Pastorize Yumurta (Likit Yumurta Akı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baris
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
SCHWARZXXL dedi:
100 gramda 9 gramdan fazla olması lazım sonuçta bunun içinde sarı yok. %10'un üstüne çıkması lazım protein oranının.
Arkadaşlar ayrıca antreman sonrası acil protein ihtiyacını karşılamak için uygun mu sizce bu? Sıvı olması bakımından sindirim daha hızlı olur gibi geliyor.
Paztörize sıvı yumurta gerçekten çok iyi bir kaynak. Kana karışma hızı da düşük değil ve sıvı olarak alındığında antrenman sonrası kullanıma uygun ama nedense Unakıtanlar ilk partiden sonraki ürünlerde kaliteyi mi düşürdü anlamadım, ilk başlarda sıvı yumurtayı günde 1 lt. içiyordum hiç sorun olmuyordu, şimdi feci gaz yapıyor, pişirmeden tüketemiyorum.

walla ben sabah akşam küçük ambalajlardan birer tane içiyorum ama şimdilik bi sorun yok gibi görünüyor.inşaalah olmaz...

javsin dedi:
walla ben sabah akşam küçük ambalajlardan birer tane içiyorum ama şimdilik bi sorun yok gibi görünüyor.inşaalah olmaz...

Kıskandım seni valla, keşke ben de içebilsem sorunsuz bir şekilde. Denerim tekrar bugünlerde, belki ürünlerde sorun vardı düzeldi veya bende sorun var.

Arkadaşlar 2 gündür birkaç markete sordum bunu. Çoğunun haberi yok. Maslak Migrosta ise bir kaç paket sarı kalmış sadece. Görevli artık göndermediklerini söyledi. İstanbul'daki arkadaşlar nerelerden alıyor bunu? Birazdan Dia'ya da bakacam bakalım.

yok yok yok migros tansaş makro hiç birinde yok... üretilmiyormu acaba artık! istanbuldaki arkadaşlar nereden aldıklarını yazabilirlermi acaba?

kenny dedi:
yok yok yok migros tansaş makro hiç birinde yok... üretilmiyormu acaba artık! istanbuldaki arkadaşlar nereden aldıklarını yazabilirlermi acaba?
Gittikçe zorlaştı bulmak, ya dağıtımı aksadı ya da çok yumurta akı yiycen bir bodyci keşfetti ve hepsini alıyor. Evvelden Carrefour, Migros ve Gima'da kesin vardı. Diğer yerleri bilmiyorum ama artık hiç bulamıyorum ben de.

Benim bakkal, "Bayiliğini aldım ama millet Unakıtan'a çok tepkili ondan getiremiyorum" gibi birşeyler salladı. Bayrampaşa'da bir yerlerdeymiş bunun toptancısı. Yakın olanlar deneyebilir. Nasip olmadı kullanmak.

çiğ yumurta içmemenizi öneririm arkadaşlar. ilk zamanlarda sorun olmasa da uzun vadede problemlere yol açtığı görülmüş. yumurta beyazında bulunan "avidin" isimli protein biotinin barsaklardan emilimini engelliyor. pişmiş yumurta yiyenlerde bu protein sorun yaratmaz.

BİOTİN - H VİTAMİNİ
H Vitamini de denmektedir. Aslında B grubunda olan bir vitamin olarak kabul edilir. Yumurta akında bulunan avidin isimli madde biotini etkisiz hale getirmektedir. Deneyler sırasında çiğ yumurta akı ile beslenen farelerin zayıfladığı ve derilerinin bozulduğu gözlemlenmiş ve Almanca deri anlamına gelen Haut kelimesinin baş harfi ile anılmaya başlanmıştır. Yumurta akında bulunan bu avidin maddesi yumurta çiğ iken etkili olmasına karşın pişirildiğinde etkisiz hale gelmektedir. Beslenmelerinin %30 kadarında çiğ yumurta bulunduğu takdirde insanlarda da eksikliği oluşabilir. 1942 yılında gönüllü bir gruba deneysel olarak çiğ yumurta ağırlıklı (dietin %30'u) beslenme ve biotin dışında tüm vitaminler verilmiş. Bu kişilerde yorgunluk, iştahsızlık, depresyon, nöropati, kolestrol artışı, kansızlık ve deride pullanma görülmüş. Bu durum ancak Biotin verilmesi ile iyileştirebilmiştir.

Biotin Eksikliği
Doğada çok yaygın olarak bulunması yanında barsaklardaki bazı bakteriler tarafından da üretilebildiği düşünülmektedir. Beslenmesinde çiğ yumurta akı bulunmayanlarda ve çok antibiyotik alınmadığında görülmesi olanaklı değildir. Eksikliğinde olan belirtiler;

Halsizlik, çabuk yorulma, iştahsızlık, adale incelmesi ve ağrıları,
Depresyon tarzında ruhsal belirtiler,
Kuru, pullu ve değmekle acıyan bir cilt,
Kan kolesterol seviyesinde artma, gözlerde kızarma,
Kansızlık ve kalp sorunları,
Saçlarda beyazlama ve dökülme görülür.

hepimizin vücudumuza fazlasıyla önem verdiğimiz ve büyük fedakarlıklar yaptığımız ortada. bu yüzden 5 dakika daha bekleyip pişmiş yumurta yemek çok ta zor olmasa gerek..

Ben hala izmirde bir yerlerde denk gelemedim.
Nerden bulacağız?

Çiğ yumurta içmenin pe bir yararı yok bu zaten yıllar önce kanıtlandı. Fakat ille de içeceğim diyenlere çukulatalı süt ile mix ederlerse rahaça içebilirler

merhaba, bu ürün hakkında internette bilgi almak isterken forumunuza rastladım, forumunuza giriş yaparak ürünün bir aya kadar Metro marketlerde satışına başlanacağını bildirmek istedim.

Correfour'un altını üstünü getirdim; giresunda hipermarket olarak sadece correfur var zaten; ama yok. geçen yıl varmış dedi çalışanlardan biri. İnternetten bile sipariş edebilirim; toptan olarak tabi. Var mıdır internetten alma imkanımız acaba???

Akını sarısından ayırmak zor bir şey değil ki.. Normal yumurtanın akından ne farkı var?

Besin değeri olarak bir farkı yok ama aşağıdaki nedenlerden dolayı tercih ediyordum ben.

1- Pastorize olması. Gerçi bu zamana kadar pastorize yumurtayla mı beslendik? :) Hayır, ama günde 15-20 yumurta tüketince işler değişiyor riski minimuma indirmiş oluyoruz. Salmonella bakterisini safdışı etmiş oluyoruz.

2- Çok pratik olması, ayıklamakla uğraştırmaması. Benim aldıklarımda bir pakette 10 yumurta beyazı oluyordu, yani bir paket bir öğünlük protein ihtiyacımı tam karşılıyordu.

3- Ben pişirmiyordum, çiğ içiyordum. İçine bebe büsküvisi, bal, muz falan atıyordum, spordan sonra içiyordum direkt. Ama sonradan öğrendiğime göre çiğ içmek yumurtanın vücut tarafından emilimini azaltıyormuş. Proteinimizi alamadan yumurta bağırsaklardan kayıp gidiyormuş. Yani rockye bakıp aldanmamak lazım. :)

Ama şuan pastorize yumrta akı hiçbir yerde satılmıyor. Tamamen piyasadan çekilmiş urumda. Artık bol bol yumurta kırıp, onların akını ayırma zamanı.

Akını sarısından ayırmak zor bir şey değil ki.. Normal yumurtanın akından ne farkı var?

Sarısını ziyan etmiyorsan pek bir farkı yok. Sadece kabuk kırma derdi vs yok, küçük günlük süt kartonlarında yumurta beyazı olduğunu düşün.

Bende bulamıyorum kaç aydır. Migrostan alıyordum eskiden ama artık yok. Kasımda metro marketlere gelicek demiş birisi, metro'ya bakan var mı ?

şu anda hiçbir yerde yok.ben metro markete de baktım.internetten bir firma buldum izmir özbekte aradım firmayı dedim ben pastorize yumurta akı istiyorum beni satış müdürüne bağladılar kişisel satışımız yok dedi adam sadece toptan ve firmalarla çalışıyormuşlar.birde bi unlu mamüller satan dükkanın tabelasında gördüm hemen içeri daldım.dedimki bana satarmısın şu fol yumurta akından yok dediler sadece kendimiz kullanıyoruz.insan olsa sorardı hayırdır falan diye ama neden öle davrandı hiç anlamadım.hem tabelada burada fol pastorize yumurta akı kullanılır yazıyor hemde bir kaç kutu isteyince sadece bize kadar diyor.olmadı açacam bende bir unlu mamüller dükkanı verecem siparişihyper_

Back
Yukarı