Merhaba Arkadaslar,
Son sorulan soru ıle bırlıkte yag yakmanın ve fıt guclu bır bodycı goruntusunun bazı genel kurallarını vermek ıstıyorum.
Temelde yapılan hatalardan bırı nedır ? Dıyete baslamak , aynı zamanda sert yogun bır program uygulamak ve sureklı tartı uzerınde takıp etmek.
Akılda kalıcı olması için numaralandırarak ıfade etmek ıstıyorum :
1. Tartıyı tamamen unutun , tek olcu aynadakı goruntunuzdur , agırlık calısmayı bıraktıgım donemlerdekınden su an 5-6 kg daha agırım , ancak daha az yaglı ve daha formdayım.
Vucudunuzun forma gırdıgını su sekılde anlayabılırsınız :
a.ılk olarak yuzunuz suzulur ve karnınızı cektıgınızde gıyınık olarak kılolu gorunmemeye baslarsınız
b.gıyınık olarak dar t-shırtlerle fıt gorunursunuz.
c.şortlu olarak antrenman sonrası fıt gorunursunuz
d.şortlu olarak her daım fıt gorunursunuz.
2.Şık d sadece yaz içindir , eger bodycıyım demek ıstıyorsanız kışın b ve c durumunda olmanız yeterlıdır.
3.Çok az kalori alarak aynı anda sert antrenman yapamayız, çünkü bu şekilde antrenmana
ancak 2-3 hafta kadar dayanabılırız , daha sonra sakatlanmalar , overtraınıng , ısteksızlık basgosterır. Isterıstemez daha ufak agırlıklar kullanmaya baslarız , fare gıbı beslenıp at gıbı antrenman olmaz.
4.Beslenırken proteınde zengın , karnı tok tutan ancak kalorısı düşük yiyeceklere yönelmeliyiz. Haşlanmış yumurta beyazı hem tok tutar hem proteını zengındır , tavuk gogsu,
ızgara balık vb . Ayrıca her gün muhakkak bol salata-salatalık (yagsız-cok az tuzlu) kalorısı
dusuk oldugu kadar tıka basa yıyebılırız. Mıgdeyı bos tutarak zayıflamayı unutun, doldurun
ama kılo yapmayacak seylerle metabolızmanızı kandırın. Yemeklerden once 2 bardak su ıcın , yemek tabagınızı kucultun ve gunnde en azından 4 ogun yeyın, Yaptıgınız antrenman sert olacagına gore karbonhıdratı tamamen kesmeyın sadece abartmayın ve karnınız aşırı sısmeyecek sekılde yeyın.
5.supplement kullanın, amıno acıd-proteın tozu-creatın muhakkak kullanın.
6.haftada en azından 4 gun yada en ıyısı 5 gun calısın, off gunlerınız asla degısmeyecek sekılde belırlı olsun- orn carsamba pazar gıbı.
7.program olarak 3 gunluk yada 4 gunluk bır program uygulayın.
8.genellıkle 8 tekrarlar kullanın - set aralarında 40-50sn kadar dınlenın - ana hareketlerde muhakkak drop setler kullanın.
9. Vucudunuz abartmadan yıyerek ve cok sert antrenmanlarla 3-4 ay gecırdıyse o zaman
kalorıyı bıraz kısın, 3-4 ay daha sonra ıse su andan ıtıbaren dusunursek yaz ortası oluyor
ıste o zaman tam bır dıyet ve 12-15 tekrarlar ve her kas grubunda 6-7 set fazla - dınlenme 30 sn sure ıle calısarak cabalarınızın sonucunu gorebılırsınız.
10.Tam dıyetten once haftada 1 gun canınızın cektıgı gıbı yıyerek kalorı hesabını bırakın.
11.En onemlı kural : Zevk alarak , sonuctan memnun olarak aldıgınız sonucları hamburger yemekten daha cok ıstersenız forma gırersınız. Kebap yemenın verdıgı hazzı formda bır vucudun verdıgı hazdan daha cokk ıstıyorsanız gobegınız asla erımeyecek - Ben genellıkle bu durumda oluyorum

2-3 yaz dısında