Omuz şoklama tamamdır, omuz gibi ufak bir kas grubunda böyle yorulacağımı asla tahmin etmezdim, süper ötesi antreman oldu, aşırı verimli, zor, eğlenceli bir antremandı, o kadar zevk aldım ki set aralarında mj dansı yaptım salonda
Önce kabaca yazayım aşağıda anlatmaya çalışcam hareketleri ve özellikle tavsiye edeceğim hareketler olacak, şimdiye kadar hiç bir salonda görmedim bu hareketleri ayrıca greg'den başka yapan da görmedim internette falan videoları yok, antreman da tamamen bana ait greg'den esinlenerek oluşturdum, çok farklıydı yani, salondakilerin ne yapıyo bu deli der gibi bakış atmalarına bittim
Bazı hareketlere ismi ben verdim daha anlaşılır olsun diye
2-3 dk ip atlayarak, 2-3 dk dumbbellarla ısındıktan sonra
Bölüm içindeki hareketler süperset,triset şeklinde yani dinlenme yok aralarda.
Bölüm 1 ( 4 set )
- Rocky Press
Bölüm 2 (3 set)
- Smith Machine Shoulder Throw & Smith Machine Military Press Rotation & Air Punches
Bölüm 3 (3 set)
- Side to Front Lateral Raise & Steering Wheels & Arm to Arm Dumbbell Swing ( 3 set)
Bölüm 4 (5 set, yese 10 set bile yapardım çok zevkliydi bu bölüm)
- Arm to Arm T-Bar Shoulder Press & Around The World & Plate Reverse Rows
Bölüm 5 (2 set )
- Rope Upright Row & Barbell Shrug & Dumbbell Shrug
Kiloların hiç bir önemi yok tekrar aralığı 10-30 arasındaydı, tahmini kilo seçip basabildiğim kadar bastım, 1-2 dk arası da dinlendim. 40-50 dk civarı sürdü.
Bilinmeyen hareketleri videosuz anlatmak çok zor, o sebeple videosunu bulabildiklerimi koyuyorum.
Bölüm 4 deki t-barla yapılan press bu; 2.11 deki hareket, mükemmel diyebilirim, çok zevkli bunu yapmak, bu hareketten sonra da barı ucundan 2 elle tutuyoruz, bir sağa bir sola savuruyoruz bu da çok ilginç bir hareket ve çok yorucu.
[YOUTUBE]Yl3NGvna2KA[/YOUTUBE]
Bölüm 3 de raise zaten adından belli, bir yanlara bir öne olacak şekilde lateral yapıyoruz, sonra stairwheels hareketi plakayı 2 elimizle baş hizasına getirip direksiyon gibi sağa sola çeviriyoruz, dumbbell swing hareketi nette mevcut bilinen bir hareket.
Bölüm 2 de
Shoulder Throw dediğim harekette military yapıyoruz ama barı yukarı doğru iterken tüm gücümüzle fırlatıp bırakıyoruz, düşerken tekrar yakalıyoruz, ondan sonra rotation olanı da military press yaparken geniş tutuş başlıyoruz, her tekrarda tutuşu daraltıyoruz, sonra tekrar genişe doğru gidiyoruz, air punches de 2 tane dumbbella tek tek yukarı doğru yumruk atıyoruz.
Rocky press de bilinen bir hareket, genel olarak antremana hazırlık amaçlı yaptım ilk hareket olarak, hoşuma giden hareketlerden biri de bu.
Dediğim gibi çok zevkli bir antremandı, bu hareketleri herkesin yapmasını isterim de sanmıyorum kimse yapmaz,böyle farklı antremanlar yapmak lazım ki vücut hiçbir zaman adapte olamasın duruma, vücudun asla adapte olamaması, alışık olmadğı şekilde baskıya maruz kalması = gelişim, videosunu koyduğum hareketi artık her omuz antremanımda yapabilirim çok çok güzel bir hareket, ondan sonraki around the worldu tam anlatamadım ama o da çok güzel.
Youtubeda veremediğim hareketler bu videoda var, dakikasını da göremedim tam gösteremiyorum o yüzden
http://www.gregplitt.com/preview59.html
T barla yaptığım savurma hareketi de, direksiyon hareketi de var bu videoda, air punches de var.
Özellikle savurma çok güzel bir hareket, around the world yazmış ismini ama koskoca internette bu hareket yok,aynı isimde başka hareketler var, kendisi buldu galiba bunu.
Bugünlük bu kadardı, yarın kol antremanım var, keşke hergün omuz olsaydı
Ve bu adamın sitesine verdiğim para kuruşu kuruşuna helal olsun, bu hareketler, böyle farklı antremanlar başka hiçbir yerde yok.