Testesteron Eksikliği

semih91

Üye
Spora başlamadan önce şüphelerim doğrultusunda bir endokrinoloji uzmanına gittim ve testesteron eksikliğim olduğunu ve tedaviye başlamam gerektiğini söyledi.Tedaviyle aynı anda sporada başlasam herhangi bir zararı olur mu yada yıllardır alamadığım kas kütlesini almamda artıları olur mu?

Çünkü daha önce çok çalışırdım beslenmemde güzeldi fakat kas kütlesi çok az gelişim gösterirdi.Testesteron eksikliğinin belirtileri arasında kas kütlesinin azlığıda geçiyor çünkü protein sentezine terstesteronun etkisi yüzünden.Bu konudaki düşüncelerinizi bekliyorum.Teşekkürler..
 
Test sonuçlarım yanımda değil fakat inmemiş testis ameliyatı olmuştum ona bağlı bir testo eksikliğiymiş.İğne formunda tedavi uygulanacakmış.Kesin bilgileri cuma günü ekleyebilirim.Sustanondu sanırım ama dediğim gibi kesin bilgileri eklerim..İlginize tşk ederim.
 
Sevgili semih91 ;

Sustanon tedavisi eğer gerçek bir düşüklük yok ise sadece baştan savma için olacaktır , yeterli miktarda ise zaten sorun yoktur , libido sorunun varsa başka şeyler düşünülebilir :)


Test sonuçlarını özelden atarsan ve buraya da eklersen daha mantıklı olur ...

Saygılarımla , Danny Boy ...
 
Testosteron düşüklüğünde sustanon sadece sempton giderici olarak yarar sağlıyabilir.

Sanırım testislerde kist sorununuz vardı . Eğer tetislerdeki sorun tedavi edildiyse zaman içinde testosteron üretiminiz optimum seviyelere çıkacaktır.
 
Sayın BeachBoy öncelikle tşkler.
Sorun kist değildi doğuştan inmemiş testisti fakat geç farkedilince geç yaşta ameliyat oldum bundan kaynaklı bir eksiklik.
 
Arkadaşlar sonuçlarımı aldım
TSH * 7.0438 µIU/mL Min= 0.34 Max = 4.94
birde serbest testesteronum düşük çıktı normal referans aralığı 8.69 - 54.69 ken benim 6.1 çıktı.
Büyük ihtimal hipotiroidi var bende.bu sonuçlara bakılırsa benim kilo alma problemim ile ilgisi var mı? bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum tşkler.
 
Arkadaşlar sonuçlarımı aldım
TSH * 7.0438 µIU/mL Min= 0.34 Max = 4.94
birde serbest testesteronum düşük çıktı normal referans aralığı 8.69 - 54.69 ken benim 6.1 çıktı.
Büyük ihtimal hipotiroidi var bende.bu sonuçlara bakılırsa benim kilo alma problemim ile ilgisi var mı? bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum tşkler.

TSH (tiroid stimule hormonu) çok yüksek. Troid hormonları T3 ve T4 düşük olduğunda bunları uyarmak için salgılanan hormon. Muhtemelen T3 ve veya T4 düşük olabilir.

T3, T4 ve total testosteron testlerini yapmanızı öneririm. Düşüklükleri kilo almanıza neden olabilir.
 
Back
Yukarı