Sizce En Gerekli Olan Supplementler Neler?

Sizce En Gerekli Olan Supplementler Neler?

• Total voters
    2.377
arkadaşlar ben dexter jackson a katılıyorum...amaç bence ne için hangi supplement olamalı.irileşmek için bence gainer...orta seviye sonrası yağsız kas gelişimi için whey protein.neden çünkü alt yapın yoksa whey protein hiç bi işe yaramaz..fazlasını direkt tuvalete bırakırsın.bide güç için creatin ama belirli periyodik dönemlerde...ha ayrıca birde amino acid var.buda kas onarımı için çok önemli..içindeki aminolar protein tozundada var.seçim kişiye kalmış...yani benim tercihim creatin+gainer+amino acid...

Ben amino asit diyorum arkadaşlar, ağır ve sık idman yapıp gelişimimiz hızlandırmak için kas onarımı ve gelişimi için şart, bence amino asit whey proteinden de daha iyi, kullanımı da pratik antrenman biter bitmez suyla yutuyorsunuz, işyerine ve heryere yanınızda götürebiliyorsunuz esasında bence whey proteinin yerini bile tutabilir tabi beslenmeyide çok fazla sallamamak koşuluyla.
bende katiliyorum cantaura!!!protein elbette gelistirir ama amino asidin verdigi etki farkli..o her sporcuya lazim zayifina sismanina yada bulkuna definasyonlusuna....weightlifter

ya ben de whey dedim ama , proteini doğal yollardan fazlasıyla temin ettiğim için , glutamin yada aminoasit almam daha önemli asılnda benm

amino asit cratein icerdiginden enerji yapıyor
ama gainer da define bi vucudu yaglandırırmı diye düşünmek geliyor içimden
bu durumda ikisini kombine almak yararlıdır...

amino asit cratein icerdiginden enerji yapıyor
ama gainer da define bi vucudu yaglandırırmı diye düşünmek geliyor içimden
bu durumda ikisini kombine almak yararlıdır...

amıno asıtın creatın ıcerdıgını ılk defa senden duydum,nasıl oluyor o acıklarmısın.

madem ıstedıgın creatın o zaman saf creatın al,madem yaglanmak ıstemıyorsun o zaman gaıner yerıne proteın al.:)

biraz zahmetli de olsa proteinleri ve iclerindeki aminoasitleri dogal yollardan alabilme sansimiz var, nitrik oksitte bu sans yok

arkadaslar konuyu dagitma amacinda degilim ama supplement manyagi amerikalilara gore aplodan hic de soylediginiz gibi ahim sahim bir urun degil, adamlar normal dozun iki katini kullanarak 2. kutuda anca hafiften etkiler gormusler ve 10 kisiden neredeyse 6-7 si bu urunden memnun degil.
aklinizda olsun :)

Bence de whey protein. Cunku yogun tempoda bir insanin 3 saatte bir 35 gram protein almasi cok zor. Whey protein hic degilse eksigi gedigi kapatiyor. Digerlerinin hepsi yardimci bence, hic biri sart degil. Eski yunanlilar da iriydi, onlarin zamaninda glutamine, creatine mi vardi sanki?

amino asitte cretain yok dogru zaten
bana kalırsada amino+cretain uygun.

merhaba arkadaşlar. ben aşşağıdaki kürü uyguluyorum. acaba eksiklerim veya fazlalarım nerelerdir? kilo 85. boy 175. kaslı bir vücudum var.

antreman günü
---------------

- antremandan 2 saat önce
2 ölçek whey gold

- antremandan 45 dk önce
1 çay kaşığı creatin
3 gr bcaa, 3 gr glutamine, 3 adet amino 2222

- antreman hemen sonrası
2 ölçek whey gold
1 çay kaşığı creatin, 3 glutamine

-antreman 45 dk sonrası
3 gr bcaa, 3adet amino 2222, 3 glutamine

- uyumadan önce

2 ölçek whey
1 glutamine

----------------------------------------------

dinlenme günü
---------------
sabah
-------

2 amino 2222, 1 ölçek whey protein,
2 glutamine

akşam
-------
2 amino 2222, 1 ölçek whey protein,
2 glutamine

Whey proteini...

proteini baska kaynaklardan alabilirsin, ancak glutamini kreatini, amino asitini zor alirsan diyen arkadaslar var tabi...

ancak bence vücudun supplemente en gerek duydugu zaman katabolik durumlardir (sabah kalkinca ve idmandan sonra)...bu durumlarda özellikle de idman sonrasinda kasa cabuk ulasacak protein kaynagi olarak ya peyniralti suyu iceceksin ya da whey ... ben ikincisini tercih ederim ..

anak su da bir gercektir yilin 365 günü whey kullanilmaz..hatta proflar bile 3 ay kullanip ara verir... o ara zamanlarinda da en gerek duydugum supplement glutamin...

siralarsam

1. Whey
2. Glutamin
3. Amino Asit, Kreatin,

Back
Yukarı