Ses Tonu Ve Bodybuilding

Merhaba arkadaşlar,

Yaptığım bir arama sonucunda forumda hormanların artmasıyla vücut geliştirme sporuyla beraber sesin kalınlaştığını öğrendim. Ayrıca aynı yerde doğal olarak yapanlarda böyle bir şeyin olmadığını da okudum.

Protein tozu-barı kullananlar da doğal olarak bu sporu yapan biri olarak sayılabilir mi ve vücut geliştirmenin ses tonuna etkisi nelerdir, kullanılan supplementlerle birlikte?

Testosteron kadınlarda ses kalınlaşması vs. gibi etkiler gösterebilir fakat erkeklerde öyle aşırı ses değişimi gibi şeyler olmaz.

Supplement kullanımıyla da böyle şeyler olmaz.

Bence esas, body yaptıkça kişinin kendine güveni artıyor, konuşması ses tonu daha oturaklı oluyor, etki burada.

Onun dışında, yıllarca body yapan bir adamın hormonunun artmasından dolayı sesi kalınlaşacak olsa bile bu ihmal edilecek derecede azdır veya yoktur.

ergenlkikte aşırı testosteron alımı ile mümkündür fakat ergenlik sonrası kürlerde bu oran çok çok düşüktür

ama bayanlarda olmaması mümkün değildir kesin olur a olmayanda olur ama genelde onlar fitness modeldir :)

ek besinler ise asla böle bir etkiye yol açmaz

steroidlerde dediğim gibi çok düşük oranda buna neden olur

Açıkcası ben de ne yapacağımı bilmiyorum kararsız kaldım diyebilirim. Protein tozu kullanmak istiyorum ama öyle bir ihtimal varsa dahi risk almam istemem.

Kadınlarda androjen reseptörleri daha bakir olduğu için, testosteron alımıyla ses tonunda dramatik değişiklikler olabilir ama bu durum erkekler için pek de geçerli değil.

Onu bilmiyorum da basketbolcuların ses tonu ve konuşması çok acayip oluyo

bssketbolcular GH alıyorlar bildiğim kadarıyla ergenlikte, hepsi de olmasa alan var. Ona bakarsak, ağırlık yapınca çene de testosteron sayesinde büyür deniyor enine, doğru mudur?!

bssketbolcular GH alıyorlar bildiğim kadarıyla ergenlikte, hepsi de olmasa alan var. Ona bakarsak, ağırlık yapınca çene de testosteron sayesinde büyür deniyor enine, doğru mudur?!

hayir degildir testo yada baska bir anabolik tbi gh benzerleri haric ergenlik sonrasi sekilsel yapida degisiklige yol acmaz

ama ergenlikte yuksek hormonal seviye erkeksi yapiyi ve gorunusu arttirir

hayir degildir testo yada baska bir anabolik tbi gh benzerleri haric ergenlik sonrasi sekilsel yapida degisiklige yol acmaz

ama ergenlikte yuksek hormonal seviye erkeksi yapiyi ve gorunusu arttirir

Hocam biraz fazla kuruntu yapıyorum belki de şimdiden rahatsız ettiğim için özür dilerim. Ancak bu protein tozlarıda ergenlikte böyle bir etki yapar mı?

Hocam biraz fazla kuruntu yapıyorum belki de şimdiden rahatsız ettiğim için özür dilerim. Ancak bu protein tozlarıda ergenlikte böyle bir etki yapar mı?

ooooowwww pardon ben acıklamayı keske acsaydım ustte de uzamasaydı bu kadar kızıcaklar şimdi sana :)

bak tozlar aminolar yada ne bilim bak dırek ornek verım forumun sponsoru var ya supplementler.com ordan aldıgın hersey ek besındır onlar baya takvıyedır yanı hormon degıldır sadece konsantre urunlerdır yanı bır zrarları yan etkılerı asla yoktur . doğaldırlar rahatlıkla alabilirsin

steroıdler bole seyler yapar yanı testosteronlar yada mesela primobolan falan yanı iğneler öle düşün :)

Back
Yukarı