Optimum Nutrition Serious Mass

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ALPEREN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bu ürün sizce nasıl ?

• Çok başarılı,

Votes: 388 48,8%
  • Orta karar,

Votes: 340 42,8%
  • Başarısız.

Votes: 67 8,4%

• Total voters
    795
yaw ben de anlamadım arkadaşlar
günlük kullanım içinden çıkan ölçekle kaç tane bunun acaba tam bir yanıt verebilir misiniz?
250 ml yazıyor arkadaşın dediği gibi ölçekte? kaç ölçek içeceğiz günde?

üzerinde yazanı söyleyeyim;
günde 3 kere, silme 2 ölçek hazırlayın diyor. yani günde içinden çıkan ölçeğe göre 6 ölçek.
içinden çıkan ölçek devasa bişey fazla değil mi bu yahu?

Sabah kahvaltıdan sonra 1 tam ölçek ( 1 saat sonra )
Akşam yemeğinden sonra 1 tam ölçek olmak üzere günde 2 ölçek.(1 saat sonra )

iyide o ölçek 160 gram geliyo muhtemelen günde 2 ölçek içince 320 gram yapıyor
5500 gram olanı 5500 bölü 320 = 17 gün anca gidiyor kutunun üzerinde servis 2 tepeleme kaşık yazmış böyle de kullanım bana garip geliyor bence ürünün hemen bitmesi için yapılan birşey. Ki dayanmıyor zaten.

iyide o ölçek 160 gram geliyo muhtemelen günde 2 ölçek içince 320 gram yapıyor
5500 gram olanı 5500 bölü 320 = 17 gün anca gidiyor kutunun üzerinde servis 2 tepeleme kaşık yazmış böyle de kullanım bana garip geliyor bence ürünün hemen bitmesi için yapılan birşey. Ki dayanmıyor zaten.

o ölçeği mutfak tartısında tarttım 110 gram geldi. full doluyken. kendi ağırlığı da var bir de. 100 gram falan herhalde bir ölçeği.

blackice günlük 330gr al da, nası alırsan al...ben 3e bölüp aliyordum.sabah kahvaltıdan 1 saat sonra, antremandan hemen sonra, bir de akşam yemeğinden 2 saat sonra aliyordum

eyvallah arkadaşlar.

ben de yüzeysel bir yorum yapayım hemen:
hardline'ı kaşıkla falan karıştırabilirdim. bunun öyle bir imkanı yok. illa shake ya da blender olucak. topak topak oluyor karışmıyor. shaker hediyesi var ama o yüzden rahatım.

bir de tadı hardline gainera göre bence çook kötü. o nesquik gibiydi, bu bildiğin bitter çikolata gibi. hiç hoşuma gitmedi. ama içeriği ona göre daha iyi gözüküyor tercihim bu olucak sanırım yine de.

Optimum Serious Mass i yaklasik 1 haftadir kullaniyorum antreman gunleri haricinde sabah kahvaltidan 30,45 dk sonra 1 olcek yarim yagli sut ile aksam ise yatmadan once 1 olcek yarim yagli sut ile aliyorum, antreman gunlerinde ek olarak antremandan yaklasik 30 dk once ve antreman dan hemen sonra 1 er olcek yarim yagli sut ile. Ilk gun gecenin 4de kendimi wc de buldum bagirsaklari bozar gibi yapti. ondan sonraki gunlerde yavas yavas alistim su anda asiri derecede gaz yapmasindan baska bir sikayetim yok. Cikolata aramosi gayet guzel. Internet de 175-185 TL civarinda cesitli fiyatlarda satiliyor

eyvallah arkadaşlar.

ben de yüzeysel bir yorum yapayım hemen:
hardline'ı kaşıkla falan karıştırabilirdim. bunun öyle bir imkanı yok. illa shake ya da blender olucak. topak topak oluyor karışmıyor. shaker hediyesi var ama o yüzden rahatım.

bir de tadı hardline gainera göre bence çook kötü. o nesquik gibiydi, bu bildiğin bitter çikolata gibi. hiç hoşuma gitmedi. ama içeriği ona göre daha iyi gözüküyor tercihim bu olucak sanırım yine de.

Hard lıne ın ucuz olması gerekiyor ama pahalı optimum a göre.

tadı çok güzel çok yavaş kilo aldırıyor ama tadı güzel eger hızlı kilo almak istosanız wheygainer alın ama tadı hiç güzel degil

günde 4 ölçek alıyorum. içinden çıkan ölçek yani.
tam yağlı sütle aldığımı düşünürsek günde 3500+ kalori falan oluyor galba.
fazla mı alıyorum?

çok zayıfım bu arada 1.78 boy 58 kilo. biraz yağlansam sorun olmaz diye düşünüyorum metabolizmam aşırı hızlı.

Bu ürünü internetten hangi siteden satın alabilirim? Güvenilir bir site var mıdır?
İstanbul Anadolu Yakasında mağazası var mı?

buda benim spora başladığımdaki uyguladığım beslenme programı.çok uçuk değildir yeni başlayanlar için idealdir.

kahvaltı (9:30)= *4 yumurta beyazı (haşlanmış) (tanesinde 3,5 gr protein var) 14 gr protein (egg protein tekzincirli)
*100 gr beyaz peynir (14 gr whey protein) (yumuşak bir peynir olması daha güzel olur sütaş ya da yörsan gibi)
*çiftli ekmeğin yarısı ya da 5-6 tost ekmeği ya da 100 gr yulaf ezmesi (lifalif eti markası marketlerde var)
*bunun dışında zeytinini salatalığını domatesini normal kahvaltını yapacaksın.önemli olan yumurta ile peyniri kesin yemen ve ekmek
ben yulaf ezmesi yiyorum ama ilk başlangışta gerek yok yulaf ezmesi yemiyorsan salatalık domates yemeni tavsiye ederim sindirim kolay olur

*Kahvaltıdan hemen sonra multivitamin 1 adet (One a day ya da centrum larden yada gnc yada başka marka)

birinci ara öğün (11:00) *optimum serious mass gainer shaker (caseinin içindeki küçük ölçekle 2 ölçek tozu 300 ml suya döküp shakerı 20 saniye çalkala)

öğlen yemeği (13:00) * makarna (ya da pilav ya da bulgur , sıkıldıkça değiştirebilirsin) 100-150 gr kadar(1,5 tabak kadar) , yanında 100 gr kadar tavuk göğüs ya da biftek (kontrfileden) ya da hindi eti (balık öğlen yemeğinde olmaz çünkü sabah kahvaltıda peynir yiyorsun) (25 gr et proteini ki kırmızı etteki daha kalitelidir ama ucuz olması açısından ben tavuk yiyorum)
* yanında salata yemeni tavsiye ederim sindirim kolay olsun

ikinci ara öğün (15:00) *optimum serious mass gainer shaker (caseinin içindeki küçük ölçekle 2 ölçek tozu 300 ml suya döküp shakerı 20 saniye çalkala ve iç su soğuk olsun tadının güzel olması açısından ve suyu fazla koyarsan tadı bozulur)(sütle tadı daha güzel olur ama ishal olabilirsin ilk başlarda tavsiye etmem)tadı nesquick e benziyor.

ikindi yemeği (16:30) *makarna (ya da pilav ya da bulgur , sıkıldıkça değiştirebilirsin) 100-150 gr kadar(1,5 tabak kadar) , yanında 100 gr kadar tavuk göğüs ya da biftek (kontrfileden) ya da hindi eti ya da balık (100 gr tonbalığıda yiyebilirsin dardanellerden) , yanında salata

Antreman 17:30 (antreman programını aşağıda yazacağım)
Antremandan çıktığın anda soyunma odasındayken (18:15 ) *Optimum serious mass gainer shaker (caseinin içindeki küçük ölçekle 2 ölçek tozu 300 ml suya döküp shakerı 20 saniye çalkala) (BU ÖĞÜN ÇOK ÖNEMLİ VE ÇIKTIĞIN ANDA ANTREMANDAN DAHA ÜSTÜNÜ GİYİNMEDEN SOYUNMA ODASINDA İÇMEN ÇOK ÖNEMLİ NE OLURSA OLSUN BUNU AKSATMA)
(Antremandan çıktığında ilk 45 dakika içinde en az 3-5 dakika ılık suyla duş alman gerekiyor)(ilk iki hafta burayı atlayıp direk akşam yemeğine geçebilirsin)

akşam yemeği (19:30) *makarna (ya da pilav ya da bulgur , sıkıldıkça değiştirebilirsin) 100-150 gr kadar(1,5 tabak kadar) , yanında 100 gr kadar tavuk göğüs ya da biftek (kontrfileden) ya da hindi eti ya da balık (100 gr tonbalığıda yiyebilirsin dardanellerden) , yanında salata ve mümkünse ayran bir bardakta olsa

21:00 sebze yemeği ekmekle yiyebilirsin.(bu sebzeler ıspanak , karnıbahar , semizotu , patlıcan .. vb. olabilir.(gün içinde balık yemezsen bu satte dardanel ton yemeni tavsiye ederim 75-100 gr kadar hem tadıda güzel sıkmaz seni mısırla birlikte salata yapabilirsin göbek doğrarsın birazda içine) aşırı yağlı ve karbon hidratlı olmamalı son öğün ve protein ağırlıklı olmalı sebzelerde soy protein bulunmaktadır.soy protein en hafif etkili proteindir.en güçlü protein whey proteindir(peynir altı suyu proteini)

saat 21 den sonra istediğin kadar salata meyve vb. yiyebilirsin.çok acıkırsan makarnada yiceksin artık napalım.bari temiz karbon al.

kısaca saat 21 den sonra özgürsün yemek konusunda cips ve dondurma tarzı ağır şeyler yememeni tavsiye ederim göbek yapar

gece yatmadan önce (23:00 ya da 00:00 kaçta yatıyorsan) *Optimum Casein Shaker 1 ölçek

*günde en az 2 buçuk litre sıvı tüketmen lazım
*Optimum gainer shake i sadece antreman olan günlerde alacaksın.caseini her gece yatarken.başlangıç antremanında bir gün git bir gün gitme spora ve hamlığını at ilk 1 ay.sonra tek adele programı 2-3 ay kadar.

ben gainerı biraz farklı dozda kullanıyorum.içindeki büyük ölçeği kullanmıyorum.onun yerine caseinin ve wheyin içinden çıkan ölçeği kullanıyorum.standart ölçeği yani küçük olanı.bi keresinde denedim serious mass in içinden çıkan ölçek tam 3 tane bu küçük ölçeğe eş değerdi.

334 gr ürünü bu şekilde kullanabilirsiniz.ama gözünüz karaysa ve paranız varsa.yoksa ölçeğin yarısını 3 e bölüp kullanacaksınız.

ben gainerı sadece antreman olan günlerde 334 gr alarak sorunu çözmüştüm.ilk ay antremanında zaten bir gün git bir gün gitme olayı var.bu da ürünün daha uzun dayanması demek.

1. ay (bu programda 1 gün gelinip 1 gün dinlenilecek proğram süresi 1 ay )(vucut ısındırma programı geçici program)

etki bölgesi göğüs

1-Bench Press

2-Butterfly

etki bölgesi omuz

3-Military Pres

4-Lateral

etki bölgesi kol

5-Barbell Curl

6- Triceps Pushdowns

etki bölgesi sırt

7-Wide-Grip Lat Pulldown

8-Seated (Cable) Row

etki bölgesi bacak

9-Leg Extension

10-Leg Curl

1.ay programının ilk günü her hareketi 2x8(2 set 8 tekrar) 2. antrenmanda normal olan 3x8 e kademeli olarak ulaşın ki ağrı oluşmasın

Programın maksimum süresi 45 dakikadır bu süreyi geçerseniz çok oyalanmışınız demektir ya da erken biterse çok hızlı yapmışsınız demektir set ve sayılar dinlenme suresi hesaplanırsa 10 hareket en fazla 45 dakikada bitmelidir

Her bölge 1 ayda 12 antremanı tamamlamalıdır (örnek 12 göğüs antremanı)

Verilen hareket sırası önemlidir göğüs ve omuza öncelik tanınmasının sebebi ilk kuvvetinizi yorucu hareketlerde harcamanızdır

Omuz hareketinde enseye pres ilk programda verilmemiştir sebebi ilerlemişler bile bu hareketten sakatlanabiliyorlar öne presle risk alınmıştır

*her günün sonunda iki hareket mide yapmalısın.sit up ve leg rise (biri mekik diğeride tersi onun).2-3 set maksimum tekrarda yap.hocaya söyle gösterir sana milletin en çok yaptığı hareketlerdir.antremanın bitince mide çalış sonra geç soyunma odasına.5-10 dakikadan fazla mideye ayırma.hatta 6-7 dakika (dinlenmeler hariç) mide çalış,3-5 dakika twister yap yanlar için.takıldığın herşey için ve body ile ilgili tüm bilgiler için.

(antreman programı flexor 'den alıntıdır , yeni başlayanlar bölümünde mevcut)

tekrar alıntı yaptım geriye düşmüş

arkadaşlar 334 gr alın demelerinin sebebi üründen daha fazla satmak.hiç gerek yok.tamamen ticari amaçla yazılmış.334 gr toz alırsanız fenalık geçirirsiniz.ben aldım =) kovalayan yok yani arkanızdan.yarısı kadar almanız yeterli günde.yukarda anlatmıştım bunu.içinden kocaman bir ölçek çıkıyor.o ölçek 167 gr lık.pakette yazdığına göre 2 ölçek yani 334 gr alın diyor ama o kadar abartmanın anlamı yok.sonuçta besleniceksiniz.bir ölçeği 3 partide almak doğrudur.tek seferde o kadar karbon almanız göbek olamsına sebep olur.içinden çıkan büyük ölçeğin 3 te birini kahvaltıdan 2 saat sonra öğlen yemeğinden 1 saat önce yani araöğün niyetine , 3 te birini öğlen yemeğinden 2 saat sonra antremandan 1 saat önce kadar , 3 te birini de antremandan çıktığınız anda soyunma odasında alıcaksınız.bu şekilde bir büyük ölçeği bitirin.yemekten hemen sonra almayın yada yemekten hemen önce almayın.yemekten en az 1-2 saat sonra yada 1-2 saat önce almanız doğrudur.

gece yatarken alınması doğru değil göbek sahibi olursunuz.doğru olan sabah karbon ağırlıklı başlayıp akşama doğru karbonu azaltıp proteini arttırmaktır.

forumda yeni başlayanlar bölümü var.çok güzel anlatılmış.beslenme bölümü de var.oraları muhakkak okuyun.atremanlarda yazılmış tek tek anlatılmış.

fakat ben tecrübelerime dayanarak söylüyorum ilk ay başlangıç antremanınızı yapmadan yani 1 ay spora gitmeden toza başlamayın.yoksa bu kadar kaloriyi harcayamazsınız.göbek olur.

spora başlayıp 1 ay antremanlarınızın düzene girmesini bekleyin.ilk ay antremanını yeni başlayanlar bölümünde flexor çok güzel anlatmış.her gün tüm adeleleri 2 hareket ısıtmalısınız.birinci aydan sonra kilolar hafiften ağırlaşak düzeniniz oturacaktır.ondan sonra tek adele programını önenirim.tek adele programıda forumda var.zaten o kadar spora giderseniz hepsini öğrenmiş olursunuz.

zayıf bir insanıın yaptığı en büyük hata daha çok antreman yapınca daha fazla büyüyeceğini sanmasıdır.bu çok büyük bir yanılgıdır.tam tersine kısa tutulan antreman sizi büyütür.uzun antremanlar zayıflamak içindir.hakeret ettikçe erirsinizi çünkü.girenler ve çıkanlar dengesi.yediğiniz yemek aldığınız kaloriden fazla hareket ederseniz zayıflamaya devam
edersiniz.tek adele programı büyümek için çok idealdir ve genellikle hiçbir badi salonunda hocalar bunu söylemez.çünkü bunu söylerlerse üyeler çok hızlı bir şekilde vucudu yapacak salona gelmeyecektir.bu da salon sahibinin para kaybetmesi demektir.kimseye güvenmeyin =) unutmayın siz vucudu koyarsanız salona gitmezsiniz ve salon sahibi para kaybeder.salonlardaki hocalar size kazık fiyatlara tozlar satmaya iğne kullanmaya steroid kullanmaya teşvik etmeye çalışır.bu oyunlara kanmayın.bir insanın steroid kullancak seviyeye gelmesi için yılalrca spor yapması ve olayı iyice kavraması gerekir.

tek adele programı kabataslak yazmak gerekirse 2. ayda başlanması gereken birşeydir ve şöyledir;

1.gün-göğüs;

üst göğüs 3 set
bench press 3 set
yana açış 3 set
pullower 2 set
dips 2 set

2. gün omuz

enseye press 3 set
çift dumbell ön omuz 3 set
omuz yana açış (3 set 12 tekrar) (yan omuz,kalf ve trapez küçük kaslardır bunlar çok tekrar yapılmazsa gelişmez.kiloyu hafifletin yana açışta 8-10 kilo idealdir.bu üç kasta kilo önemli değildir.çünkü bunlar yanan kaslardır.bu kaide alt göğüs içinde geçerlidir.kilo normal olucak ama tekrar sayısı 12 nin altında olmamalı.)
arka omuz dumbellla 2 set
ön omuz barla yada dumbella 2 set
(2 haftada bir 2 set uprihgt yapılabilir ama upright çok gerekli değildir trapez içindir yapılırsa 2 set 12 tekrar olmalı en az)

3. gün kanat

barfix (yapamıyorsanız sırta çekiş yaptığınız zımbırtıyı göğüsünüze doğru çekin aynı şeydir ama kiloyu kendi kilonuzun 10 kilo altı yapın) 3 set
sırta çekiş 3 set
tek dumbell rowing 3 set
rowing 3 set

-bir gün ara-

4. gün kol
alına triceps 3 set
halat öne çekiş 2 set
push down 2 set
fransız tek dumbell triceps (1 set) (bir hafta yap bir hafta yapma)
barbell curl 3 set
arnold biceps (ayakta ya da oturarak) 2 set
konsatrasyon tek dumbell 2 set

5. gün bacak

leg press 3 set
hack squat 3 set
arka bacak 3 set
ön bacak 2 set
kalf 2 set her sette en az 15 tekrar

-bir gün ara-

* her günün sonunda mide 3 hareket
sit up
leg rise
5 dakika kadar twister

tekrar alıntı yaptım.

bende dün aldım 2.7 lik olanından deneme amaçlı olarak. benimkindende ölçek çıkmadı biraz önce yarım litrelik tam yağsız light süte 2 tam yemek kaşığı karıştırıp içmeye başladım. araştırdım biraz sanırım en doğrusu böyle

arkadaslar siteye yeni kayit oldum.oncelikle herkese merhaba.

bu urunu yaklasik 1 ay once siparis ettim internetten distribütör firmadan.tedarik edilmesinde hicbir sikinti yasamadim.okulum ve ailem farkli illerde oldugundan dolayi gittigim farkli salonlardan en iyi 2. olarak izlenim edinip siparis vermistim.urunu kullanmaya baslamam ise 1 aylik isinma programinin ardindan gectigim 3 gunluk bolgeselcalisma programiyla eszamanli oldu.

ilk defa bu urunle suplement kullanmaya basladim.dolayisiyla tadini vs.digerleriyle kiyaslayamicam suan icin.ama ilk kullanimim suyla olmustu tadi pek hos olmamasina karsi sutle karistirildiginda muthis bir tadi var.baslarda zayif oldugum icin tam yagli sutle karistirmaktan cekinmedim.rahatsiz edici boyutta gaz ve siskinlik yapmadi.

baslarda antremanlardan hemen sonra icinden cikan olcekle(gayet buyuk bir olcek) 1 olcek tozu yaklasik 400 ml sutle karistirip kullandim.su siralar aldigim tavsiyelerle daha ideal bi kullanim buldum.uyanir uyanmaz yani kahvaltidan once bir olcek ve spordan once 1 olcek seklinde.kullanmaya baslamamla yaklasik 3 kg. kadar kilo aldim.ancak gunluk beslenme programimi artirdigim ve duzenledigim icin ne kadari serius massten geldi bilmiyorum.

benim icin memnun edici bir sonuc.kullanmaya devam....

hesaplamalar içinden çıkan ölçeğe göre deniyor. benimkinin içinden ölçek çıkmadı şu ölçeğin boyutunu biraz açıklayabilir misiniz? kaç yemek kaşığı mesela?

Back
Yukarı