Süt ne kadar sağlıklız ise ürünleride o oranda sağlıklı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

heldic

forum Kurdu
Her canlının sütü bebeğine özeldir. Bu özellik, türünün farklı olmasından kaynaklanır. İnsan için bu farklılık, üstün olan beyin özellikleriyle ilgilidir.
Doğduğumuz andan itibaren gıda olarak aldığımız ilk besin, süttür. Doğal olan budur. İnsan yavrusu en az 1 yıl anne sütü almalıdır. İlk 6 ay su almadan sadece anne sütü yeterlidir. Anne sütü içeriğinde bulunan maddeler, bebeklerin beyin gelişimi için gereklidir. Hayvanların sütleri bu ihtiyacı karşılayamaz.
İnek sütü, pastörize-homojenize edilerek mikroplardan arındırılması amaçlanır. Bu işlem sırasında, sütün sindirimi için gerekli olan kimi maddeler kaybolur ve yararlı bakterilerde ölür. Her gıda ürünü gibi süt de doğal yapısıyla, bir bütün halinde alınmalıdır. Pastörize edilmiş ve yağ içeriği azaltılmış süt, doğal değildir.
Pastörizasyon işlemi tüm bakterileri öldüremiyor. Örneğin; Paratifo B, büyük ve küçükbaş hayvanlarda %40 oranında bulunan bir mikroptur (basil). Hayvanlar bu mikrobu taşıyor ve insanlara bulaştırıyor. Önemli bulaştırma yolu ise pastörize olan sütler. ABD'nde her 100 süt kutusunun 3'ünde bu mikroba rastlanmış1. Bu oran ülke gelişme düzeyi azaldıkça artıyor. ABD Tarım Bakanlığı verilerinde, bu mikrop ile hayvanlarda %22-40 oranında bir çeşit barsak iltihabı geliştiği, aynı tür iltihabın insanlarda görülen Kron (Chron) hastalığına eşdeğer olduğunu belirtiliyor. Diğer bir yayın, paratifo B enfeksiyonun chron hastalığı ile yakın ilgisi olduğunu belirtiyor.2
Çocuklarımızın içerek büyüdüğü, temel besin maddelerinden biri olarak kabul edilen ve pastörize edildiği halde hastalık bulaştırabilen sütün; ömür boyunca sürebilen barsak enfeksiyonuna ve beyin hastalığına yol açma olasılığı bulunuyor. Nöroloji bilim dergisinde, paratifo B enfeksiyonunun beyinde hastalıklara yol açabileceği konusunda bir makale yayınlanmıştı.3
Doğal ortamında inekler, yeşil bitkiler yiyerek beslenirler. Ancak besi çiftliklerinde yedikleri besinler çogunlukla ot değil, hububatlardır. Yenen tek tip besin maddeleri; süt içeriğini değiştirir, doğallığını bozar.
Süt üretiminin mekanik hale gelmesi, hayvan sağlığı için kullanılan ilaçlar, süt üretimini arttıran hormonlar, hayvanların beslenme tarzı, dar alanlarda beslenmeleri sonucu bulaşıcı hastalıklara kolay yakalanmaları ve bunu süte bulaştırmaları, pastörizasyon işlemi ve diğer işlemler, doğal olması gereken süt üretim zincirini bozan halkalardır.
İnek sütü ile ilgili yapılmış bilimsel çalışma sonuçlarını gözden geçirelim:






İnek Sütünün Olası Zararları


Sütün, alerji, astım, uyku bozuklukları ve migren hastalıklarının gelişmesinde önemli rolü olabilir.4,5
Sütün; kan kaybı, çocuklarda şeker hastalığı, kalp hastalıkları, damar hastalıkları, artrit, böbrek taşı, depresyon, sinirlilik hali oluşmasında katkıları vardır.6
Süt; çocukların en az %50'sinde gıda alerjisine neden olur. Çocuklarda görülen alerjik durumlarda sadece süt alımının kesilmesi ile belirgin fayda sağlanır.7
Hazır mama ile beslenen bebeklerde 3 ay içinde, vücudun süte karşı antikor ürettiği görülmüş.8,9 (Vücut; süt ürünleri içeren mamanın içeriğinde bulunan kimi maddeleri, zararlı olarak görüyor ve onlara karşı antikor üretiyor)
Yukarıda yer alan örnekler alerji kökenli hastalıklar için verilmiştir. Sütün zararlarını konu eden bilimsel yayınlar, bir kitap oluşturacak kadar çoktur.
Tablo’da, tüketilen kalsiyumdan zengin süt proteinleri ile 55-64 yaş arası ölüm oranları karşılaştırılıyor. Kalsiyumdan zengin süt proteinleri tüketim oranı arttıkça, ölüm hızı da artıyor (peynir hariç tutulmuş).
İşlenen, doğal özelliğini kaybeden; doğal yaşam alanı dışında yaşayan, doğal beslenmeyen ve hormon, ilaç gibi maddelere maruz kalan hayvanlardan elde edilen süt sağlıksızdır.
Tablo İlk sütunda ülkeler, 2.sütunda ölüm hızı, 3. sütunda tüketilen süt oranı yer alıyor.
Sütün sağlıksız yönü mikroorganizmalar tarafından adeta doğal ilaca dönüştürülüyor. Süt ne kadar sağlıklız ise ürünleride o oranda sağlıklı. Süt yerine tereyağı, yoğurt, peynir gibi ürünlerini tüketmek daha akılcı olacaktır.



556786_363543163706070_1062323405_n.jpg




5. Israel Journal of Medical Sciences 1983;19(9):806-809
6. Julie Klotter, Townsend Medical Letter, May, 1995
7. Natural Health, July, 1994, Nathaniel Mead
8. A Prospective Study of Humoral Immune Response to Cow Milk Antigens in the First Year of Life Pediatric-Allergy-Immunology, August, 1994, 5(3)
9. Epidemiological and Immunological Aspects of Cow's Milk Protein Allergy and Intolerance in Infancy." Pediatric-Allergy-Immunology, August, 1994, 5(5 Suppl.)
http://www.beyindoktoru.com/Organik-beynin-tedavisi.htm

süt konusu
 
Son düzenleme:
Bu konuyu niye actiniz? Kilitlenen konularin totalini buraya tasiyorsunuz, cunki dahil oldugunuz her konuyu kilitletmeyi bir sekilde basardiniz ve bu sizin kisisel tatmin (masturbasyon) alaniniz oldu, ancak burasi body forumu ve burada birkac antrene tavsiyeside paylasin gorelim.!,, SİTE SAHİPLERİ size niye tahammul ediyor onuda anlamiyorum...
Edit; bunlar her arayanin nette bulabilecegi seyler, ....
 
Son düzenleme:
burasi beslenme bolumu konuyu bozmaya calismayin sutun zararlari olarak ilk kez bir konu actim konuyu sulandirmayin begenmezseniz okumazsiniz olur biter
 
burasi beslenme bolumu konuyu bozmaya calismayin sutun zararlari olarak ilk kez bir konu actim konuyu sulandirmayin begenmezseniz okumazsiniz olur biter
He he sutu sulandirmayin, ya sen gidip mesrebine gore bir forumda takilsanda bu ortamda bir huzura erse. Obez forumlarindan taaa antep biberlerine kadar bir cok forum var.
 
yarin bu konuya daha da cok ekleme yapacam sen bir forum kur oraya girmem :) kendin takilirsin orda rahat rahat bu forum senin olmadigina gore bir sey ifade etmiyor

Her konuyu sabote etmeye calisiyorsunuz bir bilginiz varsa ekleyin yada bos konusmayi birakin
 
heldic, neden sürekli bir yerlerden kopyala/yapıştır yapıyorsun?. Kendine ait bişiler yaz, araştırma yap ya da bişiler geliştir görelim.

Süt'ün olası zararlarıymış, dünyada ki milyonlar uzman sütü öneriyorsun herkez yerde süt kampayaları yapıyorken hatta süt okullardaki çoçuklara her gün dağıtılıyorken, sen burada kalkmışsın sütün olası zararları diyorsun?, eminim sen sigara ya da benzeri zararlı ürünleri bol bol tüketiyorsun ya da soluyorsun bir yerlerde.

Bana kendine ait bir makale koy öyle konuşalım senle, yap araştırmanı tezini ortaya koy görelim.
 
benim universitem mi var bilimadamiyimiyim yapilan calismalari paylasacam tabiki
 
Bu konuyu niye actiniz? Kilitlenen konularin totalini buraya tasiyorsunuz, cunki dahil oldugunuz her konuyu kilitletmeyi bir sekilde basardiniz ve bu sizin kisisel tatmin (masturbasyon) alaniniz oldu, ancak burasi body forumu ve burada birkac antrene tavsiyeside paylasin gorelim.!,, SİTE SAHİPLERİ size niye tahammul ediyor onuda anlamiyorum...
Edit; bunlar her arayanin nette bulabilecegi seyler, ....

Kardeşim kusura bakma da gerimisin :D görmüyomusun topiğin ismini beslenme arkadaşın açtığı konuda güzel bir konu bence amacın post kasmak bu arada ben süt içiyorum hiç zararını görmedim abi :)
 
Low Carb denen sağlıksız şeye katılmasamda,sütün sağlıksız olduğuna katılıyorum 2 yaşından sonra insanda süt emzimleri işlevini yitiriyormuş,süt yerine yoğurt,çökelek 2 lisini tüketiyorum,sütün işlemden geçmiş hali tercih edilmeli.
 
kalsiyuma bağlı böbrek rahatsızlığı geçiren küçük kuzenim vardı..ama bu her insanda aynı etkiyi gösterecek demek değil..açıkçası bizde şaşırdık ne yapacağımızı..çünkü bu forumda çok tartışıldı süt konusu..kimi hazır süt önerdi kimi sütçüden alın dedi.kimi hazır sütlerdeki proteinin vücudumuz tarafından emilmediğini öne sürdü..geçenlerde kazein proteinin kemik erimesine yol açtığına dair bir haber okudum.spor yaptığım dönem günde 1 litre tüketiyordum.zararını görmedim ama uzun vadede bu durum değişebilir.kesin bir doğru yok bu konuda sanırım..süt yerine yoğurt ve lor/çökelek tüketilmesi görüşüne katılıyorum..
 
bu konu baya bi baş ağrıttı artık ciddi ciddi ker konunun altına yazdıklarınızı cevaplamanın vakti geldi.

Her canlının sütü bebeğine özeldir. Bu özellik, türünün farklı olmasından kaynaklanır. İnsan için bu farklılık, üstün olan beyin özellikleriyle ilgilidir.
Doğduğumuz andan itibaren gıda olarak aldığımız ilk besin, süttür. Doğal olan budur. İnsan yavrusu en az 1 yıl anne sütü almalıdır. İlk 6 ay su almadan sadece anne sütü yeterlidir. Anne sütü içeriğinde bulunan maddeler, bebeklerin beyin gelişimi için gereklidir. Hayvanların sütleri bu ihtiyacı karşılayamaz.
İnek sütü, pastörize-homojenize edilerek mikroplardan arındırılması amaçlanır. Bu işlem sırasında, sütün sindirimi için gerekli olan kimi maddeler kaybolur ve yararlı bakterilerde ölür. Her gıda ürünü gibi süt de doğal yapısıyla, bir bütün halinde alınmalıdır. Pastörize edilmiş ve yağ içeriği azaltılmış süt, doğal değildir.
Pastörizasyon işlemi tüm bakterileri öldüremiyor. Örneğin; Paratifo B, büyük ve küçükbaş hayvanlarda %40 oranında bulunan bir mikroptur (basil). Hayvanlar bu mikrobu taşıyor ve insanlara bulaştırıyor. Önemli bulaştırma yolu ise pastörize olan sütler. ABD'nde her 100 süt kutusunun 3'ünde bu mikroba rastlanmış1. Bu oran ülke gelişme düzeyi azaldıkça artıyor. ABD Tarım Bakanlığı verilerinde, bu mikrop ile hayvanlarda %22-40 oranında bir çeşit barsak iltihabı geliştiği, aynı tür iltihabın insanlarda görülen Kron (Chron) hastalığına eşdeğer olduğunu belirtiliyor. Diğer bir yayın, paratifo B enfeksiyonun chron hastalığı ile yakın ilgisi olduğunu belirtiyor.2
Çocuklarımızın içerek büyüdüğü, temel besin maddelerinden biri olarak kabul edilen ve pastörize edildiği halde hastalık bulaştırabilen sütün; ömür boyunca sürebilen bağırsak enfeksiyonuna ve beyin hastalığına yol açma olasılığı bulunuyor. Nöroloji bilim dergisinde, paratifo B enfeksiyonunun beyinde hastalıklara yol açabileceği konusunda bir makale yayınlanmıştı.3
Doğal ortamında inekler, yeşil bitkiler yiyerek beslenirler. Ancak besi çiftliklerinde yedikleri besinler çogunlukla ot değil, hububatlardır. Yenen tek tip besin maddeleri; süt içeriğini değiştirir, doğallığını bozar.
Süt üretiminin mekanik hale gelmesi, hayvan sağlığı için kullanılan ilaçlar, süt üretimini arttıran hormonlar, hayvanların beslenme tarzı, dar alanlarda beslenmeleri sonucu bulaşıcı hastalıklara kolay yakalanmaları ve bunu süte bulaştırmaları, pastörizasyon işlemi ve diğer işlemler, doğal olması gereken süt üretim zincirini bozan halkalardır.
İnek sütü ile ilgili yapılmış bilimsel çalışma sonuçlarını gözden geçirelim:






İnek Sütünün Olası Zararları


Sütün, alerji, astım, uyku bozuklukları ve migren hastalıklarının gelişmesinde önemli rolü olabilir.4,5
Sütün; kan kaybı, çocuklarda şeker hastalığı, kalp hastalıkları, damar hastalıkları, artrit, böbrek taşı, depresyon, sinirlilik hali oluşmasında katkıları vardır.6
Süt; çocukların en az %50'sinde gıda alerjisine neden olur. Çocuklarda görülen alerjik durumlarda sadece süt alımının kesilmesi ile belirgin fayda sağlanır.7
Hazır mama ile beslenen bebeklerde 3 ay içinde, vücudun süte karşı antikor ürettiği görülmüş.8,9 (Vücut; süt ürünleri içeren mamanın içeriğinde bulunan kimi maddeleri, zararlı olarak görüyor ve onlara karşı antikor üretiyor)
Yukarıda yer alan örnekler alerji kökenli hastalıklar için verilmiştir. Sütün zararlarını konu eden bilimsel yayınlar, bir kitap oluşturacak kadar çoktur.
Tablo’da, tüketilen kalsiyumdan zengin süt proteinleri ile 55-64 yaş arası ölüm oranları karşılaştırılıyor. Kalsiyumdan zengin süt proteinleri tüketim oranı arttıkça, ölüm hızı da artıyor (peynir hariç tutulmuş).
İşlenen, doğal özelliğini kaybeden; doğal yaşam alanı dışında yaşayan, doğal beslenmeyen ve hormon, ilaç gibi maddelere maruz kalan hayvanlardan elde edilen süt sağlıksızdır.
Tablo İlk sütunda ülkeler, 2.sütunda ölüm hızı, 3. sütunda tüketilen süt oranı yer alıyor.
Sütün sağlıksız yönü mikroorganizmalar tarafından adeta doğal ilaca dönüştürülüyor. Süt ne kadar sağlıklız ise ürünleride o oranda sağlıklı. Süt yerine tereyağı, yoğurt, peynir gibi ürünlerini tüketmek daha akılcı olacaktır.



556786_363543163706070_1062323405_n.jpg




http://www.beyindoktoru.com/Organik-beynin-tedavisi.htm

süt konusu


*Birincisi her canlının sütü kendi yavrusu içindir fakat inek,keçi gibi SÜREKLİ süt veren hayvanlar hamile olmadıklarında bile süt verebildikleri için yani sütü üretebildikleri için bunların sütünün sadece kendileri için değil onlardan daha zeki olan formların onu kullanması için yaratılmış ve evrimleşmiştir. Herhangi bir hayvanın (aslan,zebra) sütünü içmememizin sebebide budur. bunlar sadece hamileyken süt verir yavrusu içindir ama bizim sütünü tükettiğimiz canlılar hamile değilkende süt verebilir.Fakat gebe ineğin sütünü tüketirken yüksek derecede östrojen olduğu için bu sadece ineğin yavrusuna özeldir. Ayrıca inek yavrusu büyüyünce annesinin sütünü içmez fakat annesi sütü üretmeye devam eder buda sütünün sadece yavrusu için olmadığının bir göstergesidir.
Örnek: Asya'da gebe ineklerin sağılmamasına karşın Kuzey Avrupa'da hayvanlar yılın 300 günü civarı sağılır Asya'da meme kanseri görülmesi çok düşüktür.
Bu yazdıklarımı bir düşünün
*Pastorizasyon konusunda görüşlerinize katılıyorum. Süt doğal olarak alınmalıdır fakat günümüz şartlarında çiğ süt bulmak çok zor olduğu için günlük süt içilebilir zaten insan vücudu eğer doğduğundan beri sütü içiyorsa ona karşı adaptasyonunu tamamlamıştır süt içme alışkanlığı olan bireylerin gaz şikayetinin diğer bireylere oranla az olduğu dikkatinizi çekmiştir umarım.
*İneklerin doğal beslenmediğinden ve hastalıklı olduklarından bahsetmişsiniz burda iş devlete düşüyor ama Türkiye'de neye dikkat ediliyor ki buna dikkat edilsin? Ben sütün zararları adlı tezinizi çürütürken sadece doüal süt için konuşuyorum. Pastorize süt veya UHT sütlerin zararlarını bende sizin kadar biliyorum. Ama çiğ süt içme imkanı olmayanlarda kutu süt yerine Günlük şişe sütü tercih ederlerse daha az zarar görebilecekleri kanaatindeyim. (bağırsak enfeksiyondan bahsetmiyorum o ilgililerin suçu sütün veya ineğin değil)
*Süte sadece kalsiyum kaynağı olarak bakıp kimse sadece ondan medet ummuyor çünkü sütün içindeki proteinin emilimi için yüksek mikarda yeşil sebze ve fosfor yenmesi gerekiyor ama süt içen bi birey bunları zaten günü gününe yiyor çünkü vücut onu istediğini söylüyor ve bu kişide yeşil sebze alışkanlığını da başlatıyor.
*O kadar konudur sütün morfin etkisi yaptığını yazmışsınız bende araştırdım ve morfin etkisi yaptığını söyleyen sitelerde bilimse bir cümleye rastlamadım aynı cümleleri kopyala yapıştır yapıp yazmışsınız ama sütün içinde ne varda böyle morfin etkisi yapıyor bunu yazmamışsınız isterse dünyaca ünlü bir profesör bunu yazmış olsun ama sütün içindeki hangi maddenin morfin etkisi yazdığını söylemediği süerce benim gözümde değeri yoktur. O benden iyi bilecek tabii ki ama dedikelrini ispatlamazsa sadece mevkisine bakıpda onun her dediğine körü körüne inanmak cahillik,bağnazlıktır.
*Bu arada verdiğiniz tabloyu bi kaç yerde daha gördüm yanıltıcı bir tablo

Finlandiya:
Ortalama Ömür: 77.75 yıl (2002 tahmini) (80 yılı geçtiğini düşünüyorum)
Okur Yazarlık Oranı: % 100 (1980 tahmini)
Kişi Başına Düşen Milli Gelir: 25 800 $ (2001 tahmini)

başka bişey belirtmeme gerek yok sanırım
 
AkrepHan'ın dediği inek sütü olayına katılıyorum, bu canlılar hamile değilken de süt üretiyorlar yani yavruları için değil bizim faydalanmamız için üretiyorlar bu sütü, diğer canlılar da ineğin memesine yapışıp sütü "İÇEMİYOR" çünkü onu yapacak zeka, kabiliyet yok,

Bizde bu zeka ve kabiliyet varken hayvanlar süt içmiyor diye sütten uzaklaşmak da ayrı bir zeka örneği ;)
 
doğal süte karşı cıkıldıgını zannetmiyorum.
ben yıllarca günlük sek süt tüken bir bireydim.
içmesem ne olurdu bilemiyorum.

marketlerde süt adı altında satılan kutuların tüketilmemesi taraftarıyım
 
Toplum olarak giderek artan tahammülsüzlüğümüzün, ya benim gibi ol yada geber çıkartımının, güzel bir örneği olarak görüyorum bu tip başlıkları.

Bir kişi kendisi ne olursa olsun; bu sizin onun aklından bilgisinden yararlanmanız için engel mi?
Ben bana şuanda öm de ağzına doldura doldura küfür eden arkadaşın bile başlıklarına bakıp bilgisinden yararlanıyorum.

Adam araştırmasını yapıyor makalesini asıyor, okursun yararlanırsın, yada hiç okumazsın kapatır geçersin.
Ama onun yerine sürekli şahısı yada konularını bir sorun bir baş ağırısı gibi görüp, afaroz edilmesi uzaklaştırılması gerektiği düşüncesinin tahammülsüzlükden başka bir açıklaması var mı?

Yönetimin heldicden şikayetçi olduğu konular; 1-lafın altında kalmayarak 2li polimiğe götürme alışkanlığı 2-alakasız bir konuda offtopic konuşarak sabote eder duruma düşmesi...
Ki 2 eksikliği içinde ceza aldı zamanında, şuan da da oldukça düzeltti bunları tekrarlamıyor.

Adamı beğenmiyorsunuz ama onun yarısı kadar araştırma ve makalelerden derlenen bir başlık açtınız mı? diye sorarlar adama...

Lütfen şahıslara saldırmadan, 2li polemikler oluşturmadan devam ettirelim bu başlığı arkadaşlar ;)
 
haklısın süt konusu hariç heldic bana bir çok konuda yardım etmişti sabah kardiyosu hakkında açılan konularımda mesajlar yazdı kişisel tartışmayı konunun altında başlatıp bitirmeyi bilmemiz lazım ben konuyla ilgili sürekli yazdığı yazıları tek tek cevapladım ama yukarıdaki arkadaşların bazıları direk heldic i konu almış onların üslubunun bozukluğu yazdıklarının doğruluğunu değiştirmiyor. Ama böyle bi üslup kullanılmamalı sonuçta burda ciddi bi platformda bilimsel bi tartışma yapıyoruz SULANDIRMAYA gerek yok
 
simdi

Sorun surda inegin memesinden cikan sutu icin diyoruz zaten

isil islem gordugu zaman sutun hazmedilmesini saglayan faydali bakteriler süt ile beraber öluyorlar

Isil islem gormemis süt olmadigina gore zararli boyutunu faydaliya cevirmek icin mayalamamiz lazim

Sivi formatini seviyorsaniz ev yogurdundan ayran yapin

Sutün faydali fakat isil islem gorunce zararli oldugunu herkes kabul ediyor degil mi

o zaman sütü süt olarak degil fermante olarak icmeliyiz

300 gun inegin sut verme olayida tavugun 365 gun yumurtlamasina benzer insan tarafindan irklarin melezlenmesi ayristirilmasi sonucu yapay bir inek

Devamli cok sut verebilen

Dogadaki inekler boyle mi acaba
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı