Rinkushichi Antreman Günlüğü

Motivasyon videolarını daha doğrusu greg plittin videolarını paylaşmaya devam edersen sevinirim, bende motive oluyorum. :D bugün bacak var süpersetleri deniyelim bakalım.

Motivasyon videolarını daha doğrusu greg plittin videolarını paylaşmaya devam edersen sevinirim, bende motive oluyorum. :D bugün bacak var süpersetleri deniyelim bakalım.

Ne demek paylaşırız tabi :)

Bacakta süperset yapacaksan

Fullsquat & Leg extensions veya Fullsquat & Stiff Legged Deadlifti yap, sonra buraya yapacağın yorumu merak ediyorum :p

Ne demek paylaşırız tabi :)

Bacakta süperset yapacaksan

Fullsquat & Leg extensions veya Fullsquat & Stiff Legged Deadlifti yap, sonra buraya yapacağın yorumu merak ediyorum :p

Bu mesajını görmedim yorumu attıktan sonra idmana gitmiştim :)

12tekrar squattan hemen sonra leg extensionda 6 tekrar yapabildim, sonra kiloları düşürüp 12-12 tekrarı şekilde ayarladım 3 set yapabildim nabzım sanki depar atmış gibi fena atıyordu daha sonra dumbell lunge - leg curl ile idmanımı tamamladımidman çıkışı merdivenden inemedim bi arkadaştan destek aldım :D, extension makinası squata biraz uzak bu yüzden birdahaki idman yapmak istiyorum ancak farklı alternatifler bulmak gerek.

Omuz sakatlığı dolasıyla deadlift yapamıyorum Dumbell squat leg ext olabilir aslında idmanda aklıma gelmedi. duh

Şöyle söyleyeyim, tricepste drop setleri eklediğimden beri ciddi bir güç artışı ve hacim kazanmaya başladım. Çok yoğun çok yorucu bitirici ve kesinlikle etkili! :) Farketmeden platoya girmişim, resmen patlama yaşadım.

Dün göğüste smith machine bench press yaptım, drop şekilde; o da tüketti resmen.

Bence dönem dönem her bölgeye doğru bir hareket ile drop set girmek anlamlı. Şahsen bundan sonra düzenli olarak yapacağım. 4 hafta normal 2 hafta drop gibi cycle edilmesi çok etkili olabilir. Tabi senin program zaten acayip yoğun yani nasıl bir etki alırsın bilmiyorum gerçekten. :)

Şöyle söyleyeyim, tricepste drop setleri eklediğimden beri ciddi bir güç artışı ve hacim kazanmaya başladım. Çok yoğun çok yorucu bitirici ve kesinlikle etkili! :) Farketmeden platoya girmişim, resmen patlama yaşadım.

Dün göğüste smith machine bench press yaptım, drop şekilde; o da tüketti resmen.

Bence dönem dönem her bölgeye doğru bir hareket ile drop set girmek anlamlı. Şahsen bundan sonra düzenli olarak yapacağım. 4 hafta normal 2 hafta drop gibi cycle edilmesi çok etkili olabilir. Tabi senin program zaten acayip yoğun yani nasıl bir etki alırsın bilmiyorum gerçekten. :)

Drop setleri ara ara ben de yaptım ama önümüzdeki hafta gibi antremanım tamamen drop olmamıştı hiçbir zaman, antremanı tamamlayabilecemmi, nasıl etki alıcam şimdiden onu merak ediyorum, hakkıyla yapıldığında drop gerçekten çok zorluyor çalıştığın kası,hele sırt,bacak gibi büyük kaslara drop yaparken tüm vücut nasibini alıyor antremandan, neredeyse 3-4 antremanda vereceğin şiddeti 1 antremanda veriyorsun, drop&süperset, artık favori sistemim bu 2 si :D

1-2 saat sonra kol antremanım var süperset şeklinde, önce tricepsi süpersetleyip bitirip bicepse geçerim gibi geliyor yada kafama eserse bir triceps bir biceps şeklinde de gidebilirim.

Bu da kol antremanından önceki motivasyon videosu, az sonra full versiyonunu izleyecem hoşuma giden hareketler olursa eklerim, haftaya zaten şoklanma sırası kolda o sebeple şimdiden garip hareketler bulmam lazım :D

Greg hakkında dikkatimi çeken birşey daha var, bu adamın antreman öncesi ve antreman sonrası hali arasında bariz fark oluyor, nasıl bu kadar pump oluyor acaba,herkes pump olur illa fark oluyor soğuk hale göre ama bunda aşırı derecede göze çarpıyor pump, kas yoğunluğu arttıkça pump şiddeti de artıyor galiba.

[YOUTUBE]OZvFjlTEalg[/YOUTUBE]

Dergi çekiminden prewiev videosu, antreman videolarından daha çok motive etti beni, harbiden hayat bu adama güzel, hayatımda ilk kez birine bu kadar hayran oluyorum, her konuda idolüm :D
[YOUTUBE]XJebewdbw-0[/YOUTUBE]

Son düzenleme:
Kol antremanı tamamdır, her antreman sonrası aynı şeyi söylemek istemiyorum ama bu da çok zor, verimli ve bir o kadar da neşeli geçti, triceps çok zorlamadı ama bicepste çok fena oldum, her hareketin son setlerinde parmaklarım açıldı tutamadım barı, benim ya tutuş gücümü arttırmam lazım ya da strap kullanmam lazım, bakacaz bi çaresine.

2-3 dk ip atlayarak ve 2-3 dk dumbbellarla ısındım

Triceps

Bölüm içindeki hareketler süperset şeklinde

Bölüm 1
- Close Grip Bench Press & Overhead Rope Triceps Extensions

Bölüm 2
- Skull Crushers & Cable Reverse Triceps Extensions

Bölüm 3
- Dumbbell Kickback & Bench Dips

Biceps

Bölüm 1
- Z-Bar Curl & Incline Close Grip Z-Bar Curl

Bölüm 2
- Cable Barbell Curl & Reverse Z-Bar Curl

Bölüm 3
- Alternate Hammer Curl & Alternate Dumbbell Curl & Isometric Biceps Turn

Setler arası 1.5-2 dakika, bölümler arası 2-3 dakika dinlenme.

Ön kol yapamadım hem antreman 60 dk yı geçtiğinden daha fazla uzatmak istemedim hem de önkol yapacak güç kalmadı, önkol çalışmış kadar oldum zaten.

-Close Grip Bench Press 60 kg 3 set 8-10 tekrar / Overhead Rope Triceps Extensions 32 kg 8-10 tekrar

Sonra ağırlıkları düşürerek 1 set15 tekrar press, 1 set 15 tekrar extensions

- SkullCrushers 32.5 kg 2 set 7-9 tekrar / Cable Reverse Triceps Extensions 32 kg 2 set 10-12 tekrar

Sonra ağırlıkları düşürerek 1 set 12 tekrar crusher, 1 set 18 kg 20 tekrar extensions

-Dumbbell Kickback 20 kg 4set 12-15 tekrar / Bench Dips 4 set 15-20 tekrar

-Z-Bar Curl 2 set 37.5 kg 8-10 tekrar / Incline Close Grip Z-Bar Curl 2 set 12.5kg 8-10 tekrar (bu kilo bile fazla geldi ben böyle zor bir biceps hareketi görmedim yakıp yıktı bicepsi)

Sonra ağırlıkları düşürerek 1 set 15 tekrar curl, 1 set 15 tekrar incline curl

-Cable Barbell Curl 32 kg 3 set 10-12 tekrar / Reverse Z-Bar Curl 17.5kg 3 set 10-12 tekrar

-Alternate Hammer Curl 20 kg 3 set 10-12 tekrar / Alternate Dumbbell Curl 15 kg 3 set 10-12 tekrar / Isometric Biceps Turn 10 kiloyla 3 set 1-1.5 dakika(anlatmaya çalışcam bu hareketi hiçbir yerde videosunu bulamadım)

Antreman sonunda kollara 1 kg kas eklenmiş gibi bir görüntü vardı, bu süpersetlerle bu kadar zorlandıysam haftaya kolu şoklarken ne olucak çok merak ediyorum

Bicepste kesinlikle tavsiye ettiğim bir hareket olcak ister benim gibi süperset yapın ister sadece bunu yapın kesinlikle çok zor ve tamamen bicepsi izole eden bir hareket.

1.22 de başlayan hareket. Close Grip Incline Z-Bar Curl yazdım ben ama başka isimle de biliniyor olabilir. 12.5 kg ile 8-10 tekrar anca çıktı, süpersetlediğimden kilo düşmüş olabilir ama ilk hareket girsem bile en fazla 20 kiloyla yapılabilirdim herhalde nizami olarak.

Ayrıca videonun tamamını izleyin, bu nasıl bir biceps antremanı ben anlamadım, 30civarı set giriyor bicepse ve 1 hareket hariç hepsi süperset bir de fst7 ile başlıyor antremana, tüm hareketleri toplasak 50-60 set ediyor galiba bu nedir ya :shock:
[YOUTUBE]ftOQgDTu5gM[/YOUTUBE]

Isometric Biceps Turn de güzel bir hareket ve hiçbiryerde yok videosu ya da ben bulamadım, 2 tane dumbbell alıyoruz curl yapıyoruz o şekilde tam ortada havada sabitliyoruz kolumuzu, kolları sabit tutarken bilekleri sağa sola çeviriyoruz, yandııım diye bağıracaktım bu hareketi yaparken artık 1 dakikadan sonra zaten uyuşuyor kollar yere bıraktım dumbbelları direk.

Tricepsde de dumbell kickback ilk kez yaptım da nasıl bi hareket anlamadım 15 kiloları aldım 1 tekrar bile yapamadım sonra 10 kilolarla 15 tekrar çıktı :D

Böyle değişik antremanlar yaparken salondaki herkes bana bakıyor, bu duruma kıl oluyordum da şimdi hoşuma gitmeye başladı, şimdiye kadar süperset,dropset yapan görmedim salonda herkes sabit 4x10 yapıyor, sonra da gelişemiyoruz diye dert yanarlar, 2 yıldır bu salona gelen bir çocuk var ne ararsan kullanıyor supplement olarak gene gördüm antreman çıkışı creatin,amino fx, whey falan almış ama böyle bir vücut yok sanki yeni başlamış spora, yazık günah o kadar salona geliyorsun masraf yapıyorsun daha benim parasızlıktan elime bile alamadığım supplementleri çatır çatır kullanıyorsun bari biraz beslenmeye antremanına özen göster, üzülüyorum böyle görünce gidip anlatasım geliyor sonra da diyorum merakı olsa gider öğrenirdi biyerlerden diye, isterse 20 yıl spor yapsın 25 santim kolda kalsın beni pek ilgilendirmez ama bu tarz adamların başkalarının emeğine de saygısı olmuyor, nerde hafiften gelişim gösteren biri olsa hormon alıyor, ilaç alıyor, iğneyi basmış şişirmiş bir ton laf, kendilerini kandırıyolar böyle cehalet mutluluktur yani ne diyim :D

Ayrıca hazır içimi dökerken birşey daha ekleyeyim, bugün salona biri geldi öyle gezintiye başka ilçeden gelmiş bizim hocanın arkadaşı, yok onu öyle yapma, bunu böyle yapma, ne yiyorsun , yok onu yeme, güya bu adam personel trainer ve milleti çalıştıracak da insan dönüp bir aynaya bakar, adamın zaten kendisinin personel trainera ihtiyacı var 1.70 boy en fazla 55-60 kilodur açlık kası bile yok o kadar vasat, benim bile öğrencim olabilecek kadar geri durumda ama elinde diploma, personal trainer belgesi var diye antrenörlük yapacak, sonra bu adamların işlettiği salonlardan hayır bekle, bu spor bu ülkede asla gelişmez böyle devam ederse, yarınbirgün piyangodan falan para çıkarsa ilk işim spor salonu açıp bodyforumtr'nin ortamını spor salonuna yansıtmak ve sağlam sporcular yetiştirmek olacak :)

Son düzenleme:
Sozunu ettigin hareket guzel gibi, en azindan denenebilir. Biceps'in ikinci hareketinde surekli degisiklige gidiyorum, bazen one arm cable curl, cogunlukla incline dumbell curl. Barbell curl hep ilk hareketim olarak sabit, ikinci hareket olarak bunu deneyebilirim.

12,5 kg dedigin, 12,5-12,5 mu yoksa bar haric toplamda 12,5 kg mi? Mesela ayni hareket tek dumbell ile de yapiliyor, ancak one arm preacher curl oluyor bu, senin soyledigin ve videoda olan sekliyle dar tutuluyor, bu anlamda one arm preacher curl'den farki olmali ve sanirim bu fark, soz konusu hareketin biceps'in dis kismini vurmasiyla alakali. Yanlis miyim?
-

Bununla birlikte sunu ekleyeyim. Bizim salonda da 3 senedir gelen adamlar var, yarim kadar vucuda sahip olmamislar. Var bir iki tane adam, eyvallah diyorum, iri falan ama bulk degil fulksunuz be abi. O yag orani ne oyle. Git kos, merdiven cik ne bileyim. Tisortten eyvallah da soyunma odasinda ciplakken gordugum zaman bu spora harcadiginiz zamana aciyorum. Hayir bari git arastir ogren de, powerlifting ile ugras. Cunku en azindan bizim salondaki o arkadaslarin amaci, "agir girmek". Bizim olayimiz estetik, bodybuilding'in amaci bu. Agir girmek gibi olaylar powerlifting, strongman gibi yan disiplinlerin isi. Bu yuzden de yag orani bizim icin en onemli deger.

Neyse, benim pek umursadigim bir sey degil, kendi halimde pek kimseyle konusmadan calisip evime donuyorum.

Büyük adamlardan bahsetmiyorum bile zaten dediğin gibi çoğu öyle, sırf ağırlık kaldırmak için geliyolar :D

12.5 kg dediğim barla beraber 12.5kg :D Bar 7.5 kg, 2.5 2.5 da plaka taktım, z-bar curldan sonra hiç dinlenmeden geçiyorum bu harekete o sebeple ağırlık düşüyor zaten ama bu hareketi yüksek kiloyla normalde de yapamam, bicepsin dış kısmına vuruyor birde greg plittin anlattığına göre bicepsde peak olayını sağlıyormuş bu hareket.

Merkez bölge antremanı tamamdır, diğerlerinden farklı olarak bunda set aralarında ip atladım ve kondisyon olarak gerçekten büyük yol katettiğimin artık net farkına vardım, kalbim ağzımdan çıkacak şekilde 30-40 dk boyunca aralıksız sayılabilecek bir antreman çıkardım ve ne bir yorgunluk var ne bir performans düşüklüğü var, ara vermeden hergün salondayım öğlenleri vg akşamları kardio ve bomba gibiyim, bundaki en büyük etken motivasyon bence.Ayrıca yağ oranım da yavaş yavaş artmaya başlamış o da belli oluyor da sıkıntı yok zaten amacım ayda 1-2 kilo almak, 85-90 kilo olduktan sonra definasyona girerim hele böyle sağlam kondisyonla da define olmak daha rahat olur :D

Antremana gelince;

5 dakika ip atlayarak ısındım.

Bölüm 1 (4 set)
- Windshield Wipers & Hanging Knee Raise

Bölüm 2 (4 set )
- Leg Raise & Air Sprint

Bölüm 3 (4 set)
- Decline Sit Up & Decline Twist

Bölüm 4 (3 set)
- Oblique Leg Raise & Side Blends

Bölüm 5 (3 set )
- Cable Crunch & Reverse Abdominal Crunch

Bölüm 6 ( 3 set )
- Hyperextensions & Side Hyperextensions

Tekrarlar 10-20 arasında.

Set aralarında 1-2 dakika ip atladım, antreman 35-40 dk sürdü ve hiç mola vermedim sayılır, niye bilmiyorum ama iyice gaza geldiğimden antremanı bitirmek istemedim, antreman sonrasında da 10 dakika ip atladım, ip atlamayı epey geliştirdiğim için çok hoşuma gidiyor zevkine yapıyorum sayılır :) Son olarak da 16km hızda 3 dakika koşup bitirdim antremanı.

Soyunma odasında şaşkının biri kendi dolabı yerine benimkini kilitlemiş şifreli kilitle, 10 dakika boyunca adamı aradım salonda bulamadım artık en sonunda sinirlenip dolabın kapağını çekerek kırdım kilidi, normalde böyle birşey yapmam bu aralar testesteron artışından mıdır bilmiyorum böyle delikanlı moduna giriyorum arada :D

Sanki dünya benimmiş gibi hissediyorum, ayıptır söylemesi sürekli ereksiyon halindeyim( her ne kadar hoşuma gitse de aslında rahatsızlık veren bir durum), sürekli antreman yapma isteğim var, yerimde duramıyorum duvarlara tırmanasım geliyor , dışarı çıkıp akşamları dağ bayır koşuyorum, çok sert antremanlar yapıyorum ve bu enerji bir türlü bitmiyor :D Böyle devam ederim inşallah.

Akşama koşu var, yarın drop set haftasına giriyorum, göğüsten devam edicem yarın, bu drop set haftasını da planladığım şekilde atlatırsam alır gazımı giderim durmam daha :D

Drop setlerden sonraki crossfit antremanları nasıl geçicek onu düşünüyorum şimdiden, crossfit bambaşka bir olay, artık sadece hacim için antreman yapmıyorum, performans,güç artışı, dayanıklılık, esneklik hepsi hedeflerim arasında şu an.

Son düzenleme:
Rin Selam,

Sanirim senin gunahini almisim. Gerci sen forearm'larim ince zaten falan demistin ama soyle soyleyeyim, bugun sirt pozu cekildim bir tane. Fotografa baktim, arka omuz, sirt falan fena degil, iyi gorunuyor, abi sonra dikkat ettim ki forearm'lar rezil. Ipince yahu o ne oyle, moralim bozuldu. Ozellikle bileklere dogru oylesine inceliyor ki, sanki bir kizin forearm'ini kesip yapistirmissin gibi.

Ozur diliyorum o yuzden senden. Ben daha rezil durumdayim sanirim. Yoksa pozun azizligine mi ugradik nedir? :D

Valla benim forearmlar çok kötü, eğer seninkiler benden de kötüyse durumun vahim demektir :D

Ufak bir leğene çamur doldurup akşamları yoğursak, tenekeye de kum doldurup içinde parmakları aç-kapa yapsak bence çok büyük faydası olur aklımda benim bunlar da uygulamaya koyamadım bir türlü, önkolların kötü olması sırtı da etkiliyor bicepsleri de etkiliyor, güçlü, hacimli önkollar şart.

Az sonra göğüs antremanına gidecem, malum bu hafta drop set haftası ben tekrarları ağır-orta-hafif(4 tekrar,8 tekrar,15 tekrar) olarak sınıflandırdım ama partnerim hala uyanamadığı için tek gidicem salona o sebeple 4 tekrar hedeflediğim ağırlıklara giremem gibi geliyor, 8-12-15 yapabilirim duruma göre.

Set başına 1 ana set 2 drop set olarak düşünüyorum, örneğin bench press 80 kg 4 tekrar sonra dinlenmeden 60 kg 8 tekrar sonra dinlenmeden 40 kg 15 tekrar ve 2-3 dk ara verip bunu 3 set tekrarlamayı düşünüyorum.

İstediğim performansı gösteremeyebilirim veya droplarda 8 tekrar hedeflerken 2-3 tekrar bile zor çıkabilir çünkü aşırı yoğun oluyor drop setler bir anda tükenebiliyorsunuz ki büyük ihtimal yapamıcam planladığım şekilde, beceremezsem 2 set yaparım hareket başına veya 3 set yaparım 1 ana set 1 drop set şeklinde giderim bugün belli olur bu haftanın nasıl geçeceği.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 12:03 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 11:41 ----------

Şimdi aşağıdaki antremanın tamamını izledim

Prewievi;

[YOUTUBE]NmUrIuMCvTQ[/YOUTUBE]

Özet geçmek gerekirse göğüs için toplam 6 hareket yapıyor, her hareket 3 set, her ana sete ilave olarak 3 tane drop set var.

Böyle bir antremanı yapabilmek için insanüstü performans göstermek gerekir herhalde hatta insanüstü bile hafif kalır.

1 hareketini örnek göstereyim

Incline Dumbbell Press

200 lbs 4 tekrar, dinlenmeden 160 lbs 8 tekrar, dinlenmeden 120 lbs 12 tekrar, dinlenmeden 80 lbs 20 tekrar, sonra 2-3 dakika ara verip 2 kere daha tekrarlıyor bunu yani toplamda 3 set.

2-3 hareketi bu aynen şekilde drop, diğer 3 hareket hem drop hem süper set, bu nasıl bir antreman ya hyper_

Bir de bu antremanı üyeler için hazırlıyor, ağırlıklarınızı belirleyip bu programları uygulayın diyor, cesur olun, korkağın tekiyseniz izlemeyin videoları falan diyor da nasıl yapacaz biz böyle bir antremanı :D

4 tekrar olan güç veriyormuş, 8 ve 12 ler hacim, 20 tekrar dayanıklılık diyor, iyi hoş biliyoruz bunu da biz bunları aydan aya falan yaparız, adamın aynı antremanda yapmasını geçtim aynı setin içinde hepsini yapıyor, 4 in 1 vermiş bunun adına :D 2 yıldır bu spor hakkında herşeyi araştırırım, okurum, uygularım ama böyle birini ve böyle uçuk antremanları ne gördüm ne duydum :D

Son düzenleme:
Senin yuzunden gidip bir aylik uyelik alicam.

NO bahane. Zaten elimdeki assault da bitmek uzere, nitekim Greg'in videolarini izledigim andaki kafaya idmanda sahip olabilsem no urunlerinden cok daha verimli olabilecegine eminim.
Motivasyon falan tum preworkout urunlerinin onunde bir olay.

Muhabbetleri hep sonradan görüyorum ama ön kol konusuna ben de takıldım bir süredir.Üst üste gelmeyecek şekilde off günlerimden birinde de çalışayım diyorum.Spora yeni başladığımdaki kafam olsa üst üste günlerde bile çalışırdım ama artık en azından bir gün o kasa dinlenme fırsatı vermezsem içim rahat etmiyor :)

Aranızda ön kola çözüm bulan olursa paylaşsın :D

Antremandan geldim az sonra paylaşcam detayları yemekten sonra. Direk şunu diyeyim Greg Plitt'in izinden gidiyorum artık, beklediğimden daha iyi performans gösterdim çok mutluyum set sonlarında dumbbelları falan fırlattım ronnie gibi ,iyice gaza geldim :D

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:20 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:45 ----------

Yemeği de yedim, evde birşey olmadığından ve parasızlık bizi vurduğundan peynirli patatesli yumurta yiyorum bu aralar antremanlardan sonra :D

Antremana gelince buraya yazmıştım gitmeden önce planladığım şekilde yapamıcam diye, evet planladığım gibi olmadı, planladığımdan daha iyi oldu hyper_

Greg Plitt kadar uçuk olmasa da gerçekten üst düzey performans gösterdim ve bu drop set haftası çok verimli geçecek gibi görünüyor.
Mütevazilik etmeyecem şimdi ukalalık zamanıdır :p, bu antreman her yiğidin harcı değil yazıldığı kadar kolay olmuyor ve klasik setlerin yoğunluğu bunun yanına bile yaklaşamaz, abartmıyorum normalde kasa 3-4 antremanda vereceğimiz stressi 1 antremanda veriyoruz,şu an göğüslerim zonkluyor sıkamıyorum acıdan ki bu normalde ertesi gün olurdu bende şimdi direk antremandan sonra başladı hatta antremanın yarısında başladı, yarın büyük ihtimal göğüslerim uyuşuk vaziyette uyanırım.

Üst düzey performansımdan dolayı kendimi tebrik ediyorum ve kendimi övmeyi kesip detaylara geçiyorum :D

Salonda benle beraber 8 kişi vardı, evet tek tek saydım çünkü hepsi kızdı ve öyle böyle değil besyodan geldiler herhalde çok güzellerdi o sebeple benim libido tavan yaptı antreman öncesi bu da haliyle performansa yansıdı :D

4-5 dk ip atlayarak ısındım, sonra smith machinede incline ve flat olmak üzere 10-15 tekrar bench press throw yaptım, sonra power push up yaptım, 2-3 dk da dumbbellarla ısındıktan sonra;

Bölüm 1
- Incline Bench Press Drop Sets

Bölüm 2
- Upright Cable Fly Drop Sets

Bölüm 3
- Dumbbell Bench Press Drop Sets

Bölüm 4
- Butterfly Drop Sets

Bölüm 5
- Dips Rest-Pause Set

5. Hariç her bölümde her sette 1 ana set + 2 drop set oldu, yani hareket başına genel anlamda 3 set, ayrıca her setin içinde aralıksız 3 set daha. 5. bölümü rest-pause olarak yaptım ve 1 set bile yetti ona.

Aralarda dinlenme yok sayılır, ağırlıkları değiştirirken 5-10 sn dinlenmişimdir.

- Incline Bench Press 70 kg 4 tekrar, 50 kg 10 tekrar, 30 kg 15 tekrar (Bu şekilde toplam 3 set)

- Upright Cable Fly 50 kg 6 tekrar, 30 kg 10 tekrar, 20 kg 15 tekrar ( Bu şekilde toplam 3 set)

- Dumbbell Bench Press 60 kg 6 tekrar, 40 kg 10 tekrar, 20 kg 20 tekrar ( Bu şekilde toplam 3 set)

- Butterfly 50 kg 8 tekrar, 35 kg 10 tekrar, 25 kg 15 tekrar ( Bu şekilde toplam 3 set )

- Dips +15 kg ile 6 tekrar 20 saniye dinlenme ve ağırlığı değiştirmeden 2-3 tekrar daha, sonra gene 20 saniye dinlenip ağırlığı değiştirmeden 1-2 tekrar, en son tekrarda aşağıya inmem 15 saniye sürdü bu şekilde 1 set bile yetti, rest-pause deniyor buna)

Drop set içlerinde dinlenme yok zaten, setler ve bölümler arası 2-3 dk dinlenme, antreman 50-55 dk civarı sürdü, antreman sonrasında göğüslerimi bi sıkayım dedim ben böyle bir acı bilmiyorum bıçakla kesiyolar sanki göğüsleri o kadar kasıldı, soğuk su + masaj yapıp çıktım salondan.

Partnerim yoktu ama Greg Plitt'in verdiği gazla partner martner dinlemem diyip daldım ağırlıklara, incline press de son sette 4. tekrarı yapabilmem 6-7 saniye sürdü inat ettim o tekrarı basıcam diye drop set arasında hit sistemini de yapmış olduk sayılır.

Dumbbell bench pressde ilk 2 set 6 tekrar çıktı son set 4. tekrar aşırı zorladı 5. tekrarı da yaptım 6. yı yapamadım dumbbelları fırlattım karşıya, ronnie yi falan anlıyorum şimdi gerçekten çok zevkli oluyormuş ağırlıkları fırlatmak :D

Göğsümü en çok yakan hareket upright cable fly, hele 50 kg ile yaparken üstte sıkıştırınca çok fena sızlıyor üst göğüs.

Butterflyı hiç sevmedim yapmıcam bi daha, 6-10 tekrarlar iyi oldu sayılır da son dropda 25 kg yapınca hiç birşey hissetmedim makina kendisi kaldırıyordu zaten o kadar kiloyu 1 saat boyunca yapardım son seti bir işe yaramadı yani son 15 tekrarlar.

Rest-Pause sistemini de ilk kez ciddi anlamda yaptım sayılır ve bunu bench presste falan yapsam ağlarım herhalde, tükenene kadar 6-8 tekrar yapıyoruz mesela sonra 15-20 saniye dinlenip aynı ağırlıkla gene tükenene kadar yapıyoruz sonra gene aynı şekilde yapıyoruz son sette negatif tekrar 10-15 saniye sürüyor anca 1 set yapılır böyle ve bunu yaptıktan sonra aynı bölgeye başka hareket yapılamaz bence, yani son hareketin son seti olarak yapılabilir.

Hoşuma giden birşey daha salonda hazır olarak en fazla 15 kg dumbbell var, daha yüksek kiloları kendimiz ayarlıyoruz ufak bar şeklinde dumbbellar var yani, onlara 30 ar kiloyu ayarladığımda sanki 200 kilo kaldırıyormuşum gibi bi hava oluyor, kocaman oluyolar çünkü bu da ayrı bir motivasyon katıyor.

Antreman bu kadardı, göğüslerim şu an çok fena sızlıyor, eskiden deseler canının yanmasından zevk duyacaksın falan diye, sen ne diyon derdim de ciddi ciddi canımın yanması hoşuma gidiyor şu an :D

Akşama koşu var, yarın sırt var, sırt ve bacakta drop set beni mahfeder gibi görünüyor çünkü kas ne kadar büyük olursa o kadar zorluyor vücudu.

Bu hafta tabiri caizse hayvan gibi yiyecem 4000-5000 kalori alırım 1 günde, para da yok sabah akşam makarna yumurta patates yiyoruz :D

Son düzenleme:
Onkola cozumu verdim ben, farmer's walk diyorum hala. Al ellerine 60'ar kilo turla salonu. Dumbell'lerin ayarlanabilirmis hem, 50-60 kg'ye kadar cikabilinecek seviyede mi peki?

Bu arada yazdiklarina guldugumu de soyleyeyim. Zira ben de gecen hafta benzer bir durumdaydim. :D Salonda 4 tane hatun vardi, bir tek ben erkektim. Iki tanesi de uzun boylu, dirty blonde sacli tam avrupai hatunlardi. Bilmem nereden geldiler, ilk defa gordum onlari. Eh, agirliklar artiyor tabii haliyle, antrenmani bitiresi gelmiyor insanin.

Squat yaparken aynadan kesmeleri falan, canlarim ya, oyle antrenmana can feda <3

Çıkar herhalde 5 tane 7.5 bir tarafa sığar, 37.5+37.5 + 5 kg 80 kg eder toplamda ama bu kadarını yapamam şimdilik 50 şer kg yeter :D, 4 gün sonra kol var deneyeyim bakayım bu farmers walk ön kollarla birlikte merkez bölgeyi de çok güçlendirir.

Ayrıca salonda hergün bu tarz bayanlar olsa ben bench pressde hedeflediğim kiloya 2-3 haftada çıkarım :D

Günlüğü başından beri takip etmekteyim, forumun elit günlüklerinden biri oldugunu cok rahat söyleyebilirim...

Bir cogumuzun her türlü ek besin kullanıp kendınce kusursuz beslenmesıne ragmen senın yaptıgın antrenmanı yapmaya cesaret edemeyız, bu yüzden tebrık etmek isterim seni :)

Ayrıca paylastıgın motivasyon videoları sayesinde ciddi bi Greg Plitt fun ı oluşturdun forumda ve saygıdeger abimize müşteri kazandırabildigini zannediyorum :)

Başarılar dilerim, iyi sporlar...

Günlüğü başından beri takip etmekteyim, forumun elit günlüklerinden biri oldugunu cok rahat söyleyebilirim...

Bir cogumuzun her türlü ek besin kullanıp kendınce kusursuz beslenmesıne ragmen senın yaptıgın antrenmanı yapmaya cesaret edemeyız, bu yüzden tebrık etmek isterim seni :)

Ayrıca paylastıgın motivasyon videoları sayesinde ciddi bi Greg Plitt fun ı oluşturdun forumda ve saygıdeger abimize müşteri kazandırabildigini zannediyorum :)

Başarılar dilerim, iyi sporlar...

Motivasyon bu spordaki en önemli şeylerin başında geliyor bence, günlüğümü takip edenlere yapabileceğim en büyük katkı motivasyonlarını arttırmak diye düşünüyorum o sebeple paylaşıyorum bu videoları ve bu adamı izleyip motive olmayacak hiç kimse yok, eğer benden etkilenip müşterisi olan varsa gerçekten mutlu olurum çünkü bu spor için harcadığı en doğru paralardan biri olur, kesinlikle pişman olmaz ve karşılığını fazlasıyla alır.
Gerçi sadece motive olmak için takip ediliyorsa üye olunmasına hiç gerek yok youtube videoları bile yetiyor çünkü.
Herneyse bu kadar reklam yeter :p

Şu an bu ultra-yoğun antremanlardan verim alıyorum ve umarım böyle devam ederim. Ayrıca parayı bulduğum an direk supplement alacam o zaman daha da şiddetlenecek antremanlar da bu parayı ne zaman bulacaz bakalım :)

Teşekkür ederim ayrıca.

Back
Yukarı