Protein mıktarı olarak en zengın baklagil = NOHUT

bitkisel protein ise yaramaz olayına bende katılmıyorum baklagilleri cok severek tüketirim ve hesaplama yaptıgımda bunlarıda alırım icine bu konuda en iyi cevabı danny boy söler diyecektim ama zaten yazmıs :) gelisim olmasaydı danny boy gelisemezdi en iyi örneklerden biridir bence ayrıca öyle birsey olsaydı bende gelisemezdim önemli olan cesitliliktir
 
bende çeşitlilige
inaniyorum hergün beyaz et ve kırmızı et de yenmez bence ayrica herşeyin fazlasi zarardir her gün ayni yemekler yenmez degiştilirek yenmesi gerektigini düşünüyorum
 
yalnız nohuttaki tamamlanmamış protein oluyormuş. fakat biz vücut geliştiriken tamamlanmış protein kullanırmışız (tavuk, balık, yumurta vs.). sizce bu doğrumudur?
 
güncelliyorum ama. bu çok kritik ?

Aminoasit ihtiyacımız günümüzde kan plazmasındaki ve hücre içindeki aminoasit oranındaki değişimi ölçerek belirleniyor. Her bir aminoasit için ihtiyaç duyulan miktarlar bayağı iyi araştırılmış durumda bugün, gerek kadın, gerek erkekler için.

Bu araştırmaların ortaya çıkardığı mühim bir nokta essential amoniasitlere yönelik ihtiyacın toplam protein ihtiyacına oranı. Essential aminoasitlerin toplam protein ihtiyacı içindeki oranı küçük bir çocukta %43 iken, ergen bir çocukta bu oran %36’ya, yetişkinlerde de %20’ye düşüyor.

Yani genç sporcuların essential aminoasit ihtiyaçları yetişkin sporculara nazaran daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır. Bu yüzden genç sporcuların essantiel aminoasit profili güçlü (whey , yumurta vb.) protein kaynaklarını daha fazla tüketmesi gerekiyor.

Fakat bitkisel proteinlerde limite edici aminoasitler göz önüne alınarak kombineler yapılırsa eksik aminoasit zincirini tamamlamak mümkün olur.

Örneğin;

Buğday ve pirinçte limite eden 2 önemli aminoasit lysin ve treonin dir. Bunları lysin ve treonin yönünden zengin besinlerle kombine ederseniz tam protein elde etmiş olursunuz.

17012d1343692111-biyolojik-deger-bd-tblgif


Başka bir yardımcı konu:

https://www.bodyforumtr.com/vbforum...sel-proteinlerin-de-dahil-edilmesi-12743.html
 
Konuyu hortlatacağım ama kusura bakmayın. Aşağı yukarı 10 yıl önce bir takım borçlarımdan dolayı bu sporu bıraktım ve göbekli bir şekilde yeniden başladım. Evde ağırlıklar ile arada çalıştığım için omuz göğüs ve kol kaslarım yinede oldukça iyi durumda. Ben nohut olarak değil leblebi ve başka şeyler ile kombine ederek kullanıyorum. Tarifi mi burada vermek ve sizlerinde görüşüne sunmak istedim.
-800gr yağsız yoğurt
_100gr sarı leblebi
-75gr yer fıstığı
-100gr yulaf
-1 çay kaşığı zencefil
-1 çay kaşığı zerdeçal
-1tatlı kaşığı çörek otu
-0.5 çay kaşığı tarçın
-1.5 tatlı kaşığı bal
Hepsini smothy blendırdan geçiriyorum, iyice sıvı hale geldikten sonra bir tanesi 400cc diğeri 800cc olan iki adet mataraya aktarıyorum ve ertesi gün iş yerimde 400cc lik olanı kahvaltıda 800cc lik olanı öğle yemeğinde tüketiyorum. Henüz yeni başladığım için (3 hafta) net bir şey diyemem ancak kilom şimdilik sabit kalmakla beraber belim kemerde bir delik küçüldü ama halen daha göbeğim yerinde duruyor
Note: bunları tüketirken başka hiç bir şey yemiyorum öğünlerde
 
Back
Yukarı