bugün hipertrofi günümdü , hafif ağırlıklarla itiş ve çekiş kaslarını çalıştım , tüm üst vücut için iyi bir antrenman oldu. bir tane de video çektim.
- bench press ile başladım , planım 2 set yarışma stili ile ( arch-leg drive ) 12 tekrar , 2 set bacakları kaldırarak ( legs up bench press ) 12 tekrar ve 1 set dar tutuş ile 5 tekrar spoto press yapmaktı. bu doğrultuda çalıştım.
- bench press'te 2 set 12 tekrarı 90 kg kullanarak yaptım. 90 ile 12 tekrar çıkarmak 1 tekrar için 130 kg yapabileceğiniz anlamına gelir. pek ciddiye alarak yapmadığımdan ve çok da zorlanmadığımdan dolayı bench'imin bir ay öncesine göre ilerlediğini rahat bi şekilde söyleyebilirim.
- yarışma stili 2x12'den sonra bacakları kaldırarak 2x12 yaptım 80 kg kullandım , daha sonra da aynı ağırlıkla 1 set spoto press yaparak bench kısmını bitirdim. spoto press'i bench'te göğüse yakın kısımlarda zorlananlara tavsiye ederim. spoto sayesinde yabancıların tightness dediği sıkılığı kazandım. önceden barı aşağı indirirken çok zorlanırdım , kollarım titrerdi ve dengede tutmakta çok zorlanırdım. spoto yapmaya başladıktan sonra bu problem çözüldü.
- dumbell press ve lateral raise'i süper set yaptım. 30 kiloluk dumbell'lar ile 10 tekrar press yapıp ardından 7.5 kiloluk dumbell ile ara vermeden çıkarabildiğim kadar lateral raise yaptım. deltoid kasları bu tür yüksek tekrarlı ve ara vermeden yapılan çalışmalara iyi tepki veriyor , bu tür çeşitlilikleri katmanızı tavsiye ederim.
- tricep için tek egzersiz ve tek set yaptım o da rope pushdown oldu. drop set şeklinde ara vermeden 2 kere ağırlık düşürerek pump yaptım.
- 10 kg ekstra ağırlıkla barfiks ve 5 set lat pulldown yaptım. eskiden barbell row favori hareketimdi ve güzel ağırlıklarla çalışırdım. artık yapmıyorum , aslına bakarsanız çoğu powerlifter barbell row'dan kaçınır. bunun sebebi barbell row'un bel kısmını da epey çalıştırması. sürekli squat ve deadlift yaptığımızdan beldeki kasları zorluyoruz üstüne bench press'te arch da yapınca bel kısmı hiç dinlenemiyor bu da iyi bir durum değil. bu yüzden artık barbell row yapmamaya karar verdim.
- bicep için de aynen tricep'te olduğu gibi tek egzersiz ve drop set yaptım. 15 kiloluk dumbell'lar ile curl yaptım.
bu arada aşağıya kullanışlı bir site bırakacağım , bu site ile bir ağırlığı kaç tekrar kaldırdığınızı yazıp maksimumunuzu ya da daha fazla tekrar için neler yapabileceğinizi görebileceksiniz.
http://www.bodybuilding.com/fun/other7.htm
bu da 90 kg ile 2. setim