Yağlanmanıza Veda edin! (Karatay Beslenmesi ile Sağlıklı Beslenmenin Abc si)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZeusS_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Helal olsun o zaman:)

Karataydaki diger anlamadıgım olay da su, gunde 2 ogun tuketmek ideal deniyor, hatta karatay'ın kendısı de ogle ogununu cevizle gecistirdigini soyledi.

peki yıllardır bildigimiz 'gunde 6 ogun yiyin, eger vucut uzun sure ac kalırsa yag yakımı olmaz, aksine vucut kıtlık uyarısı alır ve mevcut yag kutlesini muhafaza eder' argumanı cope mi gidiyor? Uzun sure ac kalınca insulin dusup buzdolabına saldırma alıskanlıgını nasıl dızgınlıyo karatay diyeti?

karbonhidrattan kıt bir beslenme oldugu icin kan sekeri birden yukselmedigi icin dusmeyecektir de bu yuzden aclık krizleri olmuyor

dilersen bir sabah 6 yumurta ye cık bakalım ne zaman acıkcaksın

ben de low carb diyeti yapıyorum, gunde yarım paket etiform ya da yarım dılım kepekliden baska bı karbonhdrat almyorm. sabah 4yumurta beyazı falan. Dedıgın sabah icin gecerli, 8de yedikten sonra 12ye kadar aclık hissi yok denecek kadar.

Ama ogle Yemeginden sonra _12.30_ (160gr yagsız ton + yarım etiform) saat 4-5 gibi bi seyler yemezsem aksam yemegine kadar cıldırıcak gıbı oluyorum:) o yuzden bir avuc fındık badem ve yesilcayla atlatmaya calısıyorum

ben de low carb diyeti yapıyorum, gunde yarım paket etiform ya da yarım dılım kepekliden baska bı karbonhdrat almyorm. sabah 4yumurta beyazı falan. Dedıgın sabah icin gecerli, 8de yedikten sonra 12ye kadar aclık hissi yok denecek kadar.

Ama ogle Yemeginden sonra _12.30_ (160gr yagsız ton + yarım etiform) saat 4-5 gibi bi seyler yemezsem aksam yemegine kadar cıldırıcak gıbı oluyorum:) o yuzden bir avuc fındık badem ve yesilcayla atlatmaya calısıyorum

low carb high fat yapmıyorsun

sabahki yumurtalar tam olmalı yagsız ton degil yaglı ton salata olmalı eti form olmamalı

yaptıgın diyet dukana benziyor saglıksız yagdan kıt cünkü

evet low carb derken teknik anlamda soylememistim:) max protein min karb ve gun icinde yedıgım zeytnyaglı sebze yemegi, aksamki az zeytnyagda kırmızı et ve 1 avuc fındık bademden aldıgım yag.

Bugun etiformu yemıyorum o zaman, umarım etkisini gorurum:)

ben yag yakma amacı ile aynı zamanda kotu kolestrolu ve kan sekerını de dusurmeyi amaclıyorum, genetik miras sıkıntılı cunku.

yumurta sarısındaki kolestrol miti tam curutulmedi diye biliyorum?

ben yag yakma amacı ile aynı zamanda kotu kolestrolu ve kan sekerını de dusurmeyi amaclıyorum, genetik miras sıkıntılı cunku.

yumurta sarısındaki kolestrol miti tam curutulmedi diye biliyorum?

yag yakma ve kötü kolestrol icin kolestrolden bol ve yaglı beslenmek lazım

balıkyagı tereyagı kuyruk yagı hayvansal yaglardan bol

heldic bende birsey sormak istiyorm tavuk olarak gögüs egilde but gibi yaglı olan kısımları önermissin but yerken derisinidemi yemek gerekiyor yag olsun diye? derisiz yesek olurmu?

şu kalori saymayı yok su kadar koştum sukadar kalori yaktım falan filan bunları artık bi bırakın bence ömür boyu kalori sayarak mı beslenceksiniz bu diyetin gerektigini yapın doyana kadar yiyin hatta deneyin bi gün mesela 4000 kalori alın kilo vermeniz durcakmı kilomu alcaksınız yoksa zayıflıcakmısınız bi deneyin görün diyorum size tabi bu diyet kriterlerinde 4000 kalori

Sayın FiestaCondom

İnsanlara böyle yanlış bilgi vermeyiniz, şayet Karatay'ın kendisi bile proteinin azda olsa insulin direncini oynattığından bahsetmiş. Bu oynatım ne kadar azda olsa siz bunun miktarını arttırdığınızda insulin artışına sebep olursunuz ve buda yağlanmanın kapısını açar.

Allah aşkına mantığınız zaten nasıl alır ki, vucudun atıyorum günlük ihtiyacı 2000 kalori iken siz 4000 kalori alıp, sıfır yağlanma ile paçayı kurtaracaksınız? Hepsi idrarla, dışkılamayla atılacak mı? Hiç sanmıyorum..

Sayın FiestaCondom

İnsanlara böyle yanlış bilgi vermeyiniz, şayet Karatay'ın kendisi bile proteinin azda olsa insulin direncini oynattığından bahsetmiş. Bu oynatım ne kadar azda olsa siz bunun miktarını arttırdığınızda insulin artışına sebep olursunuz ve buda yağlanmanın kapısını açar.

Allah aşkına mantığınız zaten nasıl alır ki, vucudun atıyorum günlük ihtiyacı 2000 kalori iken siz 4000 kalori alıp, sıfır yağlanma ile paçayı kurtaracaksınız? Hepsi idrarla, dışkılamayla atılacak mı? Hiç sanmıyorum..

4000 kalori alan kişi sporcuysa sorun yok.

Sayın FiestaCondom

Bilgimi veriyorum deneyin bi gorun diyorum orda, protein yag ile beraber alindigin insilunu oynatmaz

---------- Post added at 13:19 ---------- Previous post was at 13:14 ----------

Orası muhakkak,

Fakat bunun belirtilmesi gerekiyor, normal koşullarda spor yapmayan bir birey için inanılmaz derecede sakınca içeren bir önermedir.
Spor yapmayan sadece gunde yarim saat yuruyen annem gunde yaklasik 2500 kalori aliyor ama 1 ayda 8 kilo verdi

Son düzenleme:
Orası muhakkak,

Fakat bunun belirtilmesi gerekiyor, normal koşullarda spor yapmayan bir birey için inanılmaz derecede sakınca içeren bir önermedir.

Sizde haklısınız. Ama yeri geldiğinde ben de birisine öneride bulunurken onun spor yaptığını düşünerek öneride bulunuyorum. Forumda spor yapmayan çok nadir kişi vardır , belkide yoktur.

Tavuğun derisini yemeyiniz yağlıdır ve gereksizdir.

Aklıma bir sürü soru takıldı.. Konuyu tam anlamıyla okuyamadım, bir ara baştan sona 13 sayfayı da okuyacağım.

1) Sabah kahvaltısında sadece bir kase eti lifalif yiyorum 7 buçukta. Sonra saat 10 gibi yeşil çay içip 12 buçukta öğle yemeği yiyorum. 16'da da bir şeyler yiyip son olarak 20:00'de akşam yemeği yiyorum. Bunu değiştirirsem ben çok acıkırım gibime geliyor. Günde 5 öğün yemeye çalıştığım halde acıkıyorum. Bu diyetle nasıl açlığımı yenebileceğim?

2) Lifalif gibi yulaflı lifli besinler kötü mü? Tahılların zararı mı var?

Aklıma bir sürü soru takıldı.. Konuyu tam anlamıyla okuyamadım, bir ara baştan sona 13 sayfayı da okuyacağım.

1) Sabah kahvaltısında sadece bir kase eti lifalif yiyorum 7 buçukta. Sonra saat 10 gibi yeşil çay içip 12 buçukta öğle yemeği yiyorum. 16'da da bir şeyler yiyip son olarak 20:00'de akşam yemeği yiyorum. Bunu değiştirirsem ben çok acıkırım gibime geliyor. Günde 5 öğün yemeye çalıştığım halde acıkıyorum. Bu diyetle nasıl açlığımı yenebileceğim?

1) Sağlıkl yağlar(zytn yağı omega3 tereyağı vs..) ve kh(sebze baklagiller vs.) ları arttırdıgından dolayı acıkmıyorsun yağlar senı tok tutuyor zaten

2) Evet , işlenmiş gıdalar ve tahılları yasaklamış Canan karatay ancak bulgura acık kapı bırakmıs tüketilebilir diyor aşırıya kaçmadan.

Helal olsun o zaman:)

Karataydaki diger anlamadıgım olay da su, gunde 2 ogun tuketmek ideal deniyor, hatta karatay'ın kendısı de ogle ogununu cevizle gecistirdigini soyledi.

peki yıllardır bildigimiz 'gunde 6 ogun yiyin, eger vucut uzun sure ac kalırsa yag yakımı olmaz, aksine vucut kıtlık uyarısı alır ve mevcut yag kutlesini muhafaza eder' argumanı cope mi gidiyor? Uzun sure ac kalınca insulin dusup buzdolabına saldırma alıskanlıgını nasıl dızgınlıyo karatay diyeti?

Bizim Aldığımız Besinlerin Glisemik İndeksi Çok Düşük Oluyor. Yani Aç Kalmıyoruz Sindirim Uzun Oluyor. Sen Kendin Dene. 1 Ekmek Ye Kaç Saat Sonra Acıkcan Ona Bak. Bir De 100 Gram Et Ye Yanında Yeşillik Ye Biraz Bak Kaç Saat Sonra Acıkcaksın :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 19:44 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:41 ----------

heldic bende birsey sormak istiyorm tavuk olarak gögüs egilde but gibi yaglı olan kısımları önermissin but yerken derisinidemi yemek gerekiyor yag olsun diye? derisiz yesek olurmu?

But Kırmızı Et Olarak Sayılıyor Diye Okumuştum. Zaten Dikkat Ederseniz Göğüs Kadar Beyaz Değil. Onu Dikkate Alarak Yerseniz Sorun Olmaz Diye Düşünüyorum.

Son düzenleme:
1) Sağlıkl yağlar(zytn yağı omega3 tereyağı vs..) ve kh(sebze baklagiller vs.) ları arttırdıgından dolayı acıkmıyorsun yağlar senı tok tutuyor zaten

2) Evet , işlenmiş gıdalar ve tahılları yasaklamış Canan karatay ancak bulgura acık kapı bırakmıs tüketilebilir diyor aşırıya kaçmadan.

1) Valla çok şaşkınım şuan. İnsanın tüm doğru bildiği mi yanlış çıkar yahu?

2)Hadi ya.. Hiç açılmamış bir Lifalif var. Geri mi versem ne yapsam? Ama 1 haftada tüketirim bunu ben. Bunu bitireyim de bari tekrar almayayım.

Amacını belirtmelisin önce.

Yağ mı yakmak istiyorsun. Yoksa sağlıklı bir şekilde kilomu almak istiyorsun..

Kilo almak istiyorsan sabahları yulaf yenebilir. Fakat yağ yakmak istiyorsan yememelisin.

Arkadaşın belirttiği gibi sağlıklı yağları bolca tüketiceksin. Öğünlerde kuruyemiş tüketebilirsin.

Ara öğün kullanma birde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı