ReturnOldSchool
Üye
Formunuz oldukça iyi müsadenizle bir kaç soru sormak istiyorum overheadpress i nasıl attırabilirim şu an 70 kg kaldırabiliyorum 1 tekrar ayrıca bar curl da kaç yapıyorsunuz?
Formunuz oldukça iyi müsadenizle bir kaç soru sormak istiyorum overheadpress i nasıl attırabilirim şu an 70 kg kaldırabiliyorum 1 tekrar ayrıca bar curl da kaç yapıyorsunuz?
powerlifting açısından değerlendirirsek , sağlam bench press yapanların büyük çoğunluğu geniş tutarlar. geniş tutuş ile alacağınız en büyük avantaj toplam hareket mesafesinin kısalması , artı olarak göğüs kaslarının max. verimle çalışması. eğer pectoral kısımda dominantsanız geniş tutuş daha başarılı olmanızı sağlayabilir. geniş tutuşun dezavantajları ise barı göğüste daha yukarı bir yere indirmek zorunda olmanız , bu da leg drive'ın daha az olacağı anlamına geliyor ( barı indirdiğiniz yer ayaklarınıza yani leg drive kaynağına ne kadar yakınsa o kadar momentum kazanırsınız , powerlifterların ayaklarını kalça hizasına kadar getirmelerinin sebebi bu). geniş tutuş bench omuz sağlığı açısından da berbat bir egzersiz. uzun yıllar çalışıp , sağlam bench press yapan ve rotator cuff sıkıntısı yaşamayan sporcu yok denecek kadar azdır , bunun en büyük sebebi geniş tutuş ile dirsekleri pek içeri alamamak, buna elbow flaring derler ve omuz-göğüs sağlığı açısından çok kötü bir durumdur. pec tear denen göğüs kaslarının tendondan kopması olayı %90 olarak geniş tutanlarda görülür. ne kadar dar tutarsanız dirsekleri o kadar içe alabilirsiniz bu da rotator cuff ve pectoraller için daha güvenlidir ( tabi bu da ön omuza yük bindiriyor ama rotator cuff'dan iyidirHocam kolay gelsin bir kaç sorum olacaktı öncelikle bench presste geniş veya omuz hizasında tutmak çok farklımı iki bu kavrama antremanını biraz daha ayrıntılı anlatırmısınız faydasını görüyomusunuz birde o vatus medials ne öyle ya resmen denilen gibi göz yaşı damlası olmuş [emoji23] başarılar.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Çok sağolun hocam gerçekten açıklayıcı olmuş elinize sağlık.powerlifting açısından değerlendirirsek , sağlam bench press yapanların büyük çoğunluğu geniş tutarlar. geniş tutuş ile alacağınız en büyük avantaj toplam hareket mesafesinin kısalması , artı olarak göğüs kaslarının max. verimle çalışması. eğer pectoral kısımda dominantsanız geniş tutuş daha başarılı olmanızı sağlayabilir. geniş tutuşun dezavantajları ise barı göğüste daha yukarı bir yere indirmek zorunda olmanız , bu da leg drive'ın daha az olacağı anlamına geliyor ( barı indirdiğiniz yer ayaklarınıza yani leg drive kaynağına ne kadar yakınsa o kadar momentum kazanırsınız , powerlifterların ayaklarını kalça hizasına kadar getirmelerinin sebebi bu). geniş tutuş bench omuz sağlığı açısından da berbat bir egzersiz. uzun yıllar çalışıp , sağlam bench press yapan ve rotator cuff sıkıntısı yaşamayan sporcu yok denecek kadar azdır , bunun en büyük sebebi geniş tutuş ile dirsekleri pek içeri alamamak, buna elbow flaring derler ve omuz-göğüs sağlığı açısından çok kötü bir durumdur. pec tear denen göğüs kaslarının tendondan kopması olayı %90 olarak geniş tutanlarda görülür. ne kadar dar tutarsanız dirsekleri o kadar içe alabilirsiniz bu da rotator cuff ve pectoraller için daha güvenlidir ( tabi bu da ön omuza yük bindiriyor ama rotator cuff'dan iyidir) birinin geniş - standart - ya da dar tutuşta başarılı olmasını belirleyen faktörler büyük oranda bunlar. biyomekanik açıdan da humerus ile ön kol uzunluğunun oranı da etkili. en iyisi serçe parmağını halkaya koyman olur bence artık ben de öyle yapıyorum. daha bilimsel ve detaylı bir kaynak istersen aşağıdaki linki inceleyebilirsin :
http://journals.humankinetics.com/AcuCustom/Sitename/Documents/DocumentItem/7969.pdf
barbell hold olayı şöyle , elinizden kayana kadar tutuyorsunuz
plate pinching de böyle , plakalar ne kadar fazla olursa parmakları o kadar açmak zorunda kalıyorsunuz o da haliyle zorluyor.
bölüm işletme 2. sınıf şu an , bir sene de ingilizce için hazırlık vardı evet.Hocam acaba okuduğun bölümü öğrenebilir miyim?Hazırlık falan okudun mu bunu da merak ediyorum ingilizce alt yapın nereden geliyor?
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
izolasyon olmasalar da sırasıyla glute bridge , stiff legged-romanian deadlift ve front squat saydığın kas grupları için birebir. direkt olarak izole edileceklerse de cable kickback , leg curl ve leg extention en opsiyonel egzersizler.Glutes, harmstrings,quadriceps için en kral izole hareketler nelerdir
giydiğim pantolonların bacak kısmı zor sığıyor bel kısmı boş kalıyor bir acayip oluyor.@pinkzeppelin
aklıma gelmişken sorayım dedim. soracam soracam deyip hep dalgaya gidiyor
kardeş senin bacaklar baya bir kalın maşallah.pantolon seçiminde sıkıntı yaşıyon mu?
ben mavinin hunter kalıbını giyiyorum severek.şu haliyle tam oluyor sarıyor bacaklarıgiydiğim pantolonların bacak kısmı zor sığıyor bel kısmı boş kalıyor bir acayip oluyor.tam rahat ettiren bir pantolon bulamadım bedenime uygun.
Aynen ya bende sporda yeni gibiyim ama şimdiden belli bacaklar kolların kat kat fazlasıben mavinin hunter kalıbını giyiyorum severek.şu haliyle tam oluyor sarıyor bacaklarıbu sekilde bacak çalışmaya devam edersem yıl sonuna bende aynı sorunu yaşayacam galiba
eşofmanla gezmekde olmuyor sürekli.geçen bir abide konunun birindede aynı sorunu yaşadığını söylemişti demekki öyle bir kalıp yok
kumaş pantolon olabilir özel dikim.şimdiki kalıplar genelde dar
geriye bir yol kalıyor o zaman en guzeli beli bacaklarla orantılı kalınlaştırmak![]()
deadlift tek başına yeterli değil , barbell row + dumbell row iş görür. barbell row'da fazla set yapın açığı kapatmak için ve tutuşunuzu çeşitlendirin yani geniş tutuş ve dar tutuşu kombine edin. bu sayede eksiklik olmaz.latismus dorsi kasları için deadlift sizce etkisi ne kadar olur siz kanat kaslarınız için barfiks ve latpul down hareketlerini mi yaptınız ? çok araştırdım ama bulamadım deadlift ve bent over row hareketinin latismus dorsi kasına etkisi ne kadar olabilir yada başka hareket yapabilir miyim dambıl ve bar ile .. evde çalıştığım için maalesef latpull down ve barfiks imkanım yok.
Hocam danışmak istediğim durumlar var.İlk olarak squatta 5 hafta önce 55kg ile başlamıştım şuan 90kg yapıyorum 5x5.Squat gayet güzel arttı fakat son iki antrenamndır squatın son setlerinde sol kolumda uyuşma yaşıyorum.Daha çok sol ön kolumda oluyor bu.Hissizlik mi diyim ne diyim bilmiyorum.Çok fazla değil ama yine de can sıkıcı.Ayrıca bench presste 75kgde son iki idmandır fail yaşıyorum.Salon hocasını çağırıyorum arkama adam geliyor dokunuyor yardım ediyor ben ısrar etmeme rağmen sinirim bozuldu.Altında kaldım barın korkuyorum tek başıma girmekten çağırmayınca da olmuyor.75kgde 3. Antrenmanımı yapıcam yine fail yaşarsam ne önerirsin benchi %10azaltıp tekrar lineer biçimde arttırsam mı ne yapsam
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi