Spora nasıl baktığına , hedefine bağlı böyle soruların cevapları o kadar kısıltı şıklarla cevaplandırılamaz.
Spor salonu içinde neler barındırır :
-Ekipman Avantajı.
-Antrenör Progaram oluşturur.
-Spor salonun lükstür , havuz , sauna vbz etkinlik beraberinde götürüyorsundur.
-Spor salonuna bir partnerle gidiyorsundur , eşin , arkadaşın , sevgilin vbz bundan mutlusundur.
-Disiplinli olmanı sağlıyordur , salon.
-Vbz bir çok daha kişiye özel özellik eklenebilir.
Spor salonu yerine evi tercih etmek.Öncelikle evi tercih ediyorsanız vücut geliştirme sporu amaçlanıyorsa eve ağırlıklar dumbell-halter barı , bench sehpası , barfiks aleti tarzı şeyler gerekebilir , bunlar için yer , para vbz.Ayrıca evde program oluşturma işini üstlenmeniz gerekir , hedefinize en uygun antremanlarla yaklaşmayı bulmanız , doğru program -hareket nizamiliği gibi sorunlar yaşanabilir.Salonda-Evde yapılabilir.
Ama amacınız evde p90x tarzı fitness programları yaparak hafif hafif ilerleyip bu işe kondisyon ile girmekse daha az ekipman ile başlanabilir.Daha az ekipmandan kastım , dumbell-şınav bar-barfiks barı yeterlidir.Hazır bir programla ilerlersiniz verdiğim örnekteki gibi Tony Horton bu p90x programını oluşturan kişidir haftalık uygulanımı ayarlamıştır vbz.Beslenme-Antreman program sorunu kalkar.Evde-Salonada yapılabilir.
Amaç street workout & calisthenics ise barfiks barı , dips barı antremanlarınzıın büyük çoğunluğunu kaplıcağından aşırı bir ekipman açığınız olmaz.Sorun bu sporu araştırmak , program oluşturmak , ilerlemek , hareket formları ile başlar öğrendikçe yaptıkça ilerlersiniz.Evde-Sokakta-Salonda yapılabilir.
Amacınız güç çalışması strongerman veya başka bir spor olan güçlenmeye yakın powerliftings bunlar ve halterci olmak mantıklı şeyler profesyonel kişilerle çalışmalıdır formlarını , anterman mantıklarını kolay kolay çözemezsiniz.Bunu o dalda antrenör bilgisine sahip kişilerle çalışmalısınız.
Burda benim ev-salon karşılaştırması olarak şahsi görüşlerimi görüceksiniz.Bu spora ilk salonda başladım.Sonra ki zamanlar evde devam ettim.
Evin bana avantajları nelerdi derseniz :
-Evde çalıştığım için daha rahattım başka bir antrenör , sporcu olmadığından
-Kendi programımı oluşturmak konusu , bu konuda çok fazla okudum , araştırdım kendim amacıma yönelik daha iyi adımlar atabileceğimi düşündüğüm için bu konuda eminim.
-Antreman saatimi çok rahat istediğim zamana ayarlıyabiliyorum.
-Evde , ailem ne yaptığımdan daha rahat emin oluyor
-Evde hareket formlarını geliştirmek konusunda rahatım(Street workout olarak) barda istediğim kadar çalışma deneme yapabiliyorum.
-Vbz. daha şeyler oluşturulabilir.