Pastorize Yumurta (Likit Yumurta Akı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baris
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence gerçek yumurtanın yerini tutamaz hiç bir şekilde. Pastörize diyor. Yani yüksek ısıya tabi tutulmuş. Faydalı vitamin ve mineraller uçmuştur. Halbuki bence en iyisi yumurtayı azıcık haşlayıp yemek. Kayıp daha az olur bence. Benim fikrim.

orası doğru ama sabah işe gitmeden kalkıp yumurta hazırlamak zor oluyor ayrıca sarıları boşa gidiyor.

Bu çalışanlar içn çok pratik..
Tabiki vakit olduğunda normal yumurta yemek daha iyi

Bende yaklaşık 1 ay boyunca önüme gelen her carrefour,bim,tansaş,migros,şok... marketlerine bakmıştım fakat bulamadım en sonunda umudu kestim sanırım artık sadece internet üzerinden satış yapılıyor.

Eğer hala İstanbul'daki marketlerden satın alanlar varsa hangi marketlerden bulduklarını yazarlarsa sevinirim...

ben bir firmaya mail atmıştım ürünlerinizi nerden temin edebilirim diye, metro grossmarkette varmış. henüz almadım ama en kısa zamanda kozyatağı metroya uğrayacağım :))

İstanbul'da gördüğüm tüm hipermarketleri gezdim. Pastorize yumurta akı'nı bulamadım. İnternetten sipariş etmekten başka çağre göremiyorum. İstanbuldan alıp kullanan arkadaşlar randumanı hakkında bilgi verirse memnun olurum...

Bugün gidip metro'dan 4 litre "lick" marka pastörize yumrta akı aldım.(Kozyatağı/İstanbul)..fiat 4.89TL/Litre..ilgilenenlere duyurulur.
100ml yumurta akında 9.89 gr protein bulunuyor.

Metro'dan metro kart almadan alışveriş yapılabiliyormu?

metrodaki yumurta akı baya sıcak bir fırsat gözüüküyor.Denemeyi düşünüyorum.Hem sarılarınada yazık olmamış olur ve pratik

Bence gerçek yumurtanın yerini tutamaz hiç bir şekilde. Pastörize diyor. Yani yüksek ısıya tabi tutulmuş. Faydalı vitamin ve mineraller uçmuştur. Halbuki bence en iyisi yumurtayı azıcık haşlayıp yemek. Kayıp daha az olur bence. Benim fikrim.
pastorize ürünler yüksek ısıya tabi tutulmaz zaten pişer ve ürün yapısını kaybeder böyle bir durumda, pastörizasyon işlemindeki esas ısının ani yükseltilip ani düşürülmesidir
Not: süt bile 100 santigratın altında pastörize edilir

Arkadaşlar dün [istanbul'da] o soğuğa ve yağan şiddetli kara rağmen iş çıkışı arkadaşımdan metro kartını alıp gittim aldım bu pastörize yumurta aklarından.Çok memnun kaldım acayip derecede prtatik geldi.Artık sabahları yarım saat erken kalkıp yüzümü yıkamadan yumurtaları tencereye atıp haşlanmasını bekleyip onların kabuklarını soyarak sarılarını ayırıp yemek zahmetinden kurtuldum çok rahat oldu bu.Benim gibi zaman sıkıntısı çeken [üşenen] herkese tavsiye ederim,Ah birde metro dışında satılan yerlerde olsa...

kullanıyorum dostum gayet memnunum
kullanım şeklide bi kaşıgında 28 gram var 7 yumurta akına denk geliyo şayet pişirip tüketiceksen i kaşıga paketten çıkan kaşıga yarım su bardagı su katmak gerekiyo iyice karıştırmak gerekiyo ama ben pişirmekle ugraşmıyorum yarım litre süt iki kaşık yumurta akı tozu 1 kaşık neskuik iyice çalkala mis gibi iç gitsin tek sıkıntısı birazcık gaz yapması.

paketlenmiş bütün ürünler asıl besin değerlerini kaybederler az veya çok hepsi kaybeder.tabiki doğal beslenmek işlem geçirmemiş paketlenmemiş ürün tüketmek en sağlıklısı ve faydalısı fakat çeşitli nedenlerden ötürü bu ürürnlere yöneliyor insanlar.karşıt fikirlere sahip olan arkadaşlar whey casein vb herhangi bir protein ürünü kullanmıyor sanırım :) sonuçta onlarda belirli işlemlerden geçiriliyorlar ve toz hale getirliyorlar hydorlize izole konsantre gibi.en az paketlenmiş yumurta akının pastorizasyonu kadar değer kaybettiriyor bu işlemler amaç pure olmaksa peyniraltısuyunuda ilk elden içelim o zaman :) bence son derece pratik ve günlük yaşama elverişli bir ürün her şekilde tüketilir .

bu ürüne karşıt biriyim. ama whey de kullanıyorum. şimdi antrenman sonrası whey gibi kana çabuk karışabilecek olan, içinde glutamin bcaa gibi aa ları da içeren eşdeğer ürün yok gibi. ayrıca iş yerinde başka yemek yeme imkanınız yokken 1 ölçek alınabiliyor rahatça. ayrıca supplement kullanmanın verdiği placebo etkisi de var psikolojik olarak. ama yumurtaya gelince, madem gerçeği varken birebir niye bunu kullanayım? illa herşeyi doğal yapamayız doğru. ama hiç değilse doğal olabilecekleri maksimum kullanalım. son okuduklarımdan yola çıkarak ne yediğimiz tavuğa ne yediğimiz ete güvenim kalmadı mecburen yiyoruz. ama yumurta sanki biraz daha az etkileniyor gibi sonuçta ucuz bir şey üreticiler insanların sağlığını hiçe sayarak 4-5 kuruş için sığır etine tavuk etine 50 tane numara çekiyor ama ne bileyim sanki yumurtada bunlar daha azdır gibime geliyor belki de yanılıyorum.

pratikliği tartışılmaz.... ama ben biraz klasik düşünceliyim yumurta yanında tost makinasında kurutulmuş çavdar ekmeği ve salatayı hiç bir şeye değişmem...haa bu arada yumurta ayıklamaktan bıkanlara sırrımı üye fotoları.....kas kaybetmeden yağ yakmak başlığında..sanırım 6 sayfada yazdım eminim bazılarınızın hoşuna gidecek......bu arada yumurta beyazı toz proteinini denmeiş biri olqrak midebulandırıcı tadı hep ağzıma geldi ..salonda birine verdim kutuyu...ama bu likit olayı cok iyi .....ama ben klasik adamım:)

bu ürüne karşıt biriyim. ama whey de kullanıyorum. şimdi antrenman sonrası whey gibi kana çabuk karışabilecek olan, içinde glutamin bcaa gibi aa ları da içeren eşdeğer ürün yok gibi. ayrıca iş yerinde başka yemek yeme imkanınız yokken 1 ölçek alınabiliyor rahatça. ayrıca supplement kullanmanın verdiği placebo etkisi de var psikolojik olarak. ama yumurtaya gelince, madem gerçeği varken birebir niye bunu kullanayım? illa herşeyi doğal yapamayız doğru. ama hiç değilse doğal olabilecekleri maksimum kullanalım. son okuduklarımdan yola çıkarak ne yediğimiz tavuğa ne yediğimiz ete güvenim kalmadı mecburen yiyoruz. ama yumurta sanki biraz daha az etkileniyor gibi sonuçta ucuz bir şey üreticiler insanların sağlığını hiçe sayarak 4-5 kuruş için sığır etine tavuk etine 50 tane numara çekiyor ama ne bileyim sanki yumurtada bunlar daha azdır gibime geliyor belki de yanılıyorum.

kardeşim biraz daha araştırmanı tavsiye ediyorum bu konularda baya ironik düşüncelerin var :)eti hormonlu olan bir tavuğun yumurtası hormonsuz olur a denk geliyor söylediklerin .araştırmadan sanırımlarla değil net şekilde konuşmak gerek ;)bence bırakalım bu natural pure life olaylarını öte tarafta steroidler tartışşılıyor burda yumurta doğalmı değilmi ohooo çok ayrıntı kalıyor ve komik geliyor bana göre yiyen yesin eyer bir mücadele verilecekse ilaçlarla verilmeli pastörize yumurta akıyla değil !!!

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
Yukarı