sergen turaman
Üye
geçmiş olsun abi
http://www.medikalsepeti.org/roll-fix-hipoallerjenik-flaster-5cm-x-5mThumb tape denilen malzemeyi nereden bulabiliriz?
hocam solo güzeldi.ac dc duymak isteriz sendenbench programının sonuna geldiğimden dolayı bugün 1 tekrar maksimal testi yapmam gerekiyordu. ısınmalar sırasında 135'in ötesine geçemeyeceğimi anladım ve test işine hiç bulaşmadım. 1 tekrarlık maksimaller sakatlık potansiyeli açısından çok riskli , kaldıramayacağınızı düşünüyorsanız en iyisi hiç bulaşmamak. 135 denemek yerine 125 kg ile 5 set single ( tek tekrar ) attım. ağırlık artınca sağ tarafım güçsüz kalıyor ve kontrol edemiyorum dolayısıyla bar yamuk yumuk kalkıyor. artık programa dumbell press eklemek gerektiği ortada , orantısızlıkları çözmek lazım.
- bacağımdaki sakatlık iyiye gidiyor. yarın ya da pazartesi günü squat'la beraber yeni programa başlayacağım. haftada 1 squat bana en uygunu gibi görünüyor. çoğunlukla haftada 2 kere squat yapmayı tercih ediyordum bazı dönemler 3'e çıkardığım da oluyordu ama artık böyle yapmayacağım. tek gün ağır girip sonrasında 1 hafta boyunca quadricep'leri dinlendireceğim. haftada 1 kere squat'a giren bir sürü başarılı powerlifter var , en ünlüsü eric lilliebridge.
- bench'ten sonra overhead press yaptım. sakatlık işlerinden dolayı programsızım ve eve hiçbir şey yapmadan dönmüş gibi hissediyorum. kafama göre takıldım , önce 85 kg ile 1 set single attım daha sonra da 70 kiloya düşürüp 4 set 7-8 tekrar yaptım. overhead press'ten sonra 2 hareket yapıp dönmek istemediğimden hipertrofi amaçlı sırt-bicep çalışması yaptım. 10 kg ekstra ağırlıkla 3 set barfiks , v bar ile 3-4 set lat pulldown ve seated row yaptım. 3 set de dumbell curl yaptım. rastgele çalışmak diye buna denir.
- son zamanlarda kafamda atletik performansımı artırma isteği var. yaklaşık 3-4 senedir koşu-sıçrama vs. en ufak bir hareket yapmıyorum ( ağırlık çalışmaları dışında ) vücut ağırlığıyla yapılan zor egzersizleri yapmak istiyorum , sıçrama ve sprinting ( depar ) çalışıp bunları geliştirmek istiyorum. artı olarak esnekliğimi artırmak da en büyük hedeflerimden biri ( malesef 1 senedir uğraşmama rağmen kayda değer bir esneklik artışı olmadı. ) bugün hantallığımın ne boyutta olduğunu görmek için birkaç şey denedim. sıçrama kabiliyetimi test ettim. artı olarak tek elle kalın bara tutunabilecek miyim bunu da görmek istedim.
tutunduğum yer epey kalınmış , zor olsa da tutunabildim. sağa sola sallanma olayından dolayı pek dayanamadım. antrenman sonu olduğundan zaten gücüm azalmıştı , tebeşirle de uğraşmadım terli elle tuttum. biraz üstüne durursam 20 saniye durabilirim sanırım. ağırlığımın büyük kısmı bacağımda olduğundan fena değil bence.
bu da sıçrama denemesi. salonda yaptıktan sonra bir de evde denemek istedim. boy 170 , kafam tavana epey yaklaşıyor ama değmiyor. herhangi bir sıçrama tekniği bilmiyorum , sanırım bacakları yukarı çekerek ve kolları yukarı kaldırarak momentum alınıyor. bir sonraki denemede öyle yaparım , belki o şekilde kafam tavana değer. bana yetersiz geldi sıçrayışım , tabi 170 boya 80 kg fazla olduğundan büyük bir dezavantaj söz konusu. yorumları beklerim.
alakasız ama bu da çok kısa bir doğaçlama gitar solosu.gitarda da kendimi geliştirmek istiyorum , epeydir çalmıyordum özlemişim keratayı.
bench press'lerden bir set. iyi ki hiç 135 denemeye kalkmamışım , zaten spotter da yoktu. barı kendim çıkarırken çok güç kaybediyorum.
bu arada daha önce bahsetmediğim bir bench press - overhead press taktiği vereceğim. bunları ingilizce bilmiyorsanız başka yerden öğrenemezsiniz iyi okuyun
![]()
bench gibi itiş egzersizlerinde güçlü bir tutuş pozisyonu şart. soldaki ( çoğu insanın yaptığı ) kötü , sağdaki ise iyi bir tutuş. soldaki tutuşa bakarsanız barın bulunduğu konum ile bileğinizin merkezi konumu arasında bir fark bulunuyor. yani bar avcunuzun ortasına doğru yerleşmiş durumda ve bu da bileğinizin transfer ettiği itiş gücünü direkt olarak karşılayamıyor. sağdaki gibi tutarsanız bar transfer merkezine yani bileğinizle aynı konumda olacak ve bu da barı ittirirken gücünüzü tam olarak transfer etmiş olacak.
sağolasın. sıcak etkiliyor gerçekten evet. salona bisikletle geldiğimden o da performansımı düşürüyor biraz , ama bayramdan sonra artık ipleri ele alıp adam gibi çalışmaya başlayacağım.Hocam sanki bacaklar dahada büyüyor gibi.İştah kaybı sıcaktandır sanırsam.Ama kısa sürede toparlarsınız siz inşallah
![]()