Sahmeran_Tr
Üye
Yumurtayı tavada yapabilmek için tavaya az biraz yağ dökmek gerekmez mi yapışmaması için?
Yumurtayı tavada yapabilmek için tavaya az biraz yağ dökmek gerekmez mi yapışmaması için?
Lick Yumurta Akı likit ürününü kullanıyorum, pastörize. Günde 500 ml tüketiyorum, o da sanırım yaklaşık olarak 47 gram yumurta proteinine eşdeğer. Mükemmel bir ürün.
Bir proteinin işlevi, (yiyecek olarak servis edildiği zaman hariç) kesinlikle onun üç-boyutlu yapısına bağlıdır. Etmenlerin bir miktarı bu yapıyı bozabilir böylece protein denatüre olur.
Bu etmenlerin hiçbiri peptit bağları kırmaz, bu nedenle bir proteinin birincil yapısı denatüre olduğu zamanda genellikle bozulmadan kalır. Bir protein denatüre olduğu zaman, kendi fonksiyonunu kaybeder. Denatürasyon, proteinin bağ yapısının bozulması.
- pH daki değişim (asitlik)
- tuz konsantrasyonundaki değişim
- sıcaklıktaki değişim (pişirme)
- indirgen etmenlerin varlığı (beyazlatıcı gibi)
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 08:34 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 08:20 ----------
protein cetvellerinde verilen yumurtada protein oranları ile günümüz fabrikasyon üretim( kısa sürede çok verim) yumurtaların protein değerlerinin aynı olmayacağını da bilmek gerek.
mertarif sorduğun soruya yukarıda cevap vermiş ve evet vardır:
*kuluçka süresi
*yemleme
-annenin hamilelik süresince neden sağlıklı beslenmesi gerektiğini düşünürsek aynı mantığı bu konuya da uyarlayabiliriz bence.
Bu arada yazın nasıl yiyeceğiz o kadar yumurta biliyorsunuz yazın yemek sağlıklı değildir.
Ayrıca ben hiç yemiyorum ama kaslarım çok hızlı gelişiyor bunun sebebi ergen olmam galiba ama boyum da hızlı uzuyor kısacası her şey süper![]()