Yağ yakımı için en hızlı ve düzenlisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bio
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Yağ yakımında hangisini tercih edersiniz

• Kardio çalışması

Votes: 177 85,5%
  • Ağırlık çalışması

Votes: 30 14,5%

• Total voters
    207
  • Poll closed .

Bio

Üye
evet arkadaşlar yağ yakımı için cardiyomu yoksa ağırlık çalışmakmı hangisini tercih ediyorsunuz

ben ağırlık çalışmayı tercih ediyorum ne kadar kas o kadar metabolizma hızı ve sağlıklı beslenme yağsız vücüd demek
kardio benim için ciğerleri açma çalışması oldu :)

hem cardio hemde agırlık calısmaları bunlar zaten bir bütündür

sadece kardio olmaz tabiki ağırlık çalışmaszan kas kaybedersin ki ağırlık çalışmasıda yağ yaktıracağına inanıyorum bunu 1 adım öteye taşır ağırlık çalışmanı süperset ve birleşik setler halinde yaparsan yağ yakımı konusunda cardio ile boy ölçüşür

yağ yakımı için en düzenlisi ve en hızlısı ikisini bir arada uygulayabilceğin ve kas yıkımını ortadan kaldırmak için güzel bir protein beslenme düzeni oluşturacağın bir sistemdir.

antreman günlerinde 15-20dklık hafif bir kardiyo
antreman olmayan 2 gün de amino asit alımıyla desteklediğin 45-60dklık tempolu kardiyolar yağ yakımını hızlandırır ve antremanların da kas artırımını destekler.

yani özetle her ikisi de birbirini destekler:
- antreman yaparak kardiyoya göre daha yavaş yağ yakarsın ama kaslarını güçlendirirsin
- kardiyo yaparak hızlı yağ yakarsın ama kasalrın da zayıflayabilir. (bu yüzden kardiyo günlerinde kardiyo bitiminde amino asit takviyesi yapman gerekir.)

Merhaba arkadaşlar. Boyum 183 kilom 80 . Haftada 3 gün yüzüyorum 3 gün ise vücut geliştirmeye gidiyorum. Vücudum yağlı . Ne kadar bi sürede gelişme gözükür ? Ve yağ yakıp kas gelişimi için nasıl beslenmeliyim.
Teşekkürler.

arkadaslar önelikle kusuruma bakmayın yeni üye oldum...Sanırım bu yüzden konu acamıyorum simdilik yada farklı bir sorun var burda da aktiflik oldugu icin yazmak istedim yardımcı olursanız sevinirim.

1 saattir arastırıyorum ama kendime uygulayabilcegim yada nasıl uygulayacagım hakkında bilgi bulamadım.

*sizden ricam uygun bir diyet yada beslenme programı
*protein ve yag yakıcı tavsiyeleri orta fiyatlı
*yan yag ve karın programı

herkes gibi sorunum karın ve yan yaglar bunun dısında ortalama bir vücuda sahibim
boyum 1,82 kg 80 yas 28 spora yeni baslıycam bu dogrultuda lütfen yardımcı olun tsk

*diyet ve beslenme programı için forumu okursan aradığından çok daha fazla bilgi bulabilirsin.
*protein olarak whey protein olsun taştan olsun diyorum. bu sporu profesyonel yapmadığın sürece ve merdiven altı ürün kullanmadığın sürece sıkıntı yok.
yağ yakıcı kullanmamanı öneriyorum, ille de kullanacağım diyorsan cla veya karnitin kullanabilirsin.
*youtube'a abs training yazarsan harika egzersizler bulabilirsin.
önemli olan nokta mekik çekerek yağ eritilemeyeceğini biliyor olman.

cardio ve ağırlık çalışmalarını kombine ederek çalışmanı öneririm.

*diyet ve beslenme programı için forumu okursan aradığından çok daha fazla bilgi bulabilirsin.
*protein olarak whey protein olsun taştan olsun diyorum. bu sporu profesyonel yapmadığın sürece ve merdiven altı ürün kullanmadığın sürece sıkıntı yok.
yağ yakıcı kullanmamanı öneriyorum, ille de kullanacağım diyorsan cla veya karnitin kullanabilirsin.
*youtube'a abs training yazarsan harika egzersizler bulabilirsin.
önemli olan nokta mekik çekerek yağ eritilemeyeceğini biliyor olman.

cardio ve ağırlık çalışmalarını kombine ederek çalışmanı öneririm.

herkes kendine uygun birseyler cıkarmıs diet ile ilgili belirli kriterler mi var
kendim icin ben nasıl cıkartıcam diet programını

yani özetle her ikisi de birbirini destekler:
- antreman yaparak kardiyoya göre daha yavaş yağ yakarsın ama kaslarını güçlendirirsin
- kardiyo yaparak hızlı yağ yakarsın ama kasalrın da zayıflayabilir. (bu yüzden kardiyo günlerinde kardiyo bitiminde amino asit takviyesi yapman gerekir.)

Amino asit yoksa ne yemeliyiz kardiyodan sonra?

Amino asit, şuan geliştirilmiş wheylerden sonrada artık fazla bi artısı olduğuna inanmıyorum ben. Amino asit parçalanmış proteindir daha hızlı emilim için fakat artık bi whey suyla 10-15 dk'da kanında, amino asite ne hacet ?

Olur mu hiç? Amino asit çok gerekli bir besindir. Bu konuda araştırma yaptım dergilerden ayrıca ek besin takviyesine gerek yok doğal yollardan da amino asitlere ulaşabilirsin. Çünkü amino asit hücre içinde ribozomlara gerekli tepkiyi verir bu sayede proteinler daha çok gelişir çok iyi anlatamadım bu konuda bir grafik var ilk sayfalarda bu ay Muscle and Fitness dergisinde oradan okuyabilirsin.

geçmişte 3-5 ay body building yapmışlığım vardı, spora başlayalı 3 ay oldu. Genelde kardiyo çalışıyorum. 15 dakka hızlı yürüyüş 15 dakka bisiklet 3x25 bacak açma 3x25 bacak kapama, 3x25 bacak ileri, 3x25 yüz üstü yatıp bacak çekme arkadan, isimlerini bilmediğimden bu şekilde söyledim umarım anlamışsınızdır .17-18 yaşında uluslar arası bisiklet turnuvalarında falan yer aldım dolayısı ile çok fazla bisiklet kullandım ama bisikleti bırakınca basenler de kalça da ve göbekte hızlı bir yağlanma oluştu, 22 yaşında iş yoğunluğundan çalıştığım sektör sayesinde ( boyum 176 kilo 95 şu anda ) 75 kiloya düştüm. Öncesinde de sporun vermiş olduğu yapım mevcut abdominaller kollar omuzlar herşey yerindeydi, bacaklarım inceldi süperdi, fakat işten çıkınca tekrar 95 kiloya geldim. Bu süre 3 yıl kadar. 3 aydır spora gidiyorum, burada okuduğum yağ yakımı vs yöntemler mevcut, mesela 3x50 yapmaktansa hafif kiloda 3x10 yap ağır kilo da hem daha fazla yağ yakarsın hemde daha fazla kas yaparsın denmekte. Yalnız ben bacakları karnımı ve kalçayı eritmek istiyorum. Tek sıkıntım bu bölgeler, üst bölge de sıkıntı yok. Nasıl bir program izlemeliyim ? Birde yağ yakıcı alıcaz arkadaş ile ilk defa kullanıcaz bize ne önderirsiniz ? Çok uzun oldu biliyorum ama cevaplarsanız inanın minnettar kalırm. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Back
Yukarı