her ne kadar ketojenık beslenmeye karsı da olsam karatay bana mantıklı gelır dogalı savundugu ıcın![]()
ama su var daha sıtede tek mesajı olmayan bır uye eger kı bu beslenmeyı ovuyorsa ben bunda gercekcılık goremıyorum kusura bakmayın
bu aynen dandık bır ek besın baslıgına gırılıp bırının tek mesajını buraya attıgını gormek ve bu mesajda da ne kadar guzel bır toz aman aman super huper demesı gıbı bır sey
kı burda da aynen ole denmıs tek kotu yanı yok mubarek ne ıstese basarmıs dıyet sayesınde utanmasa dıcek ben musabıgım aslında ole fena kas yapıor![]()
evet dogru olabılır ama yemeyelım bırbırımızı![]()
Sevgili Danny Boy,
Çokta bize uygun bir beslenme düzeni değil, bizim amacımız yağ yakarken kas kaybını minimize etmektir, ama malesef karatay diyetinde kas kazanma kenara dursun baya kas kaybını göze almamız gerekir, kısaca bana da doğru gelen 5,6 öğün, ama hızlı yağ yakımı için, kas kaybınıda göze alıyorsanız karatay diyeti evet oldukca güzel bir 'diyet' beslenme şeklidir.
zaten benım uyguladıgım yada onerdıgım saglıklı beslenme seklıyle alakası dahı yok ketojenık beslenmenın de karatayında . sadece saf bır ketoya gore daha mantıklı yanı ılla kafayı ucurdum denıyorsa barı bunu uygulasınlar saf keto yerıne
yoksa tavsıye etmıyorum ben acıkcası yanı ne kadar referans verılırse verılsın egıtımını aldıgım konulardan bırı ve ben duzenınde kuyruk yagı tereyagı olan bır dıyetı asla dogru bulamam
aslında 5-6 ogun olayı kısel bır terıch mesela bende su an 4 ogun duzenınde gdıyorum ama su var eger tum beısn oglerı bur 3-4 ogunde alınabılıyorsa kısı planı tam uyguluyorsa mantıklıdır yoksa hıc de mantıklı dgeıl
kısının yapısıda onemlı sımdı sole solım kısı var dıyor ben gunde 4bın kcal alıcam e bu 3 ogund ebıraz zor![]()
yada mesela 3 ogun yapar ama tam uygulaymaz cunku mesela atıyorum kısı besınlerı bolmek ıster ozmanda ogun artar
mesela bende 3 ogun taraftarıyım ama su var benım dedıgım olay bu sekılde degıl benım deıdgım sye su ornek verım menu olarak : tavuk etı - patates -salata(mın 4 sebze) -elma- yogurt
yanı 4 besın grubunuda ıceren bır ogun ve bundan 3-4 ogun![]()
benım kızıdgım durum ıse aslında sureklı bır beslenme bıcımını ovmek yanı bu bırazda reklama gırıyor
hele su son mesajda yanı resmen reklam adamın tek mesajı var bu konuda ve tamamen bu dıyetı ovuyor
ve evet kas kaybı olur bu tarz dıyetlerde
Sevgili Danny Boy,
Peki pro miktarını kaça bölme taraftarısnız 3 öğünde?, mesela 250 gram pro almanız gerek tüm gün boyunca, tek bir öğüne 60gr protein sıkıştırmak ne kadar doğru olacaktır?
zeuss, 1 ay uzaklaştırma aldığında aşağıdaki diet uygulama programını yazmıştım. bir gözden geçirip, yorumlarmısın. şimdiden teşekkürler..........
"Karatay Diyet Uygulamam
Arkadaşlar uygulamaya başlayacağım diyetim aşağıdaki gibi.
Kalkış saat 06:00 da, kahvaltı 07:00 de biticek. 11:20 de 20 dk. kardio ve 20 dk. civarı bel haraketleri. 12:00 de 30 dakka sürecek tek bölge ağırlık idmanı. 12:30 da whey protein ve 2 kuru kaysı. 14:00 de öglen yemeği bitecek. Akşam yemeği 20:00 de bitmiş olucak. Amaç gün boyunca leptin hormonunun yağ yakmasından masimum faydalanmak, gece 02:00-05:00 saatleri arasında, öğlen kardio ve ağırlık idmanlarının leptin hormonunun salgılanmasıyla aynı zamana getirerek yağ yakımını yükseltmeyi amaçlıyorum. Gene akşam yemeğine kadar geçecek zamanda leptin hormonunun salgılanmasına zamanı veriyor.
Kardiyo ve idman haftanın 5 günü, kalan 1 gün sadece kardiyo ve bel haraketleri 1 gün de istirahat olarak planladım.
Kahvaltım 2 si tam 4 ü beyazı olmak üzere tereyağlı 2 dilim pastırmalı yumurta, bir büyük dilim yağlı beyaz ezine peynir, 3 tam ceviz, 8 fındık, 2-3 bardak çay ve yeşillikler.
Yemekler (öğlen akşam değişmiyor, aslında doyama kadar) 200-300 gr kadar tavuk, kırmızı et vb. içtiğim kadar kefir veya yoğurt, marul salatası veya çiğ lahana, çiğ karnabahar.
Aralarda kefir, yoğut, çay, su, ceviz vb. insülini kıpırdatmayacak şeyler.
2 senedir vg yapıyorum. 92 kg ım, boy 1.78, yaş 44, daha önce herhangi bir spor yapmıyordum, yağlar karın bölgesinde.
Bu diyet ve idman programımı yorumlarmısınız. Özellikle karatay diyetini uygulayan arkadaşlardan rica ediyorum. Atladığım,yanlış düşündüğüm, ilave etmek istediğini vb. yerleri yazarsanız sevinirim. "
her ne kadar ketojenık beslenmeye karsı da olsam karatay bana mantıklı gelır dogalı savundugu ıcın
ama su var daha sıtede tek mesajı olmayan bır uye eger kı bu beslenmeyı ovuyorsa ben bunda gercekcılık goremıyorum kusura bakmayın
bu aynen dandık bır ek besın baslıgına gırılıp bırının tek mesajını buraya attıgını gormek ve bu mesajda da ne kadar guzel bır toz aman aman super huper demesı gıbı bır sey
kı burda da aynen ole denmıs tek kotu yanı yok mubarek ne ıstese basarmıs dıyet sayesınde utanmasa dıcek ben musabıgım aslında ole fena kas yapıor
evet dogru olabılır ama yemeyelım bırbırımızı
ozaman antremandan hemen sonra gidip basit şeker yemek faydalı eğer ağır bir ağırlık antremanı geçirmişsek
Sevgili Danny Boy,
Peki pro miktarını kaça bölme taraftarısnız 3 öğünde?, mesela 250 gram pro almanız gerek tüm gün boyunca, tek bir öğüne 60gr protein sıkıştırmak ne kadar doğru olacaktır?
Merhaba Cenkev
Sağlıklı beslenmenin bütün önemli noktalarını resmen özümsemişsiniz, bakıyorum bakıyorum bir eksik yada hata bulamıyorum programınızda
Sadece nacizane hatırlatma yapabilirim, salata-yoğurt ve omega3 alımının kesinlikle atlanmaması gevşek tutulmaması konuşunda
Danny danny danny
Sanırım puncher arkadaşımıza atıfda bulunmuşsun, bence biraz ön yargılı davranmışsın!
Bu diyeti deneyen ve müthiş başarısı ile hayallerine ulaşan insanların içten mesajlar yazması çok normal, bundan daha doğal bir şey yok!
Bende zaten yazısında beslenmeye yaptığı övgüden çok, doğru bilginin uygulamadan bile bir adım önde olduğunu vurgulaması çok beğendim...
Ama şu var forumda gerçekten misyonerlik gibi ketoculuk yapan üyeler var, birden fazla hemde!
O eleştirinde haklısın, bu face de de konuştuk bende hak vermiştim hala daha da veriyorum ve burada da açık açık yazıyorum işte!
Ama puncher arkadaşımızın böyle bir amaç içinde olduğunu düşünmüyorum, yani eleştiri doğru hedef yanlış!
Seninkisi biraz gelinim sana söyledim kızım sen anladım tarzı olmuş
@Bethovena da hak vermemek elde değil, siz bir öğünde yağlı ve sindirimi çok uzun süren besinler ile tıka basa yiyin bakalım ara öğün yapabiliyormusunuz, yada 4 öğünü aşabiliyormusunuz?
@Cyrax-Danny-Dynamo
Bu beslenmenin kas kaybı yaşattığını nereden çıkardınız arkadaşlar?
Bilimsel veriniz varsa koyun bende eksiklerimi gidereyim!
Benim şahsi bildiğim kısımları anlatayım, yanlış eksiğimi düzelterek yazı yazında şu işin aslını öğrenelim
Benim yaptığım araştırmalarda gördüğüm şu: Vücudun enerji kaybından dolayı kastan kaybetmesi çok çok çok düşük bir olasılık!
Kas kaybını asıl sağlayan şey kortizol hormonu!
Birey insülin direnci olmadan yaşıyorsa kas ve ciğerdeki enerji depolarını azalttığı zaman vücut hemen bunu tamamlaya gider...
1.cil önceliği Khtır, varsa onu kullanır, yoksa 2.cile yağlara geçer!
Kanda serbest varsa önce kandaki yoksa vücut yapısındaki yağlanma yerleri!
Kandaki serbest protein ve kas yapısından yıkım 3.cül ve en son artık ölüm anı kadar kritik noktalarda kullanılır!
Hatta bunun belgeselini bile koymuştum, istek olursa yine koyarım!
Kısaca enerji krizi yada Khça fakir beslenme (ki karatayda zaten bu yok) yada uzun öğün arası yüzünden kas kaybı olmaz!
Gelelim kortizol ile ilgili öğrendiklerime!
Kastan yıkımı sağlayan asıl lanet hormon bu işte!
Ve sadece kasın çok büyük ve ani strese uğradığı anaerob faliyetler den sonra salgılanıyor!
Yani ağırlık antremanı gibi!
Çünkü birden aşırı stres gören kas yapısı yüzünden vücut panik oluyor!
Kortizol salgılandıkdan sonra proteinsel yapıdan parçalama yapıp elde ettiği bileşik ile bir mol enerji 2 birimde imune yapı üretiyor!
Yani düşman kapıda olduğu zaman evin temelindeki çeliği eritip kılıç yapmak gibi bir şey vücudun bu yaptığı!
Kas dokusundan parçalama yapıp savunma çekiyor.
Ama dediğim gibi çok ani ve sert streslerde bu hormon salgılanıyor, yada depresyon ve psikolojik stres de de bolca salgılanıyor!!!
Hatta bunun makalesini bile yayınladım; psikolojik sorunlar kortizol salgılatıyor, tek salgılatan antremanınız olmayabilir diye!!!
Aerob çalışmalarda ise kolay kolay kortizol salgılanmaz, çünkü enerji sistemi ile alakalı ve kardio vasküler sistemin birincil kullanıldığı çalışmalardır!
ketojenik diyetle bulk olanlar var yabancı sitelerde isterseniz bi araştırın
Yagi arttiranda var antrenmandan once 50 gram karbo ve sonra dekstroz alanlarda var vucut ketodan cikiyor ama 2 3 saatligine, bodbuilding.com gir bi bak ingilizcen varsa bizde faydalanalim ben googledan cevirtyorum adamlarin beslenmelerini yazilari filankeske heldıc olsada onunla atrtısabılsek bunu ama sned ebır ketocusun san sorım ben en ıyısı
naısl bulk oluyorlar kı acaba hanı kcal saymaya gerke yoktu ve vucut ketosısteyken asla yag depolamıyordu![]()
keske heldıc olsada onunla atrtısabılsek bunu ama sned ebır ketocusun san sorım ben en ıyısı
naısl bulk oluyorlar kı acaba hanı kcal saymaya gerke yoktu ve vucut ketosısteyken asla yag depolamıyordu![]()