Optimum Nutrition Serious Mass

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ALPEREN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bu ürün sizce nasıl ?

• Çok başarılı,

Votes: 388 48,8%
  • Orta karar,

Votes: 340 42,8%
  • Başarısız.

Votes: 67 8,4%

• Total voters
    795
Ben yeni başladım bb'ye ve serious mass gainer kullanmaya başladım.asıl amacım kilo alabilmek.ilk ay kilo almaya yönelik vücudumda bi değişme olmazmı acaba vücut ısınana kdr.eğer kilo alamıcaksam ilk ay gainer kullanmama gerek var mıdır sizce?

sen bilrsin ama ben olsam ilk ay yarım doz kullanırdım yeni başlıyorsan.kilo laman için yukarda yazdığım gibi beslenmelisin.sana kalmış.yukardaki beslenme prgramını gainersız bile yapabilirsen ilk ay helal olsun derim sana cddi şekilde etkisini görürsün.çünkü bir gün gidip bir gün gitmiyceksn.

wishdrpopper...kahvaltıda yumurta yiyemiyorum baba:(egg protein dedigin cazein degil dimi ucuzmu o valla oda pahalı...yumurta sabah omlet şeklinde yesem bi sorun olurmu?haşlama hayatta yiyemiyorum ya:(kahvaltı yok,yumurta yok,protein tozu yok..ben kilo alamam:)

wishdrpopper...kahvaltıda yumurta yiyemiyorum baba:(egg protein dedigin cazein degil dimi ucuzmu o valla oda pahalı...yumurta sabah omlet şeklinde yesem bi sorun olurmu?haşlama hayatta yiyemiyorum ya:(kahvaltı yok,yumurta yok,protein tozu yok..ben kilo alamam:)

olur.omletin içine kaşar peyniride atarsın peynirde yemiş olursun böylece.ben omletin içine yulaf ezmeside koyuyuorum.yumurta yumurtadır.ama sarısıyla beyazını ayır derim.4 yumurtanın 1 ini bütün olarak diğerlerinin beyazını atmanı tavsiye ederim.gerçi sarısıylada yesen pek birşey olmaz içinde yağ var sarısının ve o yağ göbek yapıyor.onun dışında zararlı değil sarısı.sen yiyebiliyorsan 4 yumurtayı bütün olarak omletede atabilirsin.

bu ürün mü universal mi?wish bu üründe yeterince aminoasit yok...universalin içeriği daha zengin neden bunu seçiyorsun? farkı ne?

merhaba arkadaslar yazdiklarinizin cogunu okudum cok faydalandim tesekkur ediyorum sizlere.
bende suan 3 adet urun var
1. serious mass karbonhidrat
2.six star muscle creatine
3. gold standar WHEY protein

kilo almak icin ilkten whey aldim 180 boy 61 kilo idim. evde kendim calistim bu srada sadece protein ve creatine aliyordum.1 ay spor yaptim 4 kilo verdim.
sizden ricam yukardaki urunlerle kilo almam icin ne yapmaliyim.
bana bunlari kullanim sirasi ile yazabilecek arkadasa simdiden cok tesekkur ediyorum.
yani ilk hangisini icmeliyim sonra hangisini......
birde anladigim kadariyla gobek yapiyormus bunu icin sadece mekik felan calissm olurmu.

arkadaşlar bu yaptığınız beslenme programları güzel ama bir gün boyunca 300-400 gr et yenilmesi söyleniyor.türkiye gibi bi ülkede yaşayan insanlar olarak her gün o kdr et yiyebilmek en azndan benm için zor.başka bi seçenek yok mu ete alternatif ya da daha az etle farklı bi program

Etsiz vücut yapamazsın...eğer alamıyorsan hiç deneme derim çünkü hammademiz odur.hiç bir whey etin yerini tutamaz.ama sadece parçalamak istiyorsan sorun olmaz.

edemezsin.yumurta proteini tek zincirlidir.yumurta yemek zorundasın.yada parayı vericeksin optimum egg protein alıcaksın.1 kilosu 120 tl.1 ay gidiyor.bir ölçeği 7 yumurta.suya at haşla 15 dakika olsun.beyazlaırnı ye gözünü kapat.yumurta çok önemli arkadaşlar.tek zincirli protein dizilimi uyarıcı etki yapar.sadece yumurtada olan özel bir proteindir.egg albumini tüm sporcular için önemlidir.ben kür dönemimde günde 30 tane yumurta beyazı yiyordum =)

peynirde whey protein var.whey protein tozu alark telafi edersin onuda.sütaşın peyniri güzel yumuşak yada yörsan.100 gr kayıp gidiyor.1 kiloluk al 10 a böl bıçakla.sabak bir parçayı yıka suyla ye.kahvaltı olmadan olmaz.sabah kalktığında katabolik etki vardır vucudunda yani kaslar yıkılıyordur.onların acil karbon ve proteine ihtiyaç vardır.sporcular genellikle uyandıklaırnda aminoasit alırlar.aminoasit proteinin yapı taşı ikisi aynı şey sadece aminoasit kana daha hızlı karışıyor düşünün hızlı karışmasını istiyor adamlar.o kadar önemli sabah protein almak.

kavaltıda neyin tadı hoşunuza gidiyorsa onu yiyin ilk başlarda mideniz ufak iştahsız olabilirsiniz.ama 4 yumurta beyazı çok önemli.

corn flakes yiyebilirsin tadını seviyorsan.ama şeker oranı düşüklerden al derim.nestlenin dia da satılan kırmızı paketli yarım kiloluk olanı vardı.100 gr kahvaltıda yiyebilirsin.karbon ihtiyacını karşılar.reklam gibi oldu ama diğer marketlerde çok pahalı.onun şeker oranı düşük 100 de 8.diğerlerinde şeker onarı yüzde 30 a yakın.şeker dandik karbonhidrattır.şekerden mümkün olduğu kadar uzak durun.

gözünüz karaysa en doğrusu yulaf ezmesi yemektir.lifalif var etinin.ondanda 80 gr yenilebilir yoğurtla karıştırılıp.yoğurt light olursa daha güzel olur.

beslenmenin mantığı zamandır.en kötü ihtimal 4 saatte bir yemek yemelisiniz.vucudumuz günlük protein ihtiyacı vucut ağırlığımızın 1,7 -2 katı kadardır.burdan çıkarılacak sonuç şudur;
yani 75 kilo birisi sağlıklı beslenirse 150 gr protein almalıdır.bunu eşit olarak tüm protein çeşitlerine paylaştırmak doğru olandır.

makarnada soy , peynirde whey , yumurtada egg , tavuk ve ette hayvansal protein vardır.bunlar belirli ölçülerde alınmalıdır.siz zaten gainer alarak 225 gr karbon ve 50 gr protein ihtiyacınızı karşılıyorsunuz.geriye kalan 100 gr protein ihtyiacınızı 300 gr tavuk 100 gr peynir 4 yumurta dan ve 300 gr makarnadan karşılamak durumundasınız.

vucudumuz 4 saatte bir yemek yeme ihtiyacı duyar.eğer karbon ve protein 4 saatte bir vucuda girmezse vucud kasları eritmeye başlar ve katabolik bir etki gerçekleşir.4 saatten fazla öğün arası verilmez.4 ana öğünün içine 2 ara öğün koyularak kilo alma programı gerçekleşir.kahvaltı ilk öğündür ve en önemli olandır.gece yatarken casein almadığınız için katabolik etki başlar.ve büyüme hormonu salgılanması yavaşlar.sadece casein bun durdurabilir.çünkü yavaş protein içerir.casein süt proteinidir.

tavuğun 4 te biri proteindir.ona göre hesaplayın.ve 4 öğüne bölün.

en önemli öğünler sabah kahvaltısı ve antremandan çıktığınız andaki öğünlerdir.bunları aksatırsanız o gün yaptığınız sporun etkilerinin büyük kısmı boşa gider.tabi antremandan 1 buçuk saat önce yemeğinizi yemelisiniz.antremandan hemen önce yemke yenmez.çünkü pilav ve tavuğun sindirim süresi 1,5 saattir onlar kana geçsinki enerjiye dönüşsün.antreman sonrası aciliyeti gainerı anında alarak gideriyoruz,antremandan 1 saat önce gainer tekrar içerek birnebze vucudu yatıştırıyoruz ama sabah kahvaltısının bahanesi olamaz.kiloları kaldıramaz halsiz olursunuz.

Emin misin?

Diğer Yaraları
Soya, B vitamini deposu olarak bilinir. Bu nedenle soyalı besinlerin hazmı kolaylaştırdığı ve çocuklarda
kemik gelişimini artırdığı, ayrıca çocuklarda ortaya çıkan kronik sindirim zorluğu ve kabızlığın soya sütü
kullanımı ile büyük oranda atlatıldığı saptanmıştır. Soyada bulunan bol miktardaki E vitamininin, Parkinson
ve Alzheimer hastalıklarının tedavisinde de oldukça etkili olduğu ve yaşlanmayı geciktirdiği biliniyor.
Almanya’da eczanelerde reçetesiz satılan Glutamin adlı ilacın soyadan elde ediliyor ve bu da stres ve
zihin yorgunluğuna karşı kullanılıyor. Soya unu, büyüme ve gelişmeyi teşvik eden ve hızlandıran çok değerli
aminoasitleri içerdiği için bebek mamalarının yapımında önemli oranlarda katkı maddesi olarak kullanılıyor.
Ayrıca, soya unu salam, sosis, bisküvi, kurabiye, makarna, şekerlemeler ve özel diyet besinleri başta olmak
üzere değişik amaçlarla insan beslenmesinde yerini alıyor.”

Soya besin değeri yüksek bir gıda maddesidir.
Soya proteini Lif, demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum gibi minerallerin ve B vitaminlerinden Thiamin,
riboflavin, Niacin ve Folik asidin iyi bir kaynağıdır.
favicon.ico
favicon.ico
wiki-favicon-sharpened.png
oneriot-favicon.ico
alıntı ;

forumdaki linki :

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/soya-proteini-hakinda-genis-bilgiler-t17005.html

linkteki başlık ; Soya proteini hakinda genis bilgiler

yazar;

SEZER YZL
Forum manyağı

detaylı bilgi için türkiye makarna sanayicileri derneği başkanlığının resmi internet sitesinde azot bileşimleriyle gübreleme oranına göre protein içerikleri , bikisel protein kaynakları, soya proteini unu kullanımı da mevcuttur.

Bir Porsiyon Makarnanın Ortalama Enerji ve Besin Öğeleri

SADE MAKARNA

ENERJİ (kcal)/(Kj)
365 / 1538
PROTEİN (g)
11
KARBONHİDRAT (g)
76,5
YAĞ (g)
1,5
*Tel Şehriye, Arpa Şehriye Ve Diğer Tüm Sade Makarna Çeşitleri İçin Geçerlidir .

DİET LİFLİ SPAGETTİ

Sade Makarna
Diet Makarna
ENERJİ (kcal)/(Kj)
365 / 1538
348 / 1457
PROTEİN (g)
11
10,5
KARBONHİDRAT (g)
76,5
73,5
YAĞ (g)
1,5
1
DİET LİFİ(g)
1
4,65

KEPEKLİ SPAGETTİ

Sade Makarna
Kepekli Makarna
ENERJİ (kcal)/(Kj)
365 / 1538
321 / 1343
PROTEİN (g)
11
12,42
KARBONHİDRAT (g)
76,5
66,5
YAĞ (g)
1,5
0,6
ÇÖZÜNMEYEN DİET LİFİ(g)
0,78
8,18
TOPLAM DİET LİFİ(g)
1
12,15

SÜTLÜ MAKARNA

ENERJİ (kcal)/(Kj)
360 / 1507
PROTEİN (g)
13,90
KARBONHİDRAT (g)
71,80
YAĞ (g)
1,00
KALSİYUM (mg)
79,00
MAGNEZYUM(mg)
50,20
FOSFOR(mg)
177,60

SOYALI MAKARNA

ENERJİ (kcal)/(Kj)
356 / 1490
PROTEİN (g)
15,40
KARBONHİDRAT (g)
69,00
YAĞ (g)
1,40

DOMATESLİ MAKARNA

ENERJİ (kcal)/(Kj)
336 / 1405
PROTEİN (g)
11,00
KARBONHİDRAT (g)
68,20
YAĞ (g)
1,30

YUMURTALI MAKARNA

ENERJİ (kcal)/(Kj)
359 / 1500
PROTEİN (g)
14,03
KARBONHİDRAT (g)
69,4
YAĞ (g)
2,8

PİYALE PİYOTTO

Sade Piyotto
Çeşnili Piyotto
ENERJİ (kcal)/(Kj)
365 / 1538
365 / 1538
PROTEİN (g)
11
11
KARBONHİDRAT (g)
76,5
76,5
YAĞ (g)
1,5
1,5
NİASİN (Vit. PP)/NİACİN (mg)
1,7
6,72
DEMİR/ (mg)
1,3
3,27
TİAMİN(Vit. B1)/THİAMİN(mg)
0,09
0,99
RİBOFLAVİN(Vit. B2)/RİBOFLAVIN(mg)
0,06

Son düzenleme:
merhaba arkadaslar yazdiklarinizin cogunu okudum cok faydalandim tesekkur ediyorum sizlere.
bende suan 3 adet urun var
1. serious mass karbonhidrat
2.six star muscle creatine
3. gold standar WHEY protein

kilo almak icin ilkten whey aldim 180 boy 61 kilo idim. evde kendim calistim bu srada sadece protein ve creatine aliyordum.1 ay spor yaptim 4 kilo verdim.
sizden ricam yukardaki urunlerle kilo almam icin ne yapmaliyim.
bana bunlari kullanim sirasi ile yazabilecek arkadasa simdiden cok tesekkur ediyorum.
yani ilk hangisini icmeliyim sonra hangisini......
birde anladigim kadariyla gobek yapiyormus bunu icin sadece mekik felan calissm olurmu.
arkadaslarr lutfenn birii bana bii oneride bulunsunnn......

alıntı ;

forumdaki linki :

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/soya-proteini-hakinda-genis-bilgiler-t17005.html

linkteki başlık ; Soya proteini hakinda genis bilgiler

yazar;

SEZER YZL
Forum manyağı

detaylı bilgi için türkiye makarna sanayicileri derneği başkanlığının resmi internet sitesinde azot bileşimleriyle gübreleme oranına göre protein içerikleri , bikisel protein kaynakları, soya proteini unu kullanımı da mevcuttur.

Bir Porsiyon Makarnanın Ortalama Enerji ve Besin Öğeleri

SADE MAKARNA

ENERJİ (kcal)/(Kj)

365 / 1538
PROTEİN (g)
11
KARBONHİDRAT (g)
76,5
YAĞ (g)
1,5
*Tel Şehriye, Arpa Şehriye Ve Diğer Tüm Sade Makarna Çeşitleri İçin Geçerlidir .

DİET LİFLİ SPAGETTİ

Sade Makarna
Diet Makarna
ENERJİ (kcal)/(Kj)
365 / 1538
348 / 1457
PROTEİN (g)
11
10,5
KARBONHİDRAT (g)
76,5
73,5
YAĞ (g)
1,5
1
DİET LİFİ(g)
1
4,65

KEPEKLİ SPAGETTİ

Sade Makarna
Kepekli Makarna
ENERJİ (kcal)/(Kj)
365 / 1538
321 / 1343
PROTEİN (g)
11
12,42
KARBONHİDRAT (g)
76,5
66,5
YAĞ (g)
1,5
0,6
ÇÖZÜNMEYEN DİET LİFİ(g)
0,78
8,18
TOPLAM DİET LİFİ(g)
1
12,15

SÜTLÜ MAKARNA

ENERJİ (kcal)/(Kj)

360 / 1507
PROTEİN (g)
13,90
KARBONHİDRAT (g)
71,80
YAĞ (g)
1,00
KALSİYUM (mg)
79,00
MAGNEZYUM(mg)
50,20
FOSFOR(mg)
177,60

SOYALI MAKARNA

ENERJİ (kcal)/(Kj)

356 / 1490
PROTEİN (g)
15,40
KARBONHİDRAT (g)
69,00
YAĞ (g)
1,40

DOMATESLİ MAKARNA

ENERJİ (kcal)/(Kj)

336 / 1405
PROTEİN (g)
11,00
KARBONHİDRAT (g)
68,20
YAĞ (g)
1,30

YUMURTALI MAKARNA

ENERJİ (kcal)/(Kj)

359 / 1500
PROTEİN (g)
14,03
KARBONHİDRAT (g)
69,4
YAĞ (g)
2,8

PİYALE PİYOTTO

Sade Piyotto
Çeşnili Piyotto
ENERJİ (kcal)/(Kj)
365 / 1538
365 / 1538
PROTEİN (g)
11
11
KARBONHİDRAT (g)
76,5
76,5
YAĞ (g)
1,5
1,5
NİASİN (Vit. PP)/NİACİN (mg)
1,7
6,72
DEMİR/ (mg)
1,3
3,27
TİAMİN(Vit. B1)/THİAMİN(mg)
0,09
0,99
RİBOFLAVİN(Vit. B2)/RİBOFLAVIN(mg)
0,06

Soyanin faydalarini bende biliyorum. Ama burada soyledigim sey bildimiz yedigimiz makarnalarda soya yok. Uzerini okursan 100% durum bugdayindan uretilmis ibaresi vardir. Light veya baska bir tip makarnada olup olmadigini bilmiyorum.

Universal, hardline, weider, muscle tech... hatta ******* gibi bir markanın bile gainerını kullandım. Ancak hiçbirisi Serious kadar etkili olmamıştı: Ki serious dışındaki ürünleri sütle tüketmiştim.

Suyla tüketmeme ve ilk başladığımda beslenmeme çok dikkat etmememe rağmen 2.7 kg lık kutusu bittiğinde 3 kilo almıştım. Muhtemelen 5.5 kiloluk bittiğinde 5-6 kilo daha almış olacağım.

Hazımsızlık, şişkinlik yapmaması, suda kolay çözünmesi ve kalitesine göre uygun fiyatı serousu diğer markalara göre bir adım öne çıkarıyor.

Keşke gainer kullanmaya ilk olarak bu ürünle başlasaydım!

kafa_

ya bunumu alsam universal mi kesin karara ihtiyacım var ?arkadaşlar rica ediyorum..kalori değeri olarak hnagisi iyidir?

orinafore;

Ben ikisini de kullandım. İkisi de iyi ürün ama serious daha iyi çünkü universalin ürünü şişkinlik yapabiliyor, serious içtikten sonra yemek yiyebilirsin ama universalde daha sonra acıkırsın, öğün atlayabilirsin. O zaman da zaten gainer kullanmanın bir anlamı yok. Çünkü öğün atlamadan gainer kullandığın zaman faydasını görürsün.

Uzun zamandır kararsız kalmışsın, bir an önce sana uygun olan supplementi al. Çünkü kararsızlığın da maliyeti var.

valla optimum sütle kötü oluyor diyorlar doğrumu?mideye zarar veriyormu ?ona göre alacağım.

Ben bu ürünü 2 haftadır kullanıyorum,şu anda 1 kilo kazandım.Günde 3 kere alıyorum tabi beslenme programı ile birlikte.Sütle denemedim hiç ama suyla karışımı ve içimi gayet rahat,midede herhangi bir şişlik,yada bi zararını görmedim daha.Doğru miktarda su ile karıştırıldığında tadı gayet iyi.Fiyatıda uygun bence.

Orinafore bence Universali denemeden önce bunu dene derim,bunu denedikten sonraki düşüncelerine göre istersen Universali alırsın.

Yağsız süt(0.1%) ile tüketebilirsiniz, bir sorun çıkarmıyor. Yağlı süt ile sakın içmeyin ama midenizde 10kg süt varmış gibi his yaratıyor ve mideyi çok yoruyor. Ağrı yapması da bir ihtimal, su ile ise tadı hakkaten çok berbat :D

(Yağsız süt(0.1%) ile tüketebilirsiniz, bir sorun çıkarmıyor. Yağlı süt ile sakın içmeyin ama midenizde 10kg süt varmış gibi his yaratıyor ve mideyi çok yoruyor. Ağrı yapması da bir ihtimal, su ile ise tadı hakkaten çok berbat)

Azazel sen başka bir ürün kullandın galiba. Sütle de suyla da tadı çok güzel. Ben şimdiye kadar sadece çikolatalısını kullandım. Senin kastettiğin muhtemelen diğer aromalar için olabilir.

Back
Yukarı