Tüm Vücut Antrenman Sistemi (Program İskeleti) - Full Body Workout

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sthammer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
2 adet 10 ar kg ağırlığında dambıllarım var boyum 1.75 kilom 94 evde full body ve off günlerde de cardio yapmaya karar verdim ama kafama takılan soru şu kilo verip güç kazanmak için yapacağım full body programını ancak bu program hangi yoğunlukta olmalı bunu merak ediyorum cevabiniz için şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar..

2 adet 10 ar kg ağırlığında dambıllarım var boyum 1.75 kilom 94 evde full body ve off günlerde de cardio yapmaya karar verdim ama kafama takılan soru şu kilo verip güç kazanmak için yapacağım full body programını ancak bu program hangi yoğunlukta olmalı bunu merak ediyorum cevabiniz için şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar..

bence beslenmenize dikkat ederek, haftada 3 gün full body çalışabilirsiniz.. tekrar sayılarını çok yüksek olmasa da sanırım biraz yüksek tutmakta fayda olacaktır.. yani 5x5 ten ziyade 4x8 yada 3x12 olan versiyonlar daha fazla kalori yaktıracaktır.. neticede 5x5 te çalışsanız vücut temelleri çok alışık olmadığından yeterince ağır kaldıramayabilirsiniz.. ağır çalışmadıktan sonra 5x5 çok mantıklı olmayacaktır kanımca.. ve bu seviyelerde ağır çalışmaya zorlarsanız gereksiz sakatlıklar yaşayabilirsiniz.. ayrıca vakitlerinizi uydurabilirseniz, spor yapacağınız günler sabah erken kalkıp aç karna 30 dakikayı geçmeyecek bir koşu, sonrasında ise güzel bir kahvaltıyla güne başlamanızın faydası olacaktır size.. spor günleri dememdeki neden fullbody ağır bir programdır ve bir gününüzü dinlenerek geçirmeniz daha sağlıklı olacaktır.. ayrıca pazartesi çarşamba cuma günleri çalışırsanız.. hafta sonları iki gün boş oluyor.. ilk gün dinlenip pazar günü kardiyo çalışmaları yapabilirsiniz.. ama kilo alırken de verirken de çok acele etmemek gerek.. kilo verdikten sonraki görüntü sizi mutlu etmeyecektir eğer doğru şekilde kilo vermezseniz.. full body diğer programlar kadar pump hissi yaşatmayacaktır muhtemelen ama uzun vadede daha yararlı olacaktır.. temeli sağlam atmanıza faydalı olacaktır..

Beslenme programım karbonhidratda var ama protein ağırlkıklı fullbody yapmadıgım günlerde hiit cardio yapmaya çalışıyorum. Tekrar sayıları az geldi ama onu arttıcagım bugun var fullbody acayip terliyorum umarım faydasini görürüm. Tavsiyeniz için teşekkürler iyi çalışmalar...

Beslenme programım karbonhidratda var ama protein ağırlkıklı fullbody yapmadıgım günlerde hiit cardio yapmaya çalışıyorum. Tekrar sayıları az geldi ama onu arttıcagım bugun var fullbody acayip terliyorum umarım faydasini görürüm. Tavsiyeniz için teşekkürler iyi çalışmalar...
karbonhidrat illaki olacak :) sadece doğru miktarda olmalı ve doğru ürünlerden almalısınız.. onun dışında kardiyo tabiki antrenman günleri dışında yapılabilir fakat ben bi süre sonra ağır geleceğini ve genel kas kazanımını birazda olsa düşüreceğini düşünüyorum.. kendinize çok fazla dinlenme şansı tanımamış olacaksınız.. uzun vadede çok yorar.. split programlar o kadar yormaz belki onlarla bi arada dediğiniz şekilde çalışılabilir ama fullbody ağır bir program hakkıyla yapılırsa :) size de iyi çalışmalar..

StormBlast hocam , upper/lower sistem çalışmaya karar verdim . Konu üzerinden ve birazda kendi düşündüklerimi eklediğim bir program hazırladım . Yorumlarınızı , eksik veya fazla gördüğünüz yerlerin yorumunu bekliyorum .
Upper Body (A)
Flat Bench Press 3x10
Dumbbell Fly 3x12
Barbell Bent Over Row 3x10
One Arm Dumbbell Row 3x12
Military Press 3x10
Lateral Rise 3x12
Barbell Curl 3x10
Hummer Curl 3x12
Lying Triceps Extansion 3x10
Bench Dips 3x10

Lower Body (A)
Squat 3x12
Dumbbell Lunges 3x10
Leg Extansion 3x12
Seated Calf Rise 3x20

Upper Body (B)
incline chest press machine 3x10
Chest Dips 3x10
Pull up 3x10
Reserve Grip Lat Pulldown 3x12
Dumbbell Shoulder Press 3x10
Upright Row 3x12
Wide grip Preacher Curl 3x10
Concentration Curl 3x12
Triceps Straight Pressdown 3x10
Close Grip Bench Press 3x10

Lower Body (B)
Leg Press 3x12
Leg Curls 3x12
Standing Calf Rise 3x15
Romanian Deadlifts 3x10

İlk sayfadaki 5x5 4x8 3x12 programa başladım ve 3. günü tamamladım. bu gün doğru düzgün yürüyemedim. lunge beni bitirdi. 110 kiloyla deadlift yaparken sakatladığım belim bu hafta boş barla deadlift yaparken alarm verdi. sanırım 3-4 ay boş barla devam edeceğim. gelişme olmazsa bırakacağım. sırtım, omuzlarım, alt göğsüm ve özellikle bacaklarım bitik durumda. ömür boyu devam ederim gibi geliyor.
Bir de şu videoyu buldum. Bazılarınız tanıyacaktır. Bu arkadaş eskilerin steroid manyağı, son zamanlarda ise clean giden hatta bildiğim kadarıyla son bir kaç aydır whey bile kullanmayan bir arkadaşımız. powerlifting yapıyor. önceki sayfalarda konuşulan big four dediğimiz hareketlerin çeşitli varyasyonlarla ömür boyu yapılmasının bile iyi bir vücut için yeterli olduğunu söylüyor.

yanlis anlama ama gogusden sonra tricepsden sirttan sonrada bicepsden verim alamazsin eger yeteri kadar agir giriyorsan
Estahfirullah. Akıl akıldan üstündür. Keza bende bu konuda acemiyim henüz. O yüzden görüşleriniz çok kıymetli.
Göğüs çalışırken tricepsler inanılmaz çalışıyor zaten. Tricepse geçmeden önce 5 dakika ara verip sonrasında geçiyorum. Şu ana kadar gayet iyi gidiyor. Aynısını sırt içinde söyleyebilirim. Full body mantık olarak çok aklıma yatmıştı. Keşke istediğim gerilimi alabilse idim.

Çalışacak kas grupları sıralamasında öncelik büyük kas gruplarına verilmeli. Göğüs preslerin arka kolu tahrip edeceği doğrudur, ama bu arka kolda verimli antrenman yapamayacağınız anlamına gelmez, tam aksine yapabileceğiniz en üst düzeyde tahribatla antrenmanı tamamlamış olursunuz. Buna karşılık olarak, göğüsten sonra çalışacağınız pazuyu baz alırsak, aradaki 1 günlük dinlenme ile sırt antrenmanına girmek, destek kas olan pazunun yeterince onarılamamış olmasından dolayı, verimsiz bir antrenman, yeterince tahrip edilememiş bir sırt demek olur.

StormBlast hocam , upper/lower sistem çalışmaya karar verdim . Konu üzerinden ve birazda kendi düşündüklerimi eklediğim bir program hazırladım . Yorumlarınızı , eksik veya fazla gördüğünüz yerlerin yorumunu bekliyorum .
Upper Body (A)
Flat Bench Press 3x10
Dumbbell Fly 3x12
Barbell Bent Over Row 3x10
One Arm Dumbbell Row 3x12
Military Press 3x10
Lateral Rise 3x12
Barbell Curl 3x10
Hummer Curl 3x12
Lying Triceps Extansion 3x10
Bench Dips 3x10

Lower Body (A)
Squat 3x12
Dumbbell Lunges 3x10
Leg Extansion 3x12
Seated Calf Rise 3x20

Upper Body (B)
incline chest press machine 3x10
Chest Dips 3x10
Pull up 3x10
Reserve Grip Lat Pulldown 3x12
Dumbbell Shoulder Press 3x10
Upright Row 3x12
Wide grip Preacher Curl 3x10
Concentration Curl 3x12
Triceps Straight Pressdown 3x10
Close Grip Bench Press 3x10

Lower Body (B)
Leg Press 3x12
Leg Curls 3x12
Standing Calf Rise 3x15
Romanian Deadlifts 3x10

Hareket sayısı fazla gözükse de kesinlikle bilinçli ve doğru hazırlanmıs bir program ancak upper body günlerindeki 10 hareket günlük alman gereken kalori miktarının oldukça artmasına sebep olacaktir çünkü bayağı bir kalori harcatır bu program sana . Bunun dışında haftada 2 kez üst vücut çalıştıracağın için bence hareket sayısı gayet yeterli ki setler de en fazla 3 setten olustuğundan bir problem yasayacağını düşünmüyorum . Son olarak Upper Body B gününde upright row yerine herhangi bir arka omuz veya ön omuz hareketi eklemen daha faydali olur gibi

Hareket sayısı fazla gözükse de kesinlikle bilinçli ve doğru hazırlanmıs bir program ancak upper body günlerindeki 10 hareket günlük alman gereken kalori miktarının oldukça artmasına sebep olacaktir çünkü bayağı bir kalori harcatır bu program sana . Bunun dışında haftada 2 kez üst vücut çalıştıracağın için bence hareket sayısı gayet yeterli ki setler de en fazla 3 setten olustuğundan bir problem yasayacağını düşünmüyorum . Son olarak Upper Body B gününde upright row yerine herhangi bir arka omuz veya ön omuz hareketi eklemen daha faydali olur gibi
hocam ön omuz göğüs çalıştığımızdada çalıştığı için gerek görmemiştim . Yan omuzlar için sadece Upper Body A gününde lateral raise mevcut . O sebeple yan omuzları haftada 2 kez çalışmak için Upright row koymuştum . Bu arada tutuş omuz genişliğinde olacaktı programda belirtmemişim .

Sen bana aklındaki oluşturmak istediğin programi sınırlamadan yaz ben de sana neyi nasıl yaparsan daha faydali olacağını daha açık bir şekilde belirteyim
Yukarıda yazmistim ama arada kaynadı galiba hocam.
Söyle bisey düsündüm hocam.
1.Gün 5*5
Squat
Bench Press
Lat Pulldown
Trapez
Dumbell Shoulderr Press
Triceps Enseye İndiris(Agırlık Plakasıyla)
Barbell Curl

3.gün 4*8
Leg Press
İncline Dumbell Press
Barfiks 3*Çekebildigim Kadar
Trapez
Barbell Military Press
Hummer Curl
Triceps Dips

5.gün 3*12
Dumbell Press
Dumbell Fly
Cable Row(Gögüse)
Dumbell Row
Omuz Yana Açıs
Altarnate Curl
Cable Trceps Pushdown

6.Gün 3*12
Squat
Leg Press
Leg extencion
Leg curl
Calf

Temel amacım hacim. Salona 4 gün gitmem gerektigi icin böyle bişey düsündüm. 2 gün full body 2 gün upper lower. Aklıma en cok yatanda bu oldu. Öyle böyle 1 yıllık gecmisim var sayılır. Su an öncelikli bölgem ise kol çünkü çok geride kaldı. Öneriniz ne olur

Yukarıda yazmistim ama arada kaynadı galiba hocam.
Söyle bisey düsündüm hocam.
1.Gün 5*5
Squat
Bench Press
Lat Pulldown
Trapez
Dumbell Shoulderr Press
Triceps Enseye İndiris(Agırlık Plakasıyla)
Barbell Curl

3.gün 4*8
Leg Press
İncline Dumbell Press
Barfiks 3*Çekebildigim Kadar
Trapez
Barbell Military Press
Hummer Curl
Triceps Dips

5.gün 3*12
Dumbell Press
Dumbell Fly
Cable Row(Gögüse)
Dumbell Row
Omuz Yana Açıs
Altarnate Curl
Cable Trceps Pushdown

6.Gün 3*12
Squat
Leg Press
Leg extencion
Leg curl
Calf

Temel amacım hacim. Salona 4 gün gitmem gerektigi icin böyle bişey düsündüm. 2 gün full body 2 gün upper lower. Aklıma en cok yatanda bu oldu. Öyle böyle 1 yıllık gecmisim var sayılır. Su an öncelikli bölgem ise kol çünkü çok geride kaldı. Öneriniz ne olur

adelante54 ' de program paylasinca seninki yukarıda kalmıs sanırım . Açıkçası upper lower ile full body yi oldukça iyi yerleştirmişsin bir haftaya ancak 1. ve 3. günler Omuz presslerden önce trapez koymussun ki bu omuz presslerden alacağın verimi neredeyse yarı yarıya düşürecektir . Benim tavsiyem ya trapez ile military/ dumbbell presin yerini değiştirmen ya da trapezi tamamen çıkarman ki 1 yıllk birisi için trapez çalışması benim açımdan çok gereksiz olur . Kolun geride kalma sebebi beslenme , genetik , yanlis antrenman vs. gibi birçok sebepten ötürü olabilir ancak genellikle yapılan hata kol gibi küçük kaslardan oluşan bir kas grubu için 3 ' ten fazla hareket girilmesi ve ilk hareket dışındaki bütün hareketlerden düşük verim elde edilmesi oluyor. Sadece birer hareket bile kol için yeterli olacakken 3-5 hareket girmenin hiçbir manası yok. Kolu büyüten şey barbell curl veya pushdownlar değildir , Barfiks-bench press - military press - rowing gibi compound hareketlerdir kolu büyüten o yüzden kolunun büyüyüp büyümemesini çok takma sadece bu temel hareketlerde sürekli kilo artırmayı hedefle

Hocam bu yazdığım program bana hacim , kuvvet kazandırır mı ? Birşey daha kafama takıldı onuda sorayım . Programda Bicepsi mi Tricepsi mi önce yapmalıyım(orada Bicepsi önce yazmışım)? Genelde konu üzerinde triceps bicepsden daha büyük kas grubu olduğu için önce yapılması gerektiği söylenmiş . Kollarımda istediğim düzeyde değil soğukken 35cm. o yüzden özellikle onay almak istedim.

Konuya katkımı bodybuilding.com forumlarında yeni başlayan ve amacı güçten ziyade estetik olanlara en sık önerilen programlardan bir tanesiyle yapayım. Programı kullanmadığımı söyleyeyim ama çok dengeli ve mantıklı gözüküyor, kullananlar da epey memnunlar. Amatör ve birebir olmayan, asıl metindeki anlam karışıklıklarını düzeltmeye çalışan bir çeviri olduğunu baştan söyleyeyim. Derdimi anlatacak kadar çeviririm herhalde :)

“Basit bir başlangıç programı.

Haftada, art arda olmayan 3 gün antrenman yapacaksınız. İlk antrenmanınız ağır antrenman. İkinci antrenmanınız orta antrenman, ağır setler için %10 düşük ağırlık kullanacaksınız. Haftanın final antrenmanı ise hafif antrenman olacak, ağır setler için %20 düşük ağırlık kullanacaksınız.

Her hareket için ağır setlerinizin 1/4'ü ile hafif bir ısınma yapın. Sonra ağır setlerinizin 1/2'si ile orta ağırlıkta bir ısınma yapın. Sonra aynı ağırlığı kullandığınız 2 tane ağır set yapın. Her hareket için bir başlangıç ağırlığı seçin ama hafif başlayın.

Yapacağınız 7 tane egzersiz olacak:

Squat
Bench Press
Bent-Over Row
Barbell Omuz Presses
Stiff-Legged Deadlifts
Barbell Curl
Calf Raise

Programı 5 haftalık döngüler olarak şu şekilde uygulayacaksınız:

İlk hafta 4 seti 8 tekrarla,

İkinci hafta 4 seti 9 tekrarla,

Üçüncü hafta 4 seti 10 tekrarla,

Dördüncü hafta 4 seti 11 tekrarla,

Beşinci hafta 4 seti 12 tekrarla yapın.

Gerekli tekrar sayılarına 5. hafta sonunda erişebildiyseniz kullandığınız ağırlıkları %10 arttırın ve ilk haftadan başlayarak döngüyü tekrar edin. Eğer beşinci hafta sonunda tüm tekrarları çıkartamadıysanız aynı ağırlıklarla dögüyü baştan başlatın. Isınma setleri arasında 1, ağır setler arasında 1.5 dakikadan uzun dinlenme süresine ihtiyaç duymamanız lazım.

Boş günlerde kardio ve karın çalışabilirsiniz."

Bundan sonra sık sorulan sorular bölümü yapmışlar, epey uzun. Aralarından en sık gelebilecek birkaç soruyu ben buradan cevaplayayım. Evet, direkt triceps hareketi yok çünkü bench press ve omuz pressle tricepsler yeni başlayan birisinin ihtiyaç duyacağı kadar çalışıyor. En az 3 dögüyü bitirmeden (5x3, 15 hafta) ekstradan hiçbir hareket eklemeyin.Bundan sonra geri kaldığını düşündüğünüz bölge varsa 1 tane izolasyon egzersizi ekleyebilirsiniz, her döngü için 1 den fazla hareket eklemeyin.5. hafta sonunda bazı hareketlerde tekrarları tamamlayıp bazılarında tamamlayamazsanız tamamladığınız hareketlerde %10 artışla başa dönün, diğerlerinde aynı ağırlıkla. Ve evet, 12 yerine 11 tekrar yaptığınız egzersiz için de artış yapmadan, aynı ağırlıklarla döngüyü tekrar başlatın.

Başlangıç ağırlıklarının nasıl seçileceği sorusu gelecektir, açıklayayım. 10Rm (10 rep max,10 tekrarda kullanılabilen en yüksek ağırlık) değerini bulmanız lazım. Bir günü buna ayırın. Her hareket için 5 tekrarın üzerinde, 15 tekrarın altında yapabileceğinizi düşündüğünüz bir ağırlıkla çalışarak en yüksek kaç tekrar yapabileceğinizi bulmanız lazım. Sonra da burada kullandığınız ağırlık ve tekrar sayısını şurada yerlerine koymalısınız: 1 Rep Max Calculator, 5 Rep Max Calculator, 10 RM, 15 RM Calculator Birimin lbs olması şaşırtmasın, siz kg olarak yazın, sonuç değişmez. Max weight yazan yere kullandığınız ağırlığı, yandaki kutuya da çıkarttığınız tekrar sayısını girip calculate'e bastığınızda aşağıda, “Your 10-rep max is” yazan yerde çıkan değer, ağır setlerde kullanacağınız ağırlıktır. Isınma setlerinde, orta ve hafif günlerde kullanacağınız ağırlığı bundan yola çıkarak hesaplayacaksınız.
Şu programda deadlift yerine ne koyabilirim 1-2 ay deadlift yapamayacağım çünkü ?

Şu programda deadlift yerine ne koyabilirim 1-2 ay deadlift yapamayacağım çünkü ?
Herhangi bir triceps hareketi koyabilirsin[DOUBLEPOST=1414184500][/DOUBLEPOST]
Hocam bu yazdığım program bana hacim , kuvvet kazandırır mı ? Birşey daha kafama takıldı onuda sorayım . Programda Bicepsi mi Tricepsi mi önce yapmalıyım(orada Bicepsi önce yazmışım)? Genelde konu üzerinde triceps bicepsden daha büyük kas grubu olduğu için önce yapılması gerektiği söylenmiş . Kollarımda istediğim düzeyde değil soğukken 35cm. o yüzden özellikle onay almak istedim.
Bu program her ikisini de sana kazandırır ancak beslenmene dikkat ettiğin ölçüde bu programlardan fayda görebilirsin. Ben genellikle biceps calisiyorum ancak ikisinin yerini değiştirirsen seni cok etkileyecek bir fark olacağını düşünmüyorum. Kol ölçüsüne çok takılmamaya çalış , önemli olan aynada elde ettiğin görüntüdür

Herhangi bir triceps hareketi koyabilirsin[DOUBLEPOST=1414184500][/DOUBLEPOST]
Skull Crusher koymaya karar verdim. O zaman programın sırası şöyle mi olmalı?
Squat
Bench Press
Bent-Over Row
Overhead Press
Barbell Curl
Skull Crusher
Calf Raise
[DOUBLEPOST=1414247189][/DOUBLEPOST]şunu da sorayım bu programı 5x5 yapsam olmaz mı ?

Son düzenleme:
(A)
Squat 5x5
Bench 5x5
Row 5x5
Lateral Raise 4x8
Barbell Curl 4x8
Pushdown 4x8
(B)
Deadlift 5/3/1
Ohp 5x5
Chin Up 3xMax
Dumbell Fly 3x8
Hammer Curl 4x8
Alna Press 4x8

18 yaşındayım 1.71 / 70 kgım. Amacım hacim uzun zamandır split çalışıyordum bir değişiklik olsun istedim haftada 3 gün ;
Çarşamba - A
Cuma - B
Pazar - A şeklinde yapıcam yorumlarınızı bekliyorum

Skull Crusher koymaya karar verdim. O zaman programın sırası şöyle mi olmalı?
Squat
Bench Press
Bent-Over Row
Overhead Press
Barbell Curl
Skull Crusher
Calf Raise
[DOUBLEPOST=1414247189][/DOUBLEPOST]şunu da sorayım bu programı 5x5 yapsam olmaz mı ?

Calf Raise dışında 5x5 cok güzel olur bu programa[DOUBLEPOST=1414263704][/DOUBLEPOST]
(A)
Squat 5x5
Bench 5x5
Row 5x5
Lateral Raise 4x8
Barbell Curl 4x8
Pushdown 4x8
(B)
Deadlift 5/3/1
Ohp 5x5
Chin Up 3xMax
Dumbell Fly 3x8
Hammer Curl 4x8
Alna Press 4x8

18 yaşındayım 1.71 / 70 kgım. Amacım hacim uzun zamandır split çalışıyordum bir değişiklik olsun istedim haftada 3 gün ;
Çarşamba - A
Cuma - B
Pazar - A şeklinde yapıcam yorumlarınızı bekliyorum

Göze hos gelen bir program ancak B gününde dumbbell fly yerine herhangi bir incline press koyarsan üst göğüsü de boş geçmemiş olursun

Calf Raise dışında 5x5 cok güzel olur bu programa[DOUBLEPOST=1414263704][/DOUBLEPOST]
Calf Raise hareketini de 4x15 yaparım artık. StormBlast biliyorsun belim acıyor bu sebeple Squatta quadtricepsler yere tam paralel olmuyor ve bu yüzden daha ağır girebiliyorum ama hareketi nizami yapıyorum diyemem. benim bildiğim squatta quadtricepsler yere paralel olmalı. neyse squatı böyle yapmakla ne kaybederim ?

Back
Yukarı