one arm dumbell row mu barbel row mu

one arm dumbell row mu barbell row mu

  • one arm dumbell row

    Votes: 13 37,1%
  • barbell row

    Votes: 10 28,6%
  • ikiside aynı antremanda tercih ediyorum

    Votes: 8 22,9%
  • bazen dumbell bazen barbell

    Votes: 4 11,4%

  • Total voters
    35

boksbody

Özel Üye
hangisini tercih ediyorsunuz ve neden?
 
bu aralar bel sakatlığı korkusundan barbell yerine dumbell tercih ediyorum
dumbellda totalde tek kol başına daha yüksek ağırlıklarla girebiliyorsun birde omurları sakatlama riskin çok azalıyor
barbelda ise dumbela göre bana daha çok sırt çalıştırıdığı hissi veriyor
ama tercihim sonuç olarak dumbell row ve bazen nisbeten daha hafif ağırlıklarla barbel
 
o harekette güzel ancak pek ısınamadım bilmiyorum neden
belki arnold row olsaydı yapardım :)
tamamen duygusal
 
ıkı hareketıde arka arkaya yapıyorum. reserve barbell row favorım.dumbell row ıcınde arada makınede tek kol olarak çalışıyorum.
 
Spora başlarken hızar diye tabir ettiğimiz one arm dumbell ı tercih ediyorum.
 
Kesinlikle db row diyorum. Hem çok sevdiğim bir hareket olduğu için hem de barbell row bence oldukça riskli bir hareket. Arada programa dahil edilebilir ama sürekli uygulanması halinde çok çok çok dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Deadliftteki gibi şakaya gelmez bence barbell row.

Ben zaten yeniyim ama 6 ay da geçse barbell row ya yapmam ya da çok nadir yaparım diye düşünüyorum. Ancak barbell ile daha çok sırt çalıştırıyor hissine de katılıyorum.
 
Genelde iki harekette programımda oluyor fakat eğer bir tanesini seçmem gerekseydi kesinlikle Barbell Row olurdu.

Nedeni ise barbell row one arm dumbell row'a nazaran daha geniş etkili bir hareket olması. Vücudun başta kanat , sırt , bel ,hamstring , trapezus ve abdominal bölge olmak üzere bedene güç ve denge kazandıran bir harekettir. Bence sırt bölgesi için temel hareketlerden bir tanesidir ve sırt programımda her zaman kafaya oynar.
 
Back
Yukarı