kcal saymaya gerke yoktu ve vucut ketosısteyken asla yag depolamıyordu :)
Yagi arttiranda var antrenmandan once 50 gram karbo ve sonra dekstroz alanlarda var vucut ketodan cikiyor ama 2 3 saatligine, bodbuilding.com gir bi bak ingilizcen varsa bizde faydalanalim ben googledan cevirtyorum adamlarin beslenmelerini yazilari filan

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:18 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:46 ----------

keşke vejetaryan olmasaydında şu beslenmeyi ketoyu yani 2 hafta bi deneme şansın olsaydı ozaman anlardın beni :)

keske heldıc olsada onunla atrtısabılsek bunu ama sned ebır ketocusun san sorım ben en ıyısı

naısl bulk oluyorlar kı acaba hanı kcal saymaya gerke yoktu ve vucut ketosısteyken asla yag depolamıyordu :)

Heldic in yokluğunda bana sarmaya çalıyorsun onun farkındayım hyper_

Beyler alınmaca gücenmece yok, 2nizde çok yakın arkadaşımsınız (dynamo-danny) ama aerob çalışmada kastan yıkım olacağını bilimsel veri koymazsanız önüme inandıramazsınız kusura bakmayın ;)
Ben araştırdım bulamadım, çünkü sizin bulduğunuz varsa lütfen koyun!

Karatay beslenmeyen bir adamın bile zaten aldığı günlük belirli protein miktarı var! Şimdi bu adamı 2 saat yürüttün diye eriyip bitecek mi?

Aman kastan kaybedersin al tozu bcaa yı, aman yağ yakıcı kullan...
Hikaye bunlar, aldatıyorlar insanları!

Ulan nasıl bir vücutmuş bu 2 iş yaptırmaya gelmiyor kendini eriyip bitireceğim diye bahane arayıp duruyor!

Yapmayın beyler günlük aşırı pro alımına karşı çıkan, daha fazla pro daha fazla kas demek değildir diyen bunları anlatan adamları (Mentzer-Yates) dinliyorsunuz idol alıyorsunuz, suplement şirketlerinin insanlarını dolandırdığını görüyorsunuzda, yağ yakımındaki düzenbazlarımı görmezden geliyorsunuz?

Sevgili Dynamo evet son kararım Vg başlığı yazmayacağım...
Bu yüzden bu başlık şimdiden çorba olmaya başladı zaten :D
Ben anladım senin dediğin mantığı, bir adam 1500cal alıp Vg yaparsa ne olur demeye getirmişsin, haklısın :)

Reklamlar : Artık Yağları kasa cevirmek ve diyette kas kaybına son vermek ıcın;
" Günde 2 posta EL- Karnitina + cQenzim1453 ile yağlarınızdan arınıp kup kuru pumpalı bır vucuda sahip oluyoruz"

gece yapılan Bal reklamları aklıma geldi şimdi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı