Squat?

Duruşu doğru yap inişi kalkışı tam yap postür düzgün olsun nasıl istersen öyle yap ayak parmağıydı topuktu bir şey fark etmediğini gözlemledim ben hipertrofi için çalışıyoruz ağırlık arttıkça hareket bozulur ama dediğim gibi postür bozulmasın sakatlık olmasın.

Ya ayak parmagımı kırmıstımda orta parmak bir süre ara verdim şimdi eğer yükü topuğa veriyorsak kalkarken başlamayı düşünüom teşekkür ederim:)
Duruşu doğru yap inişi kalkışı tam yap postür düzgün olsun nasıl istersen öyle yap ayak parmağıydı topuktu bir şey fark etmediğini gözlemledim ben hipertrofi için çalışıyoruz ağırlık arttıkça hareket bozulur ama dediğim gibi postür bozulmasın sakatlık olmasın.
aynen nereye ağırlığı verdiğin çok önemli değil postür doğru olduktan sonra.önemli olan doğru yerleri çalıştırmak.zaten hissediyor insan çalışırken nerelerin yandığını :) önemli olan bele yük binmemesi.ayrıca büyük pilates topu ile duvarda squatı tavsiye ederim ilk başlarda.duruşu bozmadan sakatlık riski olmadan yapabilirsin.

Zaten eve dumbell aldım 2çift 2şer kilo ilk ağırlıksız çalışacam alısıncada vucut onlarla calısmayı düşünüyorum şu ayakbileği ve kola takılan ağırlıklar var onlar kaslandırıyormu yani evde pilatesi onlarsız mı yapsam daha cabuk etkı görürüm onlamı yapsam görürüm? Bu arada teşekkür ederim ikinizede:)

Vücut alışıncadan kastettiğini anlamadım ama vücut hareketi ezberlemişse (bench sehpası evim gibi geliyorsa hep ilk hareketim olmuşsa ve ağırlıkları çok normal indirip kaldırıyorsam) değiştirirdim. Lunge hareketine bak çok iyi bir hareket o da. 2 kiloyla da yapılır kolay gelirse çok tekrar yaparsın. Beni bitiren squat deadlift lunge 3lüsüdür. Plates bilmem hiç yapmadım ama benim de fonksiyonel çalışırken ağırlık taktığım oldu benim için onlar kalori yakıyordu crossfitin yoğunluğunu arttırıyordu. Ama kaslanmak bilemiyorum?? Para verip alacaksan alma boşuna para verme kullanım alanı sınırlı olacaktır salondakini kullanıyordum ben. Çok yemek ye çok uyu kas kütlesi elde edersin.

Aynen bu egzersiz yaparken fln ayakbileklerıne takılıyormuş falan önce evde kendım yapcam bi süre evet lungeyi biliyorumda direk parmağa yük biniyo onu yapamam o yüzden yenıden sakatlabilir parmak diğerlerınde sorun yokta

Aynen bu egzersiz yaparken fln ayakbileklerıne takılıyormuş falan önce evde kendım yapcam bi süre evet lungeyi biliyorumda direk parmağa yük biniyo onu yapamam o yüzden yenıden sakatlabilir parmak diğerlerınde sorun yokta
pilates sakatlık riskini azaltıyor vücuda katkısı çok iyi bence.sadece ağırılık çalışmasıyla aynı gün olmadan yapabilirsin bence.ama squat sadece bacak kalça ile kalmıyor kısmen bile olsa tüm kasları etkiliyor.gelişime büyük katkısı var kesin tespitim bu:)

pilates sakatlık riskini azaltıyor vücuda katkısı çok iyi bence.sadece ağırılık çalışmasıyla aynı gün olmadan yapabilirsin bence.ama squat sadece bacak kalça ile kalmıyor kısmen bile olsa tüm kasları etkiliyor.gelişime büyük katkısı var kesin tespitim bu:)
Aynen yarın başlicam bende pilates,squat fln ama sıkıntı şu ki mucize bekleorum o fotolardaki gibide çok sarkık ve yumuşacak düz sülülitli bir popo düşünün işte bunu toplamam ne kadar zaman alır yani 1ayda challenges squat yazıyor ama benim öyle olmam için 1yıl falan gerekir heralde diye düşünüyorum Çok fena ya:/ mayısa kadar evde devam edeceğin ayagım iyice toplayınca salonada giderım bilmiorumki salondaki aletler olmadan evde yapacagım egzersızler ne kadar işe yarar

Aynen yarın başlicam bende pilates,squat fln ama sıkıntı şu ki mucize bekleorum o fotolardaki gibide çok sarkık ve yumuşacak düz sülülitli bir popo düşünün işte bunu toplamam ne kadar zaman alır yani 1ayda challenges squat yazıyor ama benim öyle olmam için 1yıl falan gerekir heralde diye düşünüyorum Çok fena ya:/ mayısa kadar evde devam edeceğin ayagım iyice toplayınca salonada giderım bilmiorumki salondaki aletler olmadan evde yapacagım egzersızler ne kadar işe yarar

o fotolar gerçeği tamamen yansıtmaz geneli fotoşoplu zaten. 1 ay gibi bi sürede mükemmel bi beslenmeyle bile o değişimin yakalanabileceğini düşünmüyorum. ama sen 1 ayda mutlaka bacak ve kalçada toparlanma ve sıkılaşma görürsün merak etme

Squat'ta dizlerini korumak için ağırlığı ayak tabanının dışa bakan kısımlarında hissetmelisin. Bu dizlerinin içe kapanmasının önüne geçer.

Bugün başladım
x15 sumo squat
x15 basic squat
x10 2kg lık tek dumbella
x10 4kg lık yanlarda dumbella yaptım şunu uygulamayı düşünüyorum ama sorun şu ki haftasonları çalışıyorum ev dolu oluyor vs derken haftanın 5günü yapıp haftasonları 2gün rest yapsam bir sıkıntı olurmu?

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    120,7 KB · Görüntüleme: 492
Sunum icin hazirlanmis resim gibi bir beklenti ile bu programa girmeyi dusunmediginizi dusunuyorum, sacma sapan bir egzersiz yapisi tekrar sayilarinin duzenlenme seklinde hicbir bilimsel dayanak yok ayrica bu denli tekrar yapilan veya yapilmasi gereken bir calisma sekli de yok, hakkiyla yapacaginiz 3-4 set ve 8-12 tekrar araligi uzun yillar yeterli olacaktir, yukarida calisma seklinin gecerli oldugunu kabul etsek bile eklemlere bindirecegi stres sakatliga davetiye cikartir, diger sorunuz icin birgun calisip birgun calismamak veya iki gun calisip birgun calismamak seklinde olmasi su an sizin icin daha iyi yani pazartesi sali persembe cuma calismaniz yeterli, haftasonu yine rest yapabilirsiniz.

Sic Semper Tyrannis

Sunum icin hazirlanmis resim gibi bir beklenti ile bu programa girmeyi dusunmediginizi dusunuyorum, sacma sapan bir egzersiz yapisi tekrar sayilarinin duzenlenme seklinde hicbir bilimsel dayanak yok ayrica bu denli tekrar yapilan veya yapilmasi gereken bir calisma sekli de yok, hakkiyla yapacaginiz 3-4 set ve 8-12 tekrar araligi uzun yillar yeterli olacaktir, yukarida calisma seklinin gecerli oldugunu kabul etsek bile eklemlere bindirecegi stres sakatliga davetiye cikartir, diger sorunuz icin birgun calisip birgun calismamak veya iki gun calisip birgun calismamak seklinde olmasi su an sizin icin daha iyi yani pazartesi sali persembe cuma calismaniz yeterli, haftasonu yine rest yapabilirsiniz.

Sic Semper Tyrannis
Bir ara yine denemiştim 100e kadar çıkabildim 100den fazlası nasıl oluyor anlamış değilim .s

Nasil olmasindan ziyade asil soru olmasi ne ise yarar veya olmasi gereklimi? Bu sorularin cevabi net bir sekilde hayir.

Sic Semper Tyrannis
Evet o çok aklıma takılmıştı benim çünkü sadece squat yapmıyorum buna ek diğer but exercises da buradan birisi tavsiye etmişti 15dk lık bir vıdeo yine o kısımları çalıştırıyor tamamen Birde bi sorum daha var illa istedıgım gelısmenın olması için salona gitmem gerekirmi yani orada da aletler falan varya agırlık koyup kaldırıyoruz sonucta evde sadece squat yaparken dumbell kullanıyorum?

Evde calisiyordunuz sanirim ekipman olarak nelere sahipsiniz su an?

Sic Semper Tyrannis
4kg lık dumbell aldım dün aslında ben daha ağır alacaktım ama erkek arkadaşım bayan için yeterli dedi onun dışında pilates lastiğim var decathlonda şey gördüm ayak bileklerine ve kollara agırlık takılıyor 2kg"lık ondan almayı düşündümde aldırtmadı onun sıkılaşmada bir faydası olurmu?doğrusunu soylemek gerekırse bundan 1ay önce salona gidiyordum sonra sol orta ayak parmagımı kırınca alçıdır ağrıdır iyileşme süreci derken şuan 4hafta oldu o yani o yüzden eskisi gibi uzun yürüyüş koşu yada lunge tarzı hareketler yapamıyorum mecburen evde kendım ayagıma göre zorlamıcak hareketler yapıyorum atel var tabi parmagı kıvırmım dıye yaparken takıyorum nolur nolmaz bu squatıda ondan sorduydumda parmağa yük binmediği için sorun yaşamadım neyseki dedıgınız yerlere yüklendim

Back
Yukarı