Sağlıklı Yumurta Hazırlamak

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve xxalta tarafından 31 Mart 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 63 üye.
  1. Sahmeran_Tr
    Offline

    Sahmeran_Tr Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2010
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yumurtayı tavada yapabilmek için tavaya az biraz yağ dökmek gerekmez mi yapışmaması için?
     
  2. residente_calle
    Offline

    residente_calle Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    301
    Beğenileri:
    75
    Ödül Puanları:
    38
    Evet, çok az da olsa (tırnagın yarısı) tereyagı koyuyorum ben.

    Yumurta sarılarını eger cevrenizde köpegi olan birileri varsa verebilirsiniz, ben komsunun köpegine yediriyorum iyi de oluyo ama abartmamak lazım köpek bugunlerde azmış kudurmuş mahallenin genc delikanlılarına (golden delikanlılarına) sarkıyomuş komşu da benim yumurtalardan oldugunu iddia ediyo :D
     
  3. Sahmeran_Tr
    Offline

    Sahmeran_Tr Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2010
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yumurtanın beyazını tamam tüketmeliyiz de sarısını hiç mi yemeyelim?
     
  4. Petrucci
    Offline

    Petrucci Üye

    Katılım:
    20 Kasım 2009
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    38
    Arkadaslar, ben sabahları lor peyniri ve yumurta akıyla tavada omlet yapıyorum : Tadı da çok güzel oluyor. Tavsiye ederim.

    Bu arada bıldırcın yumurtasının özel bir pişirme yöntemi var mıdır bileniniz var mı?
     
  5. Sahmeran_Tr
    Offline

    Sahmeran_Tr Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2010
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yumurtanın beyazını tamam tüketmeliyiz de sarısını hiç mi yemeyelim?
     
  6. Vikernes
    Offline

    Vikernes Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Ben sarı beyaz ayırmadan bütün götürüyorum günde 5 tane. Yakında arttırıcam. İçim dışım Yumurta oldu.
     
  7. murad1
    Offline

    murad1 Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Yarım litre yumurta akında 47 gram mı protein var?
     
  8. virtue
    Offline

    virtue Üye

    Katılım:
    24 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    verdiğin bilgiler için teşekkürler:)
     
  9. ege_2048
    Offline

    ege_2048 Üye

    Katılım:
    7 Ocak 2009
    Mesajlar:
    130
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaslar sarisinin sucsuz oldugu kanitlandi hatta bu forumda da var gunde 3 tane tam yumurta cok rahat yenilebilir aksi dusunce hurafeden ibaret. Bende sabah 2 tam yerim bazen 1 tam da gun icinde yerim. Yumurtanin hakiki ve kaliteli proteini beyazinda degil sarisindadir. Google yazin gorursunuz bunu o yuzden 5-6 sadece beyaz yiyen arkadaslar maalesef tam verim alamazlar. Onun yerine 2-3 tam yiyin cok daha etkili olacaktir. Bu arada yumurta rafadan yenmelidir. Beyaz kismi pistikce icteki sariya zarar veren bir madde olusur o yuzden ben kaynamaya basladiktan 30-60 saniye sonra aliyorum yumurtlarai. Kucukken annelerimizin yaptigi gibi birazini soyup cay kasigi ile yiyiorum icin ve cok lezzetli oluyor. Hatta bu sekilde bazen lorlada karistiriyorum.
     
  10. metallica
    Offline

    metallica Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2009
    Mesajlar:
    476
    Beğenileri:
    93
    Ödül Puanları:
    38
    ya arkadaşlar sormak istediğim bir şey var bir yumurtanın kolesterol oranı nedir günde 5 tane yiyordum ve annem sağlıkçı bana o kadar yersen kolestrol ve tiligırisitin yükselir vs. bir şeyler soyledi korktum açıkçası
     
  11. mertarif
    Offline

    mertarif Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    mühendis
    Yer:
    ist
    Bir proteinin işlevi, (yiyecek olarak servis edildiği zaman hariç) kesinlikle onun üç-boyutlu yapısına bağlıdır. Etmenlerin bir miktarı bu yapıyı bozabilir böylece protein denatüre olur.
    • pH daki değişim (asitlik)
    • tuz konsantrasyonundaki değişim
    • sıcaklıktaki değişim (pişirme)
    • indirgen etmenlerin varlığı (beyazlatıcı gibi)
    Bu etmenlerin hiçbiri peptit bağları kırmaz, bu nedenle bir proteinin birincil yapısı denatüre olduğu zamanda genellikle bozulmadan kalır. Bir protein denatüre olduğu zaman, kendi fonksiyonunu kaybeder. Denatürasyon, proteinin bağ yapısının bozulması.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 08:34 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 08:20 ----------

    protein cetvellerinde verilen yumurtada protein oranları ile günümüz fabrikasyon üretim( kısa sürede çok verim) yumurtaların protein değerlerinin aynı olmayacağını da bilmek gerek.
     
  12. mertarif
    Offline

    mertarif Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    mühendis
    Yer:
    ist
    Denatüre proteinler baz
    ı fiziksel ve kimyasal özelliklerini kaybederler. Ancak peptid

    ba
    ğlarına hala sahip olup besin değerini kaybetmez. Yani pişirilmiş yumurta ile çiğ yumurta arasında önemli bir biyolojik yarayışlılık farkı yoktur. Protein değeri azalmasın diye az pişmiş yumurta yemenin bir manası yok. Ancak şöyle bir durum söz konusu: denatüre olmuş yani kimyasal yazpısı bozulmuş proteinlerin enszimler tarafından aminoasitlere parçalanması daha zordur. Bu da daha zor sindirilmesi demektir. Not:
    Denatürasyon olay​
    ı proteinlere has ve proteinlere farklı derecelerde etkili olan bir
    olayd
    ır. Dondurulmuş gıdaların çoğunda proteinler kısmen denatüre olur ve dengeleri

    bozulur. Bu konserve edilmiş gıdalar için de geçerlidir. Tasze balık yediğinizde dondurulmuşa nazaran daha kolay sindirirsiniz.
    detaylı bilgi: http://cygm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/kursprogramlari/gida/moduller/proteinlerin_ozellikleri.pdf
     
  13. eliasodd
    Offline

    eliasodd Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    46
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Köy yumurtası ile fabrikasyon üretimi yumurtalardaki protein farkının sebebi nedir peki? Kullanılan yemler mi, doğal ortam mı? İkisini de tavuk yumurtlamıyor mu sonuçta?
     
  14. mertarif
    Offline

    mertarif Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    mühendis
    Yer:
    ist
    *kuluçka süresi
    *yemleme

    -annenin hamilelik süresince neden sağlıklı beslenmesi gerektiğini düşünürsek aynı mantığı bu konuya da uyarlayabiliriz bence.
     
  15. atoaga
    Offline

    atoaga Üye

    Katılım:
    1 Ocak 2010
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Sorumun cevabını bulamadımda ben şimdilik günde 4 yumurta yiyorum(sarısıyla) ama antrenmam yapmadığım günlerde yiyorum bu gereklimi yoksa zararlımı?
    Not: Sadece sabahları 4 yumurta antrenman sonrası değil

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:37 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:39 ----------

    Özür diliyorum buldum cevabını hergün yiyorum artık :D
     
  16. Stronger1
    Offline

    Stronger1 Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2010
    Mesajlar:
    68
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    dostum bu resimde amino asit dağılımları gösterilmiş acaba her besinin amino asit dağılımını nasıl öğrenebilirim süt,yoğurt,ton balığı,peynir deki değerleri
     
  17. çakebey77
    Offline

    çakebey77 Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2010
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Yayıncılık
    Yer:
    İstanbul
    Sabahları yuurta yediğimiz bozuk olup olmamasına dikkat edelim arkadaşlar. Bu sporda biliyoruz ki yumurta'nın besin değerleri hepimiz için çok önemli. Bu arada bilen arkadaşlar vardır. Yumurta'nın bozuk olduğunu nereden anlarız diye ?

    1-) Yumurtayı kaynattığınızda altında boşluk olmayacak ve morarmalar olmayacak.
    2-) Yumurtayı haşladığımızda sarısı beyazıyla bir olacak. Yani dağılmayacak beyazından.

    Dipnot: Eğer yumurtayı fazla kaynatırsakta morarmalar olabilir..
     
  18. DeaqLe
    Offline

    DeaqLe Üye

    Katılım:
    8 Haziran 2010
    Mesajlar:
    241
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Artvin
    Arkadaşlar bu konuda bir sorum var ;

    Market yumurtalarıyla , günlük köy yumurtaları arasında büyük farklar var mı (besin değerleri açısından) ?
     
  19. deniz68ruhu
    Offline

    deniz68ruhu Yeni Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2010
    Mesajlar:
    329
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Gazeteci, Araştırmacı
    Yer:
    İstanbul
    mertarif sorduğun soruya yukarıda cevap vermiş ve evet vardır:

    *kuluçka süresi
    *yemleme

    -annenin hamilelik süresince neden sağlıklı beslenmesi gerektiğini düşünürsek aynı mantığı bu konuya da uyarlayabiliriz bence.


    Bu arada yazın nasıl yiyeceğiz o kadar yumurta biliyorsunuz yazın yemek sağlıklı değildir.

    Ayrıca ben hiç yemiyorum ama kaslarım çok hızlı gelişiyor bunun sebebi ergen olmam galiba ama boyum da hızlı uzuyor kısacası her şey süper :)
     
    DeaqLe bunu beğendi.
  20. DeaqLe
    Offline

    DeaqLe Üye

    Katılım:
    8 Haziran 2010
    Mesajlar:
    241
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Artvin
    Çok büyük fark oluşur mu diye soruyu sordum.Bilgilendirdiğin için teşekkürler .
     

Sayfayı Paylaş