Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeusS_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amacını belirtmelisin önce.

Yağ mı yakmak istiyorsun. Yoksa sağlıklı bir şekilde kilomu almak istiyorsun..

Kilo almak istiyorsan sabahları yulaf yenebilir. Fakat yağ yakmak istiyorsan yememelisin.

Arkadaşın belirttiği gibi sağlıklı yağları bolca tüketiceksin. Öğünlerde kuruyemiş tüketebilirsin.

Ara öğün kullanma birde.

Yağ yakmak istiyorum.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/beslenme-program-mdaki-hatalar-t49748.html
Bu başlığı inceleyip yorumlayabilir misiniz lütfen?

Başta "Heldic, Bethoven ve Dynamo" olmak üzere yağ yakımında ki arkadaşları sorularını yanıtlayıp cevaplayan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum :)

Yanıtlanmayan bir soru göremiyorum, hepsine teşekkürler :)

Arkadaslar bi sorum var. Sunu anlamadim. Karatay beslenmesinde salca veya salcali yemek yemek yasak mi serbest mi? Burada tuzdan bahsedilmemis sanirim. Tuz icin ne diyorsunuz acaba?

Salça serbest, rafine domatestir, bütün domatesi daha çok tercih ediyoruz fakat, salçanın kaçınılacak özel bir durumu yok.

Tuz minumum, mümkünse besinlerin kendi içerdiği tuzlar (yani tuzsuz), kullanılacaksa az miktarda ;)

Ben tam 8 gündür böyle besleniyorum ilk 3 gün çok zorlandım ama şimdi hiç acıkma olmuyor bu yanı çok güzel :) Ama kafama takılan ve en çok aradığım şey meyve konusu , meyve olarak sadece erik ve kiraz yememiz gerekiyor sanırım öyle okumuştum ama yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim..

Arkadaşlar Yaratıcının konsepti geniş, hiç bir besin olmazsa olmaz değil! Hepsinin müdavimi var...

100lerce defa yazdım salata+kuruyemiş kombinasyonu (yani içine ceviz atılmış salata vb. ) günlük almanız gereken vitamin ve mineral miktarını meyvelerin size verebileceği miktarı eze eze size sağlar, ayrıyetten ek olarak omega3 de sağlar!

Meyveye mahkum değilsiniz ;)

yuh ya bu kadar olur bende salatamı cevizle konbine ederek yiyorum ama vitamin ve mineral aldığımı bilmiyodum çeşitlik olsun diye ceviz koyuyordum :D

Evet bazı illerde öyle bir alışkanlık var, bende şahit oldum.
Yani sorsan sağlık yönünden bilmezler olayını ama salataya ceviz atılan yerler, aileler vb. bende çok şahit oldum ;)

Selamlar
Uzun süredir forumu takip etmeme rağmen kısa süre önce üye oldum ve ilk defa yorum yazıyorum.

Önce kısaca kendimden bahsedeyim.30 yaşındayım ve 16 yaşımdan beri boks sporunu aktif olarak yapıyordum 2 sene öncesine kadar.Özel hayat ve iş yaşamındaki yoğunluk nedeniyle spora 2 yıl süreyle ara verdiğimde vücudum hiç olmadığı kadar iğrenç bir hal aldı.Eskisi gibi fit ve güçlü bir vücut oranına ulaşmak için, geçtiğimiz yıl normal protein ve düşük yağ normal karb. ağırlıklı bir diyete başlayarak 4-5 ay kadar boks antremanları yaptım.Bu antremanlara bodyfitness tarzı bir çalışmayıda ekledim.Sonuçlar kötü değildi fakat istediğim oranı bir türlü yakalayamamış ve bel çevresindeki yağların geriye kalan eskiye göre nispeten az kalmış kısmından bir türlü kurtulamamıştım.Bir aşamadan sonra kilo verme tamamen durdu ve bu bende büyük bir moral çöküntüsü meydana getirdi.Artık metabolizmam yavaşladı,o eski halime bir daha asla ulaşamam deyip bırakmadan önce bir süre daha antreman dozajını artırıp devam ettim fakat sonuç değişmedi.Sonraki birkaç ay antreman ve diyeti tamamen bırakıp neredeyse başlangıçtaki halime geri döndüm.
Bundan 4 ay kadar önce diyet konusunda araştırma yaparken zaten daha önceden de arasıra takip ettiğim ve bildiğim bu siteye rastladım.Ketojen diyet ve karatay beslenmesi ile ilgili okuduklarım tüm bildiklerimin aslında yanlış olduğunu düşündürmeye başlamıştı bana.Birkaç gün araştırma yaptıktan sonra ketojen diyet uygulamaya kadar verdim.Aktif olarak boks sporunu yaptığım zamanlarda karbonhidrat ağırlıklı diyetler uygulardım.Kapsamlı boks antremanlarının ne kadar zor,yoğun ve enerji ihtiyacı yüksek olan çalışmalar olduğunu bu sporla ilgili olan arkadaşlar bilir.Sorun buradaydı bana göre.4 ay önce ilk 1 ay aşamalı olarak karb. kesintisi ile diyetime başladım.Bu ilk bir aydan sonra da yüksek yağ,normal protein ve 40-50 gram düzeyinde karb. alımı ile ketojen diyete tam anlamıyla başladım ve 3 aydır devam ediyorum.Ketojen diyete ilk başladığım bir ay sonunda bile sonuçlar tahminlerimden çok öteydi.Kas kaybı olmadan ve 1-2 haftalık ilk aşamadaki enerji düşüklüğü haricinde hiçbir zorluk ve sıkıntı çekmeden hızla yağ yakıyordum.İlk ay hafif düzeyde tuttuğum antremanlarımı şuan hiçbir sıkıntı çekmeden ve enerji eksikliği hissetmeden yapabiliyorum.Haftada iki gün ortalama ağırlıklarla yaptığım ağırlık çalışmaları ve yine haftada iki gün kum torbası çalışması ve gölge boksu şeklinde yaptığım antremanlar benim programım.Bu arada salona gitmediğimide belirteyim.Bodyfitness çalışmamı evde sadece iki adet dambılla ve mekik,şınav,barfiks şeklinde yapıyorum.Bu günlerde sadece iki dambılla tüm vücut kaslarımı harika bir biçimde hissedecek kadar sıkı çalıştırıyorum.1 cm dahi kas kaybetmedim ve hatta ara verdiğim dönemde 35 cm den aşağılara düşmüş olan bicepslerim şuan 36 cm.Göğüslerimdeki 2-3 cm düzeyindeki azalma ise beni mutlu ediyor.Nedeni ise bunun göğüs uçlarındaki yağlanmanın ortadan kalkmış olması.Hacim kazanmasa da göğüslerimin şeklinin ortaya çıkması bile benim için başlıbaşına yeterli.Belden yaklaşık olarak 8 cm kadar inceldim.O berbat göbeği aynada görmekten nefret eden biri için şu anki görüntüsü bile bel çevresindeki 1-2 kilo civarındaki yağ fazlalığına rağmen harika..
Sonuç olarak deneyimlerim sonucu keto diyetin yağ yakımında ve vücudun optimum değerlere ulaşmasında çok iyi bir yöntem olduğunu hiç tereddütsüz söyleyebilirim.Ciddi sayılabilecek bir spor geçmişim olduğunu,bu alt yapının başarıda çok önemli bir avantaj olduğunu söyleyebilecek arkadaşlar olabilir.Bütün deneyimlerime ve bilgi birikimime dayanarak söylüyorum ki herkes doğuştan ''kendi vücut yapısının'' en mükemmel haline ulaşma kapasitesine sahiptir.Genetik olarak eksiklikler yada avantajlar her insanda farklı şekillerde ortaya çıksa da ''ben yapamıyorum,yapım buna uygun değil'' tavrı sadece ve sadece sabırsızlığın eseridir.Bana göre başlamak değil bilgilenmek için yarısıdır.Diğer yarısı ise başlamak ve kısa bir süre sabretmektir.Sonrası alışkanlığın ve başarmaya başlamanın getirdiği güçle kendiliğinden geliyor zaten siz istemesenizde.Kalıplaşmış yöntemleri sürekli başkalarına sorarak ve taklit ederek başarıya ulaşmaya çalışmakta bir yöntemdir fakat en doğrusu doğru bilgi+sabırla deneme şeklindeki yöntemdir.Esnek olur ve bir yöntemde inatçı olmak yerine kendi konseptini oluşturursa insan kesinlikle başarır.Belki % 100 olmaz ama kesinlikle % 90 ına ulaşır hedefinin.Tavsiyem zaman konusundaki şartlanmaları hiçe saymak en başta.Şu zamana kadar şu düzeye gelmeliyim düşüncesi sizi strese ve sabırsızlığa sürükleyebilir.Tartıyı,abartılı kalori hesaplarını,her gün her saat aynaya bakmayı,sürekli birilerinden olumlu şeyler duymayı beklemeyi ve en önemlisi: katetmeniz gereken yolun size katettiğiniz yolu küçük göstermesine izin vermemeniz.Unutulmamalı ki yapabildiğinizden zevk aldığınız ve mutlu olduğunuz sürece yapacaklarınız gözünüzde büyümez ve başarmaya devam edersiniz..
Şuan bulunduğum durum 3 aylık (ketoya başlamak için ön hazırlık olarak düşündüğüm ilk 1 ayı saymıyorum) bir çalışmaya göre maksimum verimi aldığımı gösteriyor bana.göbeğime elimi attığımda tuttuğum o bir avuç yağ ise benim için hiç sorun değil.Çok yavaşta atsam nihayetinde onu da vücudumdan atacağımı biliyorum çünkü.1-2 ay daha bu diyete devam edip,sonraki hayatımda karatay tarzı beslenmeye devam edeceğim.50 yaşıma geldiğimde kocaman bir göbek ve yağlı bir bel çevresiyle dolaşan biri olmayı istemiyorum.Ve her zaman güçlü kalmalıyım.Bu benim için ağzıma attığımda zevk aldığım birşeyleri sürekli yeyip durmaktan çok daha önemli.3 aylık ketojen beslenmenin ardından geçenlerde birgün bolca sağlıksız karb. tükettiğim bir öğünden sonraki bitkin,yorgun ve neredeyse bayılacak gibi olduğum hali hisettiğimde şaşırmış ve şöyle düşünmüştüm; Meğer bu zamana kadar kendimi zehirliyormuşum!..
Ketojen diyet ile ilgili ilk bilgileri aldığım ve beni yorumlarıyla bunu araştırmaya ve uygulamaya iten HELDİC,COYOTE ve ZEUSS başta olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkürler.Sağlık kontrolünden geçip,iradesine güvenebilecek olan herkese eğer yağ yakmak istiyorlarsa karatay yada ketojen beslenme şekillerini kesinlikle tavsiye ediyorum.Herkese başarılar...

benim aklıma takılan bir soru var karatay beslenmesinde tereyağı kullanmamız gerekiyor ama herhalde sütaşın tereyağı olmaz peki biz bu doğal tereyağını nerden bulabiliriz?(köyden getirme şansım yok)

direk semt pazarlarına gelen köylülerden almalısınız. ben bodrumdayım ve böyle yapıyorum. köylüden toplayarak satanlar dahi en basitinden patates püresi, mısır unu nişasta vb. katarak daha cazip göstermek için envayi çeşit hile yapıyorlar. ben tadından ve kokusundan (renginden anlaşılmıyor. hayvanın yemine göre renk değişiyor.) anlıyabiliyorum. ama malesef anlatılabilecek birşey değil. burada nasıl gerçeğinin nasıl yapıldığınıda görme şansım var, o yüzden satıcı hilelisini bana kolay yutturamıyor.

ben bugün karatay beslenmesini uygulamaya basladim. Bakalim ilerideki zamanlarda kilomda degisme olacakmi. Acaba caylarimda tatlandirici kullanirsam bir sorun olurmu? Ayrica tuzsuz yemek yiyemiyorum ama az tuzlu yemegi yiyebiliyorum. Birde sunu analamdim. Domates rafine derken ne cesit domates bu? Yani bütün domates rafine midir?

Domates rafine değil , dışarıda satılan domates salçaları rafine denmiş fazla tüketilmemesi gerek deniliyor.Ayrıca tuzu abartmamak gerek

Çaylarıda mümkünse tatlandırıcı katmadan icmek gerek , tatlandırıcılar acıktırıyor ınsanı diye biliyorum. Alısmak ıcın suanlık kullanılabılır gerçi zamanla kesmek gerekiyor.Ben rahat 2 senedir şekersiz içerim , geçen şekerli içtim kusacağım geldi alışmısım artık o tad a saf çay tadı alıyosun yani :)

Ayrıca konuyu tam tamına okuyup düzgün uygularsan kilo vermeme gibi bir lüksün olamaz yani , ihtimal vermıyorum :)

Simdi konuyu tekrar gözden gecirdim ve bir konuda takildim. Sütte laktoz oldugu icin terk edilmesi gerekiyor diye söylenmis ama bircok yerde laktozsuz sütler mevcut. Laktozsuz süt de tüketilmesini terk mi etmemiz gerekiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı